Written by AbangNara | January 26th, 2010

review filem adnan sempit

Mulanya kami agak skeptikal dengan filem Adnan Sempit nie. Mesti tipikal cerita mat-mat rempit. Tapi pas member-member kitorang cakap best gile babeng cerita nie, kami pun try la pergi tengok. Beratur panjang gak nak tengok citer padahal time tengah malam. Mesti best gile cerita nie sampai ramai sangat nak gi tengok.

Start-start jer cerita nie kami dah bantai gelak tak hengat. Superb gile lawak dia. Bermula dengan lawak “Chikaro” dan lawak “Di mana ada kemahuan di situ ada highway”, mata kami dah mula berair sebab gelak tak hengat. Sumpah lawak gile mamat Shaheizy Sam nie. Power beb dia berlakon.

Tapi part paling best ialah bila si Adnan nie cakap “walaupun muka saya brutal, tapi dalam hati ada taman”. Wakakak. Hampir-hampir tertonggeng kami gelak. Memang tak boleh blah lawak dia. Dari awal sampai habis kami gelak tak hengat. Dah tak kisah dah orang sebelah nak cakap apa.

Kesimpulannya kepada mereka-mereka yang belum tengok cerita Adnan Sempit nie, silalah pergi tengok. Kalau cerita Avatar korang boleh tengok 2 3 kali, takkan filem Malaysia sebest nie korang takleh pergi tengok sekali pun. Dari 10 bintang kitorang kasik 9.5 bintang.

Supportlah filem tempatan yang best!!!

Written by AbangNara | January 25th, 2010

fahrin saman linda Onn

Pengumuman-pengumuman. Jika anda adalah sepupu, sedara, anak angkat, makcik atau pun kawan kepada Linda Onn, sila beritahu dia yang dia ada 7 hari untuk memohon maaf secara terbuka kepada Fahrin Ahmad sebelum kes ini dibawa naik ke mahkamah. Permohonan maaflah mestilah dilakukan melalui suratkhabar Sinar Harian dan The Star.

Dan sila bagitau Linda Onn yang 7 hari tue dah pun bermula Jumaat lepas. Kira-kira balik Linda ada lebih kurang 5 hari sahaja lagi untuk memohon maaf dan menarik balik kenyataan dia. Anda tak tahu apa kenyataan Linda Onn? Sila baca kat sini ye.

Dan mengikut peguam Fahrin, diorang tengah sibuk mengumpul bukti lain untuk mendakwa selebriti lain yang terlibat. Katanya bukti akan dikumpul melalui Twitter, blog dan kenyataan akhbar. Adakah selepas ini nama-nama Awal dan Scha akan naik? Sebabnya kami pernah baca Twitter Awal yang agak kasar dan seperti ditujukan kepada Fahrin.

Kesimpulan dari cerita ini ialah (dengar sini ye adik-adik, kakak-kakak dan abang-abang), kalau berani kerana benar, kalau rasa tak berani cepat-cepatlah mintak maaf. Kalau naik mahkamah malu wei ~~ Sekian laporan dari bilik berita BeautifulNara.

Written by AbangNara | January 25th, 2010

puteri sarah liyana

Perghhhhhh ~~ Respek kami ngan Puteri Sarah Liyana nie. Selamba kodok jer dia meluahkan perasaan sentap dan tak puas hati dia pasal poster filem Lu Fikirlah Sendiri. Baca punya baca, kami pun akui yang kalau kami jadi Puteri Sarah Liyana kami akan sentap jugak. Iyerlah, kita jadi pelakon utama. Tup-tup kat poster filem muka kita setempek kecik pun tak ada. Sapa tak panas kan?

Si Mila yang dalam poster kat atas tue berlakon 6 babak jer . Secara logiknya Puteri Sarah Liyana yang jadi awek @ watak utama dalam filem nielah yang kena ada dalam poster filem tue kan? Apahal langsung tak ada muka dia? Adakah penerbit filem tue takut dengan kontroversi gambar aksi cium Puteri Sarah Liyana dulu?

Apa-apa pun kami respek ngan Puteri Sarah Liyana yang berani mengeluarkan suara untuk menegakkan hak dia. Ini yang kita mahu dengan artis Malaysia. Tak adala nak ikut telunjuk jer. Bak kata orang, berani kerana benar. Dan pendapat kami dalam hal nie, apa yang Puteri Sarah Liyana buat adalah benar belaka.

Kalau korang rajin leh baca cerita penuh kat Utusan.

Written by AbangNara | January 25th, 2010

black mentor

Semua orang pun tau kisah Black berlaga pipi dengan Mas Idayu semasa diumumkan menang Vokal Terbaik AJL 24. Tup-tup semalam macam biasalah baca suratkhabar Bipop untuk tengok kot-kot ada gosip best nak diletakkan kat BeautifulNara. Bukak-bukak tengok ada cerita pasal Black yang bertajuk “Bukan Cium Cuma Laga Pipi”.

Kami pun bacalah. Baguslah Black mengaku kesilapan dia. Mintak maaf dan sebagainya. Sampai situ dah ok dah tapi tiba-tiba Black boleh plak pergi mengaku memang kalau jumpa Mas Idayu dia akan berlaga pipi. Ala, kalau orang biasa-biasa macam kita nie just salam-salam, tapi style artis rasanya memang laga-laga pipi nie kot. Why Black why? Kenapa engkau cerita apa yang kau buat kan belakang tabir? Macam bukak pekung di dada sendiri jer.

Yang peliknya Black siap cakap dia tau Islam mengharamkan berlaga pipi. Aik, kan dah tambah pelik tue. Kalau tau kenapa buat? Kami bukan nak kondem Black tapi kami rasa Black harus belajar bila nak berhenti bercakap. Jangan keluar statement yang karut marut nie. Cerita belakang tabir kalau tak elok janganlah cerita. Simpan buat pekasam je.

Tapi kami suka kenyataan Joyah dalam Pancaindera:

[note]Mudahnya artis kita ya. Buat silap minta maaf. Esok cium lagi, minta maaf lagi. Seolah-olah artis ni boleh dapat tiket untuk buat apa saja yang orang lain tak “lalu” hendak buat[/note]

Kami respek Joyah!!!

Page 4 of 22« First...23456...1020...Last »