Written by AbangNara | October 27th, 2014

Kemesraan Datuk Siti Nurhaliza dan suaminya, Datuk K memang jelas terserlah menerusi 2 keping gambar yang dikongsikan oleh penyanyi nombor 1 negara ini. Sehingga ke saat ini, kedua-dua gambar tersebut telah mendapat lebih kurang 25,000 LIKE setiap satu. Malah kebanyakan komen menulis yang pasangan ini ‘so sweet’ dan masih romantik walaupun sudah bertahun-tahun berkahwin.

gambar siti dan datuk k

Walaupun ada yang melahirkan rasa cemburu, ia hanya segelintir sahaja. Kebanyakannya mendoakan agar Datuk K dan Siti terus mengecapi kebahagiaan sehingga ke akhir hayat. Malah ramai yang mendoakan agar mereka dimurahkan rezeki untuk menimang cahaya mata sendiri. gambar siti dan datuk k

Kepada Siti dan Datuk K, anda berdua sememangnya romantis dan harus dicontohi oleh pasangan suami isteri yang lain. Semoga berbahagia bersama, semoga cepat-cepat dapat cahaya mata dan semoga terus menyayangi.

P.S: Pengusaha bas boleh didenda

Written by AbangNara | October 27th, 2014

Oktober 2013 Abang Nara telah berpeluang ke Hong Kong Disneyland. Memang seronok meluangkan masa bersama keluarga di sana. Namun ada satu perkara yang Abang Nara kesalkan. Agak sedih kerana tidak sempat mencuri masa untuk pergi ke Macau yang letaknya hanya 60km dari Hong Kong. Bukan apa, orang kata kalau dah sampai Hong Kong tapi tak pergi Macau, memang tak lengkap percutian anda.

macau

Jadi apa yang seronoknya di Macau sampai Abang Nara sedih tak dapat pergi ke sana? Sebenarnya banyak tempat menarik untuk dilawati di Macau yang telah disenaraikan oleh UNESCO sebagai salah satu World Heritage Sites. Apa yang menarik mengenai Macau ialah negara ini penuh dengan festival dan acara-acara menarik sepanjang tahun. Abang Nara ada buat ‘research’ sedikit dan ini adalah tempat yang Abang Nara akan pergi sekiranya dapat peluang menjejakkan kaki ke Macau suatu hari nanti:-

1. Muzium Grand Prix Macau

macauDibuka pada tahun 1993 untuk meraikan ulangtahun ke 40 Macau Grand Prix, muzium ini adalah tempat wajib lawat sekiranya anda adalah peminat kereta/motor lumba. Pelbagai jenis kenderaan dipamerkan di sini untuk tatapan mereka yang gilakan sukan permotoran ini. Semua jenis kenderaan ada. Yang ‘old school’ dan yang moden kesemuanya dipamerkan. Ini kalau anak Abang Nara pergi nie mesti serius ‘excited’ tak ingat.

macau

2. Macau Fisherman’s Wharfs

macau

Yeah“ Kalau anda seorang penggemar taman tema, Macau Fisherman’s Wharfs ini adalah tempat yang wajib anda lawati. Dibina berdasarkan 6 pelabuhan terkemuka seluruh dunia, selain daripada taman tema, Macau Fisherman’s Wharf turut dilengkapi restoran, hotel dan tempat untuk membeli-belah. Kiranya lepas penat main kat taman tema, boleh terus makan atau ‘check in’ di hotel untuk merehatkan badan. Memang perfect.

macau

3. House of Dancing Water

House of Dancing Water yang dibawakan oleh resort City of Dream adalah benda wajib yang akan Abang Nara lakukan bersama keluarga. Dipertontonkan pada waktu malam, pentas House of Dancing Water amat menakjubkan kerana ia diisi oleh 14 juta liter air dan mampu bertukar daripada daratan ke lautan dalam sekelip mata. Tengok video kat bawah nie pun dah rasa teruja yang amat. Menarik!!!
macau

4. Ruins of St Paul’s

macau

Bagi anda yang meminati sejarah, Ruins’ of St Paul’s ini memang wajib dilawati untuk melihat sendiri betapa gahnya peninggalan salah sebuah gereja yang terbesar di Asia satu ketika dahulu. Disenaraikan sebagai salah satu World Heritage Sites oleh UNESCO, jutaan manusia telah melahirkan rasa kagum mereka melihat keunikan dan keperincian lukisan-lukisan di bangunan ini. Ambik gambar pun cantik jugak kat sini.

macau

5. Taipa House Muzium, Coloane Village dan banyak lagi

macauSebenarnya kalau Abang Nara nak tulis semua tempat menarik dan wajib lawat di Macau memang sampai esok lusa pun tak habis. Banyak sangat tempat-tempat yang best. Contohnya seperti Coloane Village yang membolehkan anda merasai pengalaman hidup di perkampung nelayan. Begitu juga dengan Taipa House Muzium yang memberikan anda peluang melihat sendiri peninggalan Portugis yang pernah menjajah Macau satu ketika dahulu.

