Written by Bella | February 29th, 2016

Pada hari Sabtu lepas, telah berlangsungnya majlis resepsi buat pasangan Anzalna Nasir dan Hanif Zaki yang bertempat di Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur dengan tema British Royal dan Fairytale.

Anzalna tampak begitu cantik dan menawan memakai gaun  persis patung ‘Barbie’ bak kata peminatnya  hasil rekaan Teuku Putra Aziz daripada Cosry.

Majlis tersebut cukup meriah dengan kehadiran keluarga kedua-dua belah pihak, teman rapat dan beberapa rakan artis antaranya pelakon-pelakon daripada drama Memori Cinta Suraya.

Berkenalan selama 10 tahun, akhirnya ke jinjang pelamin jua. Tahniah sekali lagi kami ucapkan kepada Anzalna dan Hanif.

Jom lihat beberapa lagi foto sekitar majlis resepsi Anzalna dan Hanif dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Instagram TV9 Malaysia



















45 responses to (20 FOTO) Sekitar Majlis Resepsi Anzalna Nasir & Hanif Zaki Di Grand Hyatt Hotel

  1. zip mulut says:

    mana nelopak..xinvate ke?

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Owhsemmm giler majlis dia ni..
      Susah nak baca org mengkritik..
      Semuanya memuji…

      0

      0
      • Anonymous says:

        tapi i suka klau dia pkai tiara.. yg simple kecik pun dah ok.

        0

        0
        • Tema Camelia says:

          tiara/crown hanya untuk queen, princess and beauty queen je. wedding kalau pakai tiara is a fashion no-no. so in anzalna’s case, she (or the people styling her) knows fashion.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anzalna sebenar adalah berganda2 lawanya daripada -Anzalna yg mendapat sentuhan mekap ini-. :( Tp ok la lawa jugak.. :(

          0

          0
    • Anonymous says:

      aku menunggu kad undangan dari izara aishah je skang nie…tgk berkepit je ala ala nora danish tpi hangpa takmoh kawen naa…

      0

      0
      • Anonymous says:

        serius memang cantik anzalna ni..
        baju dia memang cantik..
        semua perempuan memang impikan camni, tapi rezeki masing2..
        sukaanyaa tengok.

        0

        0
    • mek klate says:

      nelopak nak kawin sblm 30 tahun & nak lelaki matang…ade ke lelaki yg nak kat nelopak tu? pas kawan musuh ketat kawin..terus nelopak pun klua statement pasal kawin.dah nape ko nelopak? meroyan la tu sbb kawan musuh ketat dah kawin grand gitu ko.iisshhh aku rasa mcm nak tag je kat nelopak terus.hehehehe

      0

      0
  2. Anonymous says:

    AKU FIRST KE NI?

    0

    0
  3. Bulan Purnama says:

    Wow. Simple tapi cantik. congrates both of u #Hanzalna

    0

    0
  4. kaklongkeypohchiiii says:

    macam barbie… cantiknyaaa dan sopan je

    0

    0
  5. Anonymous says:

    rupanya berkawan selama 5 tahun tapi tak pernah keluar dating. Salute. Tak jemu tengok gambar gambar resepsi walaupun banyak blog keluarkan gambar yang sama.

    0

    0
    • Anonymous says:

      TU YG BAGUSNYA LAKI DIA TU…SANGGUP NAK KAWAN TP XKUAR…MANA NAK JUMPA LAKI SPESIS MCM NI?

      0

      0
      • rohana says:

        tak guar dating?? ada je gamba berkepit makan sana sini cuma dia ni tak dpt publisiti sgt kluar ngan bf sbb bf dia tu bukan celeb. lagipun nature dia yg lemah lembut dan ayu mmg sume org suke. setia btul anzalna ni ngan husben dia dr dulu smpai skarang..aku nengok interview dia ngan paknil dia ckp awl2 dia dah bawak hanif ni jumpa kluarge

        0

        0
  6. Anonymous says:

    kalu gini rupa bajunya barula percaya 25juta..kbye

    0

    0
  7. Anonymous says:

    cantik..

    *BN xnak cover majlis resepsi akim & stacy kat johor ke?baju stacy pun cantik juga..kalah baju orang kawin juta2 u

    0

    0
  8. Mek chun says:

    Tak perlu crown juta2. Rantai pun tak perlu.Pakai subang je pun dah cukup untuk buat anzalna nampak begitu royal and classy. Dia punya veil simple.tak de rende2 and liplap2 permata swarvoski ke hape. Baju kahwin sangat sopan. Orang bertudung pun bleh pakai. Ni baru KISS(KEEP IT SIMPLE STUPID).

    0

    0
  9. el says:

    wajah anzalna macam seiras che ta waktu muda, mungkin

    0

    0
  10. Lorat says:

    Memnag perfect la majlis dorang ni.. takder gimik bodoh2 semua pun teratur sedap jer mata nengok.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    suka! simple yet so classy! paling suka inai dia yang tak berserabut…sweet sgt inai mcm tu.

