Written by AbangNara | November 22nd, 2010

faizal tahir selamat malam

Rasanya ramai yang ternanti-nanti 6 buah lagu yang bakal berentap untuk ke AJL25. Kami akan updatekan keputusan separuh akhir Muzik-Muzik 25 untuk minggu ketiga ini. Faizal Tahir baru sahaja selesai menyanyikan lagu Selamat Malam dengan syahdunya sebentar tadi. Kami berani jamin yang FT akan berjaya masuk ke Top 6.

1. Keputusan Separuh Akhir Muzik-Muzik Minggu Kedua

2.Keputusan Separuh Akhir Muzik-Muzik Minggu Pertama

Tunggu ruangan ini untuk update yang terkini. Malam ini kita akan tahu 14 buah lagu yang bakal berentap ke AJL25.

14 Lagu Ke AJL25

1. Hanyut – Faizal Tahir
2. Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir
3. Noktah Cinta – Hafiz
4. Drama King – Meet Uncle Hussein dan Black
5. Ku Ada Kamu – Adira
6. Cinta Sempurna – Yuna
7. Pelita – A.P.I
8. Berlari – Tomok
9. Sofea Jane – Black
10. Mencari Konklusi – Hujan
11. Selamat Malam – Faizal Tahir
12. Ekstravaganza – Bunkface
13. Jahat – Stacy
14. Tolong Ingatkan Aku – Anna Raffali

Inilah kesemua 14 lagu yang bakal bertanding di AJL25 nanti. Kesemuanya hebat-hebat belaka. Kalau kami jadi juri, confirm kami akan muntah darah nak pilih sapa jadi pemenang. Susah beb. Apa pendapat anda?

Written by AbangNara | November 22nd, 2010

Rakan media kami di OhBulan dan RotiKaya telah pun berkongsi video tarian 4 wanita jelita iaitu Daphne Iking, Atilia, Dynas dan Sazzy Falak yang menari mengikut lagu Michael Jackson. Bak kata rakan media kami, memang wajarlah mereka dapat mengekalkan kelangsingan badan mereka. Asal ada waktu terluang ajer mereka akan bersenam mengeluarkan peluh. Kita ada?

Layan tarian mereka dan kalau rajin silalah menari mengikut gaya rentak mereka. Kami respek dengan gaya hidup sihat 4 jelitawan ini. Oh ya, sebelum terlupa, kami ingin ucapkan tahniah sekali lagi kepada Sazzy Falak yang sedang mengandung 3 bulan. Semoga semuanya selamat.

P.S: Kami tengah betulkan “Like” and “Dislike” kat komen. Harap semua bersabar ye. Kami pun tak tahu apa puncanya. Semalam boleh tapi hari ini tiba-tiba tak boleh pulak.

Written by AbangNara | November 22nd, 2010

kutipan filem estet

Terbayang kami muka Mamat Khalid selepas melihat kutipan filem Estet yang dicanang-canang sepatutnya menjadi filem terbaik FFM baru-baru ini. Hanya mampu mengutip RM500,000 sahaja selepas 2 minggu. Kalah tue dengan filem Magika yang dikatakannya tidak layak memegang title filem terbaik. Rasanya Magika lepas 2 minggu kutipannya dekat tiga empat juta jugak.

Maka timbullah persoalannya. Adakah filem Estet sememangnya indah khabar dari rupa? Atau sebenarnya filem Estet memang bagus tetapi rakyat Malaysia (terutamanya Melayu) tak minat menonton filem sebagus ini? Atau promosi yang dilakukan untuk filem 2 Alam tidak mencukupi?

Kami masih tidak sempat menonton filem Estet jadi kami tak dapat simpulkan sama ada best atau tidak filem ini. Kami baca review pun banyak yang berbelah bahagi. Ada yang kata best. Ada yang kata filem ini hancur. Ada yang kata filem ini lebih layak menang filem terbaik FFM. Dan ada yang kata memang patut pun filem ini tak menang. Kesimpulannya, banyak pendapat yang berbelah bahagi.

Apa pun selaku pembuat filem, semestinya kutipan yang amat rendah ini sangat mengecewakan Mamat Khalid. Kalau hari itu merajuk taknak masuk pertandingan FFM lagi, harap-harap tak lah merajuk sampai tak nak buat filem lagi. Kalau orang tak nak tonton filem kita, maknanya ada sesuatu yang tak ken. Kena fikirkan balik.

Apa yang kami perhatikan, penonton filem Melayu ini suka tengok filem yang ada unsur kekeluargaan dan ringan. Diorang taknak filem yang kena fikir-fikir sangat. Sebab itulah kot filem macam Magika, Adnan Sempit dan Papadom berjaya. Filem diorang boleh relate dengan kehidupan seharian penonton filem dan tak pening kepala memikirkan. Tak gitu?

Written by AbangNara | November 22nd, 2010

kekasih baru pierre andre

Pierre Andre. Satu nama yang dah lama tak kedengaran. Dulu famous sekejap sebab bergaduh dengan David Teo dan disebabkan kisah cintanya dengan seorang gadis misteri, tup-tup hari ini Pierre Andre mengaku dia sedang bercinta dengan kerabat Terengganu. Sesungguh tuah ayam nampak di kaki, tuah Pierre Andre nampak di negeri keropok lekor.

Dan sesungguhnya kami kagum dengan kerendahan diri si kerabat Terengganu ini. Dia langsung tidak memberitahu Pierre Andre yang kaum keluarganya adalah dari kerabat diraja. Memang contoh yang sangat baik. Tak riak dan yang penting ikhlas dalam perhubungan. Kagum kami dengan mereka yang berstatus tinggi tapi tidak tinggi hidungnya seperti kekasih Pierre Andre ini. Kata Pierre:-

[note]Hubungan kami terjalin atas dasar keserasian dan keikhlasannya menerima saya. Menariknya, perwatakan dan sikapnya yang rendah diri dan ringkas itu membuatkan saya langsung tidak sangka latar belakangnya dari keluarga diraja sehinggalah selepas setahun mengenalinya[/note]

Si kerabat diraja Terengganu ini bekerja di sektor perbankan semasa Pierre mengenali dirinya. Sekarang ini kami tak tahu dia kerja sebagai apa. Kami respek kepada Pierre kerana telah melamar si dia  secara tidak rasmi melalui kenyataannya di bawah:-

[note]Saya memang merancang untuk menamatkan zaman bujang secepat mungkin. Jika diizinkan, saya ingin berkahwin dalam masa dua tahun, insya-Allah[/note]

Apa-apa pun, kami doakan kebahagiaan Pierre Andre. Semoga episod hitam dalam hidupnya suatu ketika dahulu sudah dibuang jauh-jauh. Hidup mesti terus bro.

Page 7 of 23« First...56789...20...Last »