Written by AbangNara | May 5th, 2012

Maaf agak terlambat untuk mengupdate gambar sekitar majlis pernikahan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Baru pulang daripada majlis yang penuh dengan kemeriahan. Abang Nara suka sangat dengan hiasan majlis pernikahan pasangan ini. Simple but so beautiful.

scha awal kahwin

Untuk makluman, selepas majlis pernikahan selesai, Scha dan Awal menukar baju untuk majlis berinai besar pulak. Nantikan gambar-gambar tersebut yang akan Abang Nara upload tidak lama lagi. Buat masa ini, layankan kegembiraan yang terpancar daripada wajah mereka selepas sah bergelar suami isteri. 19 lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Ryaniez Moments Photography.

scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin
scha awal kahwin

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

128 responses to (20 GAMBAR)Majlis Pernikahan Awal Ashaari Dan Scha Al Yahya

  1. aku says:

    akhirnyer….

    0

    0
    • ADINDA says:

      Okeylah tue , tapi jambul berserabai lol

      0

      0
      • PELIK?? says:

        wahai adindaku,biarlah jambulnye serabai asalkan dah halal & nampak sopan dgn baju kurung moden dia tu.kurang2nye,dorg mampu beli kain lebih.klu mcm memek tu,agaknye euro moda,gulatis @ jakel dah kehabisan stok kot time dorg g cari dulu.

        0

        0
      • Sederhana Kan Elok says:

        Biarlah jambul bersepai dari pakai gaun mini skirt di sponsor macan artis ‘felda’ & perampas suami orang.

        Moga berkekalan…amin.

        0

        0
      • fazliana says:

        tahniah scha and awal…lepas ni boleh lah update status sembayang jemaah ngan encik suami ye.

        0

        0
      • mak!!! aku nak nikah gak

        0

        0
      • Joe McNelly says:

        sorry to say…Scha dan Awal adalah pasangan yg sama padan dan sama cantik TAPI gambar2 kawin mereka so far tak berape nak cantik.

        Wedding photographer di Malaysia perlu banyak belajar supaya majilis2 besar seperti ini dapat diabadikan dalam seni photography yg menarik, tidak hambar dan memberikan impak yg terkesan dalam hati pembaca.

        Sekadar renungan.

        0

        0
      • Kurus says:

        hahaha….
        agak2lah kalu kata fotograper melesia tu wei..
        kecik ati fotograper tu..hek hek…
        abang nara yg amik tu =P
        nanti lah ada yg lagi best abg nara upload

        0

        0
      • cheers says:

        welll..no komen….

        0

        0
      • Dibelakang Takbir says:

        si photographer tak pandai cari ‘angle’, depth, composition, capture the right moment dan emosi yg menarik. macam ambik gambar ‘point and shoot’ guna iPhone.

        0

        0
      • sikit je like komen aku..
        sedih :(

        0

        0
    • Bekas Anak Ikan Yusri says:

      AGAK2 ANU AWAL NI NAIK KE DGN SCHA MASA MALAM PERTAMA EH? AKU MCM X YAKIN JE DGN KEJANTANAN AWAL NI!

      0

      0
      • Sanggul Berapi says:

        kau ni pepandai jek nk men tuduh2..mentang2 la mlm pertama kau hancur nk konfius ngan mlm pertama org lain plak.. awal tu jantan sngt ok aku pasti sangat scha leh puas..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sebelum malam pertama pun dah byk kali naik kot.

        0

        0
      • cik joyah says:

        skali scha pregnant pas 3 bln kawen time tu aku nk tengok ko kate ape plak…. selamat pengantin baru buat scha ngan awal… manesss je diorg…

        0

        0
      • Anonymous says:

        he—-he….tak cayang mulut….tak de insurans

        0

        0
      • wanda says:

        As’salam….tahniah kak scha dan abg awal…adk doakan smoga bahagia slalu :)…ammiin….

