Written by AbangNara | January 30th, 2011

xpax blackberry

Xpax memang gila!!! Itu je yang Abang Nara mampu katakan. Sebab apa? Sebab Xpax sedang memberi Blackberry Torch 9800 berwarna merah special edition. Setiap hari bermula 20 Januari sehingga 18 Februari ini bersempena dengan Chinese New Year, korang semua boleh menang Blackberry Torch 9800 kalau korang pengguna Xpax.

Cara dia senang je. Cuma perlu subscribe salah satu plan di bawah setiap hari menggunakan Blackberry anda:-

xpax blackberry

Camner nak menang? Senang je. Cuma perlu sms BB ON ke 28882. Lepas subscribe, kalau anda memang bertuah, Blackberry Torch 9800 akan jadi milik anda.

bb xpax

Meriahkan lagi Chinese New Year anda (kalau anda celebrate) dengan Blackberry Torch 9800 warna merah special edition daripada Xpax. Info lanjut sila ke laman web Xpax.

Written by AbangNara | January 30th, 2011

Selalunya Abang Nara tak pernah nak ceritakan mengenai cerita dunia Hollywood. Tapi selepas menonton peserta video American Idol 10 yang bernama Chris Medina ini, Abang Nara rasa tak wajar kalau tak berkongsi video ini dengan anda. Inilah namanya cinta sejati. Sila pastikan tisu di sebelah anda kerana Abang Nara berani confirm air mata anda akan mengalir tanpa disedari.

Harap-harap AF9 nanti boleh try cari orang yang ada cerita macam Chris Medina nie.

Written by AbangNara | January 29th, 2011

gambar kahwin memey

Seorang lagi pasangan paling “romantis” di Malaysia, Memey Suhaiza dan Norman Hakim sah akan berkahwin hujung tahun ini. Mereka berdua dah pun bertunang pada 13 September 2010. Sekarang ini Memey dan Norman tengah buat persiapan perkahwinan sikit-sikit. Katanya mereka ke Bandung untuk membeli belah barang kahwin. Kata Memey:

[note]Setakat ini persiapan perkahwinan kami baru saja 40 peratus siap. Kami juga telah ke Bandung bersama beberapa ahli keluarga untuk mencari kain, kad perkahwinan serta barangan perkahwinan lain. Sebenarnya persiapan itu dibuat sedikit demi sedikit agar tidak kelam kabut nanti, memandangkan masing-masing sibuk dengan kerjaya sebagai pelakon.Alhamdulillah, saya gembira kerana selepas pelbagai dugaan berlaku, akhirnya saya akan bergelar isteri kepada Norman. [/note]

Macam biasa kalau artis kahwin mestilah ada seorang dua yang akan menaja kan? Perkahwinan Memey dan Norman pun sama jugak. Dengar ceritanya Memey teringin nak buat garden wedding. Mantap jugak kan? Dan yang paling penting Memey dah pun pergi kursus kahwin. Kira dah ready dah la nie untuk bergelar seorang isteri.

Abang Nara tak tahu sama ada Abang Nara ketinggalan keretapi ataupun tak ikut perkembangan teknologi, tapi dunia sekarang nie nampak macam orang perempuan pulak yang lebih-lebih ceritakan pasal kahwin. Yang laki senyap je. Mungkin dunia dah maju sangat kot. Tak gitu?

Written by AbangNara | January 29th, 2011

fasha sandha

Buat anda yang tak faham, biar Abang Nara ceritakan kronologi kisah ini.

1. Fasha Sandha bagitau yang dia ada buat laporan polis tentang SMS yang ingin mencederakannya daripada perempuan itu. Sila baca entri ini untuk laporan lanjut.

2. Wartawan 999, Mazidul dan Hazrey melaporkan yang tiada laporan polis di atas nama Fasha Sandha telah dilakukan. Hazrey melakukan follow up laporan tersebut di Bukit Aman.

3. Fasha bengang kerana dikatakan menipu membuat laporan polis. Rupanya laporan tersebut di buat pada tahun 2008 manakala Hazrey melakukan pemeriksaan untuk tahun 2010 dan 2011.

4. Fasha tweet gambar laporan polis di bawah.

laporan polis fasha sandha

Kesimpulannya laporan polis oleh Fasha Sandha dibuat pada tahun 2008. Sebab itulah wartawan Hazrey tidak dapat mengesan laporan yang dibuat atas nama Fasha Sandha. Persoalannya kenapa lama sangat pihak polis nak selesaikan laporan kes Fasha Sandha ini? Dah 3 tahun dah nie.

Moga-moga dengan penjelasan daripada Fasha Sandha, tiada lagi orang yang buruk sangka dan menganggap Fasha Sandha hanya mereka-reka cerita.

Page 3 of 3012345...102030...Last »