Written by serenity | December 22nd, 2011

Untuk sepanjang tahun 2011, kami perhatikan bekas juara rancangan terbitan Pantene ini menampilkan fesyen-fesyen yang unik. Kami katakan unik kerana kami sendiri tidak pasti bagaimana hendak mengkategorikan fesyen-fesyen yang digayakan oleh Rafidah. Seolahnya ada sesuatu yang tidak kena dengan imej yang ditampilkannya bila dia menggayakan busana-busana sebegini. Boleh jadi juga kerana fesyen-fesyen unik yang digayakannya ini membuatkan dia lebih dikenali pada tahun 2011?

1. Ada sedikit menampilkan gaya Erykah Badu, fesyen ini memang menyerlahkan, kerana warnanya yang merah garang dengan kain labuh kembang payung dan bibir berwarna merah darah. Seolah ada kenyataan tersembunyi ‘lihatlah saya!’ bila melihat Fida menggayakan fesyen ini.

2. Okay, ini dinamakan color-blocking agung. Tudung pink, selendang kuning dan baju oren menyala. Kami harap ini ialah satu sesi bergambar dari set penggambaran drama jenaka saja. Oh, bukankah?

3. Yang ini pula, gaya seksi dalam keimanan ke apa? Penampilan dua mesej bercanggah melalui satu busana. Kami agak keliru dibuatnya.

4. Gaya ini mengingatkan kami pada Rogue dalam filem X-Men (2000). Pada Keluang Man pun kami teringat. Erkk.

Bagaimana pendapat anda ya, tiada yang pelik dengan fesyen Fida, atau mata kami yang kero? Kredit gambar carian Google.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

150 responses to 2011 Highlight: Fesyen Rafidah Ibrahim Yang…Ahem…Unik

  1. aik says:

    die ni memang pelik cket la…kalau berlakon pn selamba je pgang tgn cium tgn ngan pelakon lelaki..

    0

    0
    • sipunggok try nk flirt si bulan rupenyer si bulan da admire kt punggok da lame dah~ says:

      Lps ni kite akan tgk beratus2 komen kaki hina caci y xreti nk cermin diri sendiri tp ade ht nk carot org laen~

      Point2 penting;

      1. Tudung

      2. Sedara TokT

      yeahhh!! BRAVO MALAYSIAN!!!! LETS KUTUK K!!

      0

      0
      • WanitaSopan says:

        a’ahh… da start da… lps ni lg beduyun2..

        0

        0
        • Pantun Tudung says:

          dia tak paham beza tutup aurat dan pakai tudung
          itu bermakna nafsu dia belum lagi dapat dibendung
          dik, dalam Islam tak suruh orang berselumbung,
          kain ketat melekat kat dia punya punggung.

          pakai tudung tapi bertelanjang i
          Itulah gaya artis sekarang
          mana tidaknya, ukuran body semua terang-terang
          yang mana kendur yang mana tegang.

          Bertudung itu bukan satu paksaan
          Ianya lebih kepada keinsafan
          Selalunya nafsu masih dikuasai syaitan
          Itu la pasal fesyen pun yang bukan-bukan

          0

          0
        • Mak Donat says:

          Rasa macam nak kasi penampar jer.

          Dia dan CT sama jer. Lepas ni jadi apa lak…sepupu dia sekor tu dah jadi Madonna. Jenis suka menghina Islam…!!!!!!

          0

          0
        • pacik rokman says:

          wah, pantun 4 kerat. i like.. nak balas tapi tak reti. hehe.

          0

          0
        • Linda Vogue says:

          …..orang kampung/Felda lah katakan !!!!!!!

          0

          0
        • RumahDaSiapPahatTakBebunyiSbbTakGunaPahatPon! says:

          Betul jugak cakap si punggok kat atas ekk… hai MELAYU2~~ memalukan~

          0

          0
        • apa daaaaaaaa says:

          ….Melayu pakai tudung ala Nasrani..tak malu la pulak kan??????

          0

          0
        • ali says:

          salam.
          nak share satu link khusus untuk semua perempuan di luar sana:
          http://hasnulhadiahmad.com/cara-syaitan-telanjangkan-wanita/

          0

          0
        • sukaati akula.. says:

          bang..tudung tu wajib pakai dalam islam,
          bukan satu paksaan,tu kena kaji dalam2,

          ni la jadi bila pakai tudung,tak faham makna hukum,
          semua dibedal ,cis memalukan kaum!

          0

          0
        • Arif Alfian says:

          dah macam pondan buat show aku tengok !

          0

          0
        • awatif says:

          Linda Vogue: saya pon org felda n kg.. tp alhamdulillah, aurat sy terjaga.. tkt dgn hukuman NYA..

          xsemua org felda mcm fida..

          0

          0
      • Baby Jane says:

        hmm kira elok sikit la jg drpd artis yg pakai baju telanjang :)

        0

        0
        • Khalifah Allah says:

          Sesungguhnya Perintah Allah tu tetap perintah, tiada kurang atau lebih.

