Written by AbangNara | February 22nd, 2011

gambar kahwin stephen rahman

Kalau anda baru bercita-cita nak riki-riki atau nak mengorat Stephen Rahman Hughes, hero filem Hikayat Merong Mahawangsa, sila batalkan hasrat anda. Rakan media kami, RotiKaya telah melaporkan dan menyertakan gambar perkahwinan Stephen Rahman dan isterinya, Anjalina Mehra. Stephen Rahman tidak bujang lagi, dia adalah seorang suami. Anda sudah tidak ada peluang lagi.

Perkahwinan mereka dikhabarkan berlangsung di Tuscany, Itali dan berlangsung dengan meriah selama lima hari dan dihadiri oleh sanak saudara dan rakan terdekat. Majlis perkahwinan mereka yang sedikit pun tiada unsur adat Melayu atau pun unsur Islam di’adakan pada bulan puasa September 2010 yang lalu.

Abang Nara tak dapat nak sahkan status agama Stephen Rahman ini. Berdasarkan gambar-gambar perkahwinannya dengan Anjali Mehra, tiada unsur-unsur Islamik yang diterapkan. Islam atau tidak, hanya mereka yang mengenali Stephen Rahman sahaja yang tahu. Kalau anda ada info, boleh tinggalkan info anda di ruangan komen.

Lagi gambar perkahwinan Stephen Rahman Hughes dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Minat American Idol? Nak tengok American Idol live kat Hollywood? Join Ford Fiesta contest untuk memenangi all expense paid trip ke Hollywood untuk menonton American Idol 10.

 
Written by AbangNara | February 22nd, 2011

nek jah

Hidup Nek Jah! Hidup Nek Jah! Hidup Nek Jah. Ini baru pelakon yang betul-betul pelakon. Bukan sekadar pelakon yang fikirkan duit sahaja. Nek Jah atau nama sebenarnya Azizah Mahzan sudah pun membuat keputusan untuk berhenti berlakon kerana skrip yang diberikannya terlampau membodohkan dirinya sendiri. Ini semua bermula dengan skrip Spa Qistina, drama lakonan terakhir Nek Jah.

[note]Hasrat untuk berhenti berlakon sudah lama terpendam tapi disebabkan pujuk rayu dari rakan-rakan dari kalangan penerbit menyebabkan saya terus berlakon. Tapi kali ini saya tekad untuk tidak menerima sebarang tawaran lagi kerana saya benar-benar kecewa dengan skrip dan jalan cerita drama terakhir saya iaitu Spa Qistina yang ditayangkan di Astro Box Office Movies Tayangan Hebat pada awal tahun ini. [/note]

nek jah

Ini baru pelakon yang mementingkan kualiti berbanding wang ringgit yang boleh diterima. Kalau lah ramai pelakon seperti Nek Jah, confirm tak ada drama-drama bodoh lagi di kaca TV kita. Dan Nek Jah sebenarnya bukan tak dapat offer berlakon. Berlambak offer berlakon yang diterima tapi semuanya skrip bodoh-bodoh belaka.

[note]Banyak longgokan skrip yang ingin ditawarkan kepada saya untuk tahun ini, tetapi bila baca balik semuanya saya tidak berkenan. Bukan bermaksud saya meletakkan diri di satu tahap yang tinggi tetapi saya tidak mahu nampak sangat bodoh. Saya tidak kisah untuk melakonkan watak yang senang tapi apa yang saya kecewa apabila penulis skrip yang membuat skrip sambil lewa. Bila cerita banyak episod skrip juga jadi merepek-repek sehinggakan dia mengambil mudah sahaja. Contohnya, dalam skrip saya berkata anak saya pergi ke luar negara belajar pada episod pertama, tapi dalam episod yang sudah berpuluh-puluh lain pula tiba-tiba anak saya berada di Malaysia. Bila saya tegur kesinambungan drama tersebut, mereka dengan mudah kata penonton tidak perasaan hal itu. [/note]

Apa penulis skrip drama Malaysia ingat penonton Malaysia semua bodoh-bodoh belaka? Nanti petang sikit Abang Nara postkan satu email daripada pembaca yang berjaya mengesan kebodohan skrip drama Malaysia. Kepada Nek Jah, semoga terus maju jaya dengan apa jua bidang yang diceburi selepas ini. Kredit berita kepada Mstar.

P.S: Ketahui status kesihatan tubuh badan anda dengan Nestle Profiler Test.

Written by AbangNara | February 22nd, 2011

salon chinta fasha sandha

Lama kelamaan seorang pelakon pastinya akan memikirkan satu jenis business yang boleh diceburinya untuk masa depan. Iyerlah, kalau nak harapkan lakonan je, sampai bila boleh berlakon kan? Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Fasha Sandha yang kini sudah bergelar business woman dengan wujudnya Salon Chinta. Anda memang otak business!!!

Untuk yang berminat mendapatkan rawatan rambut daripada Salon Chinta Fasha Sandha, salon ini terletak berdekatan Wangsa Link (area-area Carrefour Wangsa Maju), iaitu bersebelahan dengan OCBC Bank. Dan untuk pegetahuan, salon ini terbina dengan duit hasil titik peluh lakonan Fasha Sandha. Tak ada yang sponsor ye.

Tahniah sekali lagi kepada Fasha Sandha atas pembukaan Salon Chinta. All the best dan semoga terus maju jaya. Lagi gambar selepas ini. Gambar kredit kepada CuteCarry dan Facebook We Love Fasha Sandha.

 
Written by AbangNara | February 22nd, 2011

bob lokman masuk pas

Bob Lokman telah disahkan memasuki parti PAS pada hari Sabtu lepas kepada Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abd Razak pada majlis Himpunan Pemuda Pas yang diadakan di Kota Sarang Semut. Patutlah ada pembaca menghantar sebuah video kepada Abang Nara tentang berhentinya Bob Lokman menjadi juri Raja Lawak 5. Boleh tengok video tersebut di bawah.

Namun Bob Lokman masih lagi akan terus berlakon dengan syarat watak lakonannya tidak akan membawa dosa selepas dia meninggal dunia nanti:-

[note]Ikut pandangan ustaz-ustaz yang saya belajar, kita (saya) tak ada sumber cari makan bidang lain, jadi kemahiran kita berlakon, ustaz kata pilih watak jangan jadikan dosa bila kita tak ada di dunia ini. Carilah watak-watak yang mendatangkan manfaat [/note]

Video di bawah ialah video Bob Lokman memberikan ceramah di satu perhimpunan PAS. Ada bakat jugak rupanya Bob Lokman ini menjadi penceramah.

Apa pun semoga dipermudahkan segalanya ke atas Bob Lokman. All the best and good luck.