        0

        0
      • Moshi moshi says:

        Astarafirullahalazim…!!terperanjat apabila baca comment bekas anak ikan yusri. knapelah kasi comment dgn perkataan2 yg tk senonoh! komen2 kt sini dibaca tk kira umur.jadi berhati2lah bila berkata.bersopanlah bila nk berkata tu.bahasa menunjukkn bangsa

        0

        0
      • diamla says:

        Ya Allah. Jaga lah mulut sikit Bekas Anak Ikan Yusri.
        Tiap kali baca komen je ade je perkataan yg x senonoh.

        Papepon, tahniah scha and awal, semoga kekal dunia akhirat. AMIN
        :)

        0

        0
    • juruteknik.balik.pulau says:

      kredit Ryaniez Moments Photography tapi kat gambar letak watermark hang besar2…bagus punya perangai beautifoolnara ni

      0

      0
      • Senah says:

        tu sbb die dah mintak izin dengan OP. Pastu die letak la watermark die. Karang blog lain plak copy. Ade paham!!! Sedap org cakap fool. Klau ko cerdik sgt x yah la nk baca blog gosip artis ni. G baca buku falsafah ko tu. Erghhhh!!

        0

        0
      • juruteknik.balik.pulau says:

        yg kau ni apasal? ada share dgn owner ke? blog ni pun byk copy ROTIKAYA puiiiihhhhh

        0

        0
      • Anonymous says:

        so klu bnyk copy org lain pun apehal? ko dengki xde blog femes kan.. ade kitorg kisah die nak copy ke ape kejadah? ko je yg poyo lebih!

        0

        0
  2. Diyana ali says:

    sweet :)

    0

    0
    • Reana Bapok Muslimah says:

      “YAWN”
      bosannya aku tgok artis2 malaysia ni kahwin! semuanya sama je! Semua nikah nak tayang jambul sana sini. baik mak pengantin pun sama!

      0

      0
      • sally says:

        TO BEAUTIFULNARA

        You’d better start reducing repetitive entries like celebrities wedding like this..Lama2 org akan bosan bukak blog u sbb sampai 4-5 entri about nikah (nikah baru,belum reception honeymoon lg). You kena strategize la sikit, mana yg nak publish di blog & mana yg x…bukan semua readers adalah peminat seseorg celeb tu , if reader tu peminat pun dia pandai2 la tngk kat fan page or OP punya page.

        Again, tak pyh nak publish sampai 4-5 entri psl nikah,pastu 4-5 entri lg psl reception, pastu 4-5 entri lg psl hneymoon. lama2 org muak tau tak, especially if celeb tu bukan yg diorang follow/minat pun. patutnya utk the whole wedding, buat 1-2 enti cukup. sape nk tngk lebih2, gi Like fan page. jenoh la duk publish semua,asal ada je publish asal ada je publish…thats not a good move 4 a popular blog like u.tengok hollywoods blog, mana ada depa buat gitu.

        lantakla satgi mesti ada yg ckp ala suka hati Nara la ni blog dia, kalu x nak tngk toksah bukak yada yada yada.. ni pendapat aku je n aku rasa ramai lg yg rasa mcm ni jugak. even if aku minat FS ke, or minat Scha ni ke, aku xde la nak tngk smpai berkali kali entri psl kawin diorang (mostly gambar2 yg sama pulak tu!!! antara lawa dgn tidak je) ..ngko pandai2 la pilih..sape nk tngk lelebih, gi tngk kat OP or celeb punya page la

        chow~~

        0

        0
      • hahahahaha says:

        sally.. biar la nara ni publish artis apa-apa & mana-mana pun.. ko kalau tak nak tengok jangan tengok.. blog ni pun tak memaksa ko untuk bosan kan diri pun.. buat apa nak ikut hollywood.. masing-masing ada keistimewaan sendiri.. kalau ko nak blog hollywood la sangat ko gi la buka blog sendiri.. tu pun kalau ada orang nak follow la.. tapi rasa aku tak ada yang nak follow kot sebab ko sendiri kondem blog orang lain apa kan pula blog ko tu nanti.. lain kali makan nasi jangan guna tangan kiri.. tu yang komen pun dah macam bau tahi sendiri.. pui!

