Written by AbangNara | December 29th, 2009

siti nurhaliza disaman

Biar betik ??? Dengar ceritanya dah panas di Indonesia yang penyanyi tersohor Malaysia, Dato’ Siti Nurhaliza bakal disaman atas tuduhan menciplak lagu dari Indonesia. Lagu yang katanya diciplak itu bertajuk Wanita dan telah dinyanyikan oleh Dato’ Siti sekitar tahun 2007. Mengikut sumber, pencipta asal lagu ini ialah Ervil Revylda (gambar kat atas), seorang warganegara Indonesia dari Jakarta Selatan.

Khabarnya lagi dah dekat 2 tahun si Ervil Revylda nie cuba nak setelkan hal nie secara baik dengan Dato’ Siti tapi Dato’ Siti buat derk jer. Disebabkan dah tak boleh nak tahan lagi setelah menunggu hampir 2 tahun, Ervil Revylda kini dah bersiap sedia untuk turun naik mahkamah dan menyaman Dato’ Siti Nurhaliza.

Hmmmmm. Sukar nak cakap sapa yang betul dalam hal nie sebab takkanlah tunggu sampai 2 tahun baru nak bukak balik kes saman nie? Nampaknya macam biasa kena tunggu Dato’ Siti bagi penjelasan tentang hal nie. Kami rasa sudah tentu Dato’ Siti sudah bersedia untuk menjawap tohmahan durjana nie.

P.S: Dah dengar lagu baru Dato’ Siti berduet dengan Kris Dayanti? Tajuk dia kalau tak silap “AMARAH”. Kami dah dengar dan kami rasa agak tak best lagu tue. Korang plak?

Written by AbangNara | December 29th, 2009

siti nurhaliza manja

Ala bucuk-bucuk comeinya Dato’ Siti Nurhaliza bermanja dengan Dato’ K. Leh main suap-suap lagi. Ini yang kami respek dan kagum dengan kemesraan pasangan suami isteri nie. Walaupun dah lama berkawin tapi tetap manja dan mesra di depan khalayak ramai.

Kalau pasangan suami isteri lain, masa bercinta bukan main mesra sampai tangan taknak lepas. Tapi bila dah kawin laki bini time berjalan duduk sebatu jauh. Buat mereka yang dah berkahwin, marilah menjadikan Dato Siti Nurhaliza dan Dato’ K sebagai role model yang tidak segan silu untuk menunjukkan betapa mesranya mereka walaupun di depan ramai orang.

Tahniah buat Dato’ K dan Dato Siti. Semoga kemesraan ini terus kekal selamanya.

Written by AbangNara | December 29th, 2009

Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina

Setelah banyak kabar-kabar angin yang menyatakan percintaan Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina nak berkubur tanpa batu nesan, akhirnya Dr Sheikh Muszaphar mengumumkan yang dia bakal mengakhiri zaman bujangnya pada 10 Oktober 2010.  Maka kecewalah beribu-ribu makcik-makcik, gadis-gadis dan janda-janda di Malaysia nie apabila jejaka idaman Malaya yang hensem.

Tapi cun gak tarikh nikah diorang nie. 10/10/10. Jap kami check hari apa masa tarikh tue. Pergh. Hari Ahad tue. Memang sesuai dan cantik betul tarikh pernikahan Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina nie. Adakah bakal menjadi Wedding of The Year 2010? Sama-samalah kita nantikan nanti.

Disebabkan tarikh perkahwinan nie masih agak jauh, marilah kita sama-sama mendoakan agar tiada aral yang menganggu perancangan mereka berdua nie. Dua-dua pun sama cantik dan sama padan. Semoga segalanya berjalan lancar nanti. Amin ~~~

Written by AbangNara | December 29th, 2009

[Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru. Sebelum tue pastikan korang beli dulu tiket Konsert Ne-Yo 7 Januari 2010 di Sunway Lagoon Surf Beach menggunakan TicketHotline.]

ne-yo in malaysia

Ingat lagi tak kami pernah promo pasal konsert Ne-Yo suatu ketika dulu? Kalau tak ingat, leh refer balik kat sini. Konsert Ne-Yo yang dibawakan khas oleh Xpax nie tinggal beberapa hari jer lagi (7 Januari 2010) sebelum menggegarkan Sunway Lagoon Surf Beach. Inilah masanya untuk anda merasai sendiri kehebatan dan kepanasan aksi Ne-Yo di Malaysia.

Kami nak ajak anda ramai-ramai membeli tiket konsert Ne-Yo nie sebab kami berani jamin anda akan tersenyum kepuasan menonton aksi Ne-Yo malam tersebut. Kena cepat beli sebab kami dengar tiket-tiket konsert Ne-Yo nie dah nak habis dah. Orang kata laku macam pisang goreng panas.

Camner cara nak beli? Senang ajer. Ada beberapa cara untuk anda semua mendapatkan tiket konsert Ne-Yo. Meh kami ajarkan.

ne-yo ticket

1. Pergi website Ticket Hotline. Tekan kat gambar Ne-Yo yang macam kat atas tue dan pilih jenis tiket yang anda nak. Ada tiket harga RM140 (Purple Zone), ada harga RM170 (Phlow Zone), ada RM260 (Phuture Zone) dan ada tiket RM1500 (VVIP Gentleman Zone).

ticket ne-yo in malaysia

2. Khas untuk pengguna-pengguna Xpax, korang semua boleh dapat tiket yang berharga RM140 dengan harga RM90 jer. Tapi sebelum tue pastikan korang buat macam gambar kat atas tue. Taip REGNEYO dan hantarkan ke 28881. Lepas dapat SMS confirmation, reload RM50 dan salin nombor yang dia bagi. Dan yang paling penting lepas tue terus pergi redeem tiket tue kat mana-mana Ticket Hotline punya outlets. Tawaran nie terhad kepada 5,000 orang yang terawal je tau.

3. Untuk mereka yang gunakan pakej U.O.X./S.O.X. pulak, anda cuma perlu taip REGFREETIX dan hantar SMS ke 228881. Selepas tue reload RM30 untuk dapatkan 2 tiket dengan harga cuma RM158. Cara dia pun sama jugak anda perlu redeem kat mana-mana Ticket Hotline punya outlets.

ne yo concert ticket

Kitorang dah beli dah tiket kitorang. Korang bila lagi? Jom beli jom.