          0

          0
        • bikin panas says:

          rugi mamat kan? melepass fida yang cantik molek ayu bertudung litup dan meletup ni….kesian mamat…. huhuhu

          0

          0
        • mak jah says:

          Xder rugi nya kalau lepaskn awek yg konon muslimah sekseh

          0

          0
        • lala says:

          lepas ni alamatnya makin ramai lah artis2 yg jahil terikut2 nak pakai tudung dgn niat yg salah..semata2 nak nampak baik dan naikkan imej bagi bersih..maybe dorg akan pikir, bila dah bertudung nanti makin terserlahlah keayuan dan kesopanan dorg, dan makin ramailah makcik2 yg nak jadikan dorg menantu, tp dalam masa yg sama still boleh berfesyen2 bagai..pakai ketat2, dedah2 dada..still boleh menarik perhatian kaum adam..still boleh membangkitkan berahi lelaki2 yg memandang..sng kata pakej 2 in 1..bakal mak mertua terpikat, jantan pon melekat!!

          0

          0
      • Liyana Lunia says:

        cantik la ni, cantik sgtttt *muntah*

        0

        0
      • Selitone Cold says:

        Sipunggok…

        Tak semua gitu… Mengatakan ‘MALAYSIAN’ itu ibarat memukul rata semua pengomen seolah-olah hanya tahu menghina dan memaki.

        Rumusnya mudah, ada juga yang memberikan komen membina dan ada juga yang sebaliknya. TETAPI BUKAN KESELURUHANNYA.

        Peace~*

        0

        0
        • sipunggok try nk flirt si bulan at last dpt jugak sbb bulan pn admire kt punggok!! says:

          memey la… tp majoriti nye semua kaki maki carot hina bagai.. ade lak y maki smpai lupe diri agama terus.. y PHD nye toksah ckp la.. y aku pelik kaum MELAYU je y hentam melayu spya terus tersungkur kalo bole masuk lubang kubur teros, kaum lain? adoiii..pk2 kan la yer~

          0

          0
        • Selitone Cold says:

          Hahaha… ikut ngko lah Sipunggok… asalkan niat dan point ngko baik.

          P/S: Syhhh…!!! jangan main isu perkauman sesangat… karang kena ludah dengan panglima. Hahaha….

          0

          0
        • sipunggok dn si bulan nk kawen dahhh~ says:

          kannnn…. ok la, nakmo ckp perkauman..i zip mulot i skg gak~

          0

          0
        • pidah poddah says:

          jangan2 si pidah ni kot yang komen sendiri…

          0

          0
      • punggok, ramai butthurt sebab terasa dan kena dgn batang hidung diorang dowh. but your point is taken. keep it up!

        0

        0
    • nani says:

      ha’ah.. ingatkan pas kene tegur dlm kasih alia dh x wat lg. upenye same je – cerekarama last week x silap. siap men cuit2 idung lg

      0

      0
    • Aku bukan nerd says:

      huduh…….

      0

      0
    • rini says:

      As for me..fida ni public figure,so tlong jgn rosakkan fesyen muslimah sebenar..muslimah sejati x akan menceburkan dri dlm bidang lakonan,tidak akan membiarkan wajahnya di pandang oleh bukan muhrim dan tidak menyanyi…so what’s the point u wear hijab

      0

      0
    • Kakak Nara says:

      Ahhhaa, ni kes dia blakon cite jd bini solehah dlm drama CEREKARAMA ari tu ke?

      0

      0
    • mamatt says:

      lady gaga + siti nurhaliza = rafidah ibrahim!

      !@#$%%&*()!

      0

      0
    • namasaya says:

      separuh dosa separuh pahala. ada ke?

      0

      0
    • @.@ says:

      kerja nk mengutuk orang je korg nie.. pergi balik tgk muka depan cermin dulu lah.. abg nara pun, ckp kerja kutuk org je, kena igt awk tu still ade isteri, adik perempuan ngn anak2 perempuan (masa dpan).. kalau diorg buat bnde yg same, n org kutuk hentam2 kat blog kau suka ke nara? so stop lah buat kerja2 mengaibkan orang je nie.. ish.

      0

      0
    • makcik k-pop says:

      sebab nak kejar populariti…syg muka lawa…berlakon pn best tp itu lah makcik pelik apesal fida ni mcm desperate sgt nk glamer atau nak berbopren…. dari elok-elok org suka jd menyampah pulak….

      0

      0
    • kak esah says:

      bl2..mmg setuju..ad ke selamba dek je belakon pegang n cium tgn..jg la imej brtudung yg kita bawa 2..sgt2 xsesuai..xheranla bl kt luar xpakai tudung..arap fida akn berubah..

      0

      0
    • Artis Hipokritz says:

      trilogi tudung fida:

      1.mla2…dedah rambut kat boifren (kunun tuk koleksi pribadi)
      2.then, slow2 tunjuk leher (pesen tdung tdung ttup rambut ketat2 tp leher ternganga tuh)
      3. pastu…dedah body scra blapik ngan dres ketat (pandai ko yer)
      4. agak2 pas ni dia tunjuk pa ek?

      konklusion: si fida ni pandai taw dia…dia wat ckit2 lma2 jd bukit haha…

      p/s: menyamph ngan org hipokrit…ms mla2 jd artis bkn main baik yang amat tuk tarik phtian. then, ada nm skit mla la tjuk pangai sbnar… my advise klo xnk pkai tdung baik takyah pkai trus. apa gna btdung kat khalayak rmai jer tp dblkang bla ngan boifren bka n tjuk jgak!