macau

Rasa-rasa kalau nak ke Macau dan melawat kesemua tempat menarik di sana, paling kurang pun perlukan 3 hari. Untuk makluman, penerbangan dari Malaysia ke Macau ada disediakan sebanyak 17 kali seminggu. Lagi seronok kita tak perlukan Visa untuk masuk ke Macau. Memang senang sangatlah. Tapi sabar jangan beli tiket dulu. Abang Nara ada berita gembira untuk anda semua!!!

macau

Macau Government Tourism Office (MGTO) ingin memberikan anda peluang menikmati sendiri kehebatan Macau dengan cara yang amat mudah sekali. Anda boleh memenangi percutian 3 hari 2 malam ke Macau dengan hanya menulis mengenai keterujaan anda untuk melawat Macau. Untuk menyertai pertandingan ini, ikutilah 3 langkah seperti dibawah:

1. Tulis blog post yang bertajuk – Dream Trip to Macau.

2. Blog mengenai 3 perkara yang paling menarik tentang Macau, dan mengapakah kamu harus dipilih sebagai pemenang.

3. Hantarkan URL blog post anda pada seksyen comment di Blog Post Rasmi Nuffnang sebelum 23 November 2014, pukul 11:59 malam.

Contohnya macam yang Abang Nara dah tulis kat atas tuelah. Kalau anda dah pernah melawat Macau lagilah bagus. Pertandingan mudah ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia. Pastikan anda tulis yang terbaik kerana MGTO akan memilih karya yang menarik sebagai pemenang mereka. Tunggu apa lagi? Maklumat lanjut layari Blog Post Rasmi Nuffnang mengenai pertandingan ini atau Facebook MY Macau.

Written by AbangNara | October 27th, 2014

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia pada lawaknya. Tahniah Abang Nara ucapkan pada Johan kerana akhirnya telah berjaya bergelar juara Super Spontan. Kemenangan Johan telah pun diagak kerana deejay radio Era ini sentiasa menunjukkan prestasi dan lawak yang amat menggeletek ketiak setiap minggu. Dengan kemenangan ini, Johan membawa pulang RM100,000 dan juga sebuah kereta Toyota Camry.

johan juara super spontan

Sementara itu, Shahrul Shiro berjaya merangkul tempat kedua sekaligus menerima wang tunai sebanyak RM50,000, diikuti Shuib Sepahtue ditempat ketiga bersama wang tunai berjumlah RM25,000. Manakala Achey Bocey, Yus Jambu dan Tauke Jambu masing-masing berada di tempat keempat, kelima dan keenam serta membawa pulang wang tunai RM5,000 setiap seorang.

johan juara super spontan

Nampak gayanya tahun depan tiada lagi kelibat Johan di Super Spontan kerana kebiasannya juara memang tak akan masuk bertanding lagi. Mungkin Johan boleh kembali bertarung di Maharaja Lawak Mega 2015 pula nanti. Apa pun, tahniah buat semua pemenang. Semoga dengan kemenangan ini akan menjadi pembakar semangat buat anda semua untuk terus menghiburkan rakyat Malaysia. Tahniah!!!

[flowplayer id=”30008″]

Written by AbangNara | October 27th, 2014

Pejam celik pejam celik AF2014 sudah pun masuk minggu kelapan. Untuk minggu ini, para pengikut program realiti ini dikejutkan dengan penyingkiran 2 peserta sekaligus. Zarif dan Nina telah mendapat undian terendah sekaligus menyaksikan perjuangan mereka tamat. Menariknya, ramai yang melahirkan rasa lega dengan pemergian Nina kerana prestasi yang ditunjukkan olehnya tidak memberangsangkan sejak minggu pertama lagi.

nina zarif tersingkir af2014

Minggu ini menyaksikan kehadiran Wak Doyok yang telah menimbulkan kemarahan para peminat Firman. Mana tidaknya, kesemua pelajar lelaki kecuali Firman telah pun diberi hadiah oleh Wak Doyok. Ini telah membuatkan para peminat Firman bengang kerana Wak Doyok dikatakan sengaja mahu menjatuhkan air muka Firman. Fuh~~~ Memang berapi juga komen di Facebook Akademi Fantasia mengutuk perbuatan Wak Doyok.

nina zarif tersingkir af2014

Kini hanya tinggal 5 lagi peserta iaitu Firman, Azwan, Ewal, Nuha dan Aman. Daripada carta undian, nampak gayanya Firman berpeluang cerah untuk bergelar juara AF2014. Namun begitu Akademi Fantasia sememangnya sentiasa penuh dengan kejutan. Abang Nara dapat rasakan minggu ini atau minggu depan akan diadakan kejutan untuk para peminat AF2014. Sama-samalah kita nantikan.

Page 7 of 35« First...56789...2030...Last »