Written by AbangNara | August 31st, 2010

aida aris kahwin

Rasanya macam jarang dibuat orang, tapi Aida Aris akan bernikah Sabtu ini di bulan Ramadhan. Agak pelik jugak tapi kalau perkara baik buat apa nak ditangguhkan. Mungkin Aida Aris ingin berhari raya dengan status seorang isteri. Kalau nikah lambat nanti tak dapat bermaaf-maafan dengan suami tercinta di pagi hari raya. Oh ya, untuk yang tak tahu, Aida Aris adalah seorang janda manakala suaminya adalah seorang duda anak dua.

Bila ditanya kenapa nampak macam tergesa-gesa ajer nak berkahwin, inilah jawapan Aida Aris:-

[note]Kami hanya mendapat kebenaran untuk berkahwin baru-baru ini dan terus mengadakan majlis nikah pada bulan yang mulia ini. Kami juga tidak merancang untuk mengadakan majlis resepsi perkahwinan seperti bersanding selepas ini kerana lebih mementingkan majlis akad nikah dahulu. [/note]

Apa-apa pun tahniah kami ucapkan kepada Aida Aris atas perkahwinan ini. Semoga berbahagia.

Written by AbangNara | August 31st, 2010

Hari Ahad dan Isnin kira-kira sebulan lepas, dengan ehsan Malaysia Airport, saya telah menghabiskan masa di KLIA dan LCCT bersempena dengan program Indulge Till You Fly.

indulge till you fly

Banyak benda-benda yang selama ini saya tak tahu wujud di KLIA dan LCCT telah dapat saya ketahui sepanjang pengembaraan saya selama 2 hari di sana. Dan kebanyakkan ceritanya telah saya tulis di entri:-

1. LCCT Pun Tak Kurang Hebatnya Berbanding KLIA
2. Bershopping Dengan Harga Lebih Murah Di KLIA
3. Macam-Maca Ada Di KLIA, Kagum Abang Nara Dibuatnya

Nasihat saya, sekiranya anda ada penerbangan ke mana-mana selepas ini, pastikan anda hadir lebih awal sekurang-kurangnya 3 hingga 4 jam untuk bershopping di kawasan Duty Free di KLIA dan LCCT. Harga barangan memang LEBIH MURAH daripada shopping kompleks disebabkan pengecualian cukai.

indulge till you fly

Untuk penggemar barang-barang berjenama, jangan risau sebab hampir kesemua jenama-jenama barangan sepert Burberry, Coach, Habib, Lancome, Victoria’s Secret ada kedai mereka yang khas di KLIA. Kesemuanya menunggu anda untuk membeli mereka. Mungkin gambar kasut di bawah nie boleh membuatkan anda teruja.

indulge till you fly

Untuk ulat buku dan penggemar gadjet, anda tak perlu risau sebab berlambak kedai-kedai buku di KLIA dan LCCT. Di KLIA ada satu kedai yang diberi nama Electrical & Electronic. Namakan je apa benda gadjet yang korang nak. Confirm ada kat dalam tue. Oh ye buat yang beragama Islam, anda tak perlu risau sebab surau memang ada di dalam dan di luar terminal untuk kemudahan anda menunaikan solat. Shopping tue shopping jugak, semayang jangan lupa.

indulge till you fly

Tapi jika anda tanya saya apakah yang terbaik di KLIA dan LCCT, sudah pasti jawapan saya ialah “kedai makan dan minum dia banyak gile”. Coffee Bean, Starbucks, OldTown White Coffee, Food Garden, Burger King, KFC, Satay Club dan macam-macam lagilah. Semua jenis masakan pun ada. Semuanya sedap-sedap belaka. Roti canai pun ada tue beb. Yang penting kedai coklat memang bersepah.

indulge till you fly

Ini pulak gambar saya kekenyangan selepas meratah GCB Mcdonald. GCB tersebut telah selamat di dalam perut dan tiada dalam gambar.

indulge till you fly

Kalau nak ceritakan keseronokan dan ke”best”an KLIA dan LCCT sepanjang 2 hari saya menggembara di sana, rasanya tak cukup dengan 1 entri nie. Itu sebabnya saya mahukan anda semua cuba try sendiri. Try to Indulge Till You Fly. Banyak sangat benda baru untuk diterokai. Sebab itu korang kena datang awal sebelum flight untuk merasai kesemua benda yang ada di KLIA dan LCCT.

indulge till you fly

Khas buat Nor Azita, Famous Amos ada kat KLIA tau . Untuk makluman anda semua, anda tidak akan pulang dengan tangan kosong kalau anda bershopping, makan ataupun pergi spa di KLIA, LCCT, KIA(Kuching), KKIA(Kota Kinabalu), PIA(Penang), LIA (Langkawi). Bersempena dengan program Indulge Till You Fly ini, ada 10 pasang tiket untuk dimenangi.

