Written by serenity | January 5th, 2012

Kadang-kadang kalau kita pergi ke kedai buku macam-macam gambar boleh dijumpai. Di satu rak di sebuah kedai buku di ibukota misalnya, kami pernah terjumpa buku gambar-gambar New Kids On The Block zaman tahun 1989 yang sudah kuning dimakan usia. Kelakar kerana Penulis blog Jejari Runcing memberitahu dia telah pergi ke sebuah kedai buku baru-baru ini dan terjumpa majalah lama yang menampilkan wanita ini:

Rasanya anda kenal siapa dia bukan. Kalau anda tak berapa jelas, ini lagi sebuah gambar yang telah disnap oleh Jejari Runcing:

Kami sebenarnya ingin tahu juga bagaimana wajah Rozita Che Wan boleh bertukar menjadi seperti ini pula:

Kami berfikiran positif, mungkin ini kesan Safi Rania Gold. Gambar-gambar ini dipapar semula di entri ini dengan mendapat kebenaran Jejari Runcing, lawati blog beliau di sini.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

140 responses to (2 GAMBAR)Perubahan Wajah Rozita Che Wan, Ehem, Apa Rahsia?

  1. minah mangga duk mengadap macbook siang malam says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 84
    • ekau says:

      ko bodo?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 121 Thumb down 8
    • terasa ke says:

      Cantik tak asli kah?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 2
    • menyampah dekat minah mangga duk mengadap macbook siang malam says:

      x heran dow!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
      • biru says:

        LOL…muka ramlah ram pn tegang smcm jer aku tgk…dia pn mkn tempe jgak ker…hehehhe

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
        • menyampah kt malaun y menyampah dekat minah mangga duk mengadap macbook siang malam says:

          muka skg lg cun woooo…..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • mma says:

      teknik solekan. jawapan yg hado!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 2
      • Nyah Cantek says:

        Think positive pls sebelum ckp botox or whatever , btw kat Malaysia ni da byk pusat kecantikan buat liposuction utk muka and neck , dan rawatan utk slim kan wajah , ish3 uols nie , kalau mcm Rohana Jalil tu , korang tawu sndiri la kan , muka da mcm kucing .. sorry kilafairy D: but i have to be honest , thats all TQ

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
        • kucing parsi vs nyah says:

          ish3…td ko kata pk +ve…ni da ko kata mahluk ciptaan ALLAH…mcm kucing?apa tue…cer kalu org kata mak ko mcm haiwan2 yg lain…ko marah x?xbaik mcm tue…kalu nk sucikan hati, +ve kan pikiran…..ko kene pk dr sume aspek…ni awal2 komen ko…kemain sejok ati aku…msk part rohana jali..tetiba sentap…xbaik!!!

          alah abg nara…cer cari gambo2 lama erra, ziana zain, fauziah latif, linda on…sama gak..skrg dorg lg howttt…..bnyk perubahan….but mgkin ni sume sbb kan..teknik make up…n bnyk rawatan2 kecantikan….tp perubahan dorg xde la ketara….still cantik…kelas!!suke tgk….mcm ita che wan ni pon..skrg lg nmpk segar…lg tua, lg bergetah..nnt aku kalu tua pon..nk mcm dorg la..cer abg nara intvw dorg…apa petua…share2 la…nk tau..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
        • cik joyah says:

          actually time kasih gak kat photoshop~ segale kedut segale kembang sume leyh edit… terbaekkk~

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • tyra says:

      xbaek kata die camtu….sesetgh org tu makin berusia makin lawa taw…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 15
      • mine says:

        ye setuju.. mcm makcik sy, makin tua nmpak makin jelita.. lgpun kalau tgk gambar yg terdahulu, rozita tembam sket.. skrg kan die makin kurus n makin pandai bersolek.. boleh tak jgn mengeji n mengata org.. tgk diri sendiri dulu la..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • hungry bird says:

      botox kot…hehehe..jgn mrah eeyh…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 9
    • @.@ says:

      sama je.. pakai contact lens dgn bulu mata je pun.. so wuts the matter, nara?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 12
      • Adam says:

