Written by AbangNara | February 24th, 2014

Lisa Surihani dan Yusry merupakan antara pasangan suami isteri selebriti yang paling sweet di mata Abang Nara. Kedua-duanya memang sempoi, cute dan nampak sangat “down to earth”. 23 Februari lalu, genaplah 2 tahun perkahwinan mereka. Semoga mereka akan terus bergelar suami isteri sehingga ke akhir hayat.

anniversary lisa dan yusry

Lisa dan Yusry telah berkongsi beberapa keping gambar sambutan ulangtahun perkahwinan mereka menerusi akaun Instagram mereka. Semoga tahun 2014 akan ada berita gembira mengenai kehadiran orang ketiga di dalam kehidupan mereka. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar pasangan suami isteri comel ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | February 21st, 2014

Abang Nara tahu ramai di antara anda yang tak percaya dengan ketulusan dan kerelaan hati Almy Nadia menerima kembali Fizz Fairuz di dalam hidupnya setelah pelbagai kontroversi yang terjadi di antara mereka berdua. Kalau difikirkan secara logik, patutnya cinta mereka sudah berakhir lama. Namun ternyata Almy dan Fizz kuat jodohnya. Mereka berdua bakal disatukan sebagai suami isteri tidak lama lagi.
fizz fairuzMenariknya menerusi Berita Harian hari ini, Almy Nadia sendiri mengakui dia tidak tahu mengapa dirinya tidak ragu-ragu untuk menerima kembali cinta yang dihulurkan oleh Fizz Fairuz. Kata Almy:-

Ibu hairan kenapa saya terlalu taksub kepada Fizz sehingga beliau menggelarkan percintaan kami sebagai “cinta mati”. Entahlah saya pun tidak tahu apa istimewanya Fizz sehingga sukar menolak cintanya.

Mungkin sebab Fizz boleh menerima anak angkat saya, Nur Afrina Darwisya. Ini kerana tidak semua lelaki yang cuba merapati boleh menerima Afrina seperti Fizz. Begitu juga dengan keluarganya.

Mungkin inilah yang dinamakan takdir. Saya pun tak sangka begitu mudah hati ini memaafkan Fizz, walaupun saya tak nafikan, hubungan kami agak tragis.

Jika saya tak kuat, mungkin hubungan kami tidak akan bertahan sampai ke tahap ini. Barangkali saya sudah lebih matang, daripada marah lebih baiklah saya reda dengan apa yang berlaku kepada saya selama ini.

fizz dan almy

Rasanya kalau kisah cinta Almy difilemkan dan didramakan pasti akan mendapat sambutan yang sangat mengalakkan. Memang penuh tragedi, kisah duka dan paling penting, berakhir dengan kegembiraan buat semua pihak. Apa pun, akhirnya kebahagiaan menjadi milik Almy Nadia jua. Semoga perkahwinannya dengan Fizz kelak akan berakhir dengan “cinta mati” seperti yang dikatakan oleh ibunya. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Honda City 2014 sudah boleh ditempah sekarang

Written by AbangNara | February 21st, 2014

Setiap hari Jumaat, Abang Nara dan rakan-rakan akan bermain badminton. Kononnya nak menjaga stamina dan mengeluarkan peluh. Biasanya kami akan bermain selama 2 jam dengan penuh gaya ala-ala Lee Chong Wei. Memang penat juga dibuatnya. Namun kepenatan itu hilang apabila kami lepak-lepak di kedai mamak, berborak kosong sambil minum teh o panas. Memang masyuk!!!
lee chong weiMasa lepak memang macam-macam cerita yang keluar. Masing-masing bercerita mengenai kehidupan masing-masing. Almaklumlah berjumpa seminggu sekali. “Boys day out” la kononnya nie. Satu hari, salah seorang daripada kawan Abang Nara memberitahu masalah sakit lutut (kalau dalam bahasa omputih osteoarthritis ) yang dialaminya. Seriau jugak mendengarnya.
sakit lutuPaling sedih apabila si kawan memberitahu yang dia mungkin tak dapat turut serta bermain badminton dengan kami lagi kerana sakit lututnya ini. Katanya dia tak boleh buat sebarang aktiviti fizikal sampailah hilang sakit tersebut. Macam-macam lagilah yang diceritakan oleh kawan Abang Nara tue. Sampai kitaorang semua pun naik takut dibuatnya. Iyerlah, mana tahu sakit yang sama jadi kat kitorang pulak.

Balik rumah, teruslah Abang Nara “search” Internet mengenai osteoarthritis. Rupa-rupanya sakit lutut adalah satu penyakit serius yang boleh mengakibatkan kecacatan pada badan kita sekiranya tidak dirawat dengan segera. Tambah menarik, ada fakta yang menyatakan kalau berat badan bertambah, sakit pada lutut juga akan bertambah kerana tekanan. Kawan Abang Nara tue dahlah badannya besar sikit. Itu mungkin salah satu sebab sakit di lututnya agak serius.

