Written by AbangNara | June 2nd, 2011

mizz nina and frens

Siapa sini tak kenal Mizz Nina? Ada ke yang tak kenal penyanyi wanita yang bakal menjadi isteri Noh Hujan dan famous tahap gaban dengan lagu “What You Waiting For” ini? Kalau anda tak kenal, bermakna anda memang manusia yang tidak mengikuti perkembangan dunia hiburan. Abang Nara pun tak tahu macam mana korang boleh tersesat kat blog nie. Misteri sungguh.

mizz nina and frens

Berita baik untuk rakyat jelata Kota Kinabalu. Mizz Nina dan kawan-kawannya bakal membuat konsert hebat di Kota Kinabalu pada 4 Jun (Sabtu) ini. Konsert ini dinamakan konsert “Mizz Nina and Frens” kerana penyanyi-penyanyi yang terlibat kesemuanya adalah kawan Mizz Nina semenjak dia berada di Teh Tarik Crew lagi. Antara yang bakal membuat persembahan ialah Joe Flizzow, Altimet, DJ Fuzz, DJ Cza, Sona One, Pop Shuvit, Stylustiks dan juga rapper dari USA, Theo Martins. Awesome kan?

mizz nina and frens

Jadi untuk penduduk-penduduk Kota Kinabalu, tandakan tarikh 4 Jun ini bertempat di SAZARICE SABAH MEGA CARNIVAL, LIKAS SPORTS COMPLEX bermula jam 7 petang sehingga 12 malam, Mizz Nina dan kawan-kawannya bakal menggegarkan tempat tinggal anda. Abang Nara berani jamin korang akan enjoy gila-gila punya. Selamat berhibur ~~~

Written by AbangNara | June 1st, 2011

Apa khabar semua hari ini? Ingat lagi tak dulu Abang Nara pernah cerita tentang pilihan raya susu Dutch Lady? Ala, yang ada 4 perisa baru tue. Takkan tak ingat kot? Kalau betul-betul tak ingat, apa kata korang refresh memori korang dengan melihat gambar calon-calon pilihan raya susu Dutch Lady kat bawah nie.

world milk day

Beria Abang Nara promotekan “Red Bean” sebagai calon yang paling layak memenangi pilihan raya ini. Bukan sahaja kat blog nie, kat Facebook dan Twitter pun beria Abang Nara minta korang undi “Red Bean” nie. Abang Nara memang berharapan tinggi yang “Red Bean” akan menang. Apatah lagi Kak Ziana Zain pun menyokong “Red Bean” nie.

world milk day

Akhirnya setelah 3 minggu undian dijalankan untuk menentukan perisa terbaru susu Dutch Lady, pemenangnya telah pun diketahui. Yang paling mengkagumkan, lebih daripada 200,000 undian telah diterima untuk tempoh masa yang amat singkat ini. Dan kalau korang tengok kat Facebook Dutch Lady, memang macam-macam cara pujuk rayu undi telah dilakukan untuk memastikan kemenangan perisa kegemaran masing-masing. Dan pemenang pilihan raya susu Dutch Lady ini ialah:-

world milk day

Perisa “Sweet Corn” yang disokong kuat oleh Faizal Tahir telah pun dinobatkan sebagai juara untuk perisa susu baru Dutch Lady yang baru. Harap-harap dengan penabalan ini, makin ramai rakyat Malaysia yang akan minum susu kerana khasiatnya yang sangat banyak. Makin ramai rakyat kita minum susu, makin mantaplah generasi rakyat Malaysia yang akan terbina. Bersempena dengan kemenangan ini, perisa “Sweet Corn” boleh didapati di pasaran bermula bulan Julai ini. Tapi korang kena cepat sebab ianya akan dikeluarkan sebagai limited edition sahaja.
Cuba korang tengok video sambutan kemenangan “Sweet Corn” ketika ditabalkan sebagai juara. Happening weh ~~ Jeles pulak Abang Nara dibuatnya sebab “Red Bean” kalah. Untuk pengetahuan, lebih daripada 2,000 manusia telah datang di hari pengumuman kemenangan ini. Paling membanggakan, pihak Dutch Lady telah mendermakan 20,000 kotak susu kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia . Salute kepada pihak Dutch Lady yang prihatin.

Dan tahukah anda hari ini ialah Hari Susu Sedunia atau kalau dalam bahasa omputihnya “World Milk Day”. Walaupun tak ada cuti umum, World Milk Day diraikan di seluruh dunia pada setiap 1 Jun sejak tahun 2001 lagi untuk memberikan kesedaran kepada umum tentang kepentingan meminum susu. Kewujudan World Milk Day telah ditetapkan oleh United Nations of Food and Agriculture Organisation dan ianya diraikan di di kesemua 5 benua di dunia ini. Jadi bersempena dengan “World Milk Day” ini, Dutch Lady akan berada di tempat-tempat di bawah untuk memberikan anda peluang mencuba perisa “Sweet Corn” yang telah memenangi pilihanraya susu Dutch lady.