        Setuju! Muka dia sama je. Yg buat lain ialah solekan dan penurunan berat badan. Abang Nara, jgn pandang rendah pada teknik solekan please.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 6
    • Blog Pink says:

      dulu che ta xpandai pakai bulu mata…and now kita tau nape die suka pakai bulu mata…and kontek lens..

      yeahhh she look young!!!!!hehehhe…

      Fazura jugak asli selamanya….jangan marah yerk

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 1
    • hh says:

      ooo.. patutla mulut anak die yang besar tu ikut die la rupenye!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 3
    • eira says:

      ade iras muka anak2 dia dalam mgazine tu. kate baka suami tapi baka sendiri rupanya.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
    • fifi says:

      aku pelik betul org cakap dia cantik, aku nengok dia huduh betul harapkan mekap sekati je dia tu. Gambar tu macam makcik pinjam kt kantin sekolah buat model tudung. Anak2 lagi muka mcm hampeh mulut besor kemain.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 31
      • cantik sikit sebut makcik pinjam kantin. tolong lah sensitif pada kami yang berkerja di kantin ni. at least kami mencari kerja yang halal, bukan la mencapap tak tentu pasal.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
        • Sitty says:

          @fifi – kamu tau siapa yg bikin muka hampeh mulut besor kemain anak2 RCW tu??? kenapa bercakap mcm orang xde iman je ni?? (xkisah la kamu agama apa sekalipun – setiap agama mengajar yg baik2 belaka je.)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
        • suke tgk komen says:

          hihihih…apa2 lah.. What eva…suke bkak BN ni sbb gosip pasal artis cpt sgt update..yg pling penting yg tkde dlm paper slalo ade kat cni…n most yg sy suke adelah mmbca komen2 dari pakar pengkritik sekelian, ustaz2, ustazah2…manusia mmg cepat menilai org lain, tapi tak prsn kdg2 apa yg kt ckp tu skurang2 10% ade korg wat.. Tak suke mcm mane pon korg ttp bagi komen kan… Hopefully if ade yg menegur @ mengkritik tidaklah terlalu berlebihan ya… Yg berilmu jgn mudah sgt pandang enteng kat org lain… Ok.. Selamat mengomen…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • hakela, dah dibagi ruang komen. kami pun mengomen la sambil mengunyah karipap yang dibeli di kafe neelofa buat sarapan bersama che det.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
    • adooooo says:

      ADA AKU KESAHHHHHHH?????

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Walawehwehweh says:

      geli aku tengok mata die..
      siyes plastik

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. kunangkunang says:

    nampak sama je. teknik make up je lain.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 9
  3. didi says:

    RCW??IS IT FOR REAL???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  4. Sepi says:

    Dari wajah makcik2 bertukar menjadi hot babes.. Ada papa kaa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
  5. AKU says:

    BOTOK BOTOK

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
  6. positif says:

    mesti sebab teknik solekan. jawapan yg hado!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  7. Velagak Diva says:

    DOLU2 CIK TA X PAKAI BOLU MATE PELSU OKAYHH., DLU MARKET X TGGI HOKEYHH.,. DOLU X FOFULER PKAI BOTOX OK.,. KINI HARUSLAH COCOK TANG ATAS TANG BAWAH DADE PON NAK JUGAKK *EHHHH

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  8. bbycumil says:

    ala mekap je tebal2..komfem muke nmpk lg cun..wakaka

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
  9. RCW says:

    air sembahyang :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 7
  10. aku tak berapa nak kisah sikit2 ada la says:

    yang atas tu rozita che wan gak ker?dah mcm rahimah rahim je

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
    • madam propa says:

      owh pleaseeee!
      encik nara nk tlong naikkan rating blog elia kew??
      siap bg link bagai

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 11
  11. lalala says:

    pic atas macam kak senah…pic bawah mcm anak kak senahh….lain nau~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  12. natasha says:

    namapak sama jek… just mekap dlu n mekap sekarang

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 10
  13. amethyst says:

    dulu cik ta noob bab solekan..sekrg ape2 guna khidmat Amy Janz..amy janz mekap meletup ok, muka besa2 pun boleh jadi ala2 selebriti

