Written by AbangNara | September 26th, 2014

Ammar Alfian satu ketika dahulu memang ‘ganas’ orangnya. Masih lagi Abang Nara teringat ancaman ugutan bunuh terhadap wartawan yang pernah dikeluarkan oleh Ammar. Biasalah orang muda. Darah tengah panas. Kebanyakan tindakan adalah mengikut hati. Tak berfikir panjang. Namun sekarang ternyata Ammar sudah mula berubah dan menyesali tindakan-tindakannya sebelum ini.

ammar alfian

Kontroversi yang terjadi sebelum ini ternyata banyak memberi pengajaran dan mematangkan Ammar. Kata Ammar menerusi Mstar Online:-

Saya sedar tindakan memuat naik status di laman Facebook telah menyebabkan ramai pihak media marah dengan saya biarpun saya telah membuat permohonan maaf secara terbuka tetapi ia memakan masa untuk hubungan itu kembali pulih.

Empat tahun saya cuba untuk menjernihkan keadaan bagi mendapatkan kembali kepercayaan mereka dan Alhamdulillah hubungan itu semakin menampakkan tanda-tanda positif dan saya berharap ia akan berkekalan selepas ini.

Bohonglah kalau saya kata tidak perlukan rakan wartawan untuk menaikkan kerjaya lakonan saya. Saya serik dengan tindakan saya sebelum ini namun pada masa sama ia memberikan banyak pengajaran dan mematangkan saya sebagai seorang individu dan pelakon

ammar alfian

Baguslah keinsafan sudah menjelma dalam diri Ammar. Gaduh lama-lama pun tak guna. Selaku pelakon, kalau tak ada publisiti, maka takkan dikenali ramai. Kalau tak dikenali ramai, tak adalah dapat tawaran berlakon. Tahniah diucapkan kepada Ammar kerana mengakui kesilapannya. Semoga masa depan Ammar akan lebih cemerlang, gemilang dan terbilang.

P.S: Senarai harga Proton Iriz

Written by AbangNara | September 26th, 2014

Didapati bersalah berkahwin tanpa kebenaran oleh mahkamah semalam, Aeril Zafrel telah memberikan nasihat kepada masyarakat di luar sana untuk tidak meniru perbuatannya itu. Malah Aeril juga mengakui apa yang dilakukan olehnya dan Wawa Zainal adalah satu kesilapan. Keputusan bernikah tanpa kebenaran bukan saja menyalahi undang-undang, malah menimbulkan fitnah dan kontroversi terhadap pasangan ini.

aeril dan wawa

Kata Aeril menerusi Harian Metro hari ini:-

Apa yang kami lakukan ini tidak seharusnya ditiru sembarangan oleh masyarakat. Kami ambil keputusan itu dulu ada banyak sebab dan faktor tanpa kami sedar ia mengundang masalah lain. Kami sudah melakkan kesilapan dan menerima hukuman daripada kesilapan itu. Saya harap apa yang terjadi pada kami ini dijadikan pengajaran kepada semua.

Saya dan Wawa bersyukur kerana keputusan mahkamah yang adil dan bertimbang rasa terhadap kesalahan yang kami lakukan. Malah, kami juga ucapkan terima kasih kepada sebahagian rakan media yang memahami isu itu dan secara tidak langsung membantu menjernihkan perkara ini daripada melarat.

aeril dan wawaUntuk makluman, Aeril telah didenda RM1,000 dan Wawa Zainal telah didenda RM8000 oleh Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling Subang Bestari. Sekiranya gagal membayar denda tersebut, mereka berdua boleh dipenjara selama 2 bulan dan 40 hari. Semoga kejadian ini dijadikan pengajaran dan tidak ditiru oleh mana-mana pihak.

Written by AbangNara | September 26th, 2014

Satu ketika dahulu, rumahtangga Vanidah Imran dan Rashidi Ishak pernah menjadi perbualan hangat kerana lakonan mereka di dalam filem Tiga Hari. Mana tidaknya, salah satu babak di dalam filem tersebut menyaksikan ada dialog yang berkaitan cerai yang telah dilakukan. Kontroversi ini menjadi tumpuan ramai sehingga menyaksikan mufti Perak menasihati pasangan ini agar rujuk kembali.

vanidah imran

Namun tidak berapa lama kemudian, kontroversi tersebut kembali sejuk dan mereka berdua dilihat menjalani kehidupan seperti biasa. Namun baru-baru ini ura-ura mengenai keretakan rumah tangga mereka kembali bertiup kencang. Ditanya mengenai kebenaran ura-ura bakal bercerai itu, Vanidah Imran menyarankan agar mana-mana pihak yang menimbulkan dakwaan itu merujuk dan mendapatkan bukti daripada mahkamah terlebih dahulu. Kata Vanidah:-