      Haktuih kau fida! nyampah nyerrrrrrrrrrrrrrrr….

      0

      0
      • Artis Hipokritz says:

        lpa nk cakap…makaih buruk nya pesen bju oren tu!!!!!
        nak kata kekampungan tp pkaian gadis kampung pn lagi lawa dr ni bla bkebaya n bbju kurung kan3?

        rs nak gelak sampai mutah drah la tgok pic tu…dress tburuk ddunia! 2 pesen jer blum ckap warna dia lg…hadoyai!!!!!

        0

        0
      • Artis Hipokritz says:

        kalau aku jd pelakon laki yg kena cium tangan tu…balik umah terus samak…yewwww!!!!!!

        0

        0
  2. HOTMAMA says:

    Sekurang-kurangnye lebih tutup dari bukak

    0

    0
  3. kami says:

    Astghfirullah….cm hape dh..buruk sungguh fasyen cm2..

    0

    0
    • aku budak xbrapa baik^^ says:

      Pasal aurat aku xbminat nk komen…Tp fesyen dia mmg Trok kowt..baju tah pa2 ja aku tgk~ MANGSA FESYEN

      0

      0
      • mila says:

        btol2.fesyen yg lain aku still boleh terima lagi..tp yg biru tu aku x bleh terima.da tiru cm org kafir.yg last sekali dia patut pakai inner supaya x nampak leher.

        0

        0
  4. redcarpet says:

    sakit mate nengok !! makin lame makin pelik . . huhu

    0

    0
  5. mak buyung says:

    dah baju sponsor…. kena la pakai…. apa2 pun, fida tetap cantik….. (^__^)

    0

    0
  6. sipunggok try nk flirt si bulan rupenyer si bulan da admire kt punggok da lame dah~ says:

    Lps ni kite akan tgk beratus2 komen kaki hina caci y xreti nk cermin diri sendiri tp ade ht nk carot org laen~

    Point2 penting;

    1. Tudung

    2. Sedara TokT

    yeahhh!! BRAVO MALAYSIAN!!!! LETS KUTUK K!!

    0

    0
    • cik lara says:

      amendee..?

      hukum tetap hukum..tiada yg lebih or kurang..kalo die muncul memule dulu dah macam ni gayenye..org takkan bercakap..honestly,sy sngat suke die mase mule2 dulu but not now..yang bersuara pon perlu lah ada had limit bersuara.tapi x salah menegur sbb dia dikenali dengan Fida Ibrahim bertudung litup satu mase dulu..
      thanksss..

      0

      0
  7. Cauliflower says:

    Nara, jgn lupa bgtau keputusan vote tu kat fida ni. Supaya dia sedar fesyen dia yg tah pape tu. Kalau x buat rugi je org vote kat sini..hhahaha

    0

    0
  8. hahaha says:

    hahahahahhaha!!!!!

    0

    0
  9. yezzayezzi says:

    hilang respect dkt minah ni sejak kes dia dgn mamat haritue…huhu…

    0

    0
  10. mine says:

    mcm pelik je muke fidah yg no 3 tu?yeke die?

    0

    0
  11. Adila says:

    kecelaruan identiti dan fashion !
    Semoga berubah menjadi muslimah sejati..Aminnn :)

    0

    0
  12. gaung says:

    itulah..a\dulu sangat manis pemakaian nyer.sekarang sedikit tawar hati.mungkin betol kata komen diatas.ini semua kerana keadaan yang membuatkan fida terpaksa berpakaian begini. pelik tu memang pelik..sayang lah.kalau terus macam dulu kan elok..huuu

    0

    0
  13. matlutfi says:

    buruk benor gambr yg last tu..hmm..mkin teruk la minah ni..huhu

    0

    0
    • pacik rokman says:

      eh, ingatkan matlufti yg selalu bervlogging dalam youtube. sekali link ko pegi kat page facebook daa…

      0

      0
  14. icha says:

    salam abg nara, xbek la wat cenggini..sy pun bukan minat fida..tp, bila dah buka undian mcm ni, secara xlangsung org akan kutuk die berbakul2..nt dosa org kutuk2 tu xpasal2 dpt kat abg nara..

    0

    0
  15. matakucing says:

    no 2 tu zaman die baru jd artis ke???

    0

    0
  16. miera says:

    Bertudung da bagus tp baju xkene…pelik semacam je..p blaja dgn yuna ke hana tajima ke klo nk pelik2 sgt tp btutup lg…

    0

    0
  17. Supermak says:

    Pic no 2 tu serius mcam Indon dari ceruk hulu banat mana ntah kawen…serius buta fesyen dia ni..tp yela pun xleh nk salahkan dia sgt..bukannye fofular tahap diva2 nk hire fashion designer pun kan??..anyway fida: next time mintak tolong Tok T bayarkan upah designer utk u jgk ek..(wlupun Tok T pun befesyen cam xpenah ade designer..)kui3x!!

