Written by AbangNara | October 19th, 2010

diana danielle

Kenapa semua kembar artis-artis feveret kami kesemuanya berada di luar negara? Kali ini kembar Diana Danielle adalah seorang warga Indonesia yang bernama Nadine Alexandara Dewi Ames. Amik kau nama super panjang punya. Memang terserlah kecantikan si Nadine nie. Mata si Nadine rasanya lebih lentik lagi daripada mata Diana Danielle.

Kami tak sempat nak cari info lanjut mengenai si Nadine ini. Tapi kalau Diana Danielle digandingkan dengan Nadine dalam photo shoot mana-mana majalah, kami rasa agak sukar untuk kami membuat pilihan siapa yang lebih comel dan cun. Kedua-duanya pun ada kelebihan masing-masing.

Lagi gambar kembar Diana Danielle dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Mana satu pilihan anda? Diana Danielle atau Nadine? Kredit gambar kepada myralupilato dari Forum Cari.

 
Written by AbangNara | October 19th, 2010

gambar konsert maher zain

Betapa beruntungnya mereka-mereka yang dapat pergi menonton secara live konsert Save The Soul Maher Zain di Malaysia baru-baru ini. Lebih-lebih lagi kalu anda seorang gadis yang telah lama mengidam nak melihat kekacakan wajah Maher Zain secara live. Dengar ceritanya, Maher Zain membuat satu persembahan yang hebat di malam tersebut. Confirm ramai yang terhibur.

Aishah juga turut turun untuk membuat persembahan pembukaan. Manakala host malam tersebut ialah Wardina dan Farah Adeeba. Jutaan tahniah kami ucapkan kepada pihak penganjur yang berjaya membawa Maher Zain turun ke Malaysia. Mungkin di masa hadapan boleh buat di stadium yang lebih besar. Dengar-dengar ramai jugak yang kecewa sebab tiket konsert Maher Zain habis cepat sangat.

Lagi 19 keping gambar sekitar konsert Maher Zain di Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Diyana.

P.S: Geli geleman tengok video bersin slow motion nie.

 
Written by AbangNara | October 19th, 2010

watie elite joey

Sebenarnya kami memang dah lama teringat nak menulis cerita pasal Watie dan Joey nie. Boleh dikatakan hangat jugaklah cerita mereka berdua ini. Hangatnya sebab si Joey nie dah pun berkahwin dan dikatakan bercerai dengan isterinya kerana ingin bersama dengan Watie. Itu yang ramai manusia-manusia di luar sana yang menuduh si Watie ini sebagai perampas suami orang.

Tapi benarkah Watie ini merampas si Joey daripada isterinya? Sudah tentu kalau kita tanya Joey atau Watie kedua-duanya tak akan mengaku. Maklumlah tengah kemaruk dilamun cinta. Ini kata-kata Joey:-

[note]Hentikan spekulasi dan usah babitkan Watie dalam masalah ini kerana dia tiada kena-mengena langsung. Saya melihat tiada gunanya kita mengaibkan mana-mana pihak kerana tindakan itu tiada penghujung dan penyelesaian sebaliknya hanya memberi ruang untuk orang sekeliling menepuk tangan. Kenyataan itu bukan saja memalukan pihak saya dan dia, malah tak semena-mena nama Watie pula dikaitkan sedangkan punca itu tak pernah wujud sejak awal lagi. Usah mudah menuding jari dan mencari punca dengan mengaitkan nama Watie dalam masalah ini. Perceraian ini tidak langsung disebabkan soal orang ketiga sebaliknya antara kami sudah tiada persefahaman lagi.[/note]

watie elite joey

Tapi isteri Joey (masih belum disahkan penceraian oleh pihak mahkamah) berkata yang Joey sememangnya telah mengabaikan dirinya dan anak berbulan-bulan lamanya. Malah paling kejam pernah mengupload gambar mesra Joey bersama Watie ketika mereka berdua berhari raya bersama-sama. Kata isterinya:-

