Written by Bella | February 15th, 2016

Sah bergelar suami dan isteri pada 8 Februari lepas, pasangan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin  telah mengadakan majlis resepsi kedua bertempat di Mandarin Oriental Hotel, Kuala Lumpur

Tampak sedondon mengenakan busana warna putih ala putera dan puteri raja Inggeris dengan iringan bagpipes.Majlis tersebut berlangsung dengan cukup meriah sekali dengan kehadiran keluarga kedua-dua belah pihak, sanak saudara dan juga rakan-rakan artis.

Majlis mereka juga diserikan lagi dengan persembahan khas daripada Datuk Siti Nurhaliza.

Sam dan Syatilla akan mengadakan satu lagi majlis resepsi khas buat  peminat mereka di Interior Design City Centre (IDCC), Shah Alam pada 20 Februari depan.

Buat peminat Sam dan Syatilla berikut kami sertakan beberapa lagi foto sekitar majlis resepsi kedua mereka dengan  membaca artikel ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Instagram TV9 Malaysia


src=”http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/ARTIS%20MALAYSIA%202/sam%2013_2.jpg” alt=”” />

52 responses to (20 FOTO) Majlis Resepsi Kedua Sam & Syatilla Di Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur

  1. ayda kasturi says:

    da berhabis banyak ni harap2 kekal la kawin…jgn xsampai setahun bercerai da ler…ape pon doa yg baik2 je….tp membazir..k bai

    0

    0
    • Doakan says:

      Sorry guys but so far takde sape lgi dpt lawan dress cinderella wedding reception ramona zamzam ngan laki palestin dia. 25 juta pun tapi lahaiiii..
      Btw sape tau sape yg buat baju kawin ramona zamzam ye? Akak nak kawin thn dpn hehe

      0

      0
      • Anonymous says:

        sekali lg ke camner?

        0

        0
      • miss lollipop says:

        banding dengan ramona lagi…. ohhh pleaseeee la.. meluat dah eh.. mesti banding dengan ramona..

        banding la dgn miz nina tu, anak jutawan,ayahnya antara paling kaya di malaysia hantaran dan kenduri semua sederhana..

        0

        0
      • cik kiah says:

        aku rasala kau ni mmg ramona zamzaqm kot… rimas aku bca entry semua dok puji dress ramona bagai… skank ni org tgok kualiti.. klu crown kat kpla tilla tu pon da 8 juta.. mampu ke??? 25 juta ntok semua majulis die… tgokla 3 hari btrurut2,,,.. bkn ape semua majlis kawen org dok puji baju… org x tgok sgt kak baju tu… org tgok majlis grand x grand… klu smp ade kerabat yg mencemar duli siap menteri dtg ape namanya??? x grand?? kat majlis yg dsnjung tu hado ke??? xdok kan… btw aku doala semuja artis bkekalan.. jgn la xsmp sthun kawen bcerai berai…

        0

        0
        • Sorry k says:

          Mmg i fan ramona sbb pnah bgi gift kat die so dah jmpe beberape kali n die mmg baik.. Jgn la marah, maybe sbb wedding satu2nye artis yg i pnah pegi is wedding ramona, so i ckp je.. i mmg suke baca beautifulnara juga.. So kdg2 trlepas kat sini smbil komen2. Tpi tak semua psl ramona tu i yg komen, i pun tgh study lagi kat uni.. Tpi fan based ramona mmg kuat. Pegi mane2 pon org ckp psl dia..

          0

          0
    • Anonymous says:

      so shweeeeet….cemolot lg. like sgt.
      tp ngape ramai xsuka couple ni yer? apa2 yg dia org prnh wat salah ke

      0

      0
    • Ciliboh says:

      Pakai spec hitam dalam dewan camtu bole nampak orang ke? Ok be positif spec pun ditaja so terpaksa pakai. Kbai.

