Written by AbangNara | May 25th, 2015

Baru berusia 18 tahun, Raysha Rizrose telah pun dinobatkan sebagai juara Dewi Remaja 2015. Nampaknya jika Raysha membuat keputusan untuk menceburi dunia hiburan, Abang Nara yakin sudah ada produser-produser yang berminat untuk mendapatkan khidmatnya. Cantik, bijak dan ada pakej, Abang Nara doakan bintang Raysha yang juga mempunyai hubungan darah dengan Uqasha serta Nelydia Senrose agar bersinar lebih terang selepas ini.

raysha rizrose

Walaupun ada suara-suara sumbang yang menyatakan Dewi Remaja sudah tidak relevan lagi, Abang Nara kurang bersetuju dengan pendapat tersebut. Lihatlah nama-nama seperti Neelofa, Izara Aishah dan Anzalna yang sering menghiasi rancangan-rancangan televisyen tanah air. Mereka semuanya bermula daripada Dewi Remaja. Diharap selepas ini nama-nama baru yang dikepalai oleh Raysha seperti Mawar Rashid, Puteri dan Balqish akan memberikan nafas baru kepada industri seni tanah air.

raysha rizrose

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Raysha Rizrose yang berjaya menggondol gelaran juara Dewi Remaja 2015. Tahniah juga kepada para pemenang lain. Ramai yang bertanya Mawar Rashid dapat nombor berapa. Jawapannya ialah Mawar tak dapat Top 3 tetapi memenangi kategori Dewi Kegemaran. Lagi beberapa gambar Raysha dengan artikel ini sepenuhnya. Ikuti Instagram @raysharizrose jika anda sudah jatuh cinta dengan gadis ini.

P.S: Seni origami yang begitu awesome

raysha rizrose

raysha rizrose
raysha rizrose
raysha rizrose
raysha rizrose

raysha rizrose
raysha rizrose

raysha rizrose
raysha rizrose
raysha rizrose
raysha rizrose
raysha rizrose

raysha rizrose

raysha rizrose

raysha rizrose

raysha rizrose

raysha rizrose

raysha rizrose

52 responses to (20 GAMBAR)Raysha Rizrose, Juara Dewi Remaja 2015

  1. minah jambu terlajak habis says:

    at last !

    0

    0
    • maklebai says:

      nell iras uqasya. raysya iras uqasya. tp nape nell dgn raysya xseiras? look like bapak nell lg hensem.

      0

      0
      • amoi says:

        bagi aku, nell n uqasha cun lg..muka dorg nampak unik..si raysha ni muka dia ala2 je sbb dah ramai kat luar muke lebih kurang gitu..hahaha..

        0

        0
    • dewdodew says:

      Alamak x lawa la..dewi rmja plg xlwa stakat ni..yg taun ni punya mmg ntah apa2..zzzzz

      0

      0
      • shahz says:

        Itu la.. ada la lawa tu jgk cuma ada lagi contestant lain yg lbh lawa bagi aku la. Mcm mawar, bagi aku dia lawa dan punya senyuman yg sungguh cantik. X dinafikan nmpk ada kegedikan tpi x la gedik sgt pon. Pasal dia x tau jwb gst tu pon korang terus nk judge dia. X fair langsung. Yg aku nmpk mawar mmg terserlah smlm dan bakal mewarnai dunia hiburan pasni.

        0

        0
      • kay says:

        sejujurnya neelofa tiada tandingan. muka neelofa unik lain dr yg lain. bkn peminat neelofa, tp cuma kagumi dia.

        0

        0
        • makEnon says:

          Setuju sangat! Neelofa sangat-sangat unik, tambah-tambah bila dia dah berhijab, ya Allah seronok sangat tengok Neelofa, sedap je mata memandang.

          0

          0
      • Anonymous says:

        memang tak lawa tapi ada height and talented. kakak2 dier lagi cantik.

        0

        0
    • Matomaty says:

      Tak cantik sangat sebab iras2 macam elly mazlin je.. hurm..

      0

      0
    • Kurus says:

      mungkin sesuai jadi pelakon antagonis

      0

      0
  2. aku pun ensem gak says:

    memang muka thailand sebijik…..
    tahniah…..