        0

        0
  3. Anonymous says:

    canteknye…nice :)

    0

    0
  4. makcik says:

    cantiknya scha!

    0

    0
  5. schawal cun says:

    1st…tahniah..moga diberkati Allah selalu…

    0

    0
  6. lava says:

    helllo schAwal.

    0

    0
  7. Rooney says:

    Booriingggggggggggggggggggggggggggggg

    0

    0
  8. Ikan duyung says:

    First!!!

    0

    0
  9. kiki says:

    fullamak . cantik beno scha .. awal pon handsomeeee

    0

    0
  10. waniejoe says:

    nice n simple! lawa sgt schaaa :)

    0

    0
  11. suka hati says:

    alhamdulillah.. moga berkekalan.. so sweet.. n berseri2… moga ad perubahan slepas berkhwin… :)

    0

    0
  12. embok ketum says:

    Alhamdulillah..

    0

    0
  13. Princess Vanilla says:

    Congrats schawal!! Semoga kekal ke akhir hayat!

    0

    0
  14. layDhyun says:

    setuju dgn statement abg nara. simple but nice.. minta2 la bkekalan spanjang hayat..

    0

    0
  15. lalala says:

    Tahniah both of u.. even tak bertudung, scha punye dress still sopan.. mcm fasha baru2 ni jugak tapi fasha punye dress laaaaaaagi cantik… yg ni cam kosong sgt design nyaa.. eh tapi tu xpenting yg penting diorang dh slmt jd pengantin… kbye peace xD

    0

    0
  16. aku kesah? says:

    cantik..tahniah.selamat pengantin baru..majlis berinai terbesar?. nk berinai satu badan ke?

    0

    0
  17. Aiesha says:

    pic akad nikah Xde ke abg nara?nk tengok…mst sweet….

    0

    0
  18. afifi zana akma jamilah says:

    apa beza mereka lepas da nikah? dulu dok pegang2…skang pegang2…… indahnya syariat Islam tu kan….

    0

    0
    • Anonymous says:

      dulu pegang2 dpt dosa sekarang dapat pahala… tp yg pasti mereka dh nikah…yg lepas biar lah lepas…tu urusan dia dengan Allah…

      0

      0
  19. kakaa says:

    kenapa aku tgk pelamin kat hotel x grand mcm org kwin kat rumah?kat rumah lg cantik pelaminnya.well, scha n awal sgt sesuai.

    0

    0
  20. aries says:

    ALHAMDULILLAH.. SEMOGA KEKAL HINGGA KE SYURGA… AMIINNN

    0

    0
  21. aku says:

    majlis nikah simple….majlis kawen besar2an gitu…..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    owh sgt loving.. suka time sang suami cium dahi isyeri kesayangan dgn penuh kesyukuran dan bahagia.. :)

    0

    0
  23. kepoh says:

    maaf, dah hilang seri. selalu sangat nmpak.

    0

    0
  24. azwan says:

    tahniah kpda dua psang merpati ini smga ke anak cucu amin………

    0

    0
  25. cik receptionist pecinta cokelat says:

    scha gorgeus brbaju off white yg sopan gitu..congratz schawal..ttiba dngar gosip c fahrin nak brtunang plak..alahai

    0

    0
  26. mon says:

    Bila dah selalu sangat pegang2 before kawen, tak nampak langsung seri atas pelamin.

    0

    0
    • adat manusia says:

      adoyaiii….
      nie la manusia…sntiase rse x puas aty je…
      nasib dpa nie artis la..klo x tnjuk gmbr, x wat meriah kang kne kutuk.
      wat bagai pon kne kutuk…sabar je la artis2 oiii….
      adat manusia kepochiiii hal org….!!!!!

      SELAMAT PENGANTIN BARU WAT AWAL & SCHA..=D

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko lagi xde seri, sbb xde org nak kat ko mon.. nenek ko kawen ade seri?

