Written by AbangNara | October 22nd, 2009

dynas mengandung

Ingat lagi tak kisah Dynas keguguran anak dalam kandungan dia? Itu yang jadi punca dia tak dapat datang ABPBH 2009 tahun nie. Namun begitu khabarnya kali nie Dynas dah mengandung semula. Tahniah kami ucapkan kepada Dynas dan suami. Semoga kandungan beliau kali ini bakal selamat dilahirkan.

Kot-kot sapa-sapa ada tips masa mengandung yang nak dikongsi bersama meh la share-share kat sini. Kami tau ramai readers kami nie perempuan. Jangan segan-segan nak share.

Written by AbangNara | October 22nd, 2009

Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru

Berani betul Abang Nara mencabar Budiey.Com untuk bertarung dengan dia. Yang misterinya apakah yang bakal dipertandingkan? Kalau nak tahu, kenalah tunggu episod 7 Project Alpha BeautifulNara. Kalau dah tak sabar sangat, ada skit hint kat video promo Project Alpha untuk Budiey.Com kat bawah nie.

___________________________________________________________________________________________

Dan untuk mengrefresh balik memori anda semua tentang Xpax Blackberry Curve 8520, kami lampirkan kembali apakah ciri-ciri menggiurkan Blackberry Curve 8520 nie dalam Bahasa Inggeris. Kalau berminat nak beli, pergi aje Blue Cube Celcom. Kat situ ada jual.

o Easy media sharing and stay social–post status, post comments on walls, poke your friends, accept an invitation, upload pics etc to Facebook, share music on MySpace). Basically still enjoy socializing or keeping in touch/updating your friends anytime, anywhere

o Instant Messaging (IM)—chat on-the-go with access to popular IM programs like Windows Live Messenger, Google Talk, Yahoo! Messenger, ICQ etc)

o Multimedia player—great multimedia experience with excellent music control and good video playbacks

o Email

o Slim and sleek

o 2.0MP digital camera / video camera

o Wi-Fi enabled

o Dedicated media keys (buttons specifically for media options)

o Trackpad navigation—1st Blackberry to have trackpad

o GPS

o Browser

o Phone

P.S: Ada berani tengok gambar terlampau Abang Nara yang berjaya dikantoikan oleh seorang blogger bernama Alam Maya? Meh klik sini.

Written by AbangNara | October 21st, 2009

qabil dan fasha

Abang Qabil Ambak memang hensem ~~~ Sumpah macho tak ingat dalam kenyataan dia hari nie kat Berita Harian. Terungkai segalanya mengenai hubungan dia dengan Fasha Sandha. Dan yang paling penting, bolehlah dikatakan nampaknya cik Fasha Sandha kita kantoi berbohong. Kenapa kami cakap macam tue? Cuba baca sikit Qabil punya statement nie:-

[note]Sebenarnya hasrat untuk membatalkan perkahwinan itu sudahlama saya suarakan pada Fasha dan saya ada meminta dia memaklumkansendiri perkara itu kepada media. Malangnya dia langsung tidak bersuara. Dan disebabkan tindakannya itu, saya lihat cerita mengenai kononnya yang kami akan berkahwin semakin tersebar di media dan gambar saya turut digunakan [/note]

Ha. Tue baru kantoi nombor 1. Cuba baca statement Qabil lagi untuk kantoi nombor 2 plak.

[note]Jadi apabila dia membuat pengumuman yang kononnya dia akan berkahwin, saya sendiri tertanya-tanya siapakah jejaka itu kerana kalausaya yang dimaksudkannya, itu tak mungkin kerana saya sebenarnya belum lagi membawa dia bertemu dengan keluarga saya[/note]

Hohoho (gelak Santa Claus). Yang statement kat atas nie memang kantoi paling sekantoi-kantoinya. Ish-ish. Kalau kami jadi cik Fasha, memang kami tak berani keluar rumah 2 tahun. Malu beb. Kiranya kami rasa Fasha nie dah sampai tahap beria sangat nak kawin sampai sanggup reka-reka cerita. Kesian Abang Qabil.

Jadi apakah sebenarnya reason Abang Qabil kita clash ngan cik Fasha? Kalau nak tau baca statement kat bawah nie plak:-

[note]Rentak hidupnya tidak sama dengan saya dan selepas sayamelihat sendiri dengan mata kepala saya, barulah saya percaya dan biarlah hubungan kami ini hanya setakat di sini saja. Jadi saya harap selepas ini tidak ada yang membuat spekulasi kononnya keluarga sayaserta wujudnya orang ketiga yang menjadi punca saya tidak jadi berkahwin dengan Fasha[/note]

Wah wah wah. Apakah rentak hidup Fasha Sandha? Mungkin dia tak minat nak tunggang kuda macam yang Qabil suka. Tak pun Fasha fobia dengan kuda so tak sesuai la ngan jiwa Qabil yang merupakan seorang ekuestrian (betul ke eja nie). Atau mungkinkah rentak hidup Fasha terlalu baik untuk Qabil?

Kita tunggu apa pulak jawapan cik Fasha Sandha kita. Untuk korang yang nak baca statement penuh dalam Berita Harian, sila baca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | October 21st, 2009

“Maaf jika saya bersalah” , tu lah yg Lisa Surihani kata kat semua orang disebabkan kes ada wartawan tu tulis Lisa Surihani ni sombong.

Lisa Surihani sendri kata dia terpinga-pinga bila baca berita tu. Mesti dia baca 2 3 kali nak pastikan yg diri sendri kena kutuk. Tu lah, takkan lah Lisa Surihani yang comel lote ni sombong, selama ni imej dia memang bersih. walaupon umur 23 tahun, ramai produser kata dia ni kerja macam pro.

[note]”Sejujurnya, saya terkejut dan agak keliru sebenarnya bila timbul cerita seperti ini. Di dalam cerita tersebut, saya dikatakan berlagak dan seperti malas layan peminat ketika berada di satu majlis hari raya[/note]