Written by AbangNara | May 19th, 2010

abangnara

Anda boring dan dah tak tau nak buat apa Jumaat ini? Ingin bergosip dengan Abang Nara tentang artis-artis Malaysia? Atau anda sememangnya berbakat dalam bermain futsal? Inilah peluang anda untuk memenangi hadiah sehingga RM2000 ringgit tunai. Semuanya anda boleh lakukan Jumaat ini 21 May 2010 jam 7.30 malam di Midvalley Centre Court.

Adidas Ole K.O Challenge Jumaat ini bakal mengumpulkan blogger-blogger Project Alpha dari Season 1 dan Season 2 untuk menentukan siapakah yang bakal bergelar raja Ole. Ramai yang memilih Niki Cheong, Ninie Ahmad dan Shaolin Tiger. Tetapi Abang Nara turut terharu kerana ada beberapa blogger yang memilih Abang Nara. Mungkin mereka tertipu dengan ketoughan badan Abang Nara di sebalik baju Chelsea di atas.

Jadi kalau korang rasa nak menang RM2000 tunai dan beberapa lagi hadiah yang bakal menusuk kalbu, jumpa anda semua Jumaat ini di Midvalley Centre Court jam 7.30 malam. Pastikan korang bawak kasut futsal untuk berentap ngan Abang Nara. Sapa kalah kena belanja Pizza Hut. Jumpa di sana ~~~

P.S: Sambil nak tunggu hari Jumaat nie apa kata korang layan dulu video-video Project Alpha kat Youtube nie. Memang meletop beb. Lagi-lagi video kat bawah nie time Niki Cheong pergi tengok game Chelsea. Jealous sungguh Abang Nara tengok!!!

Written by AbangNara | May 19th, 2010

rizal naik helikopter

Memang best sangat-sangat kalau dapat “kawan baik” macam Rizal nie. Beruntung Fasha Sandha. Memang sahabat dunia akhirat betul Abang Jejai nie. Sanggup naik helikopter untuk jumpa si Fasha yang sedang sibuk shooting drama duyung dia tue. Kalau kami jadi Fasha, sumpah kami akan mengalir air mata. Maklumlah, “kawan baik” sanggup buat macam tue. Kalau dah jadi kekasih tue ntah-ntah datang naik kereta kebal kot.

[note]Benar Rizal datang menaiki helikopter untuk memberi kejutan kepada saya. Saya terkejut dengan kehadirannya hari ini (semalam). Saya tergamam melihat kelibatnya yang tiba-tiba muncul menaiki helikopter peribadi dari Kuala Lumpur. Saya akui ramai pihak akan mula membuat spekulasi terhadap isu ini, namun saya tidak mahu memberi sebarang kenyataan berhubung perkara ini kerana lebih penting ialah tanggungjawab saya kepada drama yang masih berbaki tiga hari selepas 15 hari saya berkampung di sini. Saya perlu fokus untuk habiskan kerja saya dan kehadiran Rizal adalah semata-mata untuk melawat saya di sini dan itu tidak langsung menjejaskan prestasi saya di lokasi penggambaran.  Apa yang boleh saya simpulkan hubungan kami masih di fasa mengenali antara satu sama lain. Terlalu awal untuk saya berbicara soal jodoh kerana 2010 adalah zaman kebangkitan saya. Jadi, mustahil untuk saya memusnahkan misi itu hanya kerana isu seperti ini [/note]

Tapi biasalah tue. Abang Nara pun selalu bawak Fair Lady Z Abang Nara dan merempit sampai ke Gombak untuk jumpa “kawan baik” Abang Nara. Kalau Abang Nara ada helikopter, dah lama dah abang Nara park helikopter depan rumah “kawan baik” abang Nara. Biar mak “kawan baik” Abang Nara tau betapa machonya Abang Nara. Naik saham lebih sikit.

Lepas nie jangan terkejut pulak kalau tetiba ada helikopter mendarat kat Pavilion atau The Curve. Tue tandanya kawan-kawan baik artis perempuan Malaysia tengah melawat diorang. Buat bodoh jerk ~~~

Written by AbangNara | May 18th, 2010

ajal kak yan

Ajal dan maut sememangnya di tangan Allah. Kita hanya merancang tapi Dia yang menentukan segala-galanya. Rasanya semua orang pun tau yang Azean Irdawaty ada kanser dan kanser beliau kini dah sampai tahap kritikal. Mungkinkah hayat beliau hanya sampai Oktober tahun ini? Berikut adalah petikan luahan hati Kak Yan semasa penangkapan anaknya Benjy:-

[note]Kalau betul cakap doktor yang Kak Yan hanya ada sehingga Oktober tahun ini sebelum kalah dengan kanser yang dah sampai ke peringkat 4 ni, adakah ini bermakna Kak Yan tidak akan berkesempatan menyentuh anak Kak Yan lagi? Atau, untuk dia menjamah masakan ibunya lagi? Sejak Februari 2009, Kak Yan menghentikan semua rawatan di hospital kerana dah tak mampu. Kak Yan hanya mengamalkan rawatan Syifa Al-Hidayah iaitu surah Al-Quran. Kak Yan memang tak tunjukkan pada orang yang Kak Yan masih sakit dan tak mengisytiharkan apa yang seorang doktor pakar (bukan dari Kak Yan) beritau Kak Yan pada Oktober 2008. Setelah examine gambar-gambar X-Ray kak Yan disaksikan 2 orang kawan rapat Kak Yan bahawa Kak Yan hanya ada 2 tahun lagi. Kak Yan tak bercerita sebab pertama, tak nak percaya cakap dari doktor sebab ajal maut Tuhan yang tentukan. [/note]

Buat Kak Yan, semoga panjang umur dan tabah menghadapi dugaan hidup ini. Marilah kita sama-sama doakan yang terbaik untuk Kak Yan.

Written by AbangNara | May 18th, 2010

ayu raudhah lawa

Disebabkan tak ada gosip hangat buat semenjak dua ini, kami kongsikan gambar Ayu Raudhah yang agak jarang ditemui. Terima kasih kepada penghantar email yang sudi berkongsi gambar ini. Enjoy ~~~