Written by AbangNara | October 29th, 2011

Membaca tentang kemeriahan XPLAY di Kota Kinabalu, barulah Abang Nara tahu yang orang Sabah nie happening jugak. Bermula daripada pukul 7 malam, dah ramai yang beratur untuk menyertai kehangatan XPLAY Kota Kinabalu. Tengok gambar kat bawah pun dah dapat bayangkan kemeriahannya.

xplay kuching

Abang Nara, XPLAY nie tak nak buat kat Kuching ke? Orang Sarawak pun happening jugak Abang Nara. Kitorang pun nak enjoy jugak

Pucuk dicita ulam mendatang, XPLAY akan tiba di Kuching khas untuk orang Sarawak. Jadi adakah orang Kuching sudah bersedia untuk menghangatkan lagi parti XPLAY ini?

Tempat: Paragon Club, Kuching
Tarikh: 19 November 2011
DJ: DJ Malika, DJ Jee Hoe, DJ Xu dan DJ Bunga

Tiket untuk ke XPLAY Kuching ini adalah PERCUMA. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah LIKE Facebook Xpax atau LIKE Facebook U.O.X. Mudah bangat kan? Nanti lepas follow sila baca instruction untuk dapatkan tiket PERCUMA. Tak payah nak bayar apa-apa pun.

xplay kuching

So kalau anda orang Kuching, have a good XPLAY party 19 November ini. Yeah ~~~~~

Written by serenity | October 29th, 2011

Dato’ Siti Nurhaliza sudah berapa dalam industri selama 16 tahun. Kerjayanya smooth saja, dan sehingga kini dia masih mengekalkan karismanya dan masih memegang takhta penyanyi paling popular dalam negara dan seorang legenda dalam pembikinan. Dari menyanyi, menghibur, mempunyai rangkaian perniagaan kosmetik sendiri kini mempunyai album Inggeris, kemunculan terbaru Siti ialah sebagai juri untuk Maharaja Lawak Mega yang bersiaran di Astro Warna malam semalam. Dalam entri ini kami tampilkan gambar-gambar Dato’ Siti Nurhaliza tahun demi tahun, semenjak dia menang Bintang HMI di RTM pada tahun 1995 sehingga ke tahun 2011.

1995

Lagi 9 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit foto Arsenal Red Juan.

***

Jangan lepaskan peluang untuk menonton Pertandingan Akhir Evolusi Muzik Sihat “Revolusi Cipta Kreatif” pukul 2.00 petang ini di Pentas Terbuka, Wangsa Walk Mall. Anda berpeluang menyertai cabutan bertuah yang membolehkan anda memenangi sebuah gitar akustik elegan berwarna putih yang bernilai RM 500. Syaratnya ialah menjadi sahabat JKKN WPKL dan petang ini datang ke pentas dengan menyatakan nama profil Facebook anda untuk mendapatkan nombor.

 
Written by AbangNara | October 28th, 2011

Semalam Abang Nara menerima sepucuk email daripada seorang pembaca yang menyatakan rasa tidak puas hatinya tentang kenyataan Chef Wan berkaitan dengan MasterChef Malaysia baru-baru ini. Sedihlah plak Abang Nara baca email ini yang berkaitan dengan salah seorang peserta MasterChef Malaysia.

chef wan

Assalamualaikum… Abang Nara, tolonglah publish “open letter” dari saya kepada Chef Wan ini tentang komen kasar beliau terhadap Kak Emma Ibrahim, peserta MasterChef Malaysia; di mana beliau kata Kak Emma berdrama menangis bagai itu semua… Please!

Minta maaf ya Chef Wan… saya cuma nak clearkan sikit saja… bukan nak back-up Kak Emma Ibrahim pasal hight light suami coma or nak minta simpati.. no ya.. Kak Emma have to go thru all the hardship for The past 5 years. Never once any of us feel that she openly menagih simpati dengan sesiapa.

We contestants knew that. Malah dia anggap Chef Wan adalah idola in this culinary life yang baru dia nak venture since her hubby went into coma. Mungkin Chef Wan boleh comment about everything else but definitely not that harsh statement lah. I on behalf of her pun terkedu membacanya.

Adakah Chef Wan tahu masa shooting tu lah Kak Emma dapat berita yang husband dia was not well? And during the programme hati dia berdebar2? and right after the shooting dia ran back home and admitted husband dia kat ICU Putrajaya? Dan sedihnya meninggal dunia after 3 days in the hospital.

Yet Kak Emma still have to ran back to the set and do the next task? Dengan hati yang tidak tenteram. Betul Kak Emma menangis sambil memukul putih telur tu kerana tangan dia sakit sebab terseliuh kerana tersilap angkat hubby dia semasa di hospital sebelum itu?

Setahun Kak Emma menderita tidak boleh mengangkat barang berat or streneous job seperti memukul putih telor tu. Chef Wan tahu tak sampai sekarang, dah terkeluar ni tangan Kak Emma still swollen? There is definitely No DRAMA or saja2 menangis. Definitely no iintention of menagih simpati. Kak Emma do cry whenever she talked about her hubby because she LOVE HIM TOO MUCH.

Salahkah untuk menangis? Almost 5 years Kak Emma jaga husband dia yang brain-damaged due to doctors negligence. Not even once i merayu mana2 pihak to bersimpati. Dia Sangat sedih when a person yang dia adore so much, having all his books, looking forward to all his shows seumpama tiada hati perut diatas kesukaran orang lain.

Sorry for the harsh words but sincerely kata-kata Chef Wan buat Kak Emma totally depressed! Kak Emma is a tough woman. Dia jaga hubby dia for almost 5 yrs on her own tapi dia tetap seorang perempuan…

Jadi Chef Wan… saya minta maaf untuk mengatakan ini “tidak salah untuk Chef Wan meminta maaf atas statement di atas pada Kak Emma Ibrahim kan?”

Abang Nara rasa Chef Wan semestinya tidak tahu keadaan suami Kak Emma semasa menulis komennya. Lagi bagus kalau Chef Wan sendiri pergi melawat Kak Emma dan keluarga. Semoga segala salah faham dapat diselesaikan.

Written by AbangNara | October 28th, 2011

Comelnya ~~~ Ba ba bap sikit.

gambar anak sheikh muszaphar

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Page 1 of 3112345...Last »