    0

    0
  18. intanberlian says:

    pakai tudung pun macam takpakai tudung.

    0

    0
  19. asha says:

    Lebih tutup dari bukak? Komen tak leh blah.

    Kalau ikut dr segi yg sebenar penutupan aurat:
    – berpakaian longgar
    – menutupi dada, leher
    – tidak bermekap secara berlebih2 an.

    And tolongla jangan bandingkan dgn artis yg tak bertudung sbb tu memang dah terang2 salah. Yg bertudung ni sepatutnya bila nak tutup aurat, tutup la sebaik2 nya.

    Ini bukan mengata, peringatan terhadap si artis bertudung, diri sendiri n semua.

    0

    0
  20. eleh eleh says:

    fida nk kalahkan populariti tok ti letuuu…. mih mih mih ;)

    0

    0
  21. komen sikit says:

    biarlah nak pkai tudung warna ape baju warna ape..xjd masalah tp kat pkaian yg dipakai tu yg xkena dgn dirinya as muslimah..pkai baju yg mnmpak bntuk buah dada la..ketat la..mmg kena ubah la..

    0

    0
  22. justme says:

    abang nara ada tinggal satu lagi gambar c fida nie.. seksi dalam keimanan.. baju pink… cer google image.. hee

    0

    0
  23. aku says:

    pic no 3, buruk sungguhh!! kire semue lah buruk…ce la elok2 klu nk kai 2dg n bfasyen kot ye pon…

    0

    0
  24. KO ADE? TAK DE KAN says:

    FIDA FIDA!! fesyen apo ni??

    0

    0
  25. aishiteru says:

    abg nara bt cmni supaya artis tu sedar ape yg die xnmpk.. at least lps die baca entry nie die akan rasa malu n berubah. klau nk bergaya muslimah sgt biar la kne dgn gaya.. klau x bt malu kat kaum pompuan jer.. harap fida baca entry nie n muhasabah diri.

    0

    0
  26. iena says:

    dia ni rasanya macam kekeliruan identiti la..tapi okla dari kekeliruan jantina kan..ahaksss

    0

    0
  27. ape ape jelah says:

    abg nara,teruskan entri macam ni.biar fida ni sedar sket.
    nak jadi artis muslimah.cover terus.mcm irma,diana amir..sweet sgt.jgnlah jadi hipokrit.menyampah org tgk.
    kalo xsanggup nk tutop sume,baek bukak terus.bosan aku ngan ko fida.ko xberlakon lg bagusla!!!

    0

    0
  28. liza says:

    Point no.3… seksi dalam keimanan… wakakak!!!

    0

    0
  29. Reena says:

    Gambar dgn wan sharmila tu mengingatkan aku kepada Darth Vader..peminat tegar ke..

    0

    0
  30. dulu & sekarang says:

    dulu aku suka sangat fida coz tutup aurat,ayu,lemah lembut,dan npak cantik sgt..but skg aku benci pompan yg bernama fida coz TUNJUK AURAT,control ayu,pura2 baik & suci, dan NAMPAK HODOH SANGATTTTT!!!!!

    0

    0
  31. Bersepah Sana-Sini says:

    Tujuan perempuan diwajibkan memakai tudung disebabkan rambut adalah sebahagian dari aurat selain dari tubuh badan. Menutup aurat bukan sekadar menutup aurat itu tapi perlulah menampakkan bentuk badan sekali. Dgn erti kata lain, pakaian kenalah longgar.

    Apa gunanya menutup rambut kalau leher still terdedah? Apa gunanya menutup rambut sekiranya bentuk badan still ditayangkan dgn memakai pakaian yg ketat?

    Ianya sama seperti menyimpan duit dlm tabung kaca tapi diletak kat luar rumah. Ia tetap akan menggoda pencuri utk mencuri duit itu.

    Jika seorg perempuan itu menutup aurat tp masih lagi mendedahkan bentuk tubuh badannya, ianya tetap akan menggoda kaum lelaki. Tetek yg besar tetap nampak shape nya. Bontot yg bulat tetap menjadi perhatian lelaki.

    Hadis daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni neraka. Aku belum pernah melihat mereka iaitu golongan yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor lembu yang digunakan untuk memukul orang dan golongan kedua adalah para wanita yang berpakaian tetapi telanjang, berlenggang-lenggok ketika berjalan, menarik perhatian orang yang melihat mereka. Kepala mereka bagaikan bonggol unta yang senget. Mereka tidak akan masuk syurga dan tidak dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga boleh terhidu dari jarak perjalanan yang sangat jauh.” (Riwayat Muslim no. 3971)

    Untuk Fida & lain2 kaum hawa, renung2kanlah.

    0

    0
  32. fifi says:

    Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan (kemaluan) mereka, dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya, dan hendaklah mereka menutup belahan leher baju mereka dengan tudung kepala mereka, dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka (Surah al-Nur:31)

    0

    0
  33. fifi says:

    KESILAPAN KERAP WANITA TENTANG AURAT

    KESALAHAN PERTAMA : Aurat itu adalah memakai tudung sahaja.

