Written by AbangNara | January 22nd, 2014

Tahun 2014 adalah tahun yang dinanti-nantikan oleh peminat sukan bola sepak seluruh dunia. Selepas 4 tahun menanti, akhirnya Piala Dunia muncul kembali. Kali ini pertandingan bola sepak paling berprestij ini akan berlangsung di negara kelahirannya, Brazil.  Walaupun masih ada kira-kira 5 bulan lagi sebelum  Piala Dunia 2014 bermula secara rasminya, kehangatan dan bahangnya sudah mula terasa.

fifa 2014 world cup

Abang Nara bertuah kerana sempat merasai kemeriahan Piala Dunia dengan mata kepala ini sendiri ketika ia dianjurkan oleh Korea Selatan & Jepun pada tahun 2002. Memang seronok sangat-sangat. Ia adalah satu pengalaman yang tak dapat dijual beli. Secara jujur, sekiranya anda seorang peminat bola sepak tegar, memang wajib untuk menyaksikan Piala Dunia secara “live”. Merasai sendiri kemeriahan Piala Dunia dengan berada di stadium adalah sangat jauh berbeza dengan sekadar menontonnya di kaca televisyen.

fifa 2014 world cup

Namun Abang Nara faham kalau impian menonton Piala Dunia di stadium hanya sekadar tinggal impian. Iyerlah, banyak duit yang perlu dikeluarkan. Tiket kapal terbang, tiket perlawanan, bayar hotel dan macam-macam lagilah. Puluh ribu ringgit juga yang akan terpaksa digunakan. Lebih baik simpan untuk beli benda lain kan? Namun kalau Abang Nara beritahu anda satu cara untuk merealisasikan impian ini secara PERCUMA, mesti korang semua sangat excited kan? PERCUMA tue bro!!
fifa 2014 world cupYeah ~~ Khas untuk pemegang kad kredit VISA Maybank, anda berpeluang untuk memenangi perjalanan untuk menyaksikan perlawanan akhir Piala Dunia 2014 di Rio De Janeiro, Brazil. Kalau anda memang dah ada kad kredit Visa Maybank, apa yang anda perlu lakukan ialah berbelanja RM100 untuk peluang memenangi hadiah SUPER AWESOME ini. Lebih banyak yang anda belanja, lebih tinggi peluang untuk anda terbang ke Brazil. Mudah macam ABC kan peraduan ini?
fifa 2014 world cup

Namun begitu, kalau anda masih tiada kad kredit VISA Maybank,  jangan risau. Dengan kerjasama daripada pihak Sony dan VISA, anda kini boleh memohon kad kredit VISA Maybank Sony untuk turut serta dalam pertandingan ini. Lagi best kad Maybank Sony ini membolehkan anda menggandakan peluang memenangi peraduan ini sebanyak 5 kali. Awesome kan?  Selain itu, ada beberapa cara untuk menggandakan peluang kemenangan anda sebanyak 5 kali.. Cara-caranya ialah:-

  1. Selain kad kredit Sony Maybank, anda juga boleh gunakan kad Maybank Manchester United dan Maybank PETRONAS.
  2. Gunakan kad kredit VISA Maybank anda di mana-mana kedai Sony termasuklah Sony Store, Sony Online dan Sony Centre.
  3. Gunakan kad kredit VISA Maybank anda di stesen PETRONAS atau kedai Mesra.

fifa 2014 world cup

Maybank, pastikan anda menghantar SMS terlebih dahulu untuk mengaktifkan kad anda. Cuma taip SMS WORLDCUP <jarak> 12 Digit Kad Pengenalan dan hantarkan ke 66628. Abang Nara dah aktifkan dah. Lagi cepat lagi bagus. Sambil-sambil tue jangan lupa doa lebih sikit. Kalau ada rezeki bolehlah bawak wife Abang Nara ke Brazil untuk tengok Piala Dunia 2014.

fifa 2014 world cup

Untuk menambahkan lagi kemeriahan Piala Dunia 2014 ini, Maybank juga akan turut mengadakan satu pertandingan mudah di Facebook Maybank Malaysia. Kempen ini diberi nama #Sambabola. Gambar 3 pemain bola sepak tempatan iaitu Khairul Fahmi Apeks, Junior Edstal, dan Nam The Man akan dikongsikan di Facebook Maybank Malaysia. Korang Cuma perlu buat caption yang paling kreatif dan kelakar untuk memenangi hadiah-hadiah seperti voucher Starbucks dan macam-macam lagi. Senang je kan?

fifa 2014 world cup

Abang Nara berdoa agar diri ini terpilih untuk memenangi “grand prize” pertandingan Get into the Rhythm. Watch the FIFA World Cup™ Final LIVE, Courtesy of VISA ini. Nak saksikan kelibat dan kehebatan Cristiano Ronaldo dengan mata ini sendiri. Kalau korang pun ada keinginan yang serupa, layari www.maybank2u.com.my dan www.visa.com.my untuk informasi lanjut.

