Written by Bella | June 19th, 2015

Baru-baru ini satu foto mesra Nad Zainal dan kekasihnya berlaga pipi di Instagram telah mengundang beberapa kritikan panas kerana dianggap kurang manis untuk menonjolkan aksi sebegitu kepada umum. Selepas itu  Nad bertindak untuk memadam foto itu bagi menghentikan komen-komen negatif oleh pengikut beliau terhadap jejaka tersebut.

Mahu menjernihkan keadaan, Nad menjelaskan lelaki  itu bukanlah kekasihnya seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini. Jejaka tersebut cuma kenalan lama beliau ketika sama-sama menuntut di Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (Aswara).

Saya akui itu kesilapan apabila termuat naik gambar itu dan tidak sangka ia undang banyak komen negatif sehingga saya rasa bersalah dan kasihannya. Dia tahu yang saya muat naik gambar itu dan dia pun beritahu yang dia okay. Namun, mungkin dia berkata begitu sebab mahu jaga hati saya.

Saya tidak mahu dia berterusan terima kritikan sekaligus tak mahu jejaskan persahabatan kami. Jadi, jalan terbaik elok saya padamkan saja gambar itu dan selepas ini saya akan lebih berhati-hati.

Dalam pada itu, Nad menyatakan buat masa ini beliau  tidak mahu bercerita lebih akan hubungannya bersama lelaki itu yang merupakan seorang kru di belakang tabir sebuah produksi kerana mereka hanya bersahabat.

Saya tak boleh nak ‘declare’ apa-apa buat masa ini sebab kami hanya berkawan. Lagipun takut tak jadi. Sebenarnya, ketika di Aswara dulu kami satu geng termasuk juga Sherry Alhadad yang juga kawan dalam kumpulan saya. Agak lama kami tidak berjumpa tetapi beberapa bulan lalu kami berjumpa semula.

Nad Zainal pun sudah mengakui kesilapan beliau memuat naik foto tersebut, jadi tak perlu kita memberikan komen negatif terhadap beliau. Tapi kalau boleh, jagalah batasan diantara lelaki dan perempuan agar ia tidak mengundang fitnah.

Sumber Berita: Malaysian Digest

 

 

 

 

Written by Bella | June 19th, 2015

Masih belum mengenakan tudung, pelakon dan pengacara Didie Alias mengakui pernah menerima komen negatif serta kritikan daripada peminat di laman sosial. Walaubagaimanapun, Didie tidak akan berhijab hanya kerana ingin menutup mulut serta memuaskan hati orang lain. Untuk melakukan sesuatu perubahan ia harus dibat dengan ikhlas dari hati beliau sendiri.

Memang ramai bercakap mengenai perkara ini selain turut menerima kritikan dan komen negatif daripada peminat tetapi saya tidak boleh hendak menutup mulut orang lain.

Bagi saya berhijab atau tidak bergantung kepada niat dan keihklasan kita dalam melakukan sesuatu perkara kerana kalau tidak ikhlas dan sekadar memenuhi kehendak orang lain, memang tidak boleh.

Didie sedar kritikan itu seakan mempertikaikan beliau dimana anak-anak perempuan beliau sudah bertudung tetapi beliau sebaliknya. Jelasnya, sebagai seorang ibu beliau sentiasa menekankan didikan sempurna terhadap anak-anaknya.

Memang saya tahu ramai orang cakap anak-anak sudah berhijab tetapi ibu mereka belum. Benda itu semuanya atas didikan dan tanggungjawab kita. Sebenarnya anak-anak sentiasa mendoakan saya biarpun mereka tidak tegur secara berdepan tetapi saya tahu mereka sentiasa memohon pada Allah untuk saya berhijab.

Pada masa yang sama Didie  juga meminta agar peminat mendoakan beliau diberi hidayah untuk memakai tudung dan tidak melemparkan kata-kata negatif terhadap beliau.

Kalau hendak seseorang itu berubah janganlah hina mereka, doakan sahaja yang baik-baik agar mereka dibuka hati untuk mempunyai niat ke arah yang lebih baik. Jika hendak tegur pun tak perlulah nak menyindir ye dak?

Sumber Berita: mStar Online

 

 

 

Written by AbangNara | June 19th, 2015

Selaku seorang ayah kepada anak lelaki yang telah berusia 3 tahun lebih, memang banyak aktiviti yang perlu dilakukan bersama-sama untuk ‘bonding’. Anak lelaki ini tenaganya luar biasa sikit. Aktif tak ingat. Pagi petang siang malam memang nak main je kerjanya. Antara aktiviti kegemaran anak Abang Nara si Aariz tue ialah:-

1. Main basikal

panadol superhero

Pukul 5 setiap petang Aariz akan membuat muka manjanya di depan pintu sambil menuding jarinya ke basikal. Kadangkala kalau Abang Nara buat tak layan, Aariz akan speaking London ”I want to ride bicycle Papa”. Seronok dia bila dapat keluar mengayuh basikal. Berpeluh satu badan. Abang Nara pun turut sama berpeluh sebab berlari-lari anak mengejar Aariz

2. Main bola
panadol superhero

Yang ini Abang Nara suka kalau Aariz ajak. Cita-cita Abang Nara memang nak pastikan Aariz jadi pemain bola sepak profesional. Jadi kalau dia ajak main tendang-tendang bola, Abang Nara yang excited lebih. Boleh tahan juga si Aariz nie menendang. Dua-dua belah kaki boleh guna. Tendangan pun padu juga.

