Written by AbangNara | March 18th, 2015

Ayda Jebat yang mula mencipta nama menerusi lakonannya bersama Zul Ariffin menerusi drama Rindu Awak 200% kini telah pun berusia 23 tahun. Baru-baru ini telah diadakan satu ‘suprise party’ oleh para peminat Ayda Jebat tanpa pengetahuan pelakon tersebut. Pastinya Ayda Jebat rasa terharu dengan usaha gigih para peminatnya ini. Selamat hari lahir yang ke 23 Ayda Jebat. Semoga tahun ini lebih baik daripada tahun-tahun yang sebelumnya.

ayda jebat

Semoga hubungan Ayda Jebat dengan para peminat juga semakin kukuh. Tanpa peminat, memang seseorang selebriti itu tidak boleh pergi jauh. Sentiasalah menjaga hati para peminat, bebas dari kontroversi dan tingkatkan prestasi. Ayda Jebat mempunyai potensi untuk menjadi seorang pelakon yang berwibawa. Semoga potensi itu dapat dipenuhi.

ayda jebat

Lagi beberapa gambar sekitar sambutan hari jadi Ayda Jebat yang ke 23 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada ThePhotolicious kerana sudi berkongsi gambar-gambar ini.

P.S: Memasak makanan kecil menggunakan peralatan kecil

ayda jebat
ayda jebat

ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat
ayda jebat

56 responses to (20 GAMBAR)Sekitar Sambutan Hari Jadi Ayda Jebat Yang Ke 23

  1. Anonymous says:

    Test

    0

    0
  2. rora says:

    tak minat . pelakon sendu . tergedik-gedik . hahahahaha .

    0

    0
  3. cik piNgu says:

    selamat hari jadi rosnah mat aris.. hehehe.. gurau2 je jgn marah Aida jebat :)

    0

    0
  4. Anonymous says:

    sebagai artis baharu, over sangat, tah lagi tengok gaya die ketawe macam diatas tu, tahu memang feel die, go lucky gila gila kate die, belom ada kualiti seorang bintang.sorry to peminat ayda, jangan peminat.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    kenapa baju berlainan? macam cite hindustan pula.. gitew…

    0

    0
  6. Lalola says:

    Rosnah Mat Aris junior..

    0

    0
  7. SAYA says:

    Sebijik mcm rosnah mat aris lah

    0

    0
  8. cikwawa says:

    macam penat tengok die gelak..

    0

    0
  9. alamanda says:

    gamba yang first tu alahaiiii…. control sikit la ayda ketawa tu.

    0

    0
  10. melati says:

    Dah lah tembam , perasan cun plak…gi terjun KLCC lah hoii…

    0

    0
  11. Jenab says:

    Kawan lelaki aku jenis workholic sgt , smpi nk tgok tv tak sempat .. so smlm lepak , cite pasal ayda jebat , dia ckp ayda jebat yang berlakon tv 3 pukul 7 tu kan , aku lupa tajuknya , aku ckp ha ah la tu ayda , dia ckp , tak lawa punnn , ramai ckp lawa , aku tgok tak lawa pun .. tergelak aku haha ..

    0

    0
  12. ayda jebat macam kembar dengan patung doraemon yang di pegang nya gambar kat atas tu

    0

    0
  13. hihi says:

    apsal gemok???

    0

    0
  14. aku says:

    lawa plak tgk dia ni hahahaha

    0

    0
  15. yayazhamila says:

    mula mula tak tengok cerita 200% (dok oversea uolls) – selalu nampak gambar Ayda ni dalam website Nara ni jek nampak agak lawa gila. Pastu tengok 200% online, lain pulak muka dia??? skin tone so much darker, and features lebih sharp.

    Adakah Kilafairy pon macam tu? ( aku belom tengok lakonan dia lagi, tapi tengok dalam website Nara cam lawa gila, pastu tengok gambar lama dia masa remaja, biasa biasa je ).

    Confuse betul aku.

    0

    0
  16. ajw says:

    Happy 23rd birthday pwincess…may Allah bless u always! Don’t change please?! U r fine as an “Ayda Jebat”. I love u just d y u r ;*

    0

    0
  17. hang jebat says:

    yg gmbor no 8 dr atas pompuan yg pakai dress warna koko tu la fina jebat..
    adik aida jebat..

    0

    0
  18. ajw says:

    Happy 23rd bithday pwincess! May Allah bless u always! Don’t change please?! U r perfect! U r fine as “Ayda Jebat”. I love u just d y u r!

    0

    0
  19. kak leha kebabom says:

    mmg sebijik mcm rosnah mat aris..dalam gambar cantik kebabom, bile kat drama x lawo mane pon kan

    0

    0
  20. Anonymous says:

    maaf la…dia mmg tak cantik.
    muka dia pelik kot!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    mcm syndrom down jer?

    0

    0
  22. Anon says:

    Ramainye melayu hilang akal ketika mengomen orang!! Mentang2 lah tak nampak muke kat sini..sedap2 je mengata orang muka tak lawa lah, tembam lah, gemok lah..lagi teruk kate mcm syndrome down… ntah2 muke uols pon level2 pecah rumah kot!! semoga dgn kuasa Allah swt..terbalikkanlah kata2 nista kamu pada diri2 kamu semua.. Saya ni pon bukanlah peminat Ayda Jebat tu jauh sekali nak layan drama2 die..tapi tengok muka die molek je..takdelah mcm komen2 uols..sometimes, definition cantik tu bukanlah boleh diukur dengan definisi yg nyata..nak kene mata bulat, hidung mancung, bibir mungil bagai..tapi more to character individu tersebut..mungkin Ayda ni orangnya ceria & suka senyum & ketawa tu yang nampak die cantik.. Stop condemning people!!