      0

      0
    • Kuangja says:

      Masa farid kamil haritu kecoh pasal pakaian polis. Ni lebih kurang mcm polis punya sikit, askar punya sikit. Tau arwah pak dia polis, tp tolong lah hormat gak pakaian seragam org. Bapak aku yg da pencen tu mampu geleng kepala ja tengok org zaman la. Senang senang sangat..
      Dpt tajaan pon pakai je la baju pengantin biasa2, org yg ada family jadi askar/polis je akn fhm prasaan ni..
      Lagi aku nyampah ngan due ekor ni

      0

      0
    • Lapyu says:

      Perasan tak boleh kate 90% artis pegi wedding ruzainideqda and dlm 10% je yg pegi wedding samtilla

      0

      0
    • minah jambu pet lovers says:

      kalau sam ngan si tilla ni mesti kekal punye pasal si tilla ni dia queen control ..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    putera puteri inggeris??? errr…. tang mana tu…. serius tah ape2 gaya rambut…

    0

    0
    • Ajis says:

      Kan!! Putera puteri inggeris aku rasa wedding ramona zamzam ada la jugak sbb baju reception dia mmg english habis. Laki mat saleh dia pakai suit & tie. Ini? Aku nmpak cam baju polis tadi heh heh.
      Lagi satu nape tila ni suka buat muka garang ek? Aku rasa dia lawa la gak bila senyum

      0

      0
      • Confident says:

        Laki mat saleh? Tau la huby ramona muka matsaleh tapi dia org plestin lah

        0

        0
      • takmau says:

        yer ker laki dia pakai suit & tie?? xde ponn

        0

        0
      • alahai says:

        aku ske je ramona tu tp sket2 duk puji ramona.ikhlas ati aku tgk laki ramona tu xensem pon.yg duk puji lebih2 tu npela.kurus keding,hdung besar cmtu.ensem ktne tah.ni bknla nk hina rupa org tp xyhla duk puji lbh2 sbb mmg bese je laki ramona tu.bsepah lagi org palestin lbh ensem n org melayu lg ensem dr laki ramona tu. ensem x ensem xpenting pon,yg penting baik je. n lg 1 ramona pon br kawen jgk so xyhla puji cm dia plg bhgia.rmai lagi artis kawen ngn org melayu bhgia jgk…

        0

        0
  3. Divo says:

    U all should See wedding Designer Ruzaini ye tema bollywood. Even tiada tajaan 25 juta.. But its so meriah, classy, cantik gile n nampak exclusive ngan artis2 sporting wat show menari khas utk pengantin..for this wedding samtilla sayang sgt.. Ngan baju ooohhhn gosh why pakai kembang ala cinderella merambu semcm.. Patut more modern
    Exclusive.. Ohhh lupa mak SAM Yg uruskan.. No wonder ..mmm

    0

    0
    • sukati aku jer says:

      MAJLIS TU MENARI2 SEMUA TU MELALIKAN. DAH NAMPAK MCM PARTY BOLLYWOOD X NMPAK PUN MELAYU KAWEN? ITU YG CLASSY??? NOSENSE. DAH LA PENGANTIN TENGGELAM DGN AKSI OVER ARTIS. MCM ROZITA CHEWAN PLK YG KAWEN

      0

      0
  4. Abang polis trafik says:

    Mcm baju abang polis trafik je..hahaha

    0

    0
  5. Lorat says:

    Apa ker bala punya wedding hoi… hazab giler aku nengok dengan pakaian beragam, dengan spek hitam, dengan comolot.. eiii kena taja cenggini sekali buruknya, baik kawen free jer.

    0

    0
  6. Me says:

    Putera puteri apanya nara oii..tmj kahwin pun tak ada la poyo dengan spec hitam.lepas tu ni wedding dress zaman inggeris abad ke berapa ntah..cik puan khaleeda pun pakai baju simple je..tak payah la nak puji sangat artis-artis bila bab kahwin ni.. tak ke mana pun.rakyat Malaysia dah bosan…gosip lain please.

