Written by serenity | March 31st, 2013

Ramai kanak-kanak Malaysia sebenarnya sangat berbakat dalam menarikan gerak tari tradisional. Atas dasar itu Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dan Radio Televisyen Malaysia (RTM) telah mengambil inisiatif untuk mencungkil bakat mereka melalui rancangan pertandingan tari tradisional yang pertama seumpamanya di Malaysia, Lantai Cilik.

Uji bakat pertandingan itu telah diadakan di zon-zon seluruh Malaysia dan peringkat awal pertandingan ini telah disiarkan setiap Sabtu, jam 1.00 petang di TV2. Minat yang mendalam terhadap rancangan ini terserlah melalui jumlah penonton yang mencapai 250,000 – 300,000 orang untuk satu episod dan ia ialah rancangan kanak-kanak yang mendapat jumlah penonton paling tinggi dalam sejarah penyiaran di Malaysia.

Dengan alunan irama yang mengasyikkan, anak-anak ini mempamerkan kemahiran menari dengan baik sekali, dan sudah tentunya melampaui jangkaan sesetengah pihak yang mungkin tidak menjangka gerak tari kanak-kanak ini setanding dengan kelincahan dan ketangkasan artis tari profesional.

Setelah melalui pelbagai peringkat dari saringan hingga ke separuh akhir, peringkat akhir pertandingan ini iaitu Malam Kemuncak Lantai Cilik akan berlangsung ada 6 April ini (Sabtu) di Auditorium Perdana, Angkasapuri. Sebanyak lima kumpulan akan berentap di peringkat akhir untuk menjuarai rancangan yang julung-julung kali diadakan di Malaysia ini.

Kumpulan-kumpulan yang bakal bertanding di peringkat akhir ialah:-

1) Kumpulan Seri Warisan dari SK Sikamat, Negeri Sembilan

2) Kumpulan Kaki Nari Dancers dari SK Seri Bintang Utara, Kuala Lumpur.

3) Kiawayan Dancer Club dari SK Kiawayan, Sabah

4) Kumpulan Langkah Cilik dari SK Sembulan, Sabah

5) Kumpulan Ravan Dancers dari SJK (T) Masai, Johor

Hadiah untuk pemenang Lantai Cilik ialah hadiah wang berjumlah RM 75,000.00 (keseluruhan), trofi, sijil penyertaan, Apple iPad 3, Blackberry Bold, Apple iPod Touch, baucer pakaian Hari-Hari dan tiket ke Taman Tema Sunway Lagoon.

Melihatkan hadiah yang lumayan, pasti ramai yang tertanya-tanya adakah ia bakal didapati dengan mudah oleh para peserta? Penerbit rancangan ini, Jumaninor Hanaffi dari JKKN berkata:-

Oleh kerana hadiah yang begitu lumayan, para peserta akan diberikan tugasan yang sukar supaya mereka yang menang adalah terdiri dari para peserta yang menampilkan persembahan terbaik.

Malam Kemuncak Lantai Cilik bakal menampilkan Seri Nabilla Farah, Azrul Hisham dan Saifulkhairi Ahmad Hasibuan sebagai pengacara. Mereka yang berminat untuk menonton pertandingan akhir ini secara langsung, bolehlah hadir ke Auditorium Perdana, Angkasapuri pada 6 April ini,mulai 8.00 malam.

Bagi yang tidak berkesempatan berbuat sedemikian, bolehlah menonton Malam Kemuncak Lantai Cilik yang disiarkan secara langsung mulai 9.00 malam di TV2 dan juga TVi (Astro 180). Jangan lupa saksikannya!

Written by serenity | March 31st, 2013

Semalam, 30 Mac 2013 telah berlangsung majlis pernikahan bekas penyanyi kumpulan Exists, Ezad Lazim dengan seorang wanita yang dipilih oleh ibunya, Nor Azeana Haji Ramli. Kelihatan sayu pada wajah Ezad setelah dijabkabulkan.


Majlis pernikahan mereka berlangsung jam 10.40 pagi. Pasangan ini dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Haji Ramli Talib dengan mas kahwin RM1,000 dan hantaran RM15,000 membabitkan tujuh dulang berbalas sembilan.

Lagi 11 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar The Philosophy Pictures.

 
Written by AbangNara | March 31st, 2013

Cantik sungguh nama anak sulung Irma Hasmie dan Redza Syah Azmeer ini. Redza Syah Irfhan. Semoga anak ini akan membesar menjadi anak yang soleh di bawah didikan kedua-dua ibu bapanya. Besar nanti confirm hensem macam si ayah punya. Hehehe ~~

nama anak irma hasmie

Untuk makluman, anak pasangan ini telah dilahirkan di Prince Court Medical Centre. Masih belum diketahui sama ada Irma melahirkannya secara normal atau pembedahan. Apa yang penting Redza Syah Irfhan nampak sangat sihat dan comel. Tak gitu?

nama anak irma hasmie

Pihak Awan Studio turut sama merakamkan detik bersejarah buat pasangan ini menerusi video. Tak sabar rasanya nak tengok full version.

Ezuwan Ismail, salah seorang rakan rapat Irma turut melawat si comel Irfhan ini.

nama anak irma hasmie

Semoga Redza Syah Irfhan membesar dengan penuh sihat. Tahniah sekali lagi diucapkan buat Irma dan Redza.
aura whiteP.S: Bukan perempuan je tapi lelaki pun boleh guna Aura White nie. Memang banyak kesannya. Paling best sel kulit tumbuh balik. Boleh tutup jerawat semua. Confirm makin hensem muka. Untuk tempahan, boleh PM di Facebook CantikNara, email ke [email protected] atau Whatsapp/SMS ke 013-594-7061.

Written by AbangNara | March 30th, 2013

Jutaan tahniah diucapkan buat Nurul Wahab dan suaminya Eric Depp yang bakal menimang cahaya mata tidak lama lagi. Menerusi blognya, Nurul mengumumkan yang dirinya sudah pun hamil 3 bulan hasil perkahwinan mereka yang telah berlangsung 6 Jun 2012 lalu.

nurul wahab hamil

Diharap Nurul dapat menjaga kesihatannya demi anak di dalam kandungan. Untuk makluman, baru-baru ini Nurul telah pengsan akibat kepenatan yang teramat sangat. Jangan kerja berat-berat sangat lepas ini. Pentingkan kesihatan demi anak di dalam kandungan. Semoga segalanya berjalan lancar.