Pergi semak (di mahkamah) kalau betul ada fail di sana ya. Saya tak ada apa nak sorok (jika benar bercerai). Tapi kami tak perlu dedahkan kehidupan kami kepada masyarakat. Kami senang dengan ruang privasi kami.

vanidah imran

Menurut Harian Metro, ada sumber yang mendakwa pasangan ini sudah tinggal berasingan sejak beberapa bulan yang lalu. Dikatakan punca kerenggangan rumah tangga mereka ialah akibat kontroversi di dalam filem 3 Hari pada tahun 2012. Apa pun Abang Nara harap ini hanyalah ura-ura dan bukan kenyataan. Sayang pula kalau perkahwinan pasangan merpati 2 sejoli ini berakhir dengan perpisahan.

Written by AbangNara | September 26th, 2014

RM100,000. Banyak kan? Agaknya apa yang akan anda lakukan sekiranya memenangi wang tunai dan hadiah bernilai sebanyak itu? Fuh~~~ Macam-macam boleh dilakukan. Boleh pergi jalan-jalan keliling dunia, boleh beli kereta baru, boleh bayar down payment untuk rumah, boleh gunakan untuk persiapan perkahwinan dan macam-macam lagilah. Kalau Abang Nara, sebahagian daripada tue akan digunakan untuk pergi jalan-jalan kat Eropah dan sebahagian lagi simpan untuk hari tua.

rhb now

salah satu impian nak beromantik dengan wife di Eiffel Tower

Impian Abang Nara akhirnya boleh dicapai kerana RHB Bank kini sedang mengadakan pertandingan ‘Let’s Transact with RHB Now’ yang menawarkan wang tunai dan hadiah bernilai sehingga RM100,000. Pertandingan ini telah pun bermula sejak 8 September yang lalu dan akan berakhir pada 30 November ini.

rhb

Ada 2 cara untuk menyertai pertandingan ‘Let’s Transact with RHB Now’ ini namun perkara WAJIB yang anda harus lakukan hari ini ialah pergi ke cawangan RHB berhampiran dan buat permohonan RHB Debit Card. Hanya mereka yang mempunyai akaun RHB Bank berpeluang untuk memenangi hadiah yang super awesome ini. Ala, 10 minit je nak bukak akaun. Tak lama pun. 10 minit untuk RM100,000. Berbaloi sangat kan?

rhb

Dah ada akaun RHB Now dah? Cara pertama untuk memenangi wang tunai dan hadiah bernilai RM100,000 ialah melakukan transaksi RHB Now sebanyak mungkin. Mininum transaksi yang perlu digunakan ialah RM30. Boleh gunakan Internet Banking atau Mobile Banking. Namun nasihat Abang Nara, gunakanlah Mobile Banking sebab lebih banyak penyertaan yang akan diberikan sekiranya anda menggunakan Mobile Banking. Tak percaya? Cuba tengok perbezaannnya di bawah:-

rhb

Boleh top up kredit handphone, boleh bayar bil, boleh hantar duit guna PayPal dan macam-macam lagi cara untuk mendapatkan penyertaan. Lagi banyak transaksi yang dibuat, lagi tinggi peluang untuk kita menang. Kalau dah bayar semua bil dan dah tak ada transaksi untuk dilakukan, jangan risau sebab ada cara kedua untuk memenangi hadiah yang ditawarkan dalam peraduan ‘Let’s Transact with RHB Now’. Cara ini lagi senang. Hanya perlu kekreatifan anda je.

rhb

Gunakan kreativiti anda dan muatnaik gambar yang menunjukkan apa yang anda akan lakukan sekiranya memenangi wang tunai dan hadiah bernilai RM100,000 yang ditawarkan oleh RHB Now. Contohnya yang macam Abang Nara dah buat kat awal-awal artikel nie. Abang Nara percaya korang boleh buat lagi kreatif. Hantarkan gambar dan slogan hebat anda itu di laman web RHB ini. Tapi boleh hantar satu entri je tau! Jadi hantarlah gambar dan slogan yang paling hebat untuk menang hadiah best di bawah ini.

rhb

Terbaik kan hadiahnya? Jangan lupa ajak kawan-kawan, ahli keluarga dan juga pakwe/makwe anda untuk sertai peraduan ‘Let’s Transact with RHB Now’ ini. Lagi ramai lagi meriah. Tips dari Abang Nara, silalah bayar bil-bil air, eletrik dan Astro bulan ini menggunakan RHBNow. Jangan lupa berdoa semoga dimurahkan rezeki. Maklumat lanjut mengenai peraduan awesome ini layari laman web RHB.