Written by Bella | April 8th, 2016

Baru sahaja pulang dari tanah suci Mekah, Rozita Che Wan sekali lagi telah terbang ke luar negara dan kali ini menikmati percutian bersama keluarga beliau di Perancis.

Percutian kali ini disertai oleh anak sulungnya Ammar Affendy, Zain Saidin serta si comel Aaisyah Dhia Rana.

Seperti biasa, Che Ta pasti akan membawa jurugambar peribadi beliau bersama untuk merakam detik indah mereka sekeluarga ketika bercuti.

Jom kita layan beberapa foto sekitar percutian Che Ta dan keluarga di Perancis dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Annas Easkey

94 responses to (20 FOTO) Sekitar Percutian Che Ta Dan Keluarga Di Perancis

  1. makEnon says:

    Che Ta ni berlakon takda la banyak mana sangat. Tapi banyak eh duit dia, berjalan sana sini. Business pun macam so-so je takda lah gah sangat. Hurmmm

    0

    0
    • lol says:

      itu yg kau tau. macam maya karin tup tup je baru tau dia main jual hartanah dah jadi millionaire. che ta ni ada lah tu bisnes dia. dah tu takkan kau nak kata dia ada sugar daddy or makan duit rakyat. hahaha tak semua benda dia kena cite kat orang.

      0

      0
      • Anonymous says:

        suka gambar che ta..nampak classy. xde mulut itik mengada-ngada.

        0

        0
        • Kiah says:

          repect sama che ta ni. at least dia tak caras suami orang. tak menguris hati wanita2 lain. besarkan anak2 dia baru kawin lagi. dari sudut tu kiah respect sama dia. selamat berbahagia …aaisyah memang cute giler. xo

          0

          0
      • Anonymous says:

        ok pics yg ini ok nmapak lah die g oberc tu..klu xsebelum neh gambar muka je..tgn ah..

        0

        0
        • Lara says:

          kan.. at least ada la background yang menarik boleh nampak ngan jelas. And baju2 dia pun ok la, not so over. Hahhaa btw dalam setahun berapa kali dia pi bercuti europe? Kami yang duduk europe ni pun segan nak keluar rumah, apatah lagi nak usung photogragpher kulu kilir.

          0

          0
      • daruss says:

        Betul tue, ada orang kaya sebab jual puki…

        0

        0
    • memyselfandi says:

      ko dengki dah kenapa?duit kau ke dia pakai?

      0

      0
    • Really??? says:

      GIGIH Che Ta usung carpet atas bahu…sampai ke Paris menjual carpet… isyh! ..isyh!!!!
      Raya kan tak lama lagi…… nanti collection carpet-carpet raya akan di jual kat JACKEL. Sebagai duta Jackel, dapat juta-juta….cik ta kena buat promosi carpet raya…bukan setakat jual kain je uols!!

      Cik Ta kena jual carpet sebelum raya….nanti bangla-bangla yang 1.5 million nak masuk Malaysia jual carpet raya… susah nanti nak carik makan dik non !!!

      0

      0
      • anonymous says:

        Really??…komen ko tu namapak sangat datang dari hati yang penuh hasad dengki

        0

        0
      • Tak kelakar says:

        Cuba membuat lawak dengan memalukan orang lain tapi tak sedar memalukan diri sendiri.

        0

        0
      • Anonymous says:

        lawak yg tak jadi lol

        0

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Yang tak suka comment Really??? tu mesti suku sakat Cik Ta atau Cik Ta sendiri. Komen dia sacarstic (perli), memang lah tak kelakar bila tepat kena batang hidung Cik Ta.

          Geli betul bawak carpet kehulu kehilir, si Zain tu pakai lengan pendek je…. macam lah tempat tu bersalji suhu sub zero hahahahaha

          Tulah sakai kaya pergi melancung…..

          0

          0
    • Kipochi says:

      Dulu sebelum kawin dgn zain mana jejak oversea sgt makcik ni kan. Pas kawin tak hagak2… ooo.. tukang translater la zain ni sikit lebih kurang

      0

      0
      • Org biasa says:

        Bodonye kau ni, dia kan ex stewardess. Jadah ape yg ko pk konon die x reti speaking? Loser!