world milk day

Mesti ramai yang tak tahu bahawa susu ialah antara makanan yang mempunyai vitamin dan zat-zat mineral terlengkap yang diperlukan oleh badan kita. Sebab itulah pakar-pakar makanan menasihatkan kita semua untuk meminum sekurang-kurangnya 2 gelas susu setiap hari Jadi sempena dengan World Milk Day ini, Abang Nara nak ajak kita semua minum susu beramai-ramai untuk mendapatkan tubuh yang sihat dan otak yang cerdas. . Bak kata omputih sekali lagi, bila anda “Drink More, You Can Do More”.

world milk day

Tahukah anda beberapa khasiat susu terutamanya susu Dutch Lady UHT memang sangat-sangat berguna bukan sahaja untuk perkembangan kanak-kanak tetapi juga untuk orang dewasa seperti kita ini? Selain daripada merangsang pertumbuhan sel otak kanak-kanak, susu Dutch Lady UHT juga membantu menguatkan tulang-tulang di dalam badan kita ini. So tak perlu risau penyakit lenguh-lenguh ataupun sakit-sakit sendi tulang. Semuanya dijamin beres dengan syarat anda meminum susu Dutch Lady UHT 2 kali sehari.

world milk day

Jadi bersempena dengan kemenangan perisa “Sweet Corn” di dalam pilihan raya susu Dutch Lady yang telah berakhir Ahad lalu, anda boleh mencuba perisa terbaru ini dengan mengejar radio-radio cruisers dari Sinar, Era, My, Hitz dan Mix FM setiap hari. So masa balik kerja tue jangan lupa dengar radio untuk mendapatkan peluang mencuba susu baru pilihan rakyat Malaysia. Paling penting, ingatlah pesanan Abang Nara, “Drink More, You Can Do More”. Abang Nara pun tengah segar dan terasa boleh berblog sepanjang hari sebab baru lepas minum susu Dutch Lady.

Like Facebook Dutch Lady untuk info lanjut.

Written by AbangNara | June 1st, 2011

salma janda anak satu

Rupa-rupanya Salma, juara Mentor 5 ini baru berusia 20 tahun. Tengok raut wajah macam dah berumur sikit. Abang Nara mati-mati ingatkan Salma berusia dalam lingkungan 25 tahu ke atas. Muda bangat lagi rupanya.

Untuk anda yang tak tahu, Salma pernah berkahwin seawal usia 17 tahun dan bercerai setahun kemudiannya. Kalau anda pernah terdengar desas-desus sebelum ini mengenai status Salma, memang benar Salma ialah seorang janda anak satu. Kini anak Salma sudah pun berusia 3 tahun.

Terharu baca penerangan Salma tentang status dirinya ini:-

Saya lakukan ini semua pun demi kebaikan saya. Saya mahu fokus dengan apa yang saya tengah usahakan di Mentor 5. Saya tak mahu terlalu ingatkan anak saya kerana sebagai seorang ibu, sudah tentu saya akan cepat merinduinya.

Oleh sebab itu, sepanjang masuk Mentor, saya memang tak jumpa langsung dengan anak saya. Saya takut kerana rindukan keluarga, saya boleh hilang fokus. Tidak dinafikan, saya memang terlampau rindu sangat dengan anak saya. Tapi, saya terpaksa tahankan perasaan saya. Mujurlah ada emak saya. Dialah yang menjaga anak saya sepanjang ketiadaan saya selama ini.

Pada malam kemuncak Mentor 5 ini, barulah saya berpeluang untuk berjumpa balik dengan anak dan saya rasa cukup bersemangat untuk membuat persembahan. Lebih-lebih lagi bila melihat ibu bapa saya juga turut datang untuk memberikan sokongan, walaupun pada awalnya merekalah yang tak bagi saya menyanyi

Abang Nara tak kisah Salma nie janda anak satu ke anak dua belas ke, yang penting suara dia meletop. Mantap babe. Teruskan usaha dan tingkatkan lagi prestasi. Jangan dilayan Dato’ Dato’ yang confirm akan cuba menggatal dengan anda nanti. Kurangkan kontroversi tau. Harap-harap Kak Erra pun dapat membimbing Salma menempuh cabaran hidup sebagai seorang artis nanti.

Written by AbangNara | June 1st, 2011

gambar pertunangan elly mazlein

Besar sungguh cincin pertunangan Elly Mazlein. Jealous pulak Abang Nara melihatnya. Apa pun tahniah Abang Nara ucapkan kepada Elly Mazlein dan pasangan yang kini selangkah lagi ke alam perkahwinan.

Lagi gambar sekitar majlis pertunangan Elly Mazlein dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Mstar.

P.S: Dapatkan tubuh badan yang ramping dan slim tak ingat dengan rawatan secara radioterapi bersama Beyond Beauty. Harga tawaran istimewa hanya RM68(harga asal RM630). Tak inginkah anda untuk kelihatan menawan seperti Kate Middleton semasa hari perkahwinan anda?

beyond beautfy

Dapatkan tawaran hebat ini daripada Beyond Beauty hanya di MilkADeal.

 
Page 21 of 21« First...10...1718192021