Written by Bella | April 28th, 2015

Penyanyi Black masih lagi menunggu individu yang menghina anaknya, Khaleef Dayyan di lama Instagram, untuk membuat permohonan maaf secara terbuka sebelum tindakan lanjut dikenakan kepada penuntut universiti tersebut.

Mungkin beliau merasa malu untuk meminta maaf secara umum, tetapi Black menerima apa sahaja bentuk kemaafan asalkan niat itu dilakukan dengan ikhlas.

Saya memberi peluang kepadanya sebelum ini untuk meminta maaf secara terbuka, namun dia masih belum berbuat demikian. Setelah difikirkan semula, saya rasa mungkin dia malu untuk melakukannya secara umum.

Jadi, saya akan menerima apa jua bentuk permohonan maaf itu tidak kira secara peribadi menerusi emel ataupun di laman sosial saya. Cukup sekadar, ‘Saya minta maaf’, saya sedia untuk memaafkannya.

Black bagaimanapun tidak teragak-agak untuk menyaman individu itu sekiranya beliau masih berdegil dan tidak memenuhi permintaan Black untuk memohon maaf kepadanya.

Namun, sekiranya dia masih berdegil, saya rasa dia sudah mencabar kesabaran saya dan saya tidak teragak-agak untuk menyaman kerana saya tahu di mana dia berada.

Berikutan penghinaan tersebut, isterinya Naquia Yasirah Mohd Khairi turut mendapat tempias daripada kontroversi ini apabila dia menghadapi tekanan selain emosinya yang terganggu.

Kalau sudah membuat kesalahan dan menghina ciptaan Allah SWT tampil lah dan memohon maaf kepada Black secara peribadi jika anda merasa segan untuk berdepan dengan realiti.

Sumber Berita: Sinar Harian

Written by AbangNara | April 28th, 2015

Caprice, penyanyi rap yang terkenal dengan lagu Xde Hal Bro telah tampil mempertahankan peserta Dewi Remaja iaitu Mawar Rashid yang diulit kontroversi berkaitan GST baru-baru ini. Sebelum ini, Mawar Rashid telah dikritik oleh Sharnaaz Ahmad kerana ilmu pengetahuan yang cetek. Iyerlah, maksud GST pun tak tahu. Memang agak memalukan untuk seorang rakyat Malaysia untuk tidak tahu maksud GST ketika ia begitu hangat dibincangkan seluruh negara.

mawar rashid

Akibat video temubual yang telah menjadi viral, nama Mawar Rashid telah menjadi sebutan banyak pihak di laman sosial. Kalau tak silap Abang Nara nama Mawar Rashid siap trending di Twitter. Itu bermakna memang ketidaktahuan Mawar tentang GST menjadi bualan satu negara. Pelbagai kritikan dilemparkan sehingga Caprice menganggap ia adalah satu bentuk buli. Kata Caprice:-

Pertama sekali, saya percaya temubual atau cabaran yang dijalankan adalah dengan cara yang teruk. Saya mencabar anda untuk pergi ke mana-mana kolej sekarang dan bertanya kepada pelajar lelaki mahupun wanita secara rawak mengenai GST sama ada mereka itu sangat cantik atau sangat hodoh.

Dia (Mawar) gagal menjawab soalan tetapi berjaya mengekalkan tahap ketenangannya. Cara pengacara bertanyakan soalan dan membuat video itu untuk ditonton secara umum adalah ke arah berlakunya siber buli. Adakah kita pernah mengambil kira implikasi terhadap mental dan emosi yang boleh berlaku kepada gadis-gadis pada masa akan datang?

mawar rashid

Abang Nara tak tahu sama ada Caprice menonton video tersebut atau tidak. Namun apa yang menjadi persoalan ialah sebelum ditanya maksud GST, Mawar Rashid dengan yakinnya menjawab telah membuat research. Siap ada pakcik lawyer terangkan kepadanya tentang GST. Tup-tup bila disuruh terangkan makna GST (Goods and Services Tax), Mawar Rashid mengaku tak tahu dan siap boleh tanya kat pengacara lagi. Hmmmm. Kalau mengaku dari awal tak tahu kan senang? Tak adalah orang nak marah sangat. Tak gitu? Mungkin video di bawah perlu ditonton oleh Caprice (sila tonton bermula minit 2:35)