        0

        0
        • Penyapu Lidi says:

          Dia memang tak berapa pandai speaking, jadik pramugari pun sebab MAS yg offer dia lepas dia menang ratu cantik, baru je join dia terus kena pinang dengan pilot ..Tahun 90 -an dulu MAS memang target yg muka cantik, bukan macam sekarang .. Sorang lagik yg sama kes Emylia isteri AC Mizal, yg tu pun MAS offer lepas dia menang ratu cantik, tapi at least Emylia better sikit dari Che Ta, sebab Che Ta ni dia pandai speaking Kedah je.. (Ini sumber dari orang terdekat yg pernah kerja MAS sezaman dengan Che Ta)

          0

          0
      • eh eh kelakarnya komen kauu says:

        Jadi, kalau nak melancong bahasa inggeris kena tiptopmeletop dulu la ye..baru aku tau.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Percayalah setiap perkahwinan ade rezeki yang akan Allah berikan. Mungkin perkahwinan Che Ta dan Zain seikhlas hati jd Allah kurniakan rezeki yang melimpah ruah selps mereka berkahwin..Begitu juga dgn kita, selalunya selepas berkahwin bru dapat beli rumah, beli kereta berjalan2..
      Walaupun aku xbp suke Che Ta coz ade part yg sgt over, tp aku respect die sebb selalu dahulukan family die. Skang jrg tgk die berjln2 dgn kawan2..selalunya msti bersama family die ataupun adik beradik die..Family first..

      0

      0
    • Anonymous says:

      komen aku pulak……JELAK …JELAK…JELAK..SAMA JERR SEMUANYA..GAMBAR DULU GAMBAR SKG SAMA JER..YG BEZAKAN GAMBAR NI IALAH AISAH MAKIN BESAR..TU JE..YG LAIN. MACM GAMBAR DULU2..SEMUA GAMBAR CHE TAH SAMA JEER..HOLIDAY..PAKAI BAJU SPONSOR..POSING SAMA..HAIIII JELAK!!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ”Sentiasa mengingati Allah SWT dan menutup aurat.”..mr.os

      0

      0
    • anonymous says:

      mak enon mak enon….nak mengfitnah je keje ko kan …sbb KO DENGKI

      0

      0
    • Anonymous says:

      dia ad aset,xkn sume bnda kna bgtau kau

      0

      0
    • Anonymous says:

      COMELNYE AISHAH..

      0

      0
  2. lola says:

    p umrah zain xikut sbb jadual padat..
    p bcuti xpnh plak jadual dia padat..
    btw bby aaisyah tsgt la comel…

    0

    0
  3. _ _ says:

    Suami dia berduit…takkan che ta sorang yg tanggung semua…fikir positif…

    0

    0
    • Anonymous says:

      berduit??hihihihiihhii….sedangkan yang tak berduit cam asraf moslem pun mahu 2 anak dara. si asraf sinclair pun dapat bunga cam mis world..jgn mare..

      0

      0
  4. melor says:

    kesian tgk zain…sejak kawin ngan che ta style berpakaian zain nampak ala2 gay, pakai tshirt pink lak tu … ini bukan style zain hahaha

    0

    0
  5. adudu says:

    serious comel gambar zain, che ta n ecah bawah sekali tu. happy family.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Al-?amdu lill?h murah rezeki che ta

    0

    0
  7. Che ta setahun brpa kali erk p luar negra.aku ni nak bercuti ke langkawi je pun tgu Air Asia buat promosi bru dpt pergi. HAHAHAHA!

    0

    0
  8. Aida says:

    panas-panas ni dgn high boots, faux fur .. anyway, enjoy your holiday!

    0

    0
  9. hm says:

    dorang gi situ just ambik gambo aje ke??

    0

    0
    • Anonymous says:

      iye lah…gambar makan gambar hotel mana nak show off…bajet acah2

      0

      0
      • Anonymous says:

        Che Ta mginap d Hotel Hermitage Monte Carlo, perlukah nak psoal kan semua apa org lain buat dan tak buat haha sick minded!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      untung cameraman che tah..kehulu kehilir angkut camera sampai keluar negara..artis hollywood
      pun tak macm ni..first time artis dari malaysia lagi..kerabat raja mana mana negeri pun tak buat gini..che tah yg first ..jgn marah nk ckp..che tah macm orang jakun….just be normal like other people..be humble and simple..kalau melebih2..nampak fake..

      0

      0
      • anona says:

        celebrity luar negara siap lari2 menyorok dari paparazzi nak kan privacy, celebrity kita siap usung photographer sendiri, pastu upload kat ig. huhuhuhuh

        0

        0
  10. Nenek Kau says:

    Ingat masa zaman Zain kena terjah Ketuk2 Ramadhan kat petrol pump. Pakai kereta proton satria je pon. Taklah kaya mana masa bujang dulu. Sedeyhhh!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      mayb rezeki zain murah slps bkahwin,, rezeki d tgn Allah, jgn d sangka org yg pakai keta proton duit tak bkepuk k,,, kdg2 yg pakai lambo pun satu sen pun takda hehe

      0

      0
    • Nonsensical says:

      Wow… ada lagi orang gauge net worth value by looking at what car a person is driving? I think you watch too many Malay movies….. Let me tell you one thing…people with $$$$ would have a few cars for all occasions…i won’t be driving a CLS to mamak in Malaysia at 4am unless I want to attract unnecessary attention.