3. Mandi manda di swimming pool

panadol superheroSeminggu sekali Abang Nara akan cuba membawa Aariz berenang di swimming pool berdekatan rumah kitaorang. Dia punya excited sampai tahap tak nak balik. Suka betul main air. Gaya terjun tiruk Aariz memang boleh mengalahkan Pandalela Rinong. Ada sekali tue berlagak betul taknak pakai pelampung. Sekali tue lemas. Heheh. Abang Nara gelak je.

Memang banyak tenaga yang diperlukan untuk melayan gelagat Aariz. Itu belum kira si adiknya Arissa yang tiba-tiba menghilang. Tup-tup tengok dah tengah panjat tangga. Memang berlarilah Abang Nara pergi ambil Arissa. Kalau tergolek tak ke sedih? Seharian melayan karenah Aariz dan Arissa memang penat tahap Gaban. Namun itulah tanggungjawab seorang superhero bergelar ayah. Tak gitu?

panadol superhero

Ada sekali tue Aariz dah beria siap nak pergi mandi swimming pool. Abang Nara pun memang dah janji nak bawak dia. Sekali tue kepala pening berdenyut tak ingat punya. Terbaring je Abang Nara kat atas sofa. Si Aariz dah buat muka sedih sebab ayahnya macam dah lupa janji. Kesian la plak. Terus Abang Nara telan 2 biji Panadol Actifast. Setengah jam kemudian, kesakitan hilang dan kami berdua pun bergembira mandi manda di swimming pool.

panadol superhero

Demi 2 buah hati pengarang jantung Abang Nara ini, setakat sakit-sakit kepala sikit tue terus telan Panadol Actifast je agar dapat luangkan masa bersama mereka. Jangan kerana taknak makan ubat, anak-anak terasa kita tak ambil peduli kat diorang. Masa kecik nielah nak spend time together betul-betul. Dah besar nanti diorang sibuk ngan kawan-kawan dan pakwe/makwe. Heheh. Tak gitu? Apa pula yang korang selalu lakukan bila sakit kepala datang menjelma?

Written by AbangNara | June 19th, 2015

Setelah sekian lama berdolak-dalik, akhirnya Remy Ishak telah membuat pengakuan yang Roszaliza Yusof adalah kekasih hatinya. Mereka berdua kini sedang bercinta dan dalam perancangan untuk mendirikan rumah tangga. Walaupun begitu, tarikh pernikahan masih belum ditentukan. Untuk makluman, Remy berusia 33 tahun sementara Roszaliza berusia 34 tahun. Roszaliza merupakan Pengarah Urusan Roistz Labels.

Remy telah pun membawa Roszaliza berjumpa ibunya, namun buat masa ini belum ada sebarang perancangan kerana mahu memfokuskan kepada perkahwinan adiknya pada September ini. Remy juga turut menjelaskan dakwaan tentang dirinya yang sering membawa Roszaliza pulang ke rumah. Kata Remy:-

Benar saya rapat dengannya sejak dua tahun lalu tetapi saya jarang bercakap mengenai soal cinta kerana ia terlalu peribadi buat saya. Saya pula memang seorang yang tidak suka menonjolkan sesuatu hubungan itu kerana bimbang nanti jadi fitnah tambahan pula masih belum ada ikatan yang sah.

Saya sendiri tidak tahu dendam apa yang individu berkenaan simpan dalam hatinya sehingga membuat fitnah seperti itu kepada saya dan ia bukan pertama kali berlaku.

Pada saya mudah, buat tidak tahu sahaja dengan tuduhan berkenaan kerana ia tidak akan berhenti. Hendak sekat akaunnya di Instagaram, dia boleh hasilkan yang lain.

Jadi buat apa hendak layan perkara sedemikian dan saya tidak boleh puaskan hati semua pihak. Jadi biarlah

remy roszaliza

Ini semua dugaan orang bercinta, lebih-lebih lagi lelaki kacak seperti Remy Ishak. Pasti ramai yang cemburu dan geram apabila Roszaliza berjaya mencuri hati Remy. Itu yang timbul fitnah tak masuk akal. Bersabarlah Remy dan Roszaliza. Paling senang nak setelkan masalah ini ialah dengan bernikah secepat mungkin. Semoga segalanya dipermudahkan. Sama-sama kita doakan. Sumber Mstar Online.

Page 20 of 56« First...10...1819202122...304050...Last »