Written by AbangNara | October 23rd, 2014

Hujan yang turun semalam ternyata tidak menghalang lebih kurang 12,000 peminat Mariah Carey untuk membanjiri Stadium Merdeka untuk menyaksikan penyanyi kegemaran mereka. Konsert yang diberi nama ‘The Elusive Chanteuse Show Tour in Malaysia 2014’ini bermula kira-kira jam 9.15 malam menyaksikan Mariah Carey diiringi oleh empat orang pemuzik, empat penyanyi latar dan lapan orang penari.

mariah carey in malaysia

Antara lagu-lagu yang dinyanyikan oleh Mariah Carey ialah ‘Fantasy’, ‘Touch My Body’, ‘Shake It Off’, ‘Hero’, ‘Emotion’, ‘Cry’, ‘Fly Like A Bird’, ‘Lullaby of Birdland’ dan ‘My All’. Walaupun konsert ini dicemari dengan insiden kebakaran kecil, ternyata vokal Mariah Carey berjaya memukau ribuan peminatnya.

mariah carey in malaysia

Kali terakhir Mariah Carey berkunjung ke Malaysia adalah 10 tahun yang lepas. Yang pasti, kehadiran Mariah kali ini tentunya mengubati rindu di hati para peminatnya. Lagi beberapa gambar sekitar konsert Mariah Carey dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Eric Chee via TianChad.

mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia
mariah carey in malaysia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

50 responses to (20 GAMBAR)Sekitar Konsert Mariah Carey Di Kuala Lumpur

  1. aku tetap aku says:

    i love u mariah carey!!.

    0

    0
  2. markonah says:

    dia x nyanyi lagu ‘i still believe’……arghh frusstt!

    0

    0
  3. Mirai Suenaga says:

    Dia lupa beli seluar ker?

    0

    0
  4. 10) Ensure the Comcast installation disk has been removed from your computer’s drive.

    ‘locking down Word – Press’ or ‘hardening Word – Press’, along with best practices for general website
    protection:. Right click on No – Changing – Wallpaper, click Modify, and change
    the value to 0.

    0

    0
  5. llee says:

    Ler..lagi seksi artis tempatan..ni dah tahap sopan dah ni…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    oktoberfest korang kutuk, konsert mariah korang puji…padahal benda ni sama je…melalaikan umat islam.

    0

    0
  7. michigan says:

    dia pregnant ke?

    0

    0
  8. kain oh kain says:

    macam bini beruk je menyanyi atas stage….lepas tu tonggek, eeeee…. geli !!!!!

    0

    0
  9. Sally says:

    hidung plastik, suara out !

    0

    0
  10. leighton meester says:

    mariah ni pergi Jepun kena kutuk kaw2 je sebab menyanyi lebih kurang,,,tiket bayar mahal.
    Kat Malaysia ni pun mariah nyanyi lebih kurang gak….orang still support, see ?? nampak sangat orang Malaysia ni asal artis barat datang je semua ok…sampai tak leh nak beza kualiti performance….tu pasal kat Malaysia ni banyak sangat program sampah yg tak leh jual ke luar.

    0

    0
  11. MFBO says:

    mariah carey skrg dah gemuk…dah la gemuk, datang kat negara orang nyanyi2 pulak..pakai seksi lagi..kalau peha slim xpe..ni peha macam batang kelapa..ada hati nk jadi penyanyi lagi..sudah2 la mariah carey..suara tu pinjaman je..harta pon xleh bwk ke mana..mkn sedap2 nanti jadi taik jugak..dahla macam2 peristiwa berlaku kat Malaysia ni..ade lagi saka dari negara Uncle Sam yg dtg sini..oh lupe..dajal nama die samiri kan..sbb tu Amerika dipanggil negara Uncle Sam..banyak sangat kaitan

    0

    0
    • Kemek Suhaiza says:

      aper lerrr yg ko meroyan merepek nih MFBO nak salahkan negara Uncle Sam pesal, kalo ko tak mampu gi konsert mariah pon dok jer diam2 tunggu retis Af dtg buat jelajah kat kg ko pastu pergi tgk free.

      0

      0
  12. Xydar says:

    Gemuknya dia. huahuahua

    0

    0
  13. Linzy Longkang says:

    Baru skrang ahkak mariah kari nak nyanyi kat mesia sbb dah suam2 kuku, masa tgh top dulu mana nak pandang negara2 asia tenggara terutama mesia sb dia nak pakai bikini masa nyanyi pon seme tak bole..

