Written by AbangNara | May 24th, 2012

Selaku peminat lagu Korea, nama JYP sememangnya tidak asing lagi kepada Abang Nara. JYPlah yang bertanggungjawab untuk menaikkan nama-nama besar seperti Rain, Wondergirls, 2AM dan ramai lagi. Kini, JYP telah memberikan satu tugas berat kepada Zain, seorang penyanyi Malaysia untuk menyanyikan lagu ciptaannya di dalam Bahasa Melayu.

zain

Pada mulanya Abang Nara memang agak skeptikal dengan mereka yang cuba menyanyikan lagu Bahasa Korea di dalam Bahasa Melayu. Namun apabila Abang Nara mendengar suara si Zain ini, terus skeptikal Abang Nara hilang. Zain ternyata berada di kelasnya tersendiri. Suaranya ada jiwa, ada feeling dan ada penghayatan.

Abang Nara pun mencarilah info mengenai si Zain atau nama penuhnya Zain Amri ini. Rupa-rupanya Zain sudah pun melancarkan 2 single yang yang diberi tajuk “Arms Around Me” dan “Semoga Bahagia”. Dan pada 26 Mei ini, Zain akan melancarkan album sulungnya yang bertajuk “Just Zain”. Abang Nara serius teruja bukan hanya dengan suara Zain tetapi juga dengan video klip yang dihasilkan.

Not bad kan? Pasti ramai yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Zain selepas mendengar suaranya di atas. Sekiranya anda berminat, boleh layari laman web www.zainamri.com. Dan jika anda mahu menghadiri majlis pelancaran album Just Zain, sila hubungi 012-210-3055 atau 03-2161-7789. Abang Nara berani jamin anda tidak akan menyesal.

Written by AbangNara | May 24th, 2012

Sekiranya anda tidak ada kerja, bosan duduk di rumah ataupun memang banyak masa terluang, Abang Nara ingin mengajak anda ke Putrajaya untuk menghadiri Himpunan Jutaan Belia 2012. Program ini bermula 23 Mei (Rabu) sehingga 27 Mei (Ahad). Banyak aktiviti menarik tetapi yang paling menarik sudah tentu booth Supertots dan BeautifulNara akan turut berada di sini.

supertots

Untuk makluman, booth BeautifulNara adalah bersebelah dengan booth Supertots. Antara aktiviti menarik yang akan dilakukan oleh kami berdua ialah penjualan baju BeautifulNara dan Supertots, pencarian artis OTS dan macam-macam lagi. Yang paling menarik ialah Diana Danielle akan hadir pada 24 Mei kira-kira jam 4 petang untuk menjadi hakim bagi pertandingan mencari bakat Supertots.

supertots

Dan pada hari ini juga, T-Shirt BeautifulNara akan dibuka untuk tempahan untuk anda semua. Abang Nara akan turut turun menjaga booth. Jadi jangan lepaskan peluang untuk melihat kekacakan Abang Nara secara live (sila muntah sekarang). Jadi jangan lupa datang ke Himpunan Jutaan Belia 2012 dan singgah di booth Supertots dan booth BeautifulNara. Jumpa anda di sana ~~

P.S: Sekiranya anda ingin membeli T-Shirt BeautifulNara tetapi tidak dapat hadir ke Himpunan Jutaaan Belia, sila email saiz, alamat dan jumlah pembelian yang ingin dilakukan ke sales@gudang.my. Selepas itu kami akan memberi langkah-langkah pembayaran. Terim kasih.

Written by AbangNara | May 23rd, 2012

Lama sungguh rasanya tidak mendengar khabar tentang Akhil Hayy dan Waheeda. Pasti ramai yang tertanya-tanya sama ada pasangan suami isteri telah pun dikurniakan cahaya mata selepas perkahwinan mereka. Rupa-rupanya, Akhil Hayy dan Waheeda masih merancang untuk mendapat anak dek kerana kesibukan kerjaya masing-masing.

akhil hayy

Akhil Hayy yang akan terlibat di dalam rancangan Imam Muda 3 berkata yang dia dan Waheeda telah bersetuju untuk tidak tergesa-gesa mendapatkan anak. Kata Akhil Hayy kepada portal Murai:-

Waheeda belum lagi hamil kerana kami berdua memang merancang dalam soal ini. Apatah lagi, saya masih mempunyai anak yang di bawah jagaan saya dan mereka masih belia remaja. Memang saya dan Waheeda mendambakan untuk mendapatkan zuriat daripada hasil perkahwinan kami, tapi dari segi perancangan, kami tidak rasa ianya akan berlaku dalam masa terdekat. Janganlah salah anggap, kerana keputusan ini di buat diatas persetujuan kami berdua. Apatah lagi kebelakangan ini, dalam dua bulan sekali kami berdua sering kali ke Mekah untuk mengerjakan umrah. Jadi mungkin kesibukan boleh dijadikan alas an untuk kami memiliki anak buat masa terdekat. Kami tidak tergesa-gesa untuk menimang cahaya mata. Tapi kalau sudah ada rezeki, kami akan terima dengan redha.

Secara jujur, Abang Nara kalau dah berkahwin pasti tak sabar-sabar nak menimang anak. Namun lain orang lain perancangannya. Kalau Waheeda dan Akhil Hayy dah bersetuju untuk merancang, semoga itu yang terbaik untuk mereka. Apa pun jangan lupa untuk saksikan Imam Muda 3 yang akan bersiaran tidak lama lagi di Astro Oasis.

Written by AbangNara | May 23rd, 2012

Kalau Abang Nara jadi To’ki memang confirm Abang Nara sedih tahap 7 petala langit. Mana taknya, kena chop jadi peminta sedekah. Bagi seseorang yang masih mempunyai kudrat untuk mencari rezeki, itu merupakan satu penghinaan yang amat tinggi. Tuduhan tersebut wujud hanya kerana To’ki sering kelihatan berada di Pasar Borong Selayang. Sedih tak?

toki peminta sedekah

To’ki yang dihubungi oleh wartawan Mstar Online melahirkan rasa kekesalannya dan kecewa apabila difitnah sebegitu rupa. Kata To’ki:-

Saya masih ada kudrat yang diberikan oleh Allah untuk bekerja dan mencari sesuap nasi tanpa perlu meminta sedekah daripada orang ramai. Pihak yang menabur fitnah sedemikian sangat kejam tanpa membuat sebarang usul periksa terlebih dahulu.

Tapi Abang Nara paling suka ayat ini daripada To’ki. Memang sempoi.

Salah ke saya nak ke pasar borong hanya kerana saya ni artis? Tetapi apabila orang dah mengata saya ni peminta sedekah, apa yang boleh saya buat?.Biarlah orang nak kata apa pun kerana masa saya susah tiada siapa pun yang datang memberikan bantuan. Saya tak kisah semua tu.

Yang bertambah rasa respek Abang Nara kepada To’ki ialah dia telah memaafkan mereka yang mereka cerita karut ini. Kalau dah legend tue memang legend jugak. Semoga selepas ini To’ki akan terus mencari rezeki dengan kudrat yang ada pada dirinya. Harap-harap adalah stesyen TV atau radio yang akan menjemput To’ki untuk membuat persembahan. Rindu pulak nak dengar suara mantap To’ki.

Page 6 of 29« First...45678...20...Last »