Written by AbangNara | November 29th, 2011

Serious Abang Nara sangat-sangat terkejut apabila membaca email yang dihantar mengenai berita penceraian seorang penyanyi otai selepas 7 hari berkahwin. Untuk makluman, info yang diberikan memaklumkan yang penyanyi tersebut telah berkahwin baru-baru ini selepas sudah lama menduda. Abang Nara pun pernah cover cerita perkahwinan penyanyi otai ini di blog ini. Harap-harap info yang diberikan tidaklah tepat dan perkahwinan penyanyi otai ini masih kekal bahagia.

artis otai cerai

Namun begitu, daripada info yang diberikan, kemungkinan besar info ini adalah tepat kerana yang sumber yang memaklumkan berita ini adalah orang terdekat dengan penyanyi otai ini. Buat masa ini, penyanyi otai tersebut masih tidak dapat dihubungi untuk mengesahkan khabar angin ini.  Sama-sama kita doakan agar perkahwinan penyanyi otai ini masih kukuh dan info yang Abang Nara dapat ini adalah tidak tepat. Amin.

Written by serenity | November 29th, 2011

Akhbar Sinar Harian telah menghubungi Johan Raja Lawak untuk mendapatkan reaksinya mengenai saman yang bakal dikenakan terhadapnya oleh rakan pengacaranya, Fauziah Ahmad Daud untuk Festival Filem Malaysia ke 24, tetapi tidak mahu memberi penjelasan lanjut mengenai ‘ketelanjurannya’ itu kerana enggan memanaskan lagi keadaan:-

Buat masa ini, saya belum menerima apa-apa surat saman. Saya tidak mahu komen lebih-lebih mengenai perkara ini.

Jika saya ada apa-apa program melibatkan media, baru saya bersedia untuk memberikan kenyataan kerana saya mahu adil pada semua teman media.

Saya tidak mahu ulang benda sama banyak kali. Biar kita duduk pada suatu tempat yang sama, tanyalah apa pun, saya bersedia untuk menjawab.

Kami rasa mungkin akan ada sidang akhbar berkenaan perkara ini dari Johan tidak lama lagi untuk memastikan apa sebenarnya reaksi Johan tentang tindakan yang bakal dikenakan oleh Fauziah. Ironinya di sini, Fauziah juga pernah dikenakan saman oleh Azwan Ali kerana satu kenyataannya semasa mengacarakan program Melodi satu ketika dulu. Azwan Ali walau bagaimana pun tidak berjaya dalam tuntutan samannya itu.

***

Pertandingan Akhir Nyanyian Lagu Irama Malaysia Antarabangsa 2011 bakal diadakan pada 4 Disember 2011 bertempat di Auditorium Perdana Angkasapuri, Kuala Lumpur.

Anda semua dijemput hadir bagi menyaksikan peserta-peserta dari Zimbabwe, Indonesia, Yemen, Bangladesh dan Kazakhstan yang bakal mendendangkan lagu-lagu Irama Malaysia seperti Nasib Bunga, Kias Fansuri, Apa Dah Jadi, Cinta Nusantara, Joget Pahang, Balqis Cindai, Seri Dewi Malam, Mengapa Dirindu dan Dikir Puteri. Pada 26 November lepas, lebih dari 60 peserta dari pelbagai negara telah menyertai pertandingan peringkat saringan di Kolej Universiti Nilai, Negeri Sembilan. Untuk maklumat lanjut, hubungi 03-20523600.

Written by AbangNara | November 27th, 2011

Dalam masa sebulan, tahun 2011 akan berlalu meninggalkan kita. 2012 akan menjelma dan dah ramai yang mula memasang angan-angan dan membuat senarai wishlist sempena tahun baru. Abang Nara pun ada wishlist jugak. Harap-harap wife Abang Nara baca wishlist ini dan hadiahkan salah satu daripadanya untuk Abang Nara.

1. Beli rumah sendiri
Bukan senang nak beli rumah di Kuala  Lumpur nie. Dahlah harga mahal, kalau yang harga murah lokasinya pulak tak cun. Tahun 2011 Abang Nara sekadar tengok-tengok brochure sahaja tapi tahun 2012 nie kalau diizinkanNya memang nak angkut sebijik rumah.

2. Beli kereta baru
Insya-Allah tahun depan ahli keluarga Abang Nara akan bertambah dengan kehadiran cahaya mata. Sekarang ini Abang Nara sedang memandu Myvi. Harap-harap dimurahkan rezeki dan dapat beli kereta besar sikit. Senang nak letak car seat untuk anak tercinta.

3. Beli Samsung Galaxy S II
Inilah sebenarnya wishlist kegemaran Abang Nara. Untuk anda yang tak tahu, Samsung Galaxy S II ialah smartphone terbaik untuk tahun 2011. Sebenarnya hari tue Abang Nara dah nak angkut dah, tapi disebabkan habis duit berpindah ke rumah sewa, hajat tersebut terpaksa ditangguhkan sementara waktu.

samsung galaxy s II

Namun lepas tengok beberapa video daripada laman web Samsung Galaxy S II, nafsu membeli semakin membara dibuatnya. Memang confirm akan Abang Nara rembat Samsung Galaxy S II ini tahun 2012 nanti.

Menarik kan? Rasanya dengan 4.27 inci skrin Super Amoled Plus, 1.2GHz dual core processor dan seberat hanya 116g, Samsung Galaxy S II pastinya tidak akan mengecewakan apabila ianya menjadi milik Abang Nara tahun depan. Tengok kualiti video yang dirakam guna S II pun dah buat Abang Nara rasa tak keruan.

Kalau anda pun ingin menjadikan Samsung Galaxy S II sebagai wishlist tahun 2012 anda, sila terujakan diri anda dengan melawat laman web Samsung Galaxy S II.

P.S: Harga Samsung Galaxy S II kini ialah RM1,899.

Written by serenity | November 27th, 2011

Melalui apa yang ditulis, agak jelas yang Nabila Huda telah memarahi bekas suaminya di Twitter kerana mengutuknya kepada orang ramai sejam lalu. Dia juga menyatakan yang lelaki itu tidak memberikan apa-apa sumbangan kepada anak mereka.


Cuma agak tidak manis juga bila Twitter dijadikan medium lepas geram kerana anda seorang selebriti.

Untuk pengetahuan anda, Nabila juga dikatakan telah bergaduh dengan beberapa individu yang menegurnya tentang isu dia berbikini di Twitter sebelum ini. Pada pendapat kami lebih baik jika Twitter digunakan untuk sesuatu yang positif, misalnya memberi informasi tentang karier kepada peminat. Hal peribadi, boleh saja kekal sebagai…hal peribadi. Dia yang agak hangat kebelakangan ini kerana beberapa kontroversi, menggunakan cara ini untuk menghilangkan stres mungkin? Apa-apa saja lah, Nabila.