      0

      0
  27. hai says:

    both look alike :)..smoga kekal hingga ke syurga..amin..

    0

    0
  28. asma asycraff says:

    Taktau knapa nampak biasa sgt,maybe diaorg nie artis slalu sgt make up. . Tidak nampak serinya ,apapun tahniah!

    0

    0
  29. mimi says:

    Congratulations awal &scha semoga kekal hingga ke syurga amin..

    0

    0
  30. mimi says:

    Tahniah scha &awal semoga kekal hingga ke syurga …amin..

    0

    0
  31. kelly says:

    muka scha cantik tapi mcm biase, aura pengantin x nampak. fasha lebih berseri wajahnya masa nikah, apepun slamat pngantin baru

    0

    0
    • GuaMantok says:

      khennn~walopn x suka fs..terpaksa mengaku die nmpk beseri time kawen bebanding scha n lisa..

      0

      0
  32. tina.jr says:

    Akak rasa..pemenang pengantin perempuan tercun jatuh pada Fasha, pengantin lelaki pulak si Awal ni!! Sila LIKE komen akak ni!! hahaha

    0

    0
  33. haii says:

    both of u nmpk happy sgat..muka pon ada iras..semoga kekal higga ke syurga and berubah ke arah kebaikan lepas ni tau :)

    0

    0
  34. […] hiasan majlis pernikahan pasangan ini. Simple but so beautiful. Untuk makluman, selepas … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ashaari, Awal, GAMBARMajlis, Pernikahan, Scha, Yahya […]

    0

    0
  35. err says:

    tak payah nak banding2kan la..ni majlis sha..bukan paSha

    0

    0
  36. Lieza Mohazlan says:

    Slmt pengantin bru..sama cantik sama padan.scha nmpk sopan sgt…i like!!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    alhamdulillah selesai juga akhirnya, cantik lagi kalau scha pakai tudung. tahniah :)

    0

    0
  38. amiera says:

    ish,tlg la..ni scha al-yahya bkn pasha snda..adoi,knpe nk kait dgn pasha..yg pntg scha dgn awal sepadan,sweet both of them..

    0

    0
  39. hehe says:

    comel sgt!!!

    0

    0
  40. saya doakan awal dan scha says:

    xkesah org ckp ape tp bg aku scha dan awal mmg nmpk lovely sangat like they are so fall in love with each other.. dorg xdek kaco org lain, xdek org yg skt hati ngan depa melainkan yg dok frust xdpt ngorat awal or scha. yg depa dok pegang2 apa sume tu, itu depa ngan Allah lah tapi overall depa xkaco sape2..just awal dan scha and their life…..dan sekarang saya doakan awal dan scha bahagia hingga ke syurga =D

    0

    0
    • lian says:

      betul la tu…Scha ngan Awal tak de pun kacau orang lain, tapi orang lain yang selalu kacau diorg, cakap benda bukan2, caki maki diorg…cuba la belajar doakan benda yang baik-baik untuk orang lain. :)

      0

      0
  41. werry says:

    scha ni x fotogenik kot, sbb xnampak cntik sgt… tp kt luar serius cantik gilerrr..

    0

    0
  42. […] Maaf agak terlambat untuk mengupdate gambar sekitar majlis pernikahan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Baru pulang daripada majlis yang penuh dengan kemeriahan. Abang Nara suka sangat dengan hiasan majlis pernikahan pasangan ini. Simple but so beautiful. Untuk makluman, selepas … Continue reading → […]

    0

    0
  43. rombau says:

    Eeee.. Tolonglah, Si Jantan ni cenggeng sangat.. Sikit2 nanggis..

    0

    0
  44. sharifah n says:

    Tahniah! Semoga kalian berdua bahagia selamanya…… Sweet sgt.