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  14. BOTOX says:

    botox laa pe lagiii

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  15. cik siti says:

    bibir die dlu gincu tebal kowt….nmpk bibir atas tu tebal…skg gmbo bibir die hot gile..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  16. aku says:

    PESYEN 20 TAUN DOLU2…..
    GAMBO BAWAH TU PESYEN SKARANG…..
    DOLU ANAK DARA XPE XPESYEN2 PON…
    SKARANG IBU TUNGGAL KENA BERGAYA SKIT….
    APEPON RCW MMG SANTEK…….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 7
  17. lala says:

    dia mmg cantik la…mekap style dulu ngan skrg mane nk sama..xkn nk ikt style dlu2 lg kot

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 5
  18. Black rose says:

    haha aku dok syok ja baca komen lawak2 belaka

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  19. aziin says:

    dlu berisi skng kurus da lain lar nampak…lagipn dlu make up nipis ni make up tebal…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  20. jaa misi says:

    Ala bezanye dulu muke tembam pastu xde bulu mate palsu, pakai tudung pun style dolu2 mane ade tudung syria / express yg stylo cam skrg..pic skrg da kurus mekap pun gempak misti la cun..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  21. peluru says:

    michael jackson slamber jek buat 1 bdn dia, xkn cik wan kite ni wat muka je dh nk heran..

    PEACE YAWW!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  22. Reena says:

    Dulu tak pakai bulu mata pelesu lebat-lebat, tingkat-tingkat..tu yg nampak biaser jek..dulu tak pakai Safi Rania Gold uols..haruslah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
  23. calculator says:

    Bukan pic rahimah rahim ke yg atas tu?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  24. zarin says:

    tang bibir tu, mekap dulu2 memang suka lebihkan gincu utk nampak bibir tu tebal…sekarang rcw dah kurus, tu yg muka dia kecik je…part mata, dulu masih fresh takde bulu mata pelesu..sekarang pkai bulu mata tingkat2 tu yg tak nmpak kelopak mata…kan ada gmbar real dia tak mekap time berlakon jadi pengemis? apapun, die mmg cantik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  25. Miss LaLa says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 39
    • darya says:

      Explain how she lost the creases at the sides of her lips, tons of make-up can’t hide creases that chiseled.

      Seems like her cheeks had lifted, wrinkles at the sides of and under her eyes have been erased too. We’re not stupid, make-up can’t do that.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 6
      • Miss LaLa says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 35
        • darya says:

          And not everything has to be about make-up. And we’re not saying she’s not pretty.

          In that pic, it’s like there are almost no creases and her lips are ‘arching’. And her cheeks are lifted in this pic as well:

          http://limauais.com/wp-content/uploads/2011/04/RozitaCheWan-SafiRaniaGold-LimauAis-1.jpg

          There are also other pic, where you see her cheeks seem lifted:

          https://lh6.googleusercontent.com/-Di1Rk0wqw4E/Tv6Odi25JAI/AAAAAAAAQSM/JlGivIq9yVs/s0/butux_04.jpg

          I’m pretty sure no one can buy that make-up is the solution to all aging effects, otherwise no one would bother using botox, no? Because there’s always make-up, why didn’t I think of that before.

          The fact that you learned cosmetology is irrelevant.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 7
        • Miss LaLa says:

          How is it irrelevant? I don’t want people to go around thinking I write BS like you did. You googled pictures of her and started comparing pictures of her taken years ago and decided she used botox. Well, I on the other hand prefer to look at her pictures and be amazed at how makeup can change one’s look. I really don’t wanna argue over this cause if I write another long ‘irrelevant’ explanation on makeup technique, it’ll make you frown. I guess that would be better and you can try that technique yourself and see if it works :) … and always bersangka baik. BYE BYE

          Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 22
        • darya says:

          Trust me I wouldn’t have replied to you if you didn’t sound condescending. You said ‘how can anyone be so stupid’? Yeah, the fact that you learned cosmetology gave you that knowledge, and nobody here seems to have learned cosmetology so should it be surprising that you know better about cosmetics than them?

