Written by AbangNara | August 31st, 2009

maizawati zainal

Rupa-rupanya Maizawati Zainal nie memang berbakat dalam dunia seni. Patutlah sekarang nie dia tengah terpikir nak terima ke tak tawaran menyanyi nasyid. Dulu masa muda-muda banyak jugak rupanya Maiza menang pertandingan menyanyi. Silap betul AF tak buat time sekarang. Kalau tak mesti Maiza boleh masuk. Mesti ramai yang AFUNDI Maiza nanti.

Bagi kami yang ilmu rendah nie, kami rasa Maiza patut grab ajer apa-apa peluang yang ada sekarang nie. Lagipun Maiza dah bagitau yang duit nafkah Akhil bagi untuk anak-anak dia cuma RM250 jer sebulan. Mana nak cukup tue. Lebih-lebih time nak raya nie. Baju nak beli baru, kasut nak canggih ngan macam-macam lagi lah. Sementara ada orang nak offer jadi duta ke menyanyi ke, amik jerlah selagi boleh. Yang penting duit untuk hidup dan duit untuk anak-anak cukup. Tak gitu?

Baca-baca info pasal Maiza tadi rupa-rupanya dia kawin time umur 17 tahun. Lepas SPM tue dah kawin. Memang terbaik orang kata. Cuma yang time tue bukan ngan Akhil. Nie ngan bekas suami pertama. Dapat 2 orang and lepas 3 tahun bercerai. Time tue plak Maiza berjumpa balik ngan Akhil yang dia dah kenal time sekolah lagi. Jadi diorang dua pun berkahwin la. Gitulah ceritanya.

Untuk Maizawati, life must goes on. Teruskan hidup anda. Untuk Akhil pun life must goes on with your new wife. Bahagiakanlah mereka-mereka yang sepatutnya anda bahagiakan. Semoga episod buruk dalam hidup anda berdua akan menjadi satu pengajaran yang bermakna di masa hadapan.

Written by AbangNara | August 31st, 2009

merdeka

Untuk semua pembaca BeautifulNara, kami mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang Ke 52. Semoga merdeka kali ini lebih bermakna daripada merdeka yang sebelumnya. Semoga negara kita akan lebih maju dan selamat di masa hadapan. Yang penting, semoga virus H1N1 akan berjaya dikekang sebelum merebak makin teruk.

Untuk para artis Malaysia, selamat Merdeka jugak. Jangan pergi celebrate kat kelab-kelab atau parti pulak. Duduk rumah sudah la. Tapi kalau korang nak gi gak celebrate kat parti-parti, kelab-kelab dan sebagainya, janganlah marah pulak kalau tetiba gambar terlampau korang keluar kat BeautifulNara. Bukan salah kami tak sound awal-awal. Hehehe.

Dan untuk pembaca yang masih berjuang dalam menjadi pemenang pertandingan pengkomen terbanyak, hari ini adalah hari terakhir komen anda dikira untuk pertandingan tersebut. Jadi berusahalah sebaik mungkin. Tapi kalau boleh lepas pertandingan nie pun harap still maintain komen jugaklah. Jangan terus senyap sepi jer.

Merdeka, merdeka, merdeka!!!

Written by AbangNara | August 30th, 2009

Akhil menegur dan mempersoalkan sikap bekas isterinya, Maizawati yang dianggapnya telah membuat sesuatu yang tidak sepatutnya terjadi dalam masa tempoh edah penceraian mereka.  Akhil dengan yakin mendakwa Maizawati sudah ada kekasih baru.

“Ana tidak kisah kalau anda semua (wartawan) hendak tulis atau tidak. Ada sumber yang cakap pada Ana yang dia (Maizawati) sedang bercinta dengan seseorang lelaki sekarang. Perempuan yang telah bercerai dengan suaminya sepatutnya perlu menjaga maruah diri sepanjang tempoh edah. Tapi yang berlaku sekarang adalah sebaliknya,” kata Akhil.

Written by AbangNara | August 29th, 2009

ain kembar ekin

Lantak la orang nak kata apa. Pedulik apa aku. Duda anak 3 pun duda anak 3 la. Yang penting aku kawin jugak. Siap dapat pakej anak 3 terus tue. Bukan senang tau. Jangan jeles

Mungkin itulah yang bermain di fikiran Ain @ Aenn, kembarnya si Ekin. Berita terbaru yang kami terima, Ain akan berkahwin dengan seorang duda anak 3. Bakal suaminya orang Kuala Lumpur dan merupakan seorang ahli perniagaan. Kira jenis orang-orang berharta jugaklah nie kot.

Kata Ain, dia dan bakal suaminya itu (nama dirahsiakan) mempunyai banyak persamaan. Mungkin tak sama dari segi umur tapi dari segi perangai dan tingkah laku lebih kurang la kot. Tue yang Ain tak kisah pun berkahwin dengan duda. Yang penting serasi dan bila bersama orang tersayang terasa bahagia. Tak gitu Ain?

Apa-apa pun tahniah dari kami BeautifulNara kepada Ain kerana bakal menamatkan zaman daranya tak lama lagi. Semoga berbahagia di samping bakal suami yang tercinta dan anak-anak 3 orang tue. Kalau baik hati, jemputlah kitorang nie.

P.S: Ada cadangan nak buat majlis berbuka puasa BeautifulNara. Kalau kami buat pun mungkin boleh buat di sekitar Kuala Lumpur jerlah kot. Sebab kami pun tinggal kat sini. Ada sesiapa berminat nak join? Kalau betul-betul nak join, sila bagitau kat ruangan komen. Kalau ramai boleh dipertimbangkan cadangan ini.

Page 1 of 2412345...Last »