Written by AbangNara | February 17th, 2010

filem 2 hati 1 jiwa

Tahniah kami ucapkan kepada anda semua yang tidak pergi menonton filem 2 hati 1 jiwa. Filem arahan pengarah box office tersohor, Prof A. Razak Mohaideen nie tak mampu pun nak buat kutipan tiket RM1 juta. Dan yang paling best, tak sampai seminggu kat pawagam tayangan filem nie dah pun dihentikan. Nampaknya  anda sudah pandai membuat pilihan tepat.

Oh, oh dan oh sekali lagi. Ke manakah menghilangnya sentuhan tangan emas pengarah yang bergelar Professor nie? Selalunya kalau filem dia, paling koman minimum mesti cecah 2, 3 juta kan? Apa sampah betul ke filem 2 hati 1 jiwa nie sampai tak ada orang pergi menengok? Kami tak tahu sebab kami pun tak pernah terpasang niat nak pergi nengok cerita nie.

Tapi yang bestnya, adik kepada Prof Razak Mohaideen nie menyalahkan ketakfemesan Fauziah Ghaus dan Yasmin Hani. Sebabkan pelakon yang kurang popular, maka kutipan tiket pun jatuh berdebuk. Halo ~~~~~~~(gaya nyah sikit). Kalau ikut teori si adik Prof nie, compem cerita Adnan Sempit tue RM100,000 pun tak dapat nak cecah dik yang oi ~~ Pelakon lagi ntah sapa-sapa. Tak popular langsung. Tapi cecah gak RM8 juta.

[note]We wanted to sell the concept and not the stars, unlike  our previous movies. Unfortunately, when there  are no stars, the result is not as good.[/note]

Kalau kami jadi Fauziah Ghaus ngan Yasmin Hani, compem makan dalam dengan statement nie. Pedih beb. Orang terang-terang cakap kita tak popular. Maybe filem nie leh kutip RM10 jutan kalau watak Fauziah dan Yasmin tue digantikan ngan Lisa Surihani dan Scha Al Yahya, Sapa taknak tengok Lisa berkembar siam ngan Scha wei ~~~

Kepada Prof Razak, jangan fikir kami (penonton-penonton wayang tegar) bodoh dan tak mampu menilai mutu filem tempatan. Kami nie dah pandai-pandai belaka. Kalau filem best kami akan support. Kalau filem yang kurang best, lu faham-fahamlah sendiri. Kesimpulannya? Sila buat cerita yang best macam Adnan Sempit kalau nak kutipan puluh-puluh juta.

Written by AbangNara | February 17th, 2010

jimmy shanley bertunang

Pengacara baru AF8 si Jimmy Shanley nie dengar ceritanya dah bertunang dah. Siap pakai cincin tunang kat tangan lagi. Cuba korang perhati betul-betul gambar kat atas tue, nampak tak gambar cincin kat jari si Jimmy tue? Mungkin itulah kot yang dimaksudkan dengan cincin pertunangan Jimmy.

Tapi kalau betul lah bertunang, kenapa agaknya si Jimmy nie asyik nak menafikan jer ek? Selalu betul dia cakap kat media yang dia nie masih single-mingle lagi. Katakanlah sebenarnya memang betul dia dah bertunang, mesti hancur remuk perasaan tunang dia bila Jimmy cakap dia still single lagi. Kalau kami lah jadi tunang dia, compem berendam air mata.

Sumber gosip dari Murai ini pun ada menyatakan yang si Jimmy nie pergi kursus kahwin dah. Dan mungkin perancangan untuk berkahwin bulan Mac nie terpaksa ditunda sebab AF8. Entah betul ke tidak tak tau la kan. Namanya pun gosip. Harap-harap si Jimmy nie jadilah lelaki sejati dan mengakui kebenaran di sebalik cerita nie.

Kami rasa si Jimmy nie mesti takut saham dia jatuh bila peminat-peminat tau dia dah bertunang. Rileks la bro. Jangan risau sangat. Peminat skang dah pandai dah. Kalau betul-betul berbakat, kitorang sokong punya walaupun dah beranak 5. Bak kata omputeh, talent first. Benda lain belakang cerita.

Apa-apa pun, all the best to Jimmy Shanley especially untuk Akademi Fantasia 8 (AF8) nie nie.

Written by AbangNara | February 17th, 2010

Kita lari sikit dari topik gosip dan jom kita ushar siapakah 10 orang manusia terkaya di Malaysia. Harta berbillion-billion nie.

1) Tan Sri Robert Kuok Hock Nien (Kerry Group/Kuok Group) RM42.76 bilion

2) Tan Sri T. Ananda Krishnan (Usaha Tegas) RM27b

3) Tan Sri Lee Shin Cheng (IOI Group) RM11.92b

4) Tan Sri Teh Hong Piow (Public Bank) RM10.86b

5) Tan Sri Lim Kok Thay (Genting Group) RM10.38b

6) Tan Sri Quek Leng Chan (Hong Leong Group) RM7.09b

7) Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary (Al-Bukhary Foundation) RM6.01b

8) Puan Sri Lee Kim Hua (Genting Group) RM4.4b

9) Tan Sri Tiong Hiew King (Rimbunan Hijau) RM3.5b

10) Tan Sri Vincent Tan Chee Yioun (Berjaya Group) RM3.2b

Written by AbangNara | February 16th, 2010

kekasih baru nora danish

Sumber dari forum CARI menyatakan kemungkinan besar lelaki dalam gambar di atas adalah kekasih baru Nora Danish. Ini cuma gosip sahaja. Tapi dari segi posing mengambil gambar, memang ada logiknya la jugak. Selalu kapel-kapel jer yang posing amik gambar macam nie kan?

Kami mengerti yang ramai lelaki-lelaki di luar sana yang tergila-gilakan si janda Nora Danish nie. Almaklumlah muka dia macam budak-budak. Tak makan dek usia. Cute dan comel sentiasa. Tapi nampaknya lelaki di atas seolah-olah telah berjaya mencuri hati Nora Danish. Maka kempunanlah Datuk-Datuk, Tan Sri Tan Sri dan VIP-VIP yang menaruh hati kepada Nora Danish.

Kalau korang pernah ternampak dan tau siapakah gerangan lelaki di atas, meh kongsi ngan kitorang. Lagi gambar kekasih baru Nora Danish? dengan membaca artikel ini sepenuhnya.