          I’m not making my conclusion from this pic, but many pics of her so my observation would be fair. When you see so many inclinations that the ‘agelessness’ seems fake but you keep telling yourself that it isn’t so, you’re just lying to yourself.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 6
        • MAK MINAH BOMOH SUSUK says:

          ADA MAK KESAH DIA PUNYA SHADING KE,MENATANG APA KER?JANJI DIA MAI JUMPA MAK 6 BLN SKALI,MINTAK MAK TOPUPKAN SUSUK BERLIAN GITEWWWW!!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Miss LaLa says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 30
  26. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    memang la rozita nampak lainnnnnn ni gambar taon bila ni? badan dia agak berisi tembam mesti la berbeza ngan muka dia yg sekarang ni….. dulu mungkin rozita lm tau ape2 pasal make up n pesen tol tk….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
  27. apeapejela says:

    so..kalau die botox?kalau die operate muka dia?ape kesan kat korang?tanye jerrr.. :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
    • ermm says:

      sesungguhnya manusia2 fake itu meninggalkan kesan buruk pada masyarakat…khususnya muda-mudi.. mcm remeh, tapi tidak..

      bg aku kalau betul dia buat botox tu smua, usah lah kita support die lagi..takut nanti makin menggalak.. Bukan kerana dengki ke jeles ke..tp benda yg salah, kita tak boleh sokong..

      Ya, die cantik sbb die ciptaan Allah, tapi kalau die mengubah ciptaan Allah kan dah dosa.. Dosa2 maksiat ni semua, nanti tuhan turunkan bala, semua org kena.. Jadi sbb tu, budaya2 maksiat artis2 ni kita jgn ambil remeh sgt.. lagipun dorang ni sering menjadi ikutan.. Makin lama makin ramai la yg nak buat camtu.. Yelah, peminat kan tak kesah.. lg bertambah2 lg ada la peminat golongan2 camtu..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  28. mak jah says:

    atas tu mak dia..bawah tu anak dia

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  29. edylema says:

    haha sudah mcm AVATAR daaaaaa….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  30. terry89 says:

    botox??ce tgk betul2..pipi die same je kot dr dlu smpai skunk..n korang tgk lipstik dlm pic lame die tu..punye la jauh lipstik die mnyimpang dr bibir die..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  31. ayu redah says:

    bg ayu dia cantik bg umur dia. hentikan spekulasi.tgk diri sendiri,mmpukah kita kelihatan begitu pada usia itu. sekian.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
  32. ? says:

    yg nmpk beza bibir dier…bibir dier nmpk nipis cket b’banding dolu2..ape kate anda?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  33. lola says:

    kalau perhatikan betol2 pic lama bibir tu nmpk tebal sikit sebab letak lipstik lebih pada bibir. sbenarnya kecik je mulut dia..try perhati betol2

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  34. emma says:

    EXCUSE ME, encik nara, ini RAHIMAH RAHIM lerr.. bukan nya ROZITA..heee.. peace no war

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  35. emma says:

    eh jap. klu xsilap ler. aku mcm pernah nmpk.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  36. hadoooo says:

    make up pun leh buat lobang idung kecik ek? dulu mcm besar je lobang idung… skrg cantik la plk lobang nyeee….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  37. gigi says:

    pakai tudung x pakai tudung..dulu gemok skrg kurus.dulu xda kontek lens..dulu xda bulu mata unta

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  38. Lagubestbest says:

    Kesimpulannya, makcik2 kat luar sana pun sama cantik dengan rcw, bezanya makcik2 kat luar sana tak tahu camne nak makeup jer. horror ah camni, nampak sangat perempuan sebenarnya tak cantik kalo tak makeup. cmne nie3, takut lak asenye nak kawen, takut tertipu.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  39. Lantaklah.. says:

    Lantak ler dia nak botox ker..buat cosmetic surgery ker..duit dia..dia yang tanggung!!! Dosa, pahala pun dia tanggung sendiri..yang dok sibuk pi berdebat muka dia buat apa..BTW dia memang dianugerahkan Allah muka yang cantik..ditambah dengan teknik mekap or what ever dia buat..maka bertambah2lah cantik…..siapa pun kalu ada duit lebih mesti nak cantik kan??? X kiralah buat surgery ker or pakai produk mahal2..produk nak krgkan kedutanlah, penambah kolagenlah dan mcm2..lantaklah kat dia!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  40. nizarazu says:

    hahhaa.. macam avatarr yg last tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  41. lalala says:

    cantik mmg cantik cantik,tegang na kulit muka.. tp awat kulit leher macam dh tua jer?? nampak urat2 :D wakakakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  42. aprrilia says:

    cm cta curiu0s cse 0f bjamin button. . mkin lma mkin muda plak . . haha

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  43. razita chik wan says:

    alah nara nii.mmg muka die la tu wei.dolu kan mmg mekap cenggitu,skrg dah ade mekap yg buat muke lg natural kot,sbb tu laa die lbh nmpk natural n glowing. kecah la naraa

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  44. Ada aku kesah says:

    SUSUK!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  45. [...] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Ehem, GAMBARPerubahan, Rahsia, Rozita, Wajah. [...]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. saje je nk ckp says:

    xde beza sgt..cume dl nmpk tembam n now nmpk kurus sket..lg pon zaman dulu2 punyer make up kan yg hadoo je…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  47. sharuz says:

    the power of make up…and botox??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  48. kui3 says:

    1st!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahahahhahahahahahhaahhahahahahhaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  49. Irene Anera says:

    Tak da prubahan pun, tu tknik make up je tu.. Tak de keja Len ke kejadian runcing, jeles le tu, dengki huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  50. positif – dulu gemok…skang kurus

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  51. suedayana says:

    saya dah tengok dah gambar che ita ni dulu2 mmg dulu kembang sikit maklum la mudo kolegen kulit banyak lagi, sekarang di je cekang sikit tapi lebih cun la tapi dari segi bentuk mata,bibir,hidung sama je…. kalau dia wat apa2 pun tak apa sbb botox x ada pulok ketaranye…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  52. sasa says:

    aku pelik betul org cakap dia cantik, aku nengok dia huduh betul harapkan mekap sekati je dia tu. Gambar tu macam makcik pinjam kt kantin sekolah buat model tudung. Anak2 lagi muka mcm hampeh mulut besor kemain.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  53. hehehe says:

    pd aku bznye dl pakai tudung skrg bukak tudung…bab2 muka nie kalo pandai meak up muka hodoh pun leh jd cantik…mk pakai tudung tu meak up zmn dl2….zmn dl2 kan sk meak up2 tbl2 nie…lgpun rsnya muka dia bt rawatan tuk nampakkan shape v mcm dlm iklan tv tu “tukarkan bentuk muka U anda ke V” lgpun rsnye kat slim world ada buat rawatan muka mcm nie…kalo tak slh lar…ala biasa la kalo org pempuan kat luar pun sibuk tak nak nampak tua apatah lg artis kan mesti nak nampak muda umur 25 biarpun umur sebenar mencecah umur monopous…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  54. merong mahawangsa says:

    Yang baju kuning tu ada iras Fauziah Nawi

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  55. oren says:

    si jejari runcing tu nk naikkan hits trafik kt belog die..
    sbb tu die korek2 mag lame maka terjumpa la gambo RCW ni..yelaa, since die dh xde pape ngan KFCM, hits kt belog die dh kurengg…ahahahaa

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  56. juju says:

    sedap nye ngata org…abeh jejari runcung tu xde rupa cam makcik2 kew? ahahaha jan marah..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  57. Suri says:

    Lawak la korang…tu berapa belas tahun dulu..tembam lagi..nak tengok sape sini yang bole letak muka belas tahun dulu dengan sekarang…dimulakan dengan abg Nara hahaha…Ada perubahan x…klu cucuk tu tidak la bab tu bole tgk rohana jalil kot…tp facelift(ker?) mungkin..ala teknik rawatan muka sekarang..bole beza klu yg botox ni mmg semacam jadinyer