    0

    0
  45. matahari says:

    kita tgk sape plg lama brtahan..norman+memey, yusry+lisa, fasha+jejai, scha+awal..wait n see

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko pon ak nk tengok berapa lama bleh bertahan kalo da kawin… tp kalo x kawin lagi nk tngok juga spe nk kawin dengn ko ni…

      0

      0
    • bulan says:

      Insyaallah semua akan bertahan dan bahagia keakhirnya
      Kita doa la yang baik-baik untuk mereka semua

      0

      0
  46. bintangbintang says:

    akhirnyaaaaa kawin jugak. mintak2 lepas ni senyap la psl dorg ni. aku sebenarnya dah naik menyampah dok dgr pasal dorg nk kawin dari 2,3 bulan lepas. over sgt publisitinye. ape2 pun semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.i pray the best for both of them

    0

    0
  47. nz says:

    tahniah2..muke iraslah..slmt pengntin baru schawal…

    0

    0
  48. mek_ani says:

    Ok lah lah tu…lesbian kawin ngan gay…

    0

    0
    • wanda says:

      agak2lah..lw ckap kak scha dan abg awal gay and lesbian…..

      0

      0
    • hahahahaha says:

      mek ani kemek oooiii.. ko pula apa? mesti bapok tua yang tak pernah nak laku kan? tu pasal ko suka-suka je fitnah orang tanpa bukti.. lepas ni bawa banyak-banyak bertaubat ok.. takut tak sempat pula nanti…

      0

      0
  49. mak jemah says:

    tema simple tp meriah. ok lettew.
    korg hadoo?

    0

    0
  50. […] Al Yahya ini. 5 gambar majlis pernikahan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya ini saya ambil dari blog Encik Nara. Hanya 5 gambar saja yang menarik minat saya untuk di kongsikan di sini dan yang selebihnya kalau […]

    0

    0
  51. bunag tiara says:

    udah udah la..yang pada yang asyik kutuk tu….lantak la dekat diaorng p kat cermin lihat diri sendiri BAGUS SANGAT ke….kita mausia semua ada kekurangan,kehendak,nafsu..ari ni kita kata kat org ALLAH bayar cash tau….
    kalau rasa diri tu sempurna cuba lihat sekeliling keluarga sendiri SEMPURNA ke?dah bukan senang tau nak minta maaf dekat org ………sebab tak semua orng tu pemaaf ……ingat tu saya pun tak sempurna cuma sekadar ingat memperingati……….

    0

    0
  52. Mak jaroh says:

    alhamdulillah..tahniah scha dan awal..semoga kekal hingga akhir hayat..

    0

    0
  53. aku wanita says:

    to matahari..jgnlah cakap mcm tew, doakn mereka smua bahagia..cuba situasi kat kau atau family kau, merah mata hang..

    0

    0
  54. non says:

    tahniah…semoga tabah menghadapi dugaan dan cabaran di alam perkahwinan..kesabaran paling penting dalam rumahtangga. Tahniah Scha dan Awal!

    0

    0
  55. wawA says:

    Sian fahrin ahmad. Hehehe…

    0

    0
  56. biase2 jer says:

    biase je aku tengok ..seri pengantin tu tak naik..mungkn sebab dah biasa bergambar berdua dan juga dah biasa bermekap..jadi takde yang WOW kat gambar2 ni…

    sorryyy…aku bukan nk kutuk..tp nak bagi pandangan aku jer.

    ape2pun,..aku tetap doa pasangan ni akan bahagia….dan semoga si awal dapat menjadi suami yang boleh membimbing dan scha boleh menjadi isteri yang solehah..barulah rumah tangga itu memberi kerahmatan hidup dan kebahagian kepada mereka dunia akhirat…..ingat..yang penting,..tuntutan agama itu perlu didahulukan dari yang lain,,..insyaallah selamat….bila Allah sayang kita,…takde apa kat dunia ni takkan tak sayang kita..mana yang lebih hebat selain dari kasih sayang Allah, kan??Jadi doa kau jugak..semoga mereka berada dalam lindungan dan kasih sayang Allah hendaknya..

    0

    0
  57. jue says:

    suka sangat ngan scha. walaupun dia ni category cantik tapi orangnya simple dan tak hipokrit. dia jadi dirinya yang sebenar. buat scha, tahniah……..

