Written by AbangNara | September 30th, 2015

Wife Abang Nara merupakan seorang pembeli ‘online’ yang tegar. Tahap ketegarannya ialah barang dapur macam ayam, minyak, sayur, pampers anak dan makanan ringan pun dia beli secara online. Power kan? Bila Abang Nara tanya kenapa dia suka sangat beli online, jawapannya ialah “senang, murah dan pantas’. Tak perlu penat-penat nak keluar rumah, drive kereta, beratur nak bayar dan angkut barang.

mycybersale

Mamaroo yang Arissa duduk nie pun beli online jugak

Sesungguhnya wife Abang Nara adalah orang yang paling excited apabila mengetahui MyCyberSale kembali buat kali kedua pada tahun ini. Tahun 2014 adalah kali pertama MyCyberSale dianjurkan dan telah menyaksikan transaksi sebanyak RM67 juta berlaku. Tahun 2015, angka tersebut dijangka meningkat kerana lebih daripada 400 penjual atas talian termasuklah dari Sabah, Sarawak, Johor, Melaka dan Negeri Sembilan turut sama terlibat.

mycybersale

MyCyberSale 2015 adalah jualan online terbesar di Malaysia yang bermula dari 28 September 2015 sehingga 2 Oktober 2015. Kempen ini adalah salah satu inisiatif di bawah Digital Malaysia untuk mengalakkan orang ramai membeli-belah secara online. Kalau ada pembaca BeautifulNara yang tak pernah beli barang secara online, inilah masanya untuk mencuba. Banyak sangat promosi, tawaran, diskaun dan cabutan bertuah yang ditawarkan. Memang kelabu mata dibuatnya.

mycybersale

Sempena MyCyberSale 2015 ini, Abang Nara ada beberapa tips, fakta dan nasihat untuk korang semua. Antaranya ialah:-

1. Pembelian secara online adalah selamat

mycybersale

Mungkin ada yang takut nak beli secara online kerana risaukan maklumat peribadi seperti kad pengenalan, kredit kad, maklumat bank dan sebagainya dicuri oleh pihak tidak bertanggungjawab. Walaupun 99% transaksi kini adalah selamat, untuk lebih berjaga-jaga, ketika membuat pembayaran, pastikan alamat di laman web itu mempunyai “https://” dan bukannya “http://” sahaja.

2. Selalu bukak laman web www.mycybersale.my

mycybersale

Yang ini paling penting sebab kesemua info tentang MyCyberSale 2015 ada di www.mycybersale.my. Promosi yang ditawarkan, apa cabutan bertuah yang boleh menang, peniaga yang join MyCyberSale, kategori produk yang ada dan macam-macam lagilah. Jangan lupa untuk pergi tengok hadiah cabutan bertuah (antaranya ada Samsung Galaxy A8) yang bernilai lebih dari RM50,000. Jadi korang boleh merancang pembelian. Mana tahu ada rezeki kan?

3. Sentiasa refresh Facebook Digital Malaysia

Buat yang mahu membuat pembelian pada harga diskaun tinggi tak ingat (lebih dari 90% diskaun pun ada), salah satu teknik yang wajib digunakan ialah refresh Facebook Digital Malaysia. Ini kerana segala jenis ‘flash sale’, diskaun yang awesome dan promosi tak masuk akal akan diwar-warkan di sini. Nasihat Abang Nara, bukak satu tab untuk Facebook Digital Malaysia dan selang 3 minit sila refresh.

4. Jangan tunggu sampai ‘last minute’ baru nak beli

mycybersale

MyCyberSale 2015 akan berakhir pada 2 Oktober 2015. Biasanya ramai yang akan buat pembelian last minute sebab kononnya hari last mesti lagi murah. Untuk MyCyberSale 2015, sila beli terus kalau ada produk yang berkenan di hati. Sebabnya kebanyakan produk yang ditawarkan diskaun ketika MyCyberSale mempunyai kuantiti yang terhad. Siapa cepat dia yang dapat. Suka je terus tekan ‘beli’. Tak payah tunggu-tunggu. Lagipun setiap hari promosi yang ditawarkan berbeza-beza. Tak semestinya sama.

5. Sediakan duit secukupnya!!!

Yeah!!!! Kalau diskaun 90% tapi duit tak ada tak guna jugak kan? Jadi silalah sediakan bekalan wang yang secukupnya sepanjang MyCyberSale 2015 ini. Fikirkan penjimatan yang anda dapat lakukan kalau beli ketika kempen ini berlangsung. Tapi jangan sampai membazir pulak. Ukur baju di badan sendiri. Kalau boleh janganlah sampai buat hutang yang kita tak mampu bayar. Tak gitu?