1. 2 keping first class tiket ke Cape Town, London ataupun Sydney.
2. Penginapan 3 malam di salah sebuah hotel 5 bintang di bawah:-
(i)    The Table Bay Hotel di Cape Town
(ii)   The Landmark Hotel di London
(iii)  The Blue Hotel di Sydney

Selain daripada tiket kapal terbang dan penginapan, pemenang bertuah jugak akan dibawa mengalami pengalaman yang mantap. Antaranya:-

1. 1 hari Safari di Fairy Glen, Cape Town
2. Minum teh petang di Langham, London
3. Tour tengok binatang laut kat New South Wales Coastline

indulge till you fly

Bab makan jangan risau sebab kalau korang menang diorang akan sediakan makanan dan jugak spa untuk korang bersantai. Cara nak join contest ini tersangatlah senang. Korang cuma berbelanja minimum RM250 (maksimum dalam 3 resit) di mana-mana airport kat atas tue. Tak kiralah shopping ke, makan ke, pergi spa ke, yang penting minimum dia RM250.

Pada hari yang sama, terus pergi isi borang Indulge Till You Fly. Kaunter dia banyak kat setiap airport so tak perlu risau kalau tak carik jumpa. Kalau anda pengguna MasterCard, anda akan dapat 2 penyertaan untuk setiap borang yang dihantar. Inilah peluang anda semua untuk pergi melancong secara PERCUMA ke Cape Town, London ataupun Sydney.

indulge till you fly

Ada lagi promosi hebat Indulge & Win bersempena dengan Karnival Mega Sale Malaysia lebih-lebih lagi kalau anda pemegang kad kredit MasterCard. Meh ushar meh ~~

Syarat Pemegang MasterCard Bukan Pemegang MasterCard
Belanja Minimum RM250 2 entri  Indulge & Win dan percuma  RM10 voucher Indulge masa tue jugak 1 entri  Indulge & Win RM10 voucher Indulge masa tue jugak
Belanja Minimum RM350 2 entri  Indulge & Win, percuma  RM10 voucher Indulge masa tue jugak dan dapat Recycle & Indulge Green bag 1 entri  Indulge & Win percuma RM10 voucher Indulge masa tue jugak

Dengan setiap entri yang korang hantar, korang berpeluang untuk menang 2 voucher membeli belah berharga RM500 setiap minggu. Untuk setiap 3 minggu, pemenang bagi pakej Ultimate Indulgence Holiday akan diumumkan.

indulge till you fly

Dan sekiranya anda pengguna MasterCard dan mendapat Recycle & Indulge Green bag sebab membeli minimum RM350, anda bakal mendapat diskaun 20% (kalau bayar guna MasterCard) di mana-mana kedai Body Shop di airport. Kalau tak bayar guna MasterCard pun still dapat 15% diskaun. Menarik kan?

Kesimpulannya, terlalu banyak keistimewaan, diskaun, promosi dan macam-macam lagilah sempena dengan program Indulge Till You Fly ini. Korang kena pergi airport dan explore sendiri. Marilah ubah persepsi kita tentang airport. Airport bukan hanya untuk naik kapal terbang sahaja. Kita boleh shopping, makan-makan dan rileks di airport.

Untuk makluman lanjut sila layari website Malaysia Airport.

Written by AbangNara | August 31st, 2010

selamat hari merdeka ke 53

Sudah 53 tahun rupanya negara kita merdeka. Satu tempoh yang cukup lama. Kalau seorang manusia, mungkin sudah sampai ke fasa terakhir kehidupannya. Selama kita merdeka 53 tahun ini, mampukah kita berbangga dengan negara kita?