    KESALAHAN KEDUA : Bertudung tetapi ber‘T-Shirt’ berlengan pendek.

    KESALAHAN KETIGA : Bertudung tetapi baju kebarungnya terbelah kainnya.

    KESALAHAN KEEMPAT : Bertudung tetapi bajunya sendat, sempit dan nipis lalu memaparkan bentuk kawasan-kawasan mudah ‘menggoda’.

    KESALAHAN KELIMA : Bertudung tetapi amat longgar dan menayangkan jambul dan hujung rambutnya.

    KESALAHAN KEENAM : Bertudung tetapi tudungnya dilempar ke belakang leher, maka terdedahlah dadanya dari ditutupi kain tudung.

    KESALAHAN KETUJUH : Bertudung tetapi dengan tudung yang amat nipis sehingga boleh diihat sanggul, leher, tengkuk dan dadanya.

    0

    0
  34. Terbakor says:

    Peh tak tahan tengok Rafidah ni,.. kenapa die perlu pakai seperti itu?

    0

    0
  35. fans fazura says:

    fesyen no. 3 paling pelik sekali… haha , tp, betul lah .. sejak kes dea dgn mamat too, langsung ta minat dea daa.. .

    0

    0
  36. mamatkool says:

    tah pape…baru je rasa tgk cerekarama sabtu lepas…tau la kan watak asben-wife tp x semestinya kena cium tangan bagai! apadaaaa…..pasal fida cite tu jadi x best! huh

    0

    0
  37. Kak long says:

    Dia kan sepupu sepapat dengan CT,jadi x ada bezanya.

    0

    0
  38. Kak long says:

    Sepupu dia kan CT, tengok ct pun cukuplah.

    0

    0
  39. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu tk bekenan betol lah pesen pakaian ni!kaler dia th happe2 ! apeeeeeeeeeeeee punye pesennnnnnnnnnnnnn BERSERABOT !!

    0

    0
  40. Sarim says:

    Janganlah permalukan saudari kita dg cara seperti ini.. Kalau perlu tegur secara langsung,bukan dg menghebahkan kekurangannya.

    0

    0
  41. adehh says:

    pakai tudung macam biase tak leh ke?fesyen bagai haa..

    0

    0
  42. cegampang says:

    Mangsa fesyen!

    0

    0
  43. mamat says:

    Aku nk tnye ni?tengkuk tu aurat x bg pempuan?tq

    0

    0
    • Tarabas says:

      aurat… yg bukan aurat hanya muka dan tapak tangan sahaja… means dagu pun aurat yer. That’s why biler bertelekung ketika hendak mengadap Allah time 5 waktu tu kene berhati-hati pakai telekung dan dengan kemas. Supaya yg part2 kecil itu tak kelihatan. Jangan dilupakan kaki pun aurat. Kadang aku jumpa juga muslimah yg semua dah ok…baju longgar lengan panjang tidak jarang, tudung labuh tutup dada…tapi bila sampai tang kaki x pakai stokin. So renung-renungkan dan selamat beramal~

      0

      0
  44. SAYA SUKA CIKEDIS says:

    bila dah bertudung every single thing dia buat akan jadi isu, jadi bahan kutukan, sedangkan kita semua ni dah buta ka bila tengok artis wanita lain yang sememangnya dari dilahirkan lagi ISLAM tapi bukan saja tak pakai tudung, habis semua bukit bukau gunung ganang ditayang kat public.

    1. biarlah dia mangsa fesyen sekalipun, at least ada rasa gentar dalam hati dia kat ALLAH S.W.T untk dia tutup sedikit apa yang memang haram jadi tontotan bukan mahram.
    2. kenapa kita yang ISLAM bersorak dengan MUSLIM yang BERTELANJANG?
    3. KITA sendiri dah tutup semua aurat sebaik-baiknya dah ?
    4. Aku sendiri kesian dengan fida ni sbb terjebak dengan duniawi yang LALAI KAN dia, tp aku mampu berdoa untuk dia berubah sbb dia masih ada TAKUT AKAN ALLAH S.W.T dlm hati tu.

    0

    0
    • BumbleBee says:

      kter kene compare diri kita dengan yg lebih baik supaya kiter akan lebih berusaha menjadi yg terbaik dikalangan yang baik, bukan compare dgn yg kurang baik agar senang syaitan nk berbisik dan memujuk supaya tak perlu berusaha lagi sebab dah cukup baik drpd yg tak baik… faham?

      0

      0
  45. zuragon says:

    Sape2 boleh x tolong perempuan nih… dia adalah mangsa fesyen.. n die tak tahu ape yg die pakai…. n tujuan die tutup aurat…

    0

    0
  46. girang says:

    Aku ingat lagi time Fida ni masuk Bintang Pantene Siti Nurhaliza dulu. Salah sorang juri cina ade tanye dia “Adakah kamu akan kekalkan imej kamu jjika kamu dinobatkan sbg bintang pantene kami”.Then Fida jawab “ye sayae tetap dgn imej saya dan takkan ubah imej saya sekalipun”..Ayat lebih kurang camtu lah. Aku ingat lagi sebab aku mmg minat dia time masuk program tu lagi. Pastu bile tau die satu famili dgn CT, dlm fikiran aku penipu punye orang!. Dahla program CT pastu sepupu pulak menang. Then bile kes nampak rambut sume tuh aku dah tak heran dah. Sebab memang sumenye cakap tak serupe bikin. hipokrit dgn peminat. Aku bukan ape.. Terasa tertipu ar. Lepas pada tu aku mmg tak minat Fida and CT dah. Salah siapa? Dorang yg jadikan peminat sendiri lari.

