Written by AbangNara | May 31st, 2013

Abang Nara ada beberapa orang rakan yang gila marathon. Hampir kesemua marathon yang dianjurkan di Malaysia ini diorang akan sertai. Kagum Abang Nara dibuatnya dengan komitmen mereka. Terbaru, diorang tengah merancang untuk menyertai BII Maybank Bali Marathon.

bali marathon

BII Maybank Bali Marathon adalah acara tahunan bertaraf dunia yang diadakan di Bali Indonesia. Jumlah hadiah wang tunai yang ditawarkan di dalam marathon ini ialah USD150,000. Itu yang kawan-kawan Abang Nara teruja sangat nak join tue. Selain itu, laluan marathon ini yang merentasi tempat-tempat indah di Bali menguatkan lagi semangat mereka untuk turut serta.

bali marathon

BII Maybank Bali Marathon akan berlangsung pada 16 Jun ini. Ada banyak kategori tetapi yang paling menarik perhatian Abang Nara ialah kategori kanak-kanak (children’s sprint). Sambil menunggu mak dan ayah berlari full marathon, anak-anak pun ada peluang untuk bertanding sesame sendiri. Senang cerita BII Maybank Bali Marathon boleh dijadikan aktiviti sekeluarga dengan adanya kategori sebegini.

bali marathon

Rupa-rupanya sekarang ini sedang berlangsung pertandingan di Facebook Maybank bersempena dengan BII Maybank Bali Marathon. Hadiahnya ialah tak lain tak bukan tiket penerbangan pergi balik beserta penginapan 3 hari 2 malam di Bali ketika berlangsungnya marathon ini.  Siap ada free spa treatment lagi.  Caranya mudah sahaja, hanya perlu jawab soalan “Why Do You Think Bali Is A Perfect Place For Marathon?” di laman Facebook Maybank. Senang gila kan?

bali marathon

Abang Nara tak ready lagi untuk berlari di dalam BII Maybank Bali Marathon 2013 ini. Namun untuk 2014, Abang Nara akan membuat persediaan daripada hari ini. Kena latih stamina mantap-mantap untuk bertarung di Bali tahun hadapan. Buat masa ini, Abang Nara dah LIKE Facebook BII Maybank Bali Marathon dan bookmark www.balimarathon.com untuk mengikuti perkembangan semasa event awesome ini.

Written by AbangNara | May 31st, 2013

Abang Nara suka betul dengan pelakon-pelakon wanita yang berubah ke arah kebaikan selepas berkahwin. Ini bermakna mereka menghormati maruah dan berusaha untuk menjaga air muka si suami. Salah seorang daripada mereka ialah Liyana Jasmay yang telah mendirikan rumahtangganya awal tahun ini.

liyana jasmay

Liyana Jasmay bakal menjalani penggambaran filem Sindiket arah Bade di mana ada babak yang wataknya dirogol dan memakai pakaian seksi. Apa yang membuatkan Abang Nara bertambah respek kepada Liyana Jasmay ialah kerisauannya mengenai babak tersebut sehingga dia terus meminta penjelasan daripada Bade. Kata Liyana Jasmay:-

Teruja dapat kerja semula dengan uncle Bade. Cuma mula-mula tu saya risau bila dapat tahu saya terlibat dengan babak rogol dan memerlukan saya pakai seksi. Sebenarnya masa sebelum kahwin pun, saya tak pernah bawa watak yang terlalu dark macam ni. Kalau ada pun masa berlakon dalam Castello, tapi yang tu pun biasa-biasa jer.

Saya memang dari dulu pun tak boleh kalau babak sentuh-sentuh. Apatah lagi sekarang, saya kena jaga hati suami. Berlakon tu belakon lah tapi tak boleh lah overboard, kan. Tapi bila uncle Bade terangkan yang masa saya lakonkan babak tu nanti nampak saja macam ada sentuhan tapi sebenarnya tidak, jadi saya okay dan terima. Untuk babak pakai seksi tu pun dia kata, saya setakat pakai skirt pendek, gaya macam orang pergi clubbing.

liyana jasmay

Kerisauan sebeginilah yang kita inginkan di dalam diri seorang isteri. Fikirkan suami di dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan walaupun sekadar lakonan. Mana tahu selepas ini Liyana Jasmay akan lebih banyak berubah ke arah kebaikan. Yang penting, permulaan itu sudah ada. Tak gitu? Info asal MalaysianDigest.