[note]Usah menafikan perkara itu apabila ada pihak mula mempersoalkannya.Memang dia meletakkan gambar itu. Namun, saya sendiri tidak mahu melihatnya cuma teman yang memberitahu kononnya Joey meletakkan gambar mesranya dengan Watie serta gambar ketika mereka menyambut Aidilfitri bersama di kampungnya di Masai, Johor. Memang saya terkilan kerana ketika saya dan anak duduk bersendiri di pagi raya, rupa-rupanya dia membawa Watie dan anaknya pergi beraya hingga ke kampungnya di Johor. Tergamak dia melakukannya dan meninggalkan anaknya sendiri beraya sendirian.[/note]

watie elite joey

Kesian kami mendengar keluhan isteri Joey ini. Takkanlah Watie tak boleh berfikir yang Joey juga boleh melakukan perkara yang sama sekiranya mereka berkahwin nanti? Memang betullah kata orang yang waktu bercinta ini kentut pun bau wangi. Mungkin itu yang sedang dialami oleh Joey dan Watie. Sampai lupa terus anak yang sepatutnya dijaga. Kata isteri Joey lagi:-

[note]Jika benar dia bertanggungjawab dan tidak lupa nafkah anak seperti mana dikatakan dalam laporan semalam, kenapa hingga ke hari ini, saya yang mengikat perut bagi menghantar anak ke sekolah. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, saya berhenti bekerja sebagai penerbit produksi kerana Joey yang meminta memberi tumpuan pada keluarga dan anak.Kononnya dia mampu menyara kami sekeluarga. Justeru apabila dia pergi meninggalkan kami begini, saya kembali mencari kerja dan meminta bantuan teman sekeliling. Memang perit dan jika tiada kesabaran, sudah lama saya bunuh diri. Mana tidaknya, saya dan anakduduk merintih di pagi raya dan hingga kini saya berdepan dengan pelbagai tanggungan. Rumah, kereta, perbelanjaan harian dan persekolahan anak semuanya menjadi beban kerana perkara ini [/note]

Bagi kami senang je, nak kawin lain boleh, nak cerai boleh tapi tanggungjawap sebagai seorang suami tue kenalah jaga. Jangan dah boring main buang macam tue sahaja. Pandai kahwin pandailah jaga. Semoga kisah yang terjadi ini mampu menjadi teladan untuk kita semua. Dan kami berdoa agar ending cerita ini semuanya mendapat kebahagiaan yang dicari selama ini.

Written by AbangNara | October 19th, 2010

gambar alyah lady gaga

Hebat sangat ke Lady Gaga tue sampai nak kena tiru gaya dia? Kesian pulak kami tengok si Alyah yang berfesyen macam Lady Gaga nie. Memang tak kena langsung. Nampak macam makcik Gayah sebelah rumah kami pulak. Tak perlu la tiru-tiru artis Barat nie. Kat negara diorang mungkin la sesuai pakai macam tue, tapi kat Malaysia nie memang buruk bebenar kalau bergaya macam Lady Gaga.

Lagipun buat apa nak tiru gaya artis-artis lain. Nanti orang kata tak ada identiti sendiri. Bagi kami, identiti artis-artis barat nie bukannya elok sangat untuk ditiru.  Banyak yang tak kena dengan budaya kita.  Lagi-lagi dari segi pemakaian. Cuba buat satu identiti yang 1Malaysia sikit. Dulu Allahyarham Sudirman boleh buat kenapa artis kita zaman sekarang tak boleh buat?

Mungkin Alyah desperate sangat nak meraih populariti murahan. Kalau dah tiru gaya Lady Gaga, confirm media-media kat Malaysia akan cop Alyah sebagai Lady Gaga Malaysia. Senang-senang dapat publisiti percuma. Tak payah nak keluar lagu atau album baru. Tiru gaya Lady Gaga pun dah dapat keluar suratkhabar atau blog-blog hiburan.

Lagi gambar Alyah tiru Lady Gaga tapi di mata kami nampak macam makcik Gayah sebelah rumah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Superman wujud rupanya.

 
Page 10 of 23« First...89101112...20...Last »