    0

    0
    • za says:

      haippp. i sedara mrk. ok je. biarlah. semoga Allah memberi hidayah kpd mereka. Amin

      0

      0
    • Haku Tipah Tertipu says:

      terasa dah byk kali dah tertipu dgn beliau ni,terasa persahabatan dikhianati :( why Fida? masa dlm PAntene dulu beriya x ngaku sdara TokT, mati2 kau jwb ” Eh, sama ke muka kitorang? kebetulan je..x de kene mengena dgn ct..” so Beliau dah menang Redha la mmg Rezki beliau, tup2 bila dah glemer bru ngaku sepupu, Apakahhhh?????? pastu kontroversi demi kontroversi beliau ni timbulkan, especially sbg Ikon MUSLIMAH, so disappointed with u my Dear Fida..saya doakan ALLAH memberikanmu Hidayah & usah terus dihanyut dlm arus Glemer.

      0

      0
  47. budu says:

    hahaha..kesian pompuan ni..gila glamor

    0

    0
  48. tudung litup saya dok jemur says:

    NARA NI BIAS LA..

    FESYEN YUNA PON PELIK2 GAK TAPI X KUTUK PON..

    NAK KUTUK OR ‘MATA KERO’ SEKALIPUN BIARLAH ADIL DAN SAKSAMA..

    SEKIAN.

    0

    0
    • cik meow says:

      at least yuna xde la terdedah leher ke hape. menutup aurat masih class fesyen die. tak mcm si fida ni. alahaiiiii sedihhhhh

      0

      0
  49. cikAh says:

    gambOr yang die pakai baju biru tuh memang takleh blah lgsg.adOyaiiii…bek ko bukak je suma…tutup2 sket2 je apekedehall…kena ade org sedarkan si fidah nih…hmm~

    0

    0
  50. kim kard says:

    mangsa fashion! ouhh!!

    0

    0
  51. senah says:

    dulu like gak kat fb..lepas dia ni tukar imej @ cara pakai tudung, terus unlike kt fanpage dia..xkuasa nyahhhhh~ :P

    0

    0
  52. hehehe says:

    aku nak komen sikit jer…dia gan sepupu dia tu sama jer tak pandai berfesyen…lebih memalukan org mualaf mcm hana tajima tu lagi tau ape tu aurat n tau mcm mn nak menutup aurat sambil berfesyen…nak berfesyen blh tp kn la tau aurat tu ape…pakai tudung nampak lhr nampak telinga nampak jambul colour lg buat per…jgn ingt korang nie glamour sgt org nak support jer ape korang buat…borink aku dgn artis yg hipokrit mcm nie…plastik…cakap kumain lembut tp ….

    0

    0
  53. baju longgar says:

    at least fida x pakai legging…

    0

    0
  54. Lulu says:

    Tak menarik. Pakailah elok sikit. Haish.

    0

    0
  55. klebar says:

    mangsa fesyen yg kronik…. mcm takde akal nak pk mana pakaian yg sesuai dgn imej btudung.kang marahhh bila dikata buduhhhhh!

    0

    0
  56. cik meow says:

    kronik si fida ni. ntah hape2 la nk jd siti wannabe but u’ll never be like her la. artis lain yg baru berhijab sume da tutup litup tp still boleh bergaya. tp kauuuu?? mcm harammmmmmmmm. buat malu la weih

    0

    0
  57. mimi says:

    fida ni kalau pakai biasa2 ok je..dalam tv lawa je, maser dlm bang bang bom pon ok tp kalau boleh pegi majlis, ade function pakaian hancur..

    0

    0
  58. Mini Cooper Merah Idaman ku says:

    Dia ni, kalu masuk Fashion Police………….

    0

    0
  59. eh suke hati aku la says:

    ***aku pon x phm la..apela yg orang dok pi sanjung sgt siti tu sdgkan die kate die brtudung,tp mkin lame tdung 2 mkin terbang..tup2,sdare die pulak nie haaa yg mkin kne culture shock nie..dorang nie la kaum pompuan yg memalukan agama islam..

    0

    0
  60. BOBOI JUARA says:

    ishhhh… ni boboi xshukewww ni… fida fida la.. tokT tokT la… fida dr ttp jadi trbukak… atleast tokT dr bukak—–>tutuppppp seco’et ——> bukak balik…. erm…ye la kot… wutevaaaaaa

    0

    0
  61. princess says:

    Adik sy kata, bkn sy yg kata ek..hehe..
    “ntah brp byk da dosa abg Nara ni..org tgh yg mggalakkan org2 mengumpat & mngeji org lain, blog ni kira da jadi medan mengumpul dosa ek?..hehe..sy tumpang senyum jer…:)

    0

    0
  62. yang says:

    iklan kin banyak ni…kin loded abg nara ni

    0

    0
  63. kasih suci says:

    semoga allah memberi petunjuk dan hidayah kpd beliau…

    0

    0
  64. min says:

    nmpknye malaysia kena ada fashion police..hik hik..