    0

    0
  23. melati says:

    ayoyo bolatnyeerrrr

    0

    0
  24. Krios says:

    dah lama tak tgk wawa zainal dkt tv

    0

    0
  25. anonym says:

    ok lah tu macam rosnah mat aris,rosnah pun cantik apa

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Kalau tak ketawa , nampak ok sikit. Kalau pakai makeup , nampak lawa sikit. Gambar no 15 tengah pegang belon tu menyeramkan. Cuba tengok kuku dia.

    0

    0
  27. pening says:

    bile die leh mek gambar gelak over cmni aku rase die being herself la…xde cntrol cun…xde muke ketat semate2 nk nmpk classy…korg ni bile muke bese2 ckp x lawa…bile diorg gi ubah hidung dagu bagai kg korg kutuk lak….aku rase ayda jebat very natural…keep it up girl!

    0

    0
  28. wooiitt! says:

    nape artis melayu pendek2 dan katik tapi popila

    0

    0
  29. NON says:

    23..??ingatkan…..???????????????

    0

    0
  30. Anonymous says:

    ayda, hang jgn la pakai baju tak de lengan buruk tayang ketiak kt org. klu pun hang blum dpt hidayah pakai tudung aku doakan hang.

    0

    0
  31. ate komerrrr says:

    gemor bebeno gelak ternganga2 yer…tau le nk jd diri sendiri tp tutop skit mulut tuh yong…org laki aje berkenan tgknya…lg 1,aje bebeno skit2 roper rosnah mat aris yer….hehehe

    0

    0
  32. bijan says:

    aku x maw komen apala pasai ayda jebat ni..yg aku nak tanya..peminat yg sponsor ke party ni?kalo smbt besday artis, mmg peminat yg akan keluarkan duit ke?banyak duit no..siap wat kat hotel lg..x rasa membazir ke?artis tu kalo menang pon setakat ucapkan “thanx fans, i syg uolls sgt”..tu je..bkn nk share duit sorg sikit pon..

    0

    0
    • aku says:

      pendapat ko paling bernas.
      nak plak zaman gst akan bermula…jgn membazir. setakat artis yang tak ingat pon nama uolls…takyah la taksub sgt kan sambut besday pakai. baik simpan duit tu utk susu & pampers anak. lain la kalua bila sesak si artis nak tolong sponsor duit dapr kan…bijak la skit wahai peminat.patut besday artis, artis yg keluar duit sponsor peminat yang banyak support dia. bkn sebaliknya. come on.

      0

      0
  33. Anonymous says:

    kebetulan plak gambar2 yg diambik ni memaparkan sisi buruk ayda jebat. kesian plak dia…semua gambar dia tengah tersengih lebar mmg buruk…maybe ada gambar2 yg cantik sila kanlah kongsi…jgnlah hanya tayang gambar2 yg buruk je…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    1,11,12 – worst photo ever

    0

    0
  35. Anonymous says:

    i guess dia bukan berasal dr kga yang senang sgt kot..maybe kejutan budaya sambut2 besday cenggini..she looks very happy but very village girl. she should spend some money utk pembangunan imej yang lebih baik & elegen sbg seorg artis. contohi lisa suruhani, anita sarawak, ziana zain yg ttp nampak anggun wlpon senyum lebar.

    0

    0
  36. Opps terlebih sudah says:

    Dulu muka ayda ni lawoo.. tp knp skrg knp dh bertukar rosnah mat aris? tetibe jer dia dh x jd lawoo.. heheeee jgn marah… im sorrryy.. bak kata amir..

    0

    0
  37. bobcat says:

    umur 23 muka cam 43… hikhik..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    kutuk dia mcm org kg bila ckp dia ank org berada kata beli undi pulak. haduilah manusia kalo dh hati hitam tu mmg keje nk cari salah org jer. takpe ayda ko biar je org nk ckp apa sbb ko takkan hidup dgn pujian org dan takkan mati dgn kejian. ko jgn peduli pd org yg tk suka tp fokus pd yg suka

    0

    0
  39. kim kadesen says:

    tak lawa la..cantik pun tak..gigi pelik..mcm pakai gigi palsu..ke aku sorang je yang perasan dia mcm pakai gigi palsu..husband aku bila ckp ayda jebat dia x kenal..bila tunjuk gambar…ooo artis yg takde gigi tu ke??..aku tgk byk2 kali ade je gigi dia..dh lama2 kelebet baru perasan gigi dia mcm pakai gigi palsu..tak best pun lakonan..camne ntah blh dpt anugerah meletop..

    0

    0
  40. adudu kepala kotak says:

    muka nampak lebih berusia dari usia sebenar. btw she is cute :)

    0

    0
  41. elsa says:

    siapalah kita nak judge org , Allah ciptakan manusia semua sempurna . aku rase perfect je lakonan dia . kalau tak , takan la bole trending lakonan dia . dia just jadi diri sendiri je , org Malaysia ni mmg tak bole tengok orang senang ade je tak puas hati . kesian .

    0

    0
  42. TIARA says:

    Ayda Jebat gedik menggatal tak tentu arah. Muka poyo.

    0

    0
  43. nurul hikmah says:

    Hai..saya dari indonesia, peminat sinetron malaysia. Saya suka sangat dg rindu awak 200%. Di indonesia jarang ada sinetron macam ni yg banyak pesan moral nya. Untuk ayda jebat best sangat aktingnya.

    0

    0