Written by Bella | July 29th, 2015

Aktres Sheera Iskandar baru-baru ini telah mengesahkan beliau bakal berkahwin dengan jejaka pilihan hatinya, Doul Harun yang merupakan seorang tukang masak pada Ogos depan.

Pasangan itu bakal bernikah gantung sebelum melangsungkan majlis resepsi perkahwinan mereka sekitar awal tahun 2016. Keputusan untuk mendirikan rumah tangga sebenarnya berlaku secara tiba-tiba pada bulan Ramadhan lepas sebaik sahaja kedua-kedua pihak keluarga mahu mereka terus bernikah tanpa mengadakan sebarang majlis pertunangan.

Sebenarnya pihak lelaki terlebih dahulu datang merisik saya pada Mei lalu dan berbincang mahu bertunang pada Ogos depan. Tetapi entah bagaimana pada Ramadan baru-baru ini, tiba-tiba sahaja kedua-dua belah pihak setuju untuk kami terus bernikah sahaja dan tidak perlu membazir mengadakan majlis tunang bulan depan.

Oleh sebab itu, kami sendiri belum ada tarikh tertentu lagi untuk pernikahan kami kerana masih memikirkan kesesuaian dan kelapangan keluarga kedua-dua belah pihak. Tapi In Sha Allah, ianya akan berlangsung pada bulan hadapan.

Mengimbau kembali kepada detik perkenalan mereka, Sheera memberitahu beliau dan Doul sudah mula berkenalan empat tahun lepas tetapi mula rapat pada awal tahun ini.

Terus-terang kami memang tidak pernah bercinta. Saya dengan dia cuma kenal dan kawan biasa sahaja sejak 4 tahun lalu. Malah jarang sekali berjumpa. Tapi rupanya dia sudah simpan perasaan pada saya dan meluahkannya sebelum dia datang merisik ke rumah saya. Semuanya berlaku dengan pantas, dia datang merisik,  ibu saya suka dan terima.

Saya pula tidak menolaknya kerana saya pernah berdoa kepada Allah supaya temukan saya dengan jodoh dengan segera supaya saya tidak perlu berkawan lama atau menjalinkan hubungan cinta dengan dia. Jika benar lelaki itu inginkan saya, biar dia terus sahaja masuk meminang serta  bernikah. Nampaknya doa saya telah dimakbulkan ALlah SWT.

Inilah yang dinamakan jodoh dan sudah sampai masanya Sheera Iskandar untuk melangkah ke gerbang perkahwinan. Tahniah kami ucapkan kepada Sheera dan Doul, semoga segala persiapan berjalan dengan lancar seperti yang direncanakan.

Sumber Berita: Murai

Written by Bella | July 29th, 2015

Pelakon baharu, Ardell Aryana yang mula dikenali menerusi drama Baby Ana Milik Siapa menafikan dakwaan beliau sebagai seorang pengkid apabila ada sesetengah pihak menggelarkan beliau sebegitu hanya kerana beliau memuat naik foto dengan penampilannya yang memakai T-Shirt dan topi.

Pernah satu masa saya ada muat naik gambar berbaju-T dan memakai topi terbalik. Kemudian ramai komen mendakwa saya seorang pengkid dan ramai yang kritik, membenci saya dan mereka ‘unfollow’ saya.

Padahal sebenarnya jika di luar saya seorang yang aktif dan macam tomboi sikit. Kalau keluar rumah saya lebih selesa pakai baju-t, seluar track dan selipar dan saya suka aktiviti seperti sukan kereta. Cuma, sejak terjun ke bidang lakonan, saya lebih nampak feminin sebab saya selalu bawakan karakater gadis lemah lembut.

Jelas aktres tersebut yang kini menerajui filem CCTV, beliau merasa syukur kerana belum pernah terpalit dengan sebarang kontroversi sejak berkecimpung dalam bidang seni. Beliau juga mencuba sedaya upaya untuk terlibat dengan gosip yang sudah cukup sinonim apabila memilih untuk menjadi artis.

Alhamdulillah, setakat ini belum ada apa-apa kontroversi yang mengaitkan saya. Maklumlah zaman sekarang dengan adanya media sosial macam-macam perkara cepat saja timbul tetapi saya sentiasa berhati-hati.

Bagi saya, untuk hal peribadi saya tidaklah terlalu berahsia. Jika ada perkara yang saya rasa wajar dikongsikan di Instagram saya akan kongsikan dengan peminat.