    0

    0
  12. miss kepah says:

    pasni mesti ramai nk baju kawen cam anzalna..cantik…

    0

    0
  13. MAK JEMAH says:

    ANZALNA X CANTIK PUN…SORRY

    0

    0
  14. loyalmalaysian says:

    mcm style kristian je wedding ni…cuba koranf amati betul2…sebenarnye perkahwinan org melayu byk yg mcm ni….kdg2 perkara2 mcm ni orang kite seolah2 terlepas pandang…

    0

    0
    • Anonymous says:

      rasanya kalau dia pakai songket..ada pengapit kiri kanan bawak bunga manggar..kaum kerabat berjalan di belakang menatang dulang hantaran mesti xde orang cakap macam style kristian kan..kalau dari cara dia masuk dewan tu orang cakap macam style kristian bagi aku xde bezanya dengan cara pengantin lain masuk dewan cumanya xde crowded yang iring dia..bab pegang2 tu lantak diala dah memang sah laki bini..ada orang lain sampai cium mulut lagi..kalau cium mulut bini ok boleh la tutup mata tapi cium mulut mak kan dah menyumbang pada sumbang mahram

      0

      0
  15. Anonymous says:

    CANTIKKNYE…..SYA SUKA..SYA SUKA…

    0

    0
  16. cikikaka says:

    klu ko nak tau ade bacaan selawat mase pengantin kat pelamin..

    0

    0
  17. kiah pekasam says:

    serius sgt lawa!!!!!! berbaloi ko tgu 10 thn…tahniah!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Aku rasa inilah Wedding of The Year! (bukan yang ’25juta’ tuh) So classy sesangat. Walaupun cuma dapat tengok gambar tapi aku sukaaa semuanya. Tahniah Anzalna n Hanif dan whoever yang merancang wedding yang sangat cantik nih.

    And the gown!!!! omg cantik ya ampun! Syabas Cosry!
    …people are gonna talk about that gown for a very very loooong time.

    0

    0
  19. siput says:

    body anzalna ni kemas. lihat aje dia pakai baju tu. macam barbie. cantik.

    0

    0
  20. Sara says:

    Ni rsnya bru wedding of the year

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Sorry…. tapi i kenalan rapat dengan sedara hanif… sorry to say, orang luar memang nampak cantik, tapi cantik ke kalau sedara dipulaukan… masa nikah siap kena sound kosongkan tempat sebab nak bagi rakan2 artis jer duk situ, tup2 tak ramai yang datang, panggil balik sedara… bila makan lepas nikah, sedara makan dengan bibiks…perghhh… utk reception ni pulak, memang la nampak classy reception as bebudak langsung tak boleh masuk..jemput couple ajer…
    The wedding memang cantik tapi lebih cantik kalau sedara diutamakan… bukan sekadar picisan…

    0

    0
    • superhero says:

      setuju :( terkilan

      0

      0
    • Anonymous says:

      biasala buat kat hotel..mestila dah siap2 booking tuk berapa orang..kalau campur anak t xcukup plak makanan..kalau kat kampung bolehla jemputnya mak ayah je sekali datang dari anak sulung sampai anak no 5 datang..lagipun pengantin dah serahkan pada pengaturcara majlis kan..selalunya pengantin tak tau apa pun tapi kesian pengantin yang kena marah..chill je la

      *pesan mak aku kalau orang jemput pegi tak jemput tak payah la pegi..takde nak habiskan minyak keta & buang masa aku hahaha

      0

      0
  22. ciksalma says:

    as usual less is more

    0

    0
  23. Sam says:

    Lawo baju. Tapi kalau betulla apa yg dikatakan pasal menyisihkan sedara tu, ish ish mmg tak patut….

    0

    0
  24. sedara anzalna says:

    Tak payah nk meroyan kat sini cik anon yg kononnya sedara hanif oiiii… Biasalah majlis kat hotel yg satu pax bayor 150 mmg tak ler nk dibaginya bebudak masok…. Uuu aii x penah gi majlis kawen kat hotel ler niiiiiih. Klu nk layanan first class tgulah anak sendiri kawen sok eaaaaaa. Bagai sgt.

    0

    0
    • Anonymous says:

      i kawin kat hotel juga and yes, kids are not allowed but kau tak paham kot perasaan kene pulau dgn sedara sini. we put families first and then kenalan2 rapat ni di meja2 belakang immediate and extended family. not the other way around. kene jemput sbb nak ramaikan tetamu tp kene pinggir sbb tak cukup “high class” kononnye. i hope one day you get to feel what we feel.

      0

      0
    • Anonymous says:

      i pernah attend my aunt’s wedding dengan harga RM250 pax yang siap hantar menu awal kat jemputan… faham, kids are not allowed tapi takde pulak my aunt pinggirkan sedara… sedara jemput dulu then baru rakan2 yang lain…

      0

      0
  25. salmah says:

    gown dia mmg sgt lawa. esp sbb hand drawn so that makes it very unique. satu sahaja dlm dunia ni. tapi pd pendapat aku la, tak sesuai for a wedding. gown design mcm ni lebih sesuai for a ball or a dinner party – without the trail. but its her big day, so suka hati dia la nak pakai apa pun. she looks beautiful in anything.

    0

    0
  26. bantal busuk says:

    yg aku pasan kat sini org takleh lansung komen negatif pasal anzalna…kalau komen negatif je kene bash. dia bukan malaikat ye. setiap org ada pendapat masing2.

    0

    0