Apa pula kata anda? Sumber MalaysianDigest

Written by AbangNara | April 28th, 2015

Ribuan takziah diucapkan kepada Fiza dan Adam yang telah pun mendapat berita sedih keguguran anak di dalam kandungan selepas hamil 7 minggu. Pastinya ia satu dugaan yang amat hebat buat pasangan suami isteri ini lebih-lebih lagi ini adalah anak pertama mereka. Keguguran tersebut telah berlaku pada penghujung bulan Mac yang lalu. Nampaknya masih belum ada rezeki untuk pasangan ini menimang cahaya mata.
fiza adam keguguran

Sebelum ini, rumahtangga Adam dan Fiza pernah dilanda badai sehingga berlaku penceraian. Namun kedua-duanya kembali rujuk semula kerana rasa cinta yang amat tebal di dalam hati. Berita sedih ini dianggap Adam sebagai satu ketentuan daripadaNya. Kata Adam:-

Apabila mendapat perkhabaran isteri mengandung sudah tentu saya gembira kerana kehadiran cahaya mata akan mengeratkan lagi kasih sayang kami namun sudah tiada rezeki kami apabila dia mengalami keguguran. Kejadian berlaku pada akhir Mac lalu ketika kandungannya memasuki usia tujuh minggu.

adam fiza

Tak apalah Adam dan Fiza. Sesungguhnya ujian daripadaNya hanya untuk mereka yang mampu menempuhinya. Insya Allah kalau ada rezeki akan dikurniakan cahaya mata dalam masa terdekat. Sama-samalah kita doakan yang terbaik untuk mereka berdua. Sumber Mstar Online.

izie

P.S: Jom shopping fashion terkini di www.iziefashion.com :) all items ready stock. FREE POSTAGE bagi order RM100 dan ke atas. harga pastinya berpatutan dan anda pasti akan berpuas hati dengan produk dan servis yang ditawarkan. lebih banyak design yang pasti membuatkan anda rambang mata di website ^_^. Follow @iziefashion di instagram sekarang :)

Written by AbangNara | April 28th, 2015

Selaku seorang ayah, Abang Nara memahami perasaan Fizz Fairuz apabila majlis cukur jambul dan akikah anak sulungnya, Nur Afrina Arianna dikutuk terlalu mewah dan membazir. Sedih tau bila kita buat yang sebaik mungkin untuk anak tetapi orang anggap melebih-lebih. Sedangkan selaku seorang ayah, pasti kita mahu yang terbaik dan paling penting, masih dalam kemampuan. Apabila ada yang beranggapan pembaziran berlaku hanya berdasarkan pemerhatian menerusi gambar, sedikit sebanyak mesti hati akan terluka. Tak gitu?

nur afrina

Bagi Fizz Fairuz, pihak yang mengutuk dan mengkritik majlis akikah anaknya adalah mereka yang tidak bertamadun. Kata Fizz Fairuz:-

Apa yang saya lakukan itu adalah mengikut kemampuan dan rezeki saya. Tidak lebih… mahupun kurang. Hanya orang yang tidak bertamadun sahaja yang membuat pertikaian seperti itu tetapi biarlah mereka sekadar berkata-kata tanpa tahu situasi sebenar.

Jika diikutkan majlis itu biasa sahaja tetapi mungkin nampak mewah kerana hiasannya dan liputan diberikan pihak media. Saya tahu sejauh mana kemampuan dan apa yang kami lakukan itu adalah semata-mata untuk meraikan anak kami dan melakukan akikah untuknya.

Kalau balas pun(kritikan dan kutukan) saya tidak dapat apa-apa. Mereka berhak bersuara tetapi janganlah melampau.

fizz fairuz

Mungkin mereka yang mengutuk ini belum berkahwin dan tidak lagi mempunyai cahaya mata. Kalau dah ada nanti, barulah faham perasaan seorang ayah yang mahukan hanya yang terbaik untuk anak sendiri. Tak apalah. Tindakan Fizz Fairuz buat tidak tahu dengan kritikan tersebut adalah satu tindakan bijak. Kalau layan buat pening kepala sendiri je. Yang penting majlis telah berjalan lancar dan Fizz sekeluarga gembira dengan majlis tersebut. Tak gitu? Sumber Mstar Online.

bestbuyworldP.S: Jangan tidak tahu yang hari nie merupakan hari TERAKHIR jualan murah produk Clinique di Best Buy World. Harga yang ditawarkan memang luar biasa murah dari harga semasa.Potongan produk Clinique sehingga 70%!!! Kalau anda ingin berjimat, inilah masanya. Jom segera ke Best Buy World.