Masalah buang bayi, masalah bunuh-membunuh, masalah negara yang boleh bankrup, masalah gaji yang terlalu ciput, masalah harga barang yang semakin menaik dan bermacam-macam masalah lagi di negara kita ini. Mampukah kita untuk bersama-sama buat satu resolusi menanganinya bersempena dengan kemerdekaan yang ke 53 ini?

Apa-apa pun, selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan yang ke 53. Semoga Malaysia terus maju dan terus makmur. I’m proud to be a Malaysia.

Written by AbangNara | August 30th, 2010

raja azmi roslin hashim

Wah, menarik sungguh kami membaca pengakuan esklusif Raja Azmi bersama BiPop semalam. Nampak logik dan boleh diterima akal penerangannya. Siap boleh cabar pihak yang menuduhnya ada bersama Roslin di dalam hotel untuk melihat rakaman CCTV hotel tersebut.

Kami ringkaskan untuk anda penerangan daripada Raja Azmi:-

1.  Raja Azmi telah pergi ke Hotel Corus bersama-sama dengan Roslin Hashim untuk bertemu seorang kawan.

2.  Roslin menurunkan Raja Azmi di lobi hotel. Raja Azmi terus check in sementara Roslin Hashim pergi cari parking.

3. Sesampai di dalam bilik, Raja Azmi menelefon Jailani. Jailani bagitau yang dia akan lambat sikit sebab jalan tengah jam.

4. Selepas keluar dari tandas (mungkin untuk mandi), Raja Azmi tengok ada banyak missed call dari Jailani. Raja Azmi terus telefon Jailani balik. Jailani tanya mana Roslin Hashim.

5. Raja Azmi cakap Roslin mungkin berada di sekitar hotel. Jailani telefon Roslin dan kemudian menelefon Raja Azmi untuk bagitau yang Nurhayati (isteri Roslin) ada di hotel tersebut.

6. Raja Azmi mengintai melalui lubang intai bilik hotel dan nampak Nurhayati dan keluarga ada berlegar-legar di kawasan lif.

7. Tak lama kemudian Jailani ketuk pintu hotel. Raja Azmi bukak pintu dan ibu Nurhayati menyerbu masuk dan terus melakukan “inspection” keadaan bilik tersebut.

8. Keadaan bilik normal. Nurhayati terus berkata “What are you doing here with my husband? All this while you think I don’t know you’ve been having an affair with my husband?”, kepada Raja Azmi.

9. Nurhayati terus berkata “Tak sangka You are such a bitch” kepada Raja Azmi.

10. Raja Azmi menjelaskan sebab dia berada di hotel tersebut. Raja Azmi terangkan yang Roslin tidak ada bersamanya so ini bukan khalwat (selepas dituduh khalwat oleh ahli keluarga Nurhayati).

11.  Nurhayati bengang sebab tak dapat buktikan yang Roslin ada bersama Raja Azmi ketika itu. Luahan perasaan berlaku dengan kata-kata ini daripada Nurhayati, “Kak Raja tahu tak, Roslin tak menjalankan tanggungjawap sebagai suami. Ia umpama pasangan baru kahwin yang tak normal. Roslin tak balik rumah beberapa hari.

12. Roslin mendakwa yang dia merasakan Nurhayati mengunakan ubat guna-guna kepad Roslin supaya Roslin sentiasa dengar cakapya.

13. Roslin mendakwa sejak dia tahu isterinya jumpa bomoh, setiap hari pun Nurhayati nak memasak untuknya.

Dipendekkan cerita, Roslin telah melafazkan cerai semasa perbalahan ini. Kata Raja Azmi, Roslin taknak menceraikan Nurhayati tetapi masa itu tengah emosi sangat-sangat. Nurhayati jugak meminta maaf kepada Raja Azmi kerana cemburu tak tentu pasal selama ini tentang hubungan Raja Azmi dengan Roslin.

wahhh ~~ Penatnya menaip. Panjang sungguh cerita diorang nie. Ada sedikit pelik dari penerangan Raja Azmi tapi harap dengan penerangan ini dapat memberi keadilan kepada kedua-dua belah pihak. Kita tunggu jerlah keputusan mahkamah nanti.

3.

Page 1 of 1612345...Last »