Written by AbangNara | September 26th, 2014

Cantik, menarik dan tertarik. Abang Nara suka dengan logo terbaru Hot FM yang kini dikenali sebagai Cool FM. Nampak menyegarkan. Satu penjenamaan semula yang menarik. Semoga dengan nama baru ini, radio Hot FM (kini Cool FM) akan kembali ke zaman kegemilangannya semula.

cool fm

Daripada reaksi awal yang diterima, para pendengar menggemari nama Cool FM ini. Sekali pandang macam ais pun ada juga kan? Selamat maju jaya diucapkan. Semoga akan bertambah ‘cool’ selepas ini. Informasil lanjut layari laman web www.coolfm.com.my,

Written by AbangNara | September 25th, 2014

Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada pengarah veteran, Datuk Jamil Sulong yang telah disahkan meninggal dunia. Allahyarham meninggalkan kita pada usia 88 tahun di kediaman salah seorang anaknya di Bukit Utama, Damansarapada pukul 9.35 malam ini.

jamil sulong meninggal dunia

Jenazah Allahyarham akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Janda Baik selepas solat Jumaat esok. Semoga Allahyarham ditempatkan di kalangan orang beriman. Al-Fatihah.

Written by AbangNara | September 25th, 2014

Alalala abang Awie. Janganlah cakap macam ini. Abang Awie hensem, gagah, kacak, perkasa dan macho. Pasti banyak perempuan di luar sana yang mahu berkongsi kasih sayang dengan abang Awie. Jangan sedih-sedih. Orang kata, petik satu jari, sepuluh yang datang. Mesti ramai yang terpikat lebih-lebih lagi kalau Awie membuka mulut mendendangkan lagu untuk para perempuan di luar sana.
awieNamun bak kata Awie sendiri, kes di mahkamah pun belum selesai, jadi masih belum tiba masa untuk berfikir tentang perempuan lain atau berkahwin sekali lagi. Kata Awie:-

Saya tak boleh tipu diri saya dan saya memang memerlukan wanita (seorang isteri) di sisi saya. Kadang-kadang kita tertekan dengan masalah kerja dan pada siapa lagi kita nak mengadu kalau bukan pada isteri kita.

Tapi, perempuan gila mana yang mahukan saya? Mungkin ada tapi boleh ke dia sayang saya dan sayang lima anak. Mampu ke dia tahan dengan kerenah-kerenah anak-anak saya yang sedang membesar? Bagaimanapun saya belum terfikir ke arah itu (kahwin lain) lagi. Bercerai pun belum,

Abang Nara tertarik dengan kata-kata Awie yang memaklumkan anak-anaknya menangis apabila mengetahui hak penjagaannya dibatalkan baru-baru ini. Kata Awie:-

Mereka selesa hidup bersama saya kini dan bila dapat tahu mengenai hal itu, mereka menangis. Apa pun selepas ini, saya akan mempertahankan dan memastikan mereka bersama saya.

Saya anggap ini semua fitrah hidup dan pengajaran besar buat diri saya. Sesal tu ada tapi hidup mesti diteruskan. Insya-Allah saya ada perancangan-perancangan untuk masa depan anak-anak. Saya berdoa pada Tuhan agar jangan pisahkan saya dengan anak-anak

awie

Sabarlah Awie. Kalau kita berada di pihak yang benar, pasti akan menang jua. Kesabaran amat penting dalam menangani hal sebegini. Banyakkan berdoa. Semoga anak-anak anda turut tabah menghadapi cabaran yang amat besar ini. Sumber Sinar Harian.
iziefashionP.S: Jom cantik bergaya dengan fesyen Europe terkini di iziefashion.com.. Harga dijamin berpatutan. Free postage untuk pembelian RM75 ke atas.

Written by AbangNara | September 25th, 2014

Pelakon Aeril Zafril didapati bersalah oleh Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling di sini pada Khamis atas kesalahan melakukan pernikahan tanpa kebenaran Pendaftar Nikah, Rujuk dan Cerai menurut Seksyen 40(2) Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Negeri Selangor.

Aeril atau nama sebenarnya Suhairi Sunari, 26, dikenakan hukuman denda sebanyak RM1,000 atau penjara selama dua bulan sekiranya gagal membayar denda.

Keputusan itu dibuat oleh Hakim Syarie, Saharuddin Selamat.
aeril wawaDalam pada itu, aktres Wawa Zainal yang juga isteri Aeril turut mengaku bersalah bersubahat atas kesalahan sama dan dikenakan denda sebanyak RM800 atau penjara sekiranya gagal membayar denda.

Wawa atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin, 22, melakukan kesalahan berkenaan mengikut Seksyen 134 (subahat) Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

Kedua-dua pasangan itu diwakili Peguam Syarie, Mohd Aizan Md Idrus manakala pertuduhan dibuat Pendakwa Syarie, Khafizah Ahmat Khairi.

aeril wawa

Menurut pertuduhan, Aeril dan Wawa melakukan pernikahan tanpa kebenaran pada 25 Februari 2012 di sebuah rumah beralamat 2, Lorong 7A, Taman Datuk Harun, Petaling Jaya kira-kira pukul 8 malam.

Sementara itu, bapa angkat Aeril, Wahap Raub yang turut dituduh bersubahat dalam kes berkenaan turut dikenakan denda sama seperti Wawa.

Dua lagi tertuduh iaitu bapa Wawa iaitu Zainal Abidin Sulong yang bertindak sebagai wali dan Salim Asari tidak menghadirkan diri kerana berada di Sabah.

aeril wawa

Dalam perkembangan sama, usaha mStar Online untuk mendapatkan kenyataan pasangan itu gagal selepas mereka menghilangkan diri sejurus kes itu selesai.

Pasangan itu yang pada mulanya berjanji untuk memberikan kenyataan membiarkan sekumpulan wartawan menunggu di perkarangan mahkamah selama 30 minit sebelum diberitahu mereka telah pulang.

Aeril dan Wawa bernikah buat kali kedua dengan kebenaran pada 4 Februari tahun lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata Ahmad Fakharuddin Attar yang kini berusia 15 bulan. Sumber Mstar Online.

Page 6 of 38« First...45678...2030...Last »