Written by AbangNara | August 11th, 2010

gambar anak sari yanti

Wah. Rupa-rupanya 10 Julai hari tue dah pun lahir anak sulung Sari Yanti ke dunia ini. Anak lelaki ini diberi nama Barr Al Aliy. Pelik jugak kenapa tak ada coverage daripada suratkhabar dan juga blog-blouran lain pasal berita gembira nie. Mungkin diorang pun tak tahu kot.

Tahniah kami ucapkan kepada Sari Yanti dan suami. Semoga anaknya sihat-sihat sokmo. Ibunya pun kena jaga kesihatan jugak. Time inilah si suami nak tunjuk caring lebih kepada isteri dan anak.

P.S: Tak sangka ada gak manusia yang menghina Islam sebegini.

Written by AbangNara | August 11th, 2010

selamat berpuasa

Ramadha sudah tiba. Selamat berpuasa kami ucapkan kepada semua pembaca BeautifulNara yang beragama Islam. Jangan lupa dan jangan malas-malas bangun sahur. Time berbuka tue janganlah melantak sangat. Dan janganlah perabih duit beli makanan banyak sangat kat bazar. Kang tak habis membazir pulak.

Sempena bulan puasa ini kami akan cuba kurangkan gosip-gosip kontroversi dan gambar-gambar seksi tak hengat. Sama-samalah kita doakan Ramadhan ini menjadi Ramadhan yang terbaik untuk kita. Semua pun tahu puasa bukan sekadar menahan lapar dan dahaga sahaja.

Oh ye kami sebenarnya ada plan nak buat majlis berbuka puasa bersama-sama pembaca BeautifulNara dan AmazingNara. Ada sesiapa yang berminat? Kalau anda adalah tokei kedai makan dan sedang membaca ini, apa kata sponsor kami berbuka puasa? Kami dengan rela hati akan menulis tentang kesedapan masakan anda nanti.

Sekali lagi selamat berpuasa kepada semua. Dan kalau anda berminat untuk join majlis berbuka puasa anjuran kami, sila tinggalkan komen. Nak tengok jugak berapa ramai yang nak datang. Kalau setakat 5 6 orang mungkin aktiviti ini terpaksa ditangguhkan.

Jangan lupa niat puasa ~~~

Written by AbangNara | August 10th, 2010

Penat memang penat tapi semalam selepas seharian menghabiskan masa di KLIA, kira-kira jam 12 tengah hari Abang Nara pun bergerak naik bas pergi ke LCCT. Kali ini nak terokai kedai-kedai shopping di LCCT pulak bersempena dengan program Indulge Till You Fly.

lcctg

Oh ye terlupa nak cakap semalam yang walaupun korang tak dapat nak masuk tempat barangan Duty Free untuk beli barang dengan harga murah, kedai-kedai kat luar KLIA dan LCCT pun tengah ada sale sekarang. Jadi kalau ada makcik-makcik yang nak pergi umrah sempena Ramadan nie, Abang Nara galakkan korang bawak duit lebih masa hantar diorang kat airpot. Jom kita ushar apa yang ada kat LCCT pulak.

1. LCCT Emporium – nama pun emporium so memang semua benda ada kat sini. Untuk coklat lover, segala jenis coklat ada untuk ada beli dan ratah bila balik rumah nanti.

lcct

2. Starbucks dan OldTown White Coffee – flight bibik anda dari Jakarta ditunda? Daripada tensen duduk menunggu kat arrival, baik korang pekena kopi dulu. Hilang sikit stress tue.

lcct

3. Restoran yang best-best macam Passage Through India dan Taste Of Asia – kalau perut rasa kelaparan, jangan risau sebab banyak kedai makan kat sini. Fast food macam McD, KFC dan Marrybrown pun ada. So tak perlu bimbang kebuluran.

lcct

4. Eraman Duty Free Shop – kalau anda ada flight ataupun baru turun daripada flight, inilah tempat terbaik untuk bershopping. Macam-macam ada. Rokok ada, perfume ada, coklat ada. Semuanya lebih murah daripada harga kat shopping kompleks biasa.

eraman lcct

Abang Nara letak sekali beberapa keping gambar yang sempat disnap time kat Eraman Duty Free Shop.

eraman lcct

lcct

lcct

Oh ye anda tak perlu risau jika tiba-tiba duit anda tak cukup kerana di LCCT ada banyak mesin ATM dan money exhange. So ingat ye kalau next time anda pergi ke KLIA atau LCCT, don’t forget to Indulge Till You Fly. Enjoy ~~~

Written by AbangNara | August 10th, 2010

Selama ini kebanyakan orang akan datang ke KLIA 1 atau 2 jam sebelum flight. Tapi selepas sehari di KLIA persepsi Abang Nara tentang KLIA telah berubah 100%. Abang Nara nak nasihatkan supaya korang semua yang ada flight lepas nie, sila datang awal 5 6 jam dan enjoy shopping di KLIA dengan harga yang lebih MURAH dari kat shopping complex.

duty free

Harga barangan kat sini kesemuanya DUTY FREE. Dan sekarang nie ada contest Indulge Till You Fly yang akan membolehkan korang menang percutian ke luar negara hanya dengan bershopping. Dah la murah, siap leh menang hadiah lagi. Memang hebat promosi di KLIA nie.

indulge till you fly

Nie Abang Nara nak kongsikan beberapa gambar kedai-kedai berjenama (dari mata seorang lelaki yang tak berapa pandai shopping) yang ada di KLIA untuk tatapan anda semua. Jangan lupa yang harga di sini lagi murah daripada harga kat shopping kompleks. So tunggu apa lagi. Meh mai KLIA dan shopping.

1. BONIA – Abang Nara dah belikan beg tangan BONIA untuk mak yang tercinta kat KLIA sempena raya nie.

bonia

2. FootWear – kalau kaki tue rasa dah lenguh, boleh carik kasut Crocs, Hush Puppies dan macam-macam lagi la jenama kat sini.

fly klia

3. Karyaneka – kalau anda ada flight masa bulan puasa nie, sila singgah Karyaneka dan beli baju raya kat sini

klia

4. Mango (MNG) – anda seorang remaja? Mungkin MANGO adalah kedai paling sesuai untuk anda bershopping menghabiskan duit raya yang bakal anda terima

klia

Sebenarnya banyak lagi kedai-kedai yang best. Kedai perfume macam Dior, Chanel memang banyak ada kat dalam KLIA nie. Kedai Body Shop dan HABIB pun ada jugak. COACH pun ada. Secara kesimpulannya semua kedai yang korang pernah terpikir semuanya ada kat KLIA nie.

coach klia

Untuk peminat coklat, jangan risau sebab Abang Nara berani jamin korang akan pening kepala tengok banyak sangat pilihan coklat yang ada. Dan untuk mereka yang gemar membaca, MPH dan banyak lagi kedai buku yang lain ada kat sini.

Kalau nak cerita dan letakkan semua gambar kedai yang ada KLIA nie, sampai lusa pun tak habis kot. Abang Nara syorkan kepada mereka yang bakal terbang di KLIA, sila datang awal dan Indulge Till You Fly.

Bershoppinglah di KLIA sebab ianya lagi murah berbanding di kedai di luar sana. Di KLIA, anda dapat Bershopping Secara Berhemah.

Sekarang Abang Nara nak pergi LCCT pulak. Nak try tengok apa yang ada kat sana. Boleh follow update live dari Abang Nara di Twitter BeautifulNara. Nantikan update seterusnya dari saya ~~

Page 10 of 16« First...89101112...Last »