 

Written by AbangNara | January 22nd, 2014

Abang Nara suka dengan semangat dan fikiran positif Shah Jaszle walaupun rayuannya untuk mengugurkan kes khalwat telah ditolak. Orang kata, berani kerana benar, takut kerana salah. Semalam, Hakim Syarie, Abd Halim Abu Samah menolak rayuan yang dikemukakan tertuduh menerusi Peguam Syarie, Ashraf Ranee pada 19 Disember 2013 kepada Ketua Pendakwa Syarie mahkamah tersebut.

shah jaszle bicara

Susulan itu, kes ini akan dibicarakan pada 8 April 2014 di mana pihak pendakwa akan mengemukakan 9 orang saksi. Sebelum ini, Shah Jaszle mengaku tidak bersalah dan dibebaskan dengan ikat jamin RM1,500 manakalah Farah, wanita yang dituduh  berkhalwat dengannya mengaku bersalah.. Apa pun, Shah Jaszle tampak sudah bersedia dan tidak gentar dengan perbicaraan yang bakal berlangsung.

Saya tidak tahu mengenai saksi yang dikemukakan dan perlu berbincang dengan peguam saya terlebih dahulu. Bagaimanapun saya tidak gentar kerana tidak bersalah dalam hal ini

shah jaszle

Semoga semuanya berjalan lancar buat Shah Jaszle. Bincang dengan teliti sebelum naik ke mahkamah kelak. Kebenaran akan terbukti jua. Jangan takut jangan gentar jika anda berada di pihak yang benar. Info asal Mstar Online.

Written by AbangNara | January 22nd, 2014

Menarik sungguh koleksi perkahwinan dari thepoplook ini. Elegent dan  modern design gitu. Koleksi ‘Wedding & Celebrations’ ini baru sahaja dilancarkan baru-baru ini. Memang terdapat banyak pilihan menarik untuk digayakan dan disesuaikan dengan tema majilis perkahwinan yang bakal dihadiri.

Dan thepoplook juga turut melancarkan koleksi Maxi Dress terbaru mereka yang dikenali ‘Abbie Maxi Dress’. Yang ini pun menarik juga.

Apa lagi….jom layari thepoplook segera dan dapatkan satu untuk diri anda.

Written by AbangNara | January 22nd, 2014

Isu yang sangat menarik untuk diketengahkan walaupun penyanyi yang terlibat di dalam kontroversi ini tidak dikenali ramai. Abang Nara memang sedih apabila membaca apa yang terjadi terhadap Marinaatasha. Penyanyi bertudung ini dihalau turun pentas semata-mata kerana penampilannya yang bertudung. Agak pelik kerana perkara ini berlaku di Malaysia yang terkenal dengan kemajmukan masyarakat dan konsep 1Malaysia.

marinaatashaInsiden ini berlaku di majlis makan malam sebuah syarikat hartanah Ahad lalu. Di hadapan 100 orang tetamu, Marinaatasha diarahkan turun dari pentas oleh seorang pegawai kanan syarikat tersebut. Tindakan tidak masuk akal ini bagi Abang Nara memang menjatuhkan maruah Marinaatasha selain ia berbaur rasis dan diskriminasi terhadap wanita bertudung. Kata Marinaatasha kepada Mstar Online:-

Saya rasa sangat malu kerana sudah bersiap sedia mengambil tempat di atas pentas dengan mikrofon dan terpaksa mengemaskan buku nota lirik dan turun apabila diminta berbuat demikian. Bayangkan perasaan saya diperlakukan begitu hanya kerana pihak penganjur tidak suka penyanyi bertudung membuat persembahan pada acara itu.

Jika benar mereka tidak menyukai saya bertudung mengapa tidak bangkitkan isu berkenaan semasa sesi latihan? Hanya semasa pada majlis berlangsung, seorang pegawai kanan syarikat berkenaan memberitahu imej saya tidak bersesuaian dengan majlis tersebut sedangkan ada tetamu yang datang berhijab.

Saya tidak faham mengapa tidak dibenarkan membuat persembahan kerana imej saya bertudung sedangkan pengerusi syarikat itu yang turut hadir adalah orang Melayu. Malah beliau mahu saya membuat persembahan tetapi dihalang pihak pengurusan syarikat berkenaan

marinaatasha

Laporan polis telah pun dilakukan oleh Marinaatasha di Balai Polis Kepong pada 19 Januari lalu. Tak sangka pada era penuh maju masih ada pihak yang bersikap sebegini. Diharap perkara ini dapat diketengahkan dan mendapat perhatian daripada pihak sewajarnya. Shila Amzah dan Yuna pun bertudung juga tetapi tak pernah pun dihalau di negara orang. Agak memalukan insiden ini berlaku di Malaysia, sebuah negara Islam.

P.S: Kanak-kanak perempuan 2 tahun mati ditemui di Terengganu

Page 10 of 30« First...89101112...2030...Last »