Written by AbangNara | May 29th, 2014

Ah~~ Maka marilah beramai-ramai peminat Running Man kecewa dengan berita ini. Indonesia akan menjadi lokasi terakhir penggambaran luar negara Running Man. Selepas ini, Running Man tidak akan membuat penggambaran luar negara lagi sekaligus memusnahkan harapan rakyat Malaysia yang mahu melihat aksi mereka secara “live” di bumi Malaysia. Sedih bukan?
running man di indonesiaSebelum ini Running Man telah terbang ke Australia untuk membuat penggambaran di sana. Episod di Australia memang amat mengujakan. Seronok tengok Rain main kangaruu. Misi yang dibuat lebih kepada memperkenalkan Australia sebagai lokasi pelancongan.  Abang Nara dah terbayang macam mana kalau diorang buat di Malaysia. Boleh buat misi di KLCC, Bukit Bintang dan sebagainya. Banyak sangat tempat menarik di Malaysia ini. Sayangnya impian itu tidak akan tercapai.
running manPenggambaran di Indonesia adalah bersempena Asian Dream Cup 2014 yang sering menampilkan Park Ji Sung sebagai tetamu jemputan. Untunglah orang Indonesia dapat bertemu dengan ahli Running Man secara “live”. Diharapkan agar pihak produksi Running Man akan berubah fikiran dan memilih Malaysia untuk pertama kalinya sekiranya penggambaran luar negara diadakan semula.

Written by AbangNara | May 29th, 2014

Kasihan sungguh nasib Abby Abadi. Apa pun bagi perbuatan seorang suami menceraikan isterinya menerusi SMS adalah perbuatan yang tidak patut dilakukan dan tidak “gentleman”. Menurut Harian Metro hari ini, sumber mendakwa yang suami Abby Abadi, Farhan telah pun melafazkan cerai menerusi SMS. Perbicaraan pada pagi hari ini adalah bagi mengesahkan lafaz talak tersebut.

abby abadi cerai

Perbicaraan kes ini akan berlangsung di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur. Sama-samalah kita nantikan perkembangan selanjutnya. Buat Abby, semoga tabah menghadapi dugaan ini. Pasti ada hikmah di sebalik semua ini.

Written by AbangNara | May 28th, 2014

Akhirnya segala persoalan mengenai status rumah tangga Abby Abadi dan Farhan terjawab jua. Pelakon ini dijangka bakal memfailkan penceraian pagi esok di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Selangor. Menurut Utusan, usaha menyelamatkan rumah tangga mereka telah gagal lantas menyebabkan Abby terpaksa memfailkan penceraian ini. Untuk makluman, Abby dan Farhan telah mendirikan rumah tangga pada 9 Julai 2013 di Thailand.

abby abadi cerai

Ini adalah perkahwinan kedua Abby Abadi selepas perkahwinan pertamanya dengan Norman Hakim turut berakhir dengan penceraian. Abby berusi 37 tahun sementara suaminya, Farhan, 24 tahun. Sebelum ini Abby telah memberi bayangan mengenai keretakan rumah tangga menerusi status-status yang dikongsi di Instagram. Info asal Utusan Malaysia.

Written by AbangNara | May 28th, 2014

Ramai yang terkejut apabila desas-desus perhubungan antara Shahir dan Erra Fazira mula tersebar minggu ini. Ada yang menyokong, ada yang membantah. Ada yang masih mahukan Erra bersatu semula dengan Engku Emran. Ditemui oleh Era.fm, Erra membuat penjelasan yang lebih mendalam mengenai isu ini. Mungkin semua pihak akan lebih jelas apabila membaca penerangan yang diberikan oleh primadona ini.

erra dan shahir

Kata Erra:-

Sebenarnya bukan hal besar. Saya mahupun dia berhak untuk berkawan dengan sesiapa pun. Kenapa perlu dipersoalkan. Lagipun kita dalam satu industri jadi saya rasa berkawan tidak salah.vSemasa dia ditemuramah saya ada waktu itu. Tak ada pun dia cakap kata berkawan rapat.

Tetapi biasalah ada yang menokok tambah. Berkawan memang saya berkawan dengan dia. Buat apa saya berbohong. Lagi pun saya ini bukan remaja belia lagi nak begitu dan begini. Kami diterjah hari yang sama.

Mungkin saya sudah biasa dengan situasi sebegini jadi saya boleh menjawab secara mudah. Tetapi Shahir mungkin dia terperanjat dengan soalan sedemikian rupa. Dia budak baik dan mungkin cara dia menjawab itu dimanupilasikan oleh pihak media.

erra dan engku emranDitanya mengenai kemungkinan untuk dirinya dan Engku Emran bersatu kembali selepas mereka berdua dilihat bersama di dalam beberapa gambar yang dikongsi oleh bekas suaminya itu, Erra menerangkan:-

Saya faham mesej yang hendak disampaikan oleh dia. Kiranya kami macam contoh kepada orang luar terutama yang bercerai yang abaikan anak dan sebagainya. Walaupun kami berpisah tetapi tanggungjawab terhadap anak tetap diutamakan dan kami boleh bersama dan bersatu demi anak. Tidak semestinya kalau demi anak-anak perlu bersatu atau rujuk semula. Tetapi kita boleh berbaik demi anak. Dan saya rasa ia sepatutnya dipratikkan oleh insan-insan yang telah berpisah

erra dan engku emran

Rasanya baiklah kita memberi peluang untuk Erra Fazira menjalani kehidupan “single” buat sementara waktu ini. Bagi peluang untuk Erra untuk melakukan apa yang dimahukan tanpa menghimpit dengan persoalan mengenai pengganti bekas suami atau kemungkinan untuk rujuk semula. Kalau Abang Nara jadi Erra, stress juga nak melayan soalan-soalan sebegini. Tak gitu? Apa pendapat anda?