    0

    0
    • cecece says:

      Banyak lagi lebih lawa dowh. Camana lah boleh menang. Cuma syukur je lah dia menang bila dibandingkan dgan 2 orang tu yg serius tertanya camana boleh terpilih top 20, betul2 takleh terima tak lawa langsung harap tinggi je camana boleh masuk dewi remaja. At least juara ni lawa la jugak, yang lagi 2 orang tu masuk pertandingan iklan dewi kicap pun rasanya takleh menang.

      0

      0
      • Anonymous says:

        mungkin mrkh dia lbh bnyk pd cara dia jwb soalan dan personaliti dia. tkt nanti jd mcm mawar plak. mungkin saja…

        0

        0
  3. minah jambu terlajak habis says:

    kasi dia menang la kesiann nanti nangis pulak si dua bradek senrose tu kalau pompan ni kalah.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    cantikk…

    0

    0
  5. Aku dah tak caye gmbr.... says:

    Alahai…Gmbr stok2 gini susah nak caye…Dah bape org dah aku jumpa yg punyalah tak cun ttpi dlm gmbr berganda2 lbh dr muka sbnr..Mcmmana diorg boleh adjust pn aku tak tau..Sama mcm raysha ni, tengok real tak cun pun mcm dlm gmbr ni..Gmbr2 lain pn ada tunjuk muka sbnr…Biasa je…Satu je yg cun, body nya dan nenen bsr…

    1

    0
  6. makcik says:

    bijak??? umur 18??? ermmmm……

    0

    0
  7. Anonymous says:

    cantik lg kakak dia yg pkai tshirt putih tu..ape tah namanya

    0

    0
  8. mr.right says:

    tahniah.. mmg genetic ayah korang terbaik.. anak2 semua comel2… moga2 jadikan kecomelan yang Allah kurniakan kejln yg diredaiNya…

    0

    0
    • Anonymous says:

      genetik mak..dorang seibu tp bapa lain2..means mak dia khwin suami berlainan still kuarkan anak lawa..

      0

      0
    • inn says:

      Adik-beradik Senrose-Rizrose (gabungan nama ayah dan ibu mereka)
      1: Nik Zaris Nelissa Nik Sen
      2: Nik Zaris Uqasha Nik Sen
      3: Nik Zaris Nelydia Nik Sen
      4: Farza Naquraisha Mohd Fariz
      5: Farza Danitra Mohd Fariz
      6: Farza Qirana Mohd Fariz
      7: Farza Arjuna Mohd Fariz

      0

      0
  9. mak kiah propa says:

    dia ni muka macam tak mandi kan, jenis mcm betty rahmad tu lar!!
    mekap la cmne pon

    0

    0
  10. OTAK NARA says:

    pastikan ada spm..hehehe

    0

    0
  11. Salahtu nara says:

    Salahhhh tu nara oi… Kat dewi remaja dalam astro cakap umur dia 19 tahun. Poodah nara.

    0

    0
  12. Elok belajo tinggi2 says:

    kakak2 raysha lg lawa & hot! & diorg ni dh mcm anak beranak maembong, msg2 sibuk pilih dunia glamer!

    0

    1
  13. Anonymous says:

    Dia ni tak cun sangat tapi bila dia berkata2 nampak sangat matang & bijak. Bukan macam dewi lain tergedik2.

    0

    0
  14. dear_Lavender says:

    lain sgt muke die dr sister2 die… name hujung pon rizrose bkn senrose..causin kot..si nara ni betol ke x info ekau dpt ni…

    0

    0
    • COPY PASTE JER says:

      Naylasays:
      May 25, 2015 at 1:01 pm
      Untuk pengetahuan semua:

      Uqasha dan Nelydia adik beradik seibu dan sebapa. Nama ibu: Rose, nama bapa: Nik Sen. Digabungkan, dapatlah Senrose.

      Raysha pula adik beradik seibu dan lain bapa. Nama ibu: Rose, nama bapa: Mohd Fariz. Digabungkan, dapatlah Rizrose.

      ………………………………………………………………..

      0

      0
    • haktuihh says:

      Budak nie adik tiri senrose.. mak sama bapak lain..

      0

      0
      • saja menyibuk says:

        kalau dah mak sama, bukan adik tiri namanya. still adik kandung lah ._. adik kandung se-mak.

        0

        0
        • ubi says:

          kalo sebapak baru adik kandung walaupun lain mak, kalo mak sama bapak lain tu lah adik tiri..get ur facts right

          0

          1
        • perempuan says:

          dorang adik beradik kandung.
          adik beradik tiri tu bila ayah or mak kau kawin dgn duda/janda yang ada anak. Anak duda/janda tu dengan kau baru lah adik beradik tiri.