    0

    0
  7. Aku Manusia Biasa says:

    ermmmmmmmm, not wedding of the year, sorry to say siapa2 yang taja majlis ni, memang teruk korang rosakkan majlis samtilla …. semua mcm tak kena, paling aku tak berkenan tu main buka2 veil, ouch! very the not islamic kan …….. tak suka komen aku, tak pa, tapi aku mmg rasa meluat canang show off bagai kawin 25juta, tapi tup tup, wedding mcm biasa2 ja ………..:(

    0

    0
  8. well says:

    aah..masa lanah nodin kawin pon takde lah mekenzi bukak veil bagai..so nampak tersusun..wedding planner diorang sangat komited

    0

    0
  9. jj says:

    Sangat2 x bkenan klu pengantin lelaki pakai spek mata itam time wedding..dh mcm org buta pun ada..suasana nmpk mewah n elegant tp ntah..meriah nye mcm xde..hmmmmm…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tak lama lagi lahir lah genarasi pembohong……. lanjutan dari nenek dan emak bapa pembohong…..

    0

    0
    • eija says:

      knp x puas hati sgt dgn dorang? awk perfect? dia bkn bohong mungkin nak surprise kan peminat. xpayah nk judge org sgt la awk…. awk pon bkn mulia sgt nak ckp lahir gen pembohong. ish

      0

      0
  11. adelia says:

    nara…buat homework skit. tang mana inggeris tu…….. deco pun tak…apatah lagi pakaian. ohh maybe sebab pakai tiara kot…hahahah

    0

    0
  12. satilah says:

    sorry guys… wedding of de year aku vote ruzaini+deqda..grand, meriah, sporting, zero kepoyoan…bertuah pengantin perempuan diraikan dlm majlis mcm tu..so happening.xperlu canang awai2 wedding of the year ka century ka apa ka.. xpa2..lg 1 resepsi dgn peminat hangpa nnt kasi naik 2 tangga k..good luck

    0

    0
  13. innaz says:

    kenapa aku selalu nmpak laki kakak dia je yg selalu ddk sebelah tilla…ayah dia dah tak de ke???

    0

    0
  14. sara says:

    kan cantik paki shawl tu…ni paki turban dah rupe balutkepala dengan tuala pas mandi…hahah

    0

    0
  15. dina says:

    fazura x jemput ke?
    artis hollywood tu…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tema ala raja inggeris???lagi sekali nak cakap korang ni nak tiru anzalna ke???pre wed pun tiru anzalna..to anzalna..make sure you punya wedding reception nanti lebih ‘boom’ dari ni okeh

    0

    0
  17. neutral says:

    bukan nak jeles…tak ada kah pic with keluarga perempuan..adil bagi kedua2 belah keluarga…ini asyik keluarga sebelah lelaki…..mau juga tengok keluarga pihak perempuan..ok…

    0

    0
  18. daun says:

    Omg sam…x nmpak mcm pengantin,nampak mcm samseng sesat adalah…dgn rmbut tercacak, spec hitam besar,bju ala2 militry…x sesuai langsung dgn syatilla yg dh ok pki dress+proper tdung. Yg kelakar time mkn pndai plak buka spec tu…x nmpk lauk ke….wedding yg nmpk soooo cheap….simpati kt couple ni,duit ada tp taste xde

    0

    0
  19. Gamber says:

    Sangat tak sesuai. Ni wedding wei. Walau aku tak minat Erin apa tu dan laki dia anak jutawan tu tapi cuba tengok bila kawin semengah sikit pakaian nya walau sedikit seksi. Ni macam kau pakai costume je Sam dan dapat baju kat kedai bundle. Btw, Ramona obsess ngan diri sendiri ke? Tang komen je nama dia dan laki dia naik. Padahal so so je rupa laki dia yang keding tu. Dok kat sini pon pakai visa student

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aku ternanti-nantikan wedding of the year Nora Danish mesti meletop kan.