      0

      0
  11. mimimi says:

    Murah rezeki…jgn dengki..cantik2 gambar kalini..
    Lps ni nk p mana pula..agaknya business n travel che ta ni..
    Kerap ke eropah…bila lagi nk travel masa ada duit la kn..pakaian kali ni
    sgt menarik..i love it..

    0

    0
  12. ninachi says:

    pose asyik sisi kira ja dari haritu. pose sisi lain nampak tua ke? huhuhuh

    0

    0
  13. prefesional gosipgirl says:

    cer google berapa income bisness produk che ta
    berapa payment sebagai duta dia dapat
    cuba tengok insta dia berapa kerap dia dipanggil bagi talk dengan badan kerajaan,kerajaan negeri,company produk etc

    kalau stokist perfume dia pun kaya raya
    apalagi che ta

    tiap kali gi oversea bawa fotographer,balik sini hangpa tau tak berapa magazine bayar nk publish buat cerita dia
    tau tak dia gi bisness trip tapi nampak macam makan angin

    moralnya
    kalau sanjung artis jangan berlebihan jadi kipas susah mati
    kalau kutuk artis pun jangan sampai nampakkan kebodohan sendiri

    0

    0
  14. mine says:

    duit dia p mlancong pn kmu org nak petikaikan…dia da duit p mlncong la..dah dia mampu..happy family ja tu dorg..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    comel, gambar Nampak perut ecah

    0

    0
  16. _ _ says:

    pic last sekali paling nice…

    0

    0
  17. lilo says:

    gambar 1st ngan 2nd cam potoshop sbb angle lebih kurang same kahkah

    0

    0
  18. Lea says:

    Hek eleh common la pergi travel sana Sini, but Malaysians ni Banyak gelabah amik gamba nak show off, bukan actually explainer the country pun. Lol. Orang yang Tak pernah keluar Malaysia Mmg la impress dgn orang bajet bajet travel overseas. I Lagi Suka maya Karin, she really do travel well. And buat lots of activities, bukan acah acah travel Banyak Mcm che ta Ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      che ta ni bkn jenis traveler cam maya karin, mayb dia bawa photographer dia sdiri sbb kt tak tau may ada majalah2 yg sanggup bayar utk publish d majalah diaorg, so che ta hv biz mind kat situ, so jgn sll nak kondem org lain, cermin diri sdiri dulu lol

      0

      0
    • malik says:

      Lea kau tak tahu ke maya karin tu belaan vvip..che ta jauh lebih bagus ada suami bkn kaki jantan ok…jgn lembap sgt ok lea. Haha

      0

      0
    • Anonymous says:

      oh really Lea? aku pasti yg engkau pun akan buat sama spt che ta gak kalau g mlancong ke luar negara, kalau aku pun sama gak sbb aku bkn jenis traveller, aku suka amik gambar sbb nak jd kenangan nanti. tlg jgn jd hipokrit k.

      0

      0
  19. kiah says:

    lantak korg lah nk pg mana pong. cuma brasa hairan dsini. dh xswag dh husband che ta ni. fesyen mcm gay pun ade. sluaq ketat mcm nk pecah teloq. bia lah dia pilih sndr pakai apa dia nak che ta. jgn paksa2 dia pakai pink2 cenggini. muda lagi budak tu. hahahah. lagi satu suka bebena lah bergambo. nasib dh xpakai kodak mcm zmn kiah dulu2. kahkahkah.

    0

    0
  20. bainon says:

    konklusi nya di sini. apa yg saya lihat. che very powerful in this family. korang mesti dengar ckp aku. hangpa mesti pakai sluaq ketat sendat teloq. mesti pakai baju pink. mesti itu ini. xnormal sungguh aku melihat keadaan ini. xboleh ke masing2 decide nak pakai apa? rimasnye kalau ada mak n bini cmni.