    0

    0
  65. Hanie says:

    Ustaz azhar idrus cakap..ni bukan kutukan..tapi ini adalah gesaan masyrakat untuk perubahan yg lebih baik…tekanan tersebut, sedikit sebanyak..bt kita takut dan segan nk bt silap..jika bt pun akan jd peringatan agar tak ulang balik..

    0

    0
  66. weehoo says:

    Dia ni hurm ntah lah nk cakap mcm mana. Acting so-so je. Naik dgn kontrovesi je (dengan si sepah tu lah, pasal baju dia lah). Orang dah bosan la tengok kau fida oi. Bajet kau akan famous mcm Dato’ Siti? *Tangan di bahu mata ke atas*

    0

    0
  67. bukan sepupu ct says:

    haihhh.. taktau nak kata apa. senyum jela hahaha

    0

    0
  68. student bandung says:

    kepada yg kutuk pengutuk n kata ‘mcm la korg perfect sgt sampai nak kutuk2’..korg mmg bodoh..nak tunggu org perfect je menegur, sampai kiamat takkan ada..at lis yg menegur tp ayat cm keras sgt smpai kedengaran mengutuk tu dorg sedar tanggungjawab menegur..

    0

    0
  69. sayachanteq says:

    pic no 3 2 mcm avatar muslimah ek..ish2..hudu

    0

    0
  70. kila says:

    dia ni takda ke orang yg pandai fesyen tolong ajar sikit cara fesyen yang betul. dulu masa baru jadi juara kat tv3 tu suka sangat pakai tudung senteng + bertoncet tinggi. dia ingat cantik ke. tak paham aku. padahal tudung kat malaysia ni banyak yg cantik. tapi tudung senteng ngan toncet juga yg digayakan.

    0

    0
  71. mak jemah says:

    “gaya seksi dalam keimanan”..hahaha

    0

    0
  72. sayagedik says:

    ya Allah!
    sooner or later dia bukak jugak tudung tu nanti.
    dah glamour kannnn.

    MEMALUKAN!

    0

    0
  73. layan jeee... says:

    entry abg nara ni ada kebaikan & keburukannye..

    keburukan :
    of kos menggalakkan ramai org utk kutuk mengutuk & menambahkan dosa yg sedia ada.

    kebaikan :
    beri kesedaran kat semua especially yg pakai tudung utk tutup aurat btol2. kalau nk berfesyen pun, biarlah berpada2..kalau fesyen tu xkene smpi mempersendakan fungsi tudung..kite tau kan sume org menyampah..

    sekian..

    0

    0
  74. sandra says:

    fesyen ntah apa2…dari mana ntah dia,siti & yuna dpt idea pakai fesyen2 tutup aurat camni… x paham aku…dah tau diri tu idola jagalah sket imej baru org x kutuk…ini dia sendri yg buat org kutuk dia……apadaaa…

    0

    0
  75. ikisy says:

    lbih baik bukak tudung je…dr nunjuk2 leher ko 2..huh~~ ape nk jadila artis kite nie..

    0

    0
  76. ikisy says:

    bukak je la tudung 2..dr nunjuk2 ko pnye lehe 2…

    0

    0
  77. jom pi sane says:

    mangsa fesyen!!

    0

    0
  78. suzie says:

    dia sendiri yg hodoh dan bodohkan penampilan………..Hamba Fesyen!!!!!!!!

    0

    0
    • suzie says:

      Hmmmm dia target nak dpt VIP pasal tu bukak sana sini act dlm drama pun KERAS KAKU cam kayu jerk suara pon KASAR ……Btul ape kata Wardina artis M’sia pompuan tak ade contoh yang BAEKKKKK pun !!!!!!

      0

      0
  79. cherry says:

    adeehh..tali bra pun leh nmpk bersimpul simpul…

    0

    0
  80. Artis Hipokritz says:

    trilogi tudung FIDA:

    1. mla2…dedah rambut kat boifren(kleksi pribadi kunun ny)
    2.then…slow2 tunjuk leher(pesen tdung ttup rmbut yg amat tp leher terkangkang)
    3. pastu…tayang body ngan dres ketat (mkin brani nmpak?)
    4. pas ni korang rs dia nak tayang pe lak a? ahak..!

    my advse fida…klo sje pkai tdung tuk trik phtian n tjuk baik tme nak buat nm aje lbih baik ko insaf. skang ada nm sikit mla la tayang pangai sbnar..

    klo dpn public btdung tp kat blkang ngan boifren kau tayang…baik kasi tayang trus toksah la blagak alim!

    p/s: tq mamatsepah coz kau bgtau smua org siapa fida sbnarny….alim2 taik unta punya orang!