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  58. che tak says:

    lainnye terutama bahagian bibir tu…. ni masa dia jadi model zaman dulu-dulu agaknya… tapi sekarang lagi nampak muda & hotttttt!!!!….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  59. AKU says:

    wajah rozita dari dulu sampai skang sebenarnya sama ja…saya kenal dia dari sebelum dia jadi atis..masa pramugari lagi..dia mmg HOT mcm ni laaa…cuba tengok betoi2 gambaq yg pakai tudung tu x kena kat mana…cuba perhati…dia mmg LAWA laa…gambaq dlm majalah tu tengok betoi2…herot petot..dan kedudukan di ambil gambar mcmmana? masa ni beliau baru kawin kalo x silap..tgh berisi…sbb tu kembung ja muka dia…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  60. ghairah bt mat puas??? says:

    dulu…. tembamnya d pipi…..
    sekaraaangg …. tembamnya di …………………………..?????
    lu org pk lah sndri erk =)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  61. air liur basi says:

    Cuma teknik solekan yang bezakan wajah rozita dulu dan sekarang, gambar lama tu tak pakai bulu mata & lipstik di oles luar dari frame bibir…sebab tu nampak lain. She’s beautiful dulu dan sekarang… I LIKE Rozita Che Wan.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  62. Mama Meera says:

    pada pemerhatian aku die hanya berubah disebabkan faktor penurunan berat badan,cara make-up dan penjagaan kulit wajah yang membuat die tampak berubah.Apa pn die tetap anggun sebab dalam usia die skrg ni…die pandai mengekalkan kecantikan wajah dan bentuk badannya.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  63. Cinta says:

    Nak muka cantik? kat area bangi/dengkil ada bomoh. Bawak 5 biji telur..muka cantik mcm kena botox….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • budu says:

      kih30..@CINTA: bomoh yang kat bangi pesan soh bawak mai skali Chicken chop,gulai baung sungai tau..tak nak bela2..yong tau fu ngan cheese cake utk dessert..
      bomoh yg kat Dengkil tak mintak banyak..bagi sate kajang jerk.kih40

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. haha says:

    pic lama tu mulut baru nmpak sama cm anak2 dia hari tu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  65. hihi says:

    apa pun pakai tudung tu manis

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Akusebatangkara says:

    Akupun nak kurus, camner ekk?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. kirana says:

    yg berubah cme bentuk muka je.dlu tembam skrg dh kurus..biasa la, klu kurus,muke mesti cengkung skit..pat bibir 2,kan mekap dia lebih dr bibir…g pn kaler merah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  68. airyl says:

    Gambar RCW yg biru tu mase die dah btukar jd bngsa Na’vi aka AVATAR…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. lalaland says:

    apsal orang kecoh amalina bukak tudung, tapi tak kecoh sgt rozita che wan berubah mcm ni, padahal rozita yang kira dah berumur? hmmmmm.. just a thought.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  70. peace says:

    rzw 100x lg cun dr jr

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  71. makcikcantek says:

    mekap la…adoiii kan ikot peredaran waktu….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  72. che ta che wan says:

    mekap artis dulu-dulu x pandai nak buat shading…. lipstick pun berkilat terlebih itu yang jadi lain macam…. sekarang dah ada duit banyak dah mampu pakai branded skin care itu yang kulit lebih mulus……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • sue ella says:

      agreed.. mekap dolu2 dia nampak makcik2….

      penah tengok dia dari sblm jadi artis lagi… mmg cantik.. in fact semua adik beradik dia mmg cantik…. and u all patut tengok her mom…awet muda…. cun….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  73. pelita says:

    cantex skarg dru dlu! pndai mekap..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  74. nak ckp gak says:

    masa aku remaja dulu, adala dlm dekat dua puluh tahun lpas (wah tuanye aku!) klu tak silap, dan klu tak silap aku ada nampak si rozita ni dlm majalah jd model baju pengantin ke butik gitulah.. yela dah lama so tak ingat sgt.. dia tak pakai tudungla sbb mmng dia ni tak pakai tudung pun kan, kata pramugari… dan aku ingat bila aku nampak dia terus terpikir, “Cantiknya!” mmng cantik sgt2lah… mcm komentar2 yg lain katala, dulu pun cantik malah aku rasa lagi cantik dan lagi hot dari skarang sbb dulu dia masih muda… cuba bayang cik ita yg kurus cantik maxcam skarang tapi versi muda… ha camtula… ala korang ni saja je cari gambar lama2 yg tak berapa cantik (wlapun ttp cantik dr gambar org kbykan yg paling cantik!). cik ita ni model majalah dah lama sgt… sama lama (atau baru sikit) dgn wilma tu.. so cuba la cari2 gambar2 lain lagi pasti korang akan jumpa yg cantik mcm aku ckp ni…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  75. Neng says:

    Aku tau pasal dia ni bukan sebab lakonan, tp sebab gosip. Janda, tapi seksi habis. Harap2 la dia boleh berubah kepada yang lebih baik. Kesian kat anak dia, apa la orang akan cakap nanti pasal mak dia seksi seksi sana sini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Rozita Izlyn says:

    Ahhh..pedulik la aku cik ta cucok ker,susuk berlian ker,mekap teknik ker..semua tu tak o.r.i.g.i.n,a,l..kalo nak tgk cik ta yg pure,tgk la pd anaknya..camtu lah dia masa baya2 anak dia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. aper-aper je says:

    dier byk mkn ulam..itu sbb nmpk brtmbh muda…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. hahuhe says:

    DUNIA SEKARANG INI TELAH TUA SEBENARANYA TETAPI NAMPAK CANTIK DAN INDAH KERANA DIHIASI DGN HIASAN DAN PEMODENAN YG SERBA CANGGIH IANYA BOLEH DIUMPAMAKAN SEPERTI SEORG WANITA BERUSIA TUA TETAPI SEMAKIN CANTIK DAN INDAH APABILA DIHIASI DGN PELBAGAI ASSOSORIES DAN TEKNIK MODEN YG CANGGIH..TIDAK HAIRAN PADA ZAMAN SERBA MAJU INI DGN ADANYA WANG SEMUANYA BOLEH DILAKUKAN DAN KEMAJUAN YG DIBUAT OLEH BARAT MMG TIDAK DINAFIKAN BOLEH MELAKUKAN SEGALANYA YG MUSTAHIL DILAKUKAN SEBELUM INI..WALAUBAGAIMANAPUN TIADA SATU TEKNIK ATAU CARA YG CANGGIH PUN BOLEH MENANGGUHKAN ATAU MENGELAK DARIPADA KEMATIAN…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  79. halimah jongangn says:

    mmg coloured lenses and fake eyelashes boleh mengubah rupa paras..besides technic makeup yang terkini. So tidak mustahil ia merupa wajah RCW sebegitu rupa untuk kelihatan lebih cantik. Saya mengenali seseorang kawan yang dahulu kala mudanya tidak secantik mana.Dan setelah begitu lama tidak berjumpa, dan ketika usia menjangkau 40an…dia begitu cantik d mata saya. Tiada penggunaan botox or vitamin C..segalanya hanya kerana makeup yang tidak setebal mane berserta coloured lens..dan penggunaan mascara…pada saya dia terlalu cantik….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  80. cecermin diri says:

    memang lah berisi dia kan dah beranak dua kali. jejar runcing tu berisi sebab beranak jugak keeeew. oh beranak tahi agaknya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. ohoiii says:

    apa lagi nyah oii, susuk la tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. vanila ice says:

    hmmm , berbeza sgt dgn gambar kt jejari runcing tuh . . mcm ade pkai ape2 jee . .
    musykil gak aku . .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Andrea says:

    alaaaa… bezanya, msa zmn lma tu dia xpkai contact lence n bulu mata palsu.. mekap yg org buat kt dia pn mcm pape, tgk bibir tu, lipstick tebal giler.. cian dia… xde beza sgt pn klu ikutkn… kcuali tang bulu mata palsu, contact lence n lipstick. tu je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. sayang says:

    biasalah org dh mmg x lawa,dia akan buat ‘sesuatu’ utk jdi lawa,x mcm saya dh mmg lawa,buat apa nk buat semua tu.thks ALLAH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0