    0

    0
    • anonymous says:

      bainon…ko ni duduk serumah dengan che ta ke….terbaik ko mengfitnah….biarlah laki dia anak dia…

      0

      0
    • Anonymous says:

      bainon… bainon…. ko mesti dikontrol suami ko kan hahaha sbb tu lah dengki, atau ko ni maid che ta kah? yg ko tau semua luar dalam family che ta hahahaha

      0

      0
  21. temah says:

    maaf ckp..ms mula2 dl che ta selalu upload gmbar ms pi oversea kt ig rase ok jee…laa ni rase cm menunjuk2 pn ada..somemore, dia xmau terima org tego..tah laa..sebenarnya, sy rase org kita ni terlalu sanjung2 sgt artis ni..sbb tu mereka dok galak upload mcm2 kt ig..kl x suka jgn follow? follow up sbb nk stalk aaisyah jaa.. hehehe

    0

    0
  22. Ikhlas says:

    PERASAN TAK, DATO SITI ARTIS NO 1 MALAYSIA. PALING KAYA PALING TERNAMA TAPI DIA BILA PERGI OVERSEA ADA TAK BERGAYA POYO POYO MACAM ARTIS TAK BERAPA NAK POPULAR MCM CHE TA DAN LAIN LAIN?

    0

    0
  23. ohmymymy says:

    mana anak che ta yg lg sorang. result spm dah keluar kan?

    0

    0
  24. Wow says:

    rasanya tahu sbb apa che ta pilih nice, france coz nice is one of the place yang mengeluarkan homemade perfume terbaik. So mybe related to dianya punya perfume business.

    0

    0
  25. Hamba says:

    Bosan.. xde citer lain ke.. psl bj anjing tu trus senyp je… BN pn mcm tba2 je trus tukar topik diaorg g france lak. Dh malu la tu ble org tgur psl bj tu.. lenkali jgn nk tunjuk yg ko tu mampu sgt.. beringatla ma sng ni. Berjalan sna sni. Xpnah dgr lgsung ada bdn kebajikan ke apa ke utk tolg rakyat msia yg btul2 susah. Cm dato siti n dato k ada lah gk yayasan jiwa. Ko pe ada.. membazir je sume tu. Jgnla nk kata aku dgki. Cuma org xberapa ada mcm kami ni.. dpt sedekah skit jdla. Harap ko leh la sedekah pd org yg memerlukan. Dr dok tunjuk g sna sni. Meluat la org tgok. Berlakon bukannya filen pecah panggung pn. Drama pn biasa2 je. Si zain tu harap oh my english je. Drama lain xde pn. So.. beringatla ms sng ni. Kang ms susah. Xde sape pandang dh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      yg ko baca jugak ceta psl che ta ni kenapa? pttlah hidup ko xder kemajuan sbb asyik dengki jer, jgn hanya nak harap sedekah org jer,,, berusahalah, ko tau ker amal kbajikan che ta dah buat, kalau nak beramal xperlu nak tunjuk lah, geram plak aku ngan spesies dengki camni

      0

      0
    • Lorat says:

      U ingat orang kaya yang tubuhkan yayasan kebajikan ni, betul2 nak buat kebajikan ker? Ada sesetengah tu tubuhkan sebab nak pengecualian tax jer, duit kekal dalam tangan. Yer mmg ada yang betul2 buat sebab ikhlas, tapi tak payah la agungkan sangat kalau buat pun war war satu dunia.

      0

      0
  26. Hamba says:

    Bosannya la. Tba2 lak psl bercuti. Psl bj anjing tu pe citer.. dlu bukan main menjwb je ble sume org duk ckp mcm2. La ni senyap lak. Erm.. untungla byk duit leh berjln sns sni. Org lain duk ikat perut berjimat zaman gst ni. Beringtla ms sng. Ms susah nnt. Xde sape pndang dh. Si zain tu pn bukan berduit sgt. Berlakon x kemana. Ko pn sm la che ta. Bukan berlakon filem pecah panggung pn. Klu harap perfume ko tu. Bukan bau sedap pn. Baik bli victoria secret. Lantakla ko la che ta.bosan duk bc citer psl ko je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dengki hati hitam, kalau nak jd mcm che ta berusaha lah, aku lbh salute kaum lain spt chinese, xpernah dgr diaorg dengki sesama sdiri, bersih hati dulu InShaAllah rezeki engkau akan murah… pasni ada plak yg bodoh komen cakap aku ni che ta

      0

      0
    • Anonymous says:

      yg srh ko baca tu sapa bodoh!!!!!!!!

      0

      0
  27. ikan says:

    tak cantik la photographer cheta ni amik gambar. apekata, amik saya je jadi photographer baru.. sy tringin sangat nak jenjalan over the sea hahaha..
    anyway.. semua ketattttt

    0

    0
  28. Chantek says:

    Mana korang tahu dia bawak personel photographer jgan jgan anak lelaki dia yg second amek kan gambar. Yg tak hensem dia suruh yg jadi blakang tabir.