    0

    0
    • Si komen says:

      Aku setuju dengan kau Dia memang alim alim taik unta . Dah lama tahu dari cerita dia ngan farid kamil- Tikar Sejadah /serious lupa tajuk . Selamba pegang tangan semua

      #Jangan butthurt fida baca komen I , I sayang u sebab tu I kasi nasihat lalala :P

      0

      0
  81. ROMBAU says:

    Wahai Linda Vogue… Tak yahlah nak mengata orang kampung / Felda tak tahu hukum hakam.. Orang bandar cam cik Linda ni bagus sangat ke??? sampai boleh menilai seseorang? Ketahuilah wahai cik Linda.. Iman seseorang tu bukan boleh diwarisi, so Tepuk Dada Tanya Iman…

    0

    0
  82. kiki pemalu says:

    lorr… kalau memberi kritikan atau komen untuk kebaikan tu kategori hasad dengki ke? andai fida terbaca ni, amik la pandangan orang yang dikatakan hasad dengki n sebagai nasihat… apa jua gerak geri artis, dah semestinya dipandang orang.. c manis fida n pulak artis yang bertudung pulak lagi.. jaga la tata tertib bertudung tu.. kalau buleh, jadi la duta kecil wakil kami2 yang bertudung supaya tanggapan salah orang tentang bertudung n buleh di elakkan… kalau gni le ropenye cara bertudung cik fida, harus la kami menegurnya…

    0

    0
  83. mizz says:

    bagi aku die x cantik..ok daaa

    0

    0
  84. amanda says:

    fidah ngn ct same jer fesyen pelik dr yg laen,hajah yg xbrape nk hajah.

    0

    0
  85. makin lama makin tak ikhlas memakai tudung tu jelas sangat dengan cara pemakaiannya…dan makin lama makin tak berseri, makin taksedap mata memandang, makin nampak serabut, pelik, aneh, ganjil entahlah…mungkin dia ghairah nak berfesyen kottt…….lebih manis kak berpakaian cara diana amir tu. mcm kak wardina tu. takyah nak cmni kalau pun tak nak populariti tu lari. peminat skrg tak bodoh tau. takkan yg sexy sj org suka, yg sopan pun org lagi super suka.
    KURANGKAN KONTROVERSI TINGKATKAN PRESTASI.

    0

    0
  86. manmetba says:

    fesyen mcm celake la fidah ni.. bajet nak wat lain dari yg lain.. bodo!!!

    0

    0
  87. Haku Tipah Tertipu says:

    terasa dah byk kali dah tertipu dgn beliau ni,terasa persahabatan dikhianati :( why Fida? masa dlm PAntene dulu beriya x ngaku sdara TokT, mati2 kau jwb ” Eh, sama ke muka kitorang? kebetulan je..x de kene mengena dgn ct..” so Beliau dah menang Redha la mmg Rezki beliau, tup2 bila dah glemer bru ngaku sepupu, Apakahhhh?????? pastu kontroversi demi kontroversi beliau ni timbulkan, especially sbg Ikon MUSLIMAH, so disappointed with u my Dear Fida..saya doakan ALLAH memberikanmu Hidayah & usah terus dihanyut dlm arus Glemer.

    0

    0
  88. kesian kat ko! says:

    pompuan ni nak ngalahkan sepupu dia.. sepupu diapun makin hanyutt.. dulu jambul keluar seciput, larr ni fesyen madonna konon, tetiba dah mengurai panjang rambut kiri kanan.. sudah2lahh menjatuhkan air muka org bertudung litup woiii!!..

    0

    0
  89. altantuya says:

    frame kan saja tudung tudung tu….mau pengsan kepala lutut ayam jiran sebelah me tengok..huduh la makcik

    0

    0
  90. Alinkiwi says:

    abang nara kalau dah xsuka tu..kutuk macam2..kalau lisa..peluk cium ngan laki pun xpe kannn???pening ngan perangai manusia…doakan je la die berubah…

    0

    0
  91. taiko says:

    nak jadi lady gagak malaysia agaknye!!!

    0

    0
  92. what the heck? says:

    sedihnye tengok dia…simpati pun ada..tujuan hidup nak glamour je…bukan setakat fesyen dia, makeup pun ntah apa2…tebal semacam dan memburukkan lagi muka tu…makeup spatutnya hanya meng’hilight’kan kecantikan muka bukan jadi badut (unless klu itu tujuan sbenar fida, nk jadi badut). dengan contact lens yang tak sesuai, fesyen yang ntah apa2…ish tak kesian ke kat diri sendiri cik fida??? (i wonder sometimes what her parents or family’s reaction on her drastic transformation? takkan tak tegur kot klu anak/adik-beradik/sepupu-sepapat kluar tayang muka kat public mcm tu???) heh.

    0

    0
  93. mulutmurai says:

    stakat nk menyampaikan cerita yg didengar drpd org lain…..klau org itu tipu maka tipulah cerita saya ini….ade membe cter kat sy, ada kwn rapat kpd fmlydia prnh study same ngan fida.dia cter yg c fida ni dlu masa study kt u x pakai tudung pun.lau pakai pun kdg2 je ikut suka ati dia……….n bila masuk yg pencarian pantene 2 bru la dia pakai btul2…so x heran la kenapa skrg ni dia mcm nie…..mgkin dah boring pakai tudung kot……………….?????

    0

    0