    0

    0
  58. leman lambung says:

    macamni lah perkahwinan yang direstui.gamabar dgn mak bapak.masing2 happy je x nampak suram.bkn macam oooopppppssssssssssssss.syyyyyyyyyy

    0

    0
  59. Anonymous says:

    cantekk….

    0

    0
  60. maria ribena says:

    kelas kau scha..veil mcm roti jala :)

    0

    0
  61. Aku kesah says:

    sama ctk..

    0

    0
  62. scha ni kuang ajo!! perasan cantik!!! bodoh!! boangang!!!!

    0

    0
  63. kokokoko says:

    em..muka scha mcm biasa dy berlakon tu..klu nk tgk seri wajah tgk ayu raudah..

    0

    0
  64. sweetie says:

    sian nengok mak awal kt sblh tu… mcm disisih je… pelok la sket mak hang tuu

    0

    0
  65. Kurus says:

    like the gown very much..
    off white n in solid color..thicke’
    wish it could be slimmer on the waist line.. just a bit more
    but.. this is already very malay lady like..anyway!

    like the unique veil.. hope that the chignion be a bit high up

    on top of it all… ofcoz the charming groom
    lavish white background
    n ooops almost forgotten.. like the gift too..combination of pink purple lilac flowers

    0

    0
  66. layang-layang hitam says:

    Alhamdulillah dh selamat awal ngan scha…
    nk tggu remy ngan tiz plak kawen..

    0

    0
  67. nenek ummi says:

    kurus~yupz veil nye unique sgt2…nampak cantik veil 2 kn.. pape pn SELAMAT PENGANTIN BARU AWAL & SCHA..congrate,,moga brkekalan selamanya n d kurniakn zuriat bg mnyambung kasih sayang korg…

    0

    0
  68. ina says:

    tahniah…moga berkekalan……

    0

    0
  69. Tengku Sabri says:

    sampai hati awal menduakn ak…. takpa ak simpan rahsia kau…. do not lose contact sama aku ok….. kalau tak gambar kita berdua waktu tu ak sebarkan…. :(

    0

    0
  70. fakhrulizati says:

    tahniah kpde awal@scha al yahya,,,smoga korang kekal smpai akhir hayat,,,meriahnye majlis perkahwinan ,,,,,,
    hahaha

    0

    0
  71. Mirza Ain Yaz says:

    SELAMAT PENGANTIN BARU….. Moga berkekalan….. Amin…. Pasangan secocok…. Sedap mata memandangla… So cute… Perwataksn pasangan pun nmpk sngt simple n baik

    0

    0
  72. fashion police says:

    veil yang unik..tapi aku tetap rasa pelik kain veil hampir sama jenis ngan kain kaki baju kurung tu..tapi okla…
    rambut : paling kemasla rambut fasha jejai setakat ni..fasha beats azza..lisa..and scha..
    dress : the best is still between lisa and fasha…tak ada wow on scha jz the unique nest net alike veil..
    make up : lisa wins
    best couple : scha and awal..perfect ko awal..
    Peace..no war

    0

    0
  73. aki says:

    awal n scha padan sgt2…sama cantik…moga kekal hingga akhir hayat…

    0

    0
  74. Chantek says:

    bila tgok Scha dlm majlis pernikahan dgn ni..

    teringat pulak masa Marion Counter nikah dulu…

    tengok seimbas lalu, mcm seiras lah pulak.. hehe

    0

    0
  75. lantakpilah says:

    majlis yg paling simple but classy.

    0

    0
  76. amnr says:

    sy suka dress nikah dia.. so sweet + simple..

    0

    0
  77. yan yan says:

    OOOOOOO…….

    0

    0
  78. mrlabi says:

    geran dh tkr tgn… tutup la apa yg sepatutnya… x selamanya kita disini

    0

    0
  79. siti alina. says:

    Comellah mereka berdua ni mmg sepadan!!!

    0

    0