          0

          0
        • Roti Panggang says:

          mak sama.. so dorang adik beradik kandung satu emak.
          adik beradik tiri tu seseorang yang tak der kaitan darah dengan ko . Mak dia or ayah dia.. kawen dengan mak atau ayah ko.

          0

          0
        • inn says:

          – Ada pertalian darah disebut half-sibling
          – Tiada pertalian darah disebut step-sibling (adik beradik tiri)
          Nota: Dalam Bahasa Melayu kalau half-sibling jadilah adik-beradik separuh. Memang lucu bunyinya maka sebab itulah orang Melayu lebih suka guna adik-beradik tiri.Tapi lebih elok disebut adik-beradik kandung saja walaupun berbeza ayah atau mak.

          1

          0
  15. cats says:

    cantik contact lense

    1

    0
  16. mata aku bukan mata kau says:

    Tak lawa laa dia ni… Biasa ja,, dlm gmbar punn nampak biasa,, dalam tv punn nampak biasa,, tengok dpn2 punn nampak biasa…

    0

    0
  17. nok gebuzzz says:

    hmmmm….masuk dunia hiburan semata2 nak glamer..cari flowers yg ramai mmg x kemana la,org kalau dah biasa hidup senang mmg gitu la gayanyer berbeza ngan org yg bermula dari hidup ssh contoh mcm dato’ct sampai skrang masih mempunyai peminat yg ramai.

    0

    0
  18. cik senah says:

    Lepas ni berlambak la pengarah drama adaptasi novel nak jadikan dia ni watak utama. Bila dah merundum, cuba nak variasikan dengan menjadi penyanyi, lepas single tak berapa jalan, jadi duta, dan kemudian bukak perniagaan sendiri. Adeh la dik oii….remaja sekarang ni keje nak glemer aje…

    1

    0
  19. rose magnolia says:

    senrose duo lagi cantik mata besar macam doll,rizrose pun lawa oriental beauty

    0

    1
  20. Dewi remaja ni relevant lagi ker?

    0

    0
  21. dina says:

    looks more like the mother…natural beauty.
    and she is smart and poise too.

    0

    0
  22. Feredea says:

    cantiknya…bertuah dapat jadi artis ni… dapat banyak peminat boleh jadi duta produk

    0

    0
  23. ichi says:

    rusakkkkkkk

    1

    0
  24. whateverlah says:

    Hahaha kelakarlah korang ni.

    Satu ibu lain bapak = adik beradik tiri sebab terang – terang bukan berbinti kan nama yg sama.

    Lain ibu sama bapak = adik beradik kandung.

    Takkanlah itu pun x tahu.

    0

    0
  25. mak jemah says:

    hahahaha… bapak argghh korang ni.. gler jeles tahap babun… dah dia layak menang dan dah rezeki dia…. yg korang nak kondem2 ni dah kenapa nookkk…. mesti kulit muka korang mengerutu.. penuh dgn jeragat.. berminyak kan..

    p/s: melayu ni kalau x der perasaan hasad dengki… mmg tak sah…

    0

    0
  26. aku lawa says:

    yang dok cakap dia tak lawa ni… korang lawa sangat ke?

    berselindung di sebalik nama.. depan2 jumpa entah2 pemalu.. kulit gelap kusam masam.. ketiak hangit… gemok..

    kat sini baik mengutuk dia tak lawa.. klako2..

    0

    0
  27. Zee says:

    Ayah uqasya n nelly ialah nik sen
    Ayah raisya ialah rizal
    Ibu mereka pula rosmah
    Itu yang jadi senrose dan rizrose
    Gabungan nama ayah ibu….

    0

    0
  28. Janganlah nak berdengki sangat. Tak payah nak kata orang tu biasa ke.. tak lawa ke.. Tengoklah badan sendiri. Boleh ke setanding dengan dia? If kalau nak cakap jugak.. Cakaplah.. Tapi jangan sampai buat tak sedap hati ye.. Kalau korang rasa korang dah cukup sempurna cakap macam tu.. Jumpa depan2 dengan dia.. Ko tengok lah sendiri! Ko sendiri yang malu!

    Bukan nak kritik banyak2.. Cuma nak nasehat.

    0

    0