Itu sahaja tips dan nasihat daripada Abang Nara bersempan #MyCyberSale2015 ini. Sebagai ingatan, kempen ini berlangsung dari 28 September sehingga 2 Oktober 2015 sahaja. Untuk informasi lanjut tentang MyCyberSale 2015, boleh juga ke laman YouTube Digital Malaysia.

Selamat membeli belah Abang Nara ucapkan. Kalau sudi, isikanlah poll di atas. Jangan lupa layari www.mycybersale.my dan Facebook Digital Malaysia sepanjang MyCyberSale 2015 ini. Selamat bershopping!!!

Written by serenity | September 30th, 2015

Pelakon dan model jelita Carmen Soo telah menjalankan upacara menghidangkan teh yang menandakan perkahwinannya dengan Benson Tan beberapa hari lepas. Semalam, Carmen telah mengadakan majlis resepsi perkahwinannya di tepi pantai di Bali, Indonesia.


 photo 11909433_1498328470464614_1733934285_n.jpg
Ada yang mengatakan tidak kenal Carmen dan kami tidak pasti mengapa. Bagaimanapun, untuk makluman, Carmen, 37, telah mencipta nama sebagai model dan pelakon sejak usia belasan tahun pada pertengahan 1990-an. Sekitar tahun 2008, dia telah mencipta nama di Filipina apabila berpeluang melakonkan watak utama dalam telenovela Filipina bergandingan dengan Jericho Rosales.

Majlis Carmen di Bali dihadiri oleh ahli keluarga rapat dan rakan-rakannya dan suami.

Lagi 16 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar abcday2015.

Panggung Seni Tradisional 2015 meneruskan langkahnya lagi, kali ini menampilkan kelainan dengan persembahan Opera Cina "…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 27 September 2015

 
Written by Bella | September 30th, 2015

Sejak beberapa hari lepas, timbul khabar angin yang mendakwa pasangan Kamal Adli dan Emma Maembong sudah sah bergelar suami isteri susulan beberapa foto “pernikahan” mereka vial di media sosial.

Walaubagaimanapun, menerusi portal Harian Metro Kamal telah menafikan perkara tersebut dan memberitahu foto yang tersebar itu merupakan babak lakonan beliau bersama Emma didalam drama Jodoh Sebelah Pintu dan sudah lama memuat naik foto berkenaan di akaun Instagam miliknya untuk tujuan promosi.

Tak sangka pula baru sekarang ia diperkatakan hingga menjadi viral. Pelik juga apabila ada yang mempercayainya.

Tambah Kamal, beliau yang kini sedang mengenali hati budi Emma tidak akan pernah menyorokkan berita gembira tersebut jika mereka dijodohkan bersama.

Kalau betul kami berkahwin, bukan dengan cara itu. Perkara baik takkan nak sorok. Apa pun, setiap kata-kata peminat saya anggap satu doa. Kalau ada jodoh antara kami, saya tak menolak kerana itu adalah ketentuan Allah SWT.

Berita Kamal Adli dan Emma Maembong berkahwin mula disebarkan oleh individu tidak bertanggungjawab dimana blog tersebut turut mengakui kononnya majlis pernikahan mereka diadakan pada 27 September lepas di Terengganu.

Sumber Berita: Harian Metro

Written by serenity | September 30th, 2015

Pasti ramai berpendapat entri ini tidak sesuai untuk disiarkan di BeautifulNara kerana ia bukan berkenaan artis, namun sebenarnya ia sedikit terkait dengan seorang artis maka kami menulisnya di sini.

 photo design.jpg

Seorang wanita di Twitter mendakwa membayar sebanyak RM 380 untuk membeli sehelai gaun yang dijahit oleh seorang pereka yang dikatakan berhutang dengan Eina Azman. Bagaimanapun, dia mendedahkan rekaan baju itu terlalu biasa untuk harga yang dibayarnya lalu mendedahkan tentangnya melalui Twitter.

 photo 1.png
 photo 2.png
 photo 3.png
Okay, abaikan tatabahasa Inggerisnya, ini ialah sesuatu yang menarik untuk dibincangkan. Harga RM 380 untuk satu pakaian yang cantik dari seorang pereka yang pernah bekerja untuk selebriti sememangnya murah.

Jadi ada yang menganggap hasil itu sesuai dengan harga yang sudi dibayar oleh wanita yang mengupah tersebut. Namun begitu, untuk berlaku adil, hasil kerjanya sememangnya agak mengecewakan, seolah-olah rekaan yang biasa dilihat dijual di pasar-pasar malam dan boleh dikatakan mahal untuk harga RM 380. Apa pendapat anda?

Lihat gambar yang lebih jelas dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Hi! let’s join the Festival of ASEAN Cultural Expressions 2015 on 15-20 October, at NU Sentral, Kuala Lumpur.You will…

Posted by Festival of ASEAN Cultural Expressions 2015 – 15-20 Oct 2015 on Tuesday, 22 September 2015

 
Page 1 of 561234567...Last »