    0

    0
  21. eija says:

    samtilla tu byk shoot gambar sebab dah banyak jurugambar sponsor nak ambik gambar dorang. takkan semua nak ambik masa majlis. baju pun banyak designer sponsor xkan nak pkai dalam satu majlis. dia pakai pre wedd, pakai post wedd, so okay la dia pakai semua yang org nak sponsor, dia x tolak sape yg nak sponsor dia. bila dia pkai yg org sponsor tu, otomatik dia akan mention lepas tu jenama tu dapat dikenali lebih ramai. secara tak langsung diorang dh tolong peniaga tu semua. paham x. kenapa asyik nak fire nk blame samtilla? tak paham aku lah. yg dia kata cost 25 juta tu bila dh campur2 semua total /harga yang sponsor bg. bukan satu majlis tu 25 juta. korang ni paham ke x sebenanrya konsep sponsor? mcm korang tgk tv jugak lah, bila abis tu kan kuar tajaan pakai tempat hotel ke apa bende semua tu.. kan dapat ko tahu artis tu pakai bju jenama apa, sape taja… aduhhh kesian samtilla tau x… diorang ambik gmbar utk wedding card kt studio korang kata ambik pre wedd kat kedai ah tong pdhal tu shoot utk wedding card je pun, tu pon tajaan, yg tak taja cuma brg hantaran je kan. sudah2 lah nk ngutuk samtilla, dh bukan dia yg mintak org taja, ramai nak taja, oklah dia terima semua dari yang kerek nak pilih2 jenama tertentu je kan. dia pakai semua tajaan, dia bgtahu semua apa yg org taja, dah ramai yang tahu jenama2 sekian2.. kan bagus tu?? sikit2 nak compare dgn ramona zamzam, dia mungkin x dpt tajaan sebanyak samtilla, dia kawen dgn sape je. shaheizy sam kan artis popular, tilla pon tgh naik, so ramai nk sponsor.. tolong terima kenyataan wahai haters sekalian. hidup jgn nak tahu blame org je. dimata tu serba x kena dgn org. awk je perfect kot. ok bye.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Beria nye kau

      Btw mereka ni bagi komen jujur huhu
      Wedding ni mmg hambar..wedding RuzainiDeqda mmg meriah..baru lah rasa suasana kenduri kahwin.. Di raikan lagi

      0

      0
      • eija says:

        wedding yg tenggelamkan pengantin tu meriah? yg ada menari tu kenduri kawen? yg jemputan lg over dr pengantin tu classy? sbb ada tema. ada ke kawen main tema? kawen tema kawen la paesal nk jadi mcm bollywood party plk. so moralnya jgn nk compare mana2 pihak. masing2 punya majlis ada beza. ada kelas sendiri.

        0

        0
    • tecit says:

      ape ko membebel panjang2 ni malas aku nak bace. blalalabala

      0

      0
  22. Sam says:

    Erm okay. Congrats. Tapi hopefully pasni takdela Nara nak mmbusy body nak update pasal diorg ni (unless something betul betul news la). Muak la Nara. Kang tak pasal pasal diorg ni gi buat groceries pon Nara nak cover. Kalau stakat nak puaskan hati karats, they can always go to their idol’s instagram or something.

    Tak pasal pasal kene kutuk kat sini sebab over-exposure.

    0

    0
  23. gogo says:

    kesian serba xkena

    0

    0
  24. mak lemak says:

    veil tilla tersangkut kt mahkota ke? patut nmpk pelik smcm. photographer pon nmpk mcm x profesional.

    0

    0
  25. mu says:

    tak penat ke nak judge orang nih? tak bosan?

    0

    0
  26. Mcm2 says:

    Dulu mak sam dgn sam xpon mcm skrg ni..tapi sejak sam popular mcm over plak dh mak dia ni siap cium mulut..klu brckp je mesti nk nangis

    0

    0
  27. Anonymous says:

    yg aku npk sam cium pipi maknya cuma dkt2 dgn mulut..ke aku yg kero? korg ni xyah la nak banding2 kan artis2 yg kawen nih! sekadar doakan yg terbaik utk depa2 tu cukup ler..! org tu kawen hepi seronok2 korg yg sakit jiwa nk komen mcm2! hahahaha…kelakar lah! biar la depa nk wat cemana pun msg2 ada taste sendiri2! korg kawen camne plak?! tak suka tak suka pun tetap juga amik tau! huh!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Perkahwinan yg ditaja juta juta biasanya fail…
    Salah satunya adalah…perkahwinan Che Ta & Zain.
    Ni lagi…. 2×5. Gebang2 lebih

    0

    0
  29. sje komen says:

    xtaula napa xnampak best kenduri samtilla ni.xberseri

    0

    0