P.S:  Adakah ini Toyota Corolla Altis generasi baru?

Written by AbangNara | May 31st, 2013

Menarik juga cara persiapan daripada segi fizikal dan rohani yang telah dilakukan oleh Linda Hashim menjelang perkahwinannya dengan Beego pada 7 Jun ini. Untuk makluman, mereka berdua akan dinikahkan di Masjid Usamah Bin Zaid, Seksyen 2, Wangsa Maju selepas solat Isyak.

linda hashim beego

Berkata kepada Mstar Online, Linda Hashim memberitahu yang dia banyak melakukan solat hajat dan solat taubat di samping berdoa agar majlis perkahwinannya akan berjalan dengan lancar. Kata Linda:-

Sebagai persiapan diri, saya banyak buat solat sunat taubat dan hajat. Sebagai manusia biasa kita banyak melakukan kesilapan dan kalau boleh perkara baik ini Allah akan memudahkannya. Saya takut kalau demam atau sakit pada hari itu nanti, jadi saya jaga pemakanan dan ambil vitamin tambahan untuk tambah tenaga. Selain itu, saya juga lebih berhati-hati kerana orang tua-tua kata nak jadi pengantin baru, ‘darah manis’ tapi terpaksa jugalah keluar buat apa yang patut

linda hashim dan beego

Insya Allah benda yang baik akan dipermudahkan olehNya. Sama-samalah kita doakan agar majlis pernikahan Beego dan Linda Hashim akan berjalan lancar. Apa pun, Abang Nara ingin ucapkan tahniah in advance kepada bakal mempelai kita. Semoga bahagia dan kekal bersama sehingga ke akhir hayat.

P.S: Baby mugging – trend blogger mama di UK

Written by AbangNara | May 31st, 2013

Kalau anda pengikut setia Instagram Leuniey Natasha, anda pasti akan perasan yang semenjak dua ini kebanyakan gambar yang dikongsikan oleh Leuniey menunjukkan dirinya bertudung. Namun ramai yang tertanya-tanya sama ada Leuniey sudah berhijab sepenuhnya atau sekadar mencuba sahaja.

leuniey natasha bertudung

Terbaru menerusi portal Murai, Leuniey membuat pengakuan yang dirinya sudah berhijab sepenuhnya sejak 2 minggu lalu. Kata Leuniey:-

Sebenarnya saya baru sahaja berhijab penuh sejak 2 minggu lalu dan sekarang sedang dalam proses untuk biasakan diri bertudung apabila keluar. Bukan apa, terus-terang saya sudah lama simpan niat untuk bertudung ini Cuma tunggu masa saya benar-benar bersedia untuk tampil kekal dengan berhijab. Tak mahu lah jadi bila rimas dan panas saya suka-suka bukak.

leuniey natasha bertudung

Pasti Apek adalah orang yang paling gembira dengan penghijrahan ini. Agak menarik membaca perkongsian kisah penghijrahan Leuniey yang mengalami kepayahan ketika mula-mula berhijab. Kata Leuniey:-

Mula-mula susah juga nak sesuaikan diri dengan bertudung setiap masa apabila di luar, yelah dengan cauca yang agak panas dan sebagainya. Lama kelamaan selepas belajar bagaimana hendak bertudung, saya pun kini sudah semakin selesa dan tenang dengan penghijarahan ini

leuniey natasha bertudung

Leuniey dan Apek akan pergi mengerjakan umrah bersama-sama pada bulan Ramadhan ini. Jadi Leuniey mengambil persediaan dengan memakai tudung sepenuhnya sebelum ke Tanah Suci kelak. Apa-apa pun, tahniah kepada Leuniey atas penghijrahan ini. Semoga hidup anda dan suami akan lebih bahagia dan dirahmati selepas ini

P.S: Volkswagen Beetle 1.4 TSI kini di Malaysia

Page 1 of 3312345...102030...Last »