Tidak semestinya penampilan seorang wanita yang tidak begitu feminin dan lebih selesa untuk berpakaian santai seperti jeans dan T-shirt kita boleh terus melabelkan mereka sebagai pengkid. Kadang-kadang ada juga wanita yang tidak kisah fasal penampilan mereka asalkan ia selesa.

Sumber Berita: Malaysian Digest

Written by AbangNara | July 29th, 2015

Pengguguran Tan Sri Muhyiddin Yassin bukan sahaja mengejutkan jutaan rakyat Malaysia malah memberikan impak yang amat besar kepada keluarga beliau. Salah seorang anaknya iaitu Najwa merupakan seorang penyanyi dan telah menulis “Allah knows best” apabila berita sedih itu diumumkan. Di saat-saat ini, setiap sokongan dan kata-kata semangat terutamanya dari keluarga dan rakan-rakan amat penting bagi menghadapi rintangan dan ujian ini.

najwa Abang Nara merasa terharu membaca kata-kata semangat yang telah diberikan oleh rakan-rakan selebriti lain kepada Najwa Mahiaddin. Bukan senang menempuh ujian ini, namun sedikit sebanyak ia pasti akan membantu apabila mengetahui ada rakan-rakan yang sentiasa mengambil berat tentang kita. Antara yang telah mengucapkan kata-kata ini adalah Tiz Zaqyah, Yuna dan Shila Amzah.

najwa

najwa

najwa

Semoga kata-kata semangat daripada rakan-rakan selebriti ini membuatkan Najwa Mahiaddin sekeluarga lebih tabah dan bersemangat. Pasti ada hikmahnya perkara ini berlaku.

Written by AbangNara | July 29th, 2015

Salah seorang pengarah Hollywood kegemaran Abang Nara, Guy Ritchie akhirnya muncul dengan filem terbarunya, THE MAN FROM U.N.C.L.E. Sebelum ini Guy Ritchie telah pun mengarahkan filem-filem hebat seperti Sherlock Holmes dan juga Snatch. Filem  THE MAN FROM U.N.C.L.E. ini bakal ditayangkan di Malaysia pada 13 Ogos, namun khas buat pembaca BeautifulNara, dengan kerjasama Warner Bros. Pictures, Abang Nara nak bagi peluang korang tonton filem hebat ini lebih awal iaitu pada 11 Ogos ini.

the man from uncle

Dah excited dah kan? Hehehe. Sabar, sabar. Meh sini Abang Nara kongsikan dulu maklumat tentang tayangan filem THE MAN FROM U.N.C.L.E. ini untuk memudahkan anda menyusun jadual.

Tarikh: 11 Ogos 2015
Tempat: GSC 1 Utama
Masa: 9.15 malam

Dibintangi oleh Henry Cavill dan Armie Hammer, THE MAN FROM U.N.C.L.E. adalah sebuah filem aksi yang mengisahkan seorang perisik CIA bernama Napoeleon Solo dan seorang perisik KGB bernama Illya Kuryakin yang bergabung tenaga di dalam satu misi untuk menghapuskan senjata nuklear. Pergh, dengar sinopsis pun dah tau banyak action yang menarik bakal dipaparkan. Kalau korang peminat filem aksi, memang wajib tonton nie.

 

Saving the world never goes out of style. Watch the trailer for Guy Ritchie’s action-packed spy film, The Man from U.N.C.L.E., starring Henry Cavill and Armie Hammer. #ManFromUNCLEMY

Posted by Warner Bros. Pictures (Malaysia) on Sunday, June 28, 2015

Ok Abang Nara tolong bagitau saya macam mana nak menang tiket tengok filem nie. Dah tak sabar dah nak dating sambil layan movie bersama awek tercinta. Baiklah, senang sahaja caranya. Korang cuma perlu lengkapkan borang di bawah dan tekan butang ‘hantar’. Beritahu Abang Nara kenapa anda nak tonton filem THE MAN FROM U.N.C.L.E. dengan cara yang paling kreatif. Pemenang akan dipilih berdasarkan itu. Boleh juga isi borang di bawah dengan menekan link ini.

Untuk makluman, tiket akan diberikan pada hari tayangan dan tempat duduk adalah berdasarkan first come first serve. Selamat mencuba. Kita jumpa 11 Ogos nanti.

Page 6 of 49« First...45678...203040...Last »