Baca punya baca, Abang Nara terjumpa sebuah blog yang menceritakan mengenai masalah sakit lutut yang dialaminya. Menariknya apabila tuan punya blog menceritakan bagaimana amalan pemakanan produk Live-well membantunya mengurangkan sakit lutut tersebut. Excited Abang Nara membacanya. Iyerlah, bolehlah Abang Nara syorkan kat kawan Abang Nara tue supaya cuba makan produk Live-well ini.

sakit lutu

Macam-macam produk yang dikeluarkan oleh Live-well ini. Antaranya ada untuk mereka yang mengalami penyakit darah tinggi, untuk kebaikan mata dan otak, pengaliran darah serta jantung dan macam-macam lagilah. Kesemuanya Abang Nara baca di laman web www.livewell2u.com. Paling best, untuk mereka yang sakit lutut, produk Live-well OsteSAMIN plus Chondroitin adalah nombor 1 di dalam pasaran. Confirm berkesan punyalah, kalau tak camner leh dapat nombor 1 kan?

Terpengaruh dengan apa yang dibaca, Abang Nara pun membuat pembelian beberapa produk Live-well. Bukan untuk kawan Abang Nara, tetapi untuk mak ayah yang tercinta. BIasalah orang tua memang ada sakit-sakit lutut dan sakit-sakit sendi. Jadi Abang Nara belikan untuk diorang. Mana tahu berkesan kan? Sayangnya tak boleh beli online di www.livewell2u.com tetapi produk Live-well ada  dijual di farmasi-farmasi seluruh Malaysia. Senang nak cari. Hampir kesemua farmasi ada jual.
sakit lutuMak ayah Abang Nara sekarang sedang dalam proses mencuba produk Live-well. Baru seminggu dua, namun menurut feedback mereka berdua, memang ada kesan positif. Sakit sendi makin berkurangan, sakit lutut kurang terasa. Paling penting, ketika sembahyang mak dan ayah Abang Nara boleh rukuk dan sujud tanpa rasa sakit. Nak pergi surau depan rumah pun rasa bersemangat sikit. Tak ada sakit-sakit walaupun jalan jauh. Senang sikit nak beribadah kata mereka.
sakit lutuDengan testimoni yang ada, bolehlah Abang Nara syorkan Live-well kepada rakan Abang Nara yang sedang mengalami sakit lutut tue.

Written by AbangNara | February 21st, 2014

Kadangkala memang sudut memainkan peranan penting di dalam sekeping gambar. Dengan sudut dan “timing” yang terbaik, gambar yang nampak biasa pun boleh menimbulkan kontroversi. Mungkin itu yang terjadi kepada gambar yang sedang bertebaran di laman sosial di mana kelihatan seperti Intan Ladyana  dicium oleh Shah Iskandar di bahagian rambutnya.

intan ladyana dicium kamal adli

Gambar di atas telah menimbulkan rasa kurang senang di kalangan para peminat Intan Ladyana yang mengetahui hubungannya dengan Kamal Adli. Iyerlah, risau juga kerana sekeping gambar begini hubungan cinta lebih 8 tahun antara Intan dan Kamal hancur berkecai. Namun Intan Ladyana menganggap ini semua adalah “camera trick” dan menafikan mereka bersentuhan. Kata Intan Ladyana menerusi Harian Metro:-

Shah cium rambut? Tak kena (kepala) dan tak rasa apa-apa punlah. Sebenarnya ketika kami ambil gambar itu, kami tak bersentuhan pun. Bukannya Shah cium kepala dan rambut saya betul-betul pun.

Saya tak rasa apa-apa dan tak kena pun kepala saya. Saya percaya itu helah (trick) kamera ketika gambar diambil. Apabila jadi gambar, orang nampak macam betul-betul cium padahal tak sentuh pun.

Saya terkejut bila jadi isu pula gambar kami padahal semua diambil daripada babak drama itu (Jika Itu Takdirku). Bukan kami berdua pandai-pandai ambil gambar untuk suka-suka dan jadikan simpanan peribadi pun.

Saya berharap penjelasan ini dapat meleraikan kekeliruan mengenai gambar itu

intan ladyana dicium kamal adli

Memang ada logiknya penerangan Intan Ladyna di situ. Semoga semua berpuas hati dengan penerangan tersebut. Apa pun, Abang Nara tertanya-tanya juga bilakah Intan dan Kamal akan menamatkan zaman bujang mereka dengan perkahwinan. Rasanya macam dah lama sangat mereka bercinta. Masing-masing pun bukannya bertambah muda. Rasanya tahun 2014 mungkin sudah sesuai untuk memikirkan masa depan mereka. Tak gitu?

intan ladyana dicium kamal adli

Kalau Abang Nara ada awek secomel dan secantik Intan Ladyana, memang tak fikir 3,4 kali nak masuk meminang. Baiklah dijadikan isteri cepat-cepat sebelum kena ambil dengan orang lain. Dunia ini kadangkala kejam juga. Lagi beberapa gambar si putih melepak Intan Ladyana dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Anak pasangan Sweden dakwa dipukul lebih 1000 kali

 
Page 10 of 29« First...89101112...20...Last »