    0

    0
    • linzy parit says:

      Cik kak longkang … dia dah dtg msia dulu lah wehhhhnhh …. apadahhhhh ckp buat lah research dulu …..

      0

      0
  14. mak mah naik angin says:

    abg nara bile nak tarok citer vid terlampau ostad UAI?

    0

    0
    • Azwana Alia Masih Kegersangan.... says:

      yer la abg nara cepat lah update citer UAI tu ada kater vid fake seme tapi tgk kat youtube mcm betul jerrrr, nak tanya pesal ostad di bawah mcm acuh tak acuh jer nak main pun, penat lepas ceramah ker?

      0

      0
  15. Anonymous says:

    adakah harga pakaian yg rm65 k tu termasuk pakaian penari dan aksesori? sbb bagi saya harga sepasang pakaian yang berharga rm300 ke bawah dah cukup cantik tp pakaian mariah yg mahal ni langsung tak menarik. xtau plk klo kualiti kainnya yg mahal

    0

    0
  16. sarah masmira says:

    bout mariah carey…tu terpulang pd anda² tok memberi komen. tp apa yg aku nak utarakan ialah, jgnlah di sinis² kan keadaan fizikal seseorang. “GEMOK” kenapa? org gemok ni tak der akal fikiran hati dan perasaan ke? awak² yg bg komen tu cantik sangat ke? dah habis cantik dah? buruk mana sekalipon fizikal org tu…jgn lah di jd kan BAHAN… ingat yek awak² sekalian kurus gemok cantik hodoh semuanya ciptaan Allah, awak hina fizikal seseorang tu, bermakna awak hina ciptaan Allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      yg gemuk blh jd kurus. yg kurus pun blh jd gemuk. yg tak minat tu, korang saksikan penyanyi melayu udah ler…sbb tu la BI teruk. pastu ssh cari kja kat sykt multinasional yg byr gaji & bonus tinggi serta benefits yg lain. pastu asyik harapkan kja gomen dan dengki rezeki org lain sbb diri tu stakat mampu kja sbg operator pengeluaran dgn gaji minimum 900. kesian….katak di bawah tempurung @ tinggal dalam gua di zaman batu

      0

      0
  17. Anonymous says:

    yek! tak cantiknye badan.

    0

    0
  18. ctoz says:

    mmgla m.c kna kutuk sbb dia international public figure, kenala jaga penampilan, org bayo tiket bli album mahal2 kot.. xkn nk tgk tong dram menari atas pentas?? sakit mata wooo…

    0

    0
  19. shimil says:

    kategori sopan jugak la pakaian dye kalo nk di bandingkan dgn artis yg beragama islam…cthnye hetty sarlene..jijik!!!kbye

    0

    0
  20. Tian Chad says:

    Hi BeautifulNara,

    Thanks for sharing and credit my friend and website. Appreciate!! =D

    0

    0
  21. anon says:

    Hujan ke tak pun mestilah kene pergi bagi yg dah beli tiket beratus2 harganya. Mariah ni tak pernah cermin diri dia ni agaknya. Gemok mcm tu pun pakai seksi jgk Tapi baju2 yg dia pakai tu kira oklah. Usually masa konsert2 dia, dia or kebanyakan artis2 perempuan luar negara……..JLo, Beyonce, Britney dll….dia org suka sngt pakai leotard or baju2 yg sngt2 menjolok mata. Lagak dia org kdg2 tu mcm strippers….. Kenapa takde bantahan dari PAS.
    Hmm….sarah masmira….U mesti gemok kan sb sentap je bila org komen mariah gemok. lts a fact, she’s fat….Gemok takpe, blh kuruskan kalau berusaha. Hudoh pun blh wat plastik surgery…

    0

    0
  22. Mariah pandai masak Kari says:

    Dari sibuk isu sentuh anjing baik sentuh peha Mariah Carey..Tak Haram…balik2 pon kena penampo dari bodyguard je..oleh itu meh kita ramai2 sentuh peha die..Halal je pon

    0

    0
  23. wawa says:

    halal kalau sama jantina and muhrim. kalau u jantan nak pegang peha mc tetap jatuh haram berdosa dan tak boleh samak.

    0

    0