    0

    0
    • Suneyor says:

      Itu Lyn Alkhaired ( kakak Shrifah Shahira dan Sharifa Sakinah) yg suruh anak dia dengan ex husben berdiri jadik waiter dalam gambar, dia dengan laki baru and anak-anak baru posing tengah makan makanan mahal…. Ceh Ta tak macam tu, Che Ta nie sayang betul kat anak-anak dia sampaikan hingga kini pun anak -anak dia makan nasik pun dia suapkan …

      0

      0
    • Anonymous says:

      sapa yg suka fitnah serupa dajal

      0

      0
  29. dina says:

    overdressed as usual.
    xperlah rezeki Allah bagi kat dia.
    tapiiiiiiiii…dia ni dah kira menunjuk2 dan membazir.
    kahwin dgn zain tu pun sebab nak anak muka caucasian….serik kut anak no1 dan no 2 acuan jawa habisssss….

    0

    0
  30. Anonymous says:

    1st pic tu nampak kaki Amar macam tak jejak bumi. Seram pulak. Hahaha ko jengket ke apa Amar?

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Teringin nk sweet ecape ke luar ngr lg..tp buat ms ni duit xckup lg..hehe

    0

    0
  32. Heliza says:

    Dah terlalu banyak aku dapat dosa kering mengutuk dn mengumpat Cik Ta ni…dah..aku tak nak ngutuk lagi dah…apa apa pun Aaisyah sangat comel!

    0

    0
  33. Anon says:

    Aku pon percaya caption in English tu semua bkn dari che ta.
    Masa program tv astro tu pun dia dah tunjukkan level English dia tahap mana sbb mood swing pon dia tak tau. Berkerut lagi muka tanya zain n zain tergelak.
    Mcm ni jer lah. Ada duit…byk plak tu, upah jer someone to upload photos luar negara with caption in English. Apa susah. Janji duit ada n byk. I do not envy her being wealthy but the fact that she only speaking kedah tu is true. So che ta, masuk la class English kat British Council. Ehhh ada lagi ke BC tu hmmm…

    0

    0
    • Anonymous says:

      I suggest you enrol the same course as Che Ta. Knowledge is virtue. On top of that, the answer is YES. British Council still exists.

      0

      0
  34. salina says:

    Kenapa lah korang ni suka memfitnah org. Dia mmg fasih ckp english lah. Kat rumah pn dia dan anak2 dia bertutur bahasa english jgk. Membuat fitnah lebih besar dosa nya daripada membunuh.

    0

    0
  35. Anon says:

    Wey anon 9:38 jom kita ramai ramai enrol British Council. Ckp byk plak hang ni. Aku ckp pasai che ta. Hang plak menggelupoq. Mek salina pon jom aaa enrol. Boleh che ta tlg byrkan ngeh ngeh ngeh.

    0

    0
  36. Sam says:

    France, London…tempat typical orang Malaysia, artis mahupun rakyat marhaen, pegi. Gi la tempat lain plak, amik gambar naik private yacht (your yacht) kat Santorini ke, amik gambar kt rumah tepi lereng bukit kat Monaco tu ke (your house). Tak pun amik gambar bawak Lamborghini (your car) kat tengah tengah London. Barula masyukkk. Orang tengok pon barula jelessssss (if that’s your intention la).

    I know someone who has all the above. The difference is, takdela gigih dia nak post kat insta.

    0

    0
  37. Leha Gomes says:

    Che ta murah rezeki sbb ramai org dengki n doa x elok kat dia n fem.

    0

    0
  38. miss opppssss says:

    Zain ni da menggemuk ke? sebab semua seluar diada ketat2…….

    0

    0
  39. 22 says:

    semua yang komen ni mesti tipikal makcik2 keje gomen. maklumlah, takde keje :)

    0

    0
  40. rena says:

    tak perlu jealous ! lolz. Moga Allah swt limpahi cik ta & suami..anak2 rezeki yg murah…love you all !

    0

    0
  41. anon says:

    Dengar cerita balik dari trip Europe yang sebelum ni kena tahan imigresen ye sebab tak bayar tax barang barang shopping kau tu? Sebeban pulak tu barang! Ada yang complain, baru kau kena tahan kan. Mesti acah acah artis popular ingatkan tak kena tahan. Balik kali ni jangan lupa declare barang and bayar ye. Malu kalau kena tahan lagi.

    0

    0
  42. nurhana says:

    Syok nya kalau dapat jalan2 cmni.. bertuah la che ta oiii. Sakan aisyah jalan2 ek.

    0

    0
  43. Optional says:

    Zain tak nampak macam husband Che Ta. Che Ta over power Zain. Zain nampak macam errr… her accessory.

    0

    0