Written by AbangNara | September 25th, 2012

Sebelum apa-apa, Abang Nara nak bagitau yang Abang Nara suka bebenor dengan lagu Teman Pengganti nyanyian Black dan Malique. Lirik lagunya memang sedih mencengkam jiwa. Siap ada orang email Abang Nara tanya betul ke si Malique tue sakit sebab lirik lagunya sedih sangat. Itu nanti Abang Nara akan cuba cari kesahihannya tapi sekarang meh kita bercerita tentang Black.

kekasih baru black

Semalam Abang Nara menerima sepucuk email yang berkongsikan 2 keping gambar Black bersama seorang wanita. Menurut si pengirim email, wanita ini bernama Nana. Nana sering dilihat bersama dengan Black setiap kali Black ada show. Daripada gambar yang diambil, nampaknya hubungan mereka rapat. Adakah ini kekasih Black?

kekasih baru black

Kalau betul, tahniah Abang Nara ucapkan kepada Black. Diharap tidak lama lagi akan bertunang dan seterusnya mendirikan rumah tangga. Kalau salah, maafkanlah diri ini. Apa pun suara Black masa nyanyi lagu Teman Pengganti memang mantap habis. Meremang bulu roma Abang Nara dibuatnya.

P.S: Video pembikinan sore eyes 5 days MC.

40 responses to (2 GAMBAR)Inikah Kekasih Black Mentor?

  1. cheq ta pit says:

    black and white. macam zebra crossing

    0

    0
    • hooola says:

      nara… we want NEELOFA!

      0

      0
    • esman oblaili says:

      Black ada baka keturunan negro..Sbb tu awek tu suka kat dia walaupun dia xkemas mana…if u know what i mean.. **8=====D

      0

      0
    • Selitone says:

      Laaarrr…. ada penghujung rupanya… Aku ingat Endless Gediks~

      Gena mu Black…??? Duk berdempek ngan orang pempuang aarr~ ingat zaman susah te’ik… hahaha.
      kaweng cepat cepat skit…

      Baguh laa… dulu dok kat kapong pong x pa dei~ kalu ada kebong getah… bleh laa dok… tak dak pa.. wang wing gi mari..

      0

      0
  2. fedap says:

    alaaa tgk pn tawu..kejap je ni…heheehe.. choiii!! :P

    0

    0
  3. Black White & Grey says:

    Tahniah Black

    0

    0
  4. fify says:

    okkk…. :)

    0

    0
  5. alamaya says:

    hidung mereka sama. muka ni macam stok2 budak kerinchi je nih.. haha.. k bye

    0

    0
  6. lola~ says:

    btol ker dgr cite malique dh meninggal???

    0

    0
  7. Peminat Neelofa Mula Tunjuk Perangai Mongoknyer says:

    Gedik2 Ala Mas Idayu Gitu

    0

    0
  8. alamaya says:

    hidung diorang sama.. muka ge-gurl ni stok2 muka budak kerinchi.. haha! bukan main selera lg kau black oiiiii…. ok. bye.

    0

    0
  9. alamaya says:

    ko ni kalau nak mampos depan komputer meh send alamat kat cni.. konfem ko capai hajat ko tu.. bangang.. komen semak2 mcm ni.

    0

    0
  10. Telaga says:

    Eh ni yg mana pulak. Dekat twitter lain plak…Instagram lain plak? huhu

    0

    0
  11. encik copy paste says:

    eh ko ni sengal la anon! BODOH BETUL!COMMENT BERJELA2! ensem la tunang diana…alhamdulilah..moga jodohnya d panjangkn hingga ke jinjang pelamin dan si nara pulak rajin update pasal hal ni dlm blog dia. tahniah! dosa kering…abg nara..dh la iklan kt tpi ni menyebuk d tambah plk ngan si anonymous y meroyan..lagi sakit hati la…kanggg aku lempang laju2 kn budak yg baru belajar menaip kt cni ni..batak sgt ke dok ulang2 ayat yg same..kalo dekat nk je aku tangankan budak x ckp umur tu..gile! meroyan..
    tahniah diana n sir habib..moge berbahagia hingga ke alam perkahwinan ah,… ini yang dituntut agama. penuh kemashylahatan. syukran

    0

    0
  12. Kepologi says:

    cam tergedik jer..

    0

    0
  13. Kepologi says:

    anon dh mula meroyan dah…

    0

    0
  14. ina says:

    meluat betol dgn k0rang yg k0men benda yg sama, buat susah 0rang je nak kena scrolll… semak la weh!

    0

    0
  15. poruman says:

    cantik awek black ni.. harap hbgn mereka bertahan

    0

    0
  16. lamantara says:

    black and white. macam zebra crossing

    0

    0
  17. dah la tu says:

    nara… we want NEELOFA!

    0

    0
  18. hahaha says:

    ape kita semue mawu helan? neelopak mmg silalu jual dia pnya body sama itu vip dan vvip…sitakat hans isaac apa ada helan? (suara johan RL) –

    0

    0
  19. akirakaede says:

    kot hobi abang nara nak update gambar couple2 macam,elok luang sikit masa baca artikel yang saya ambil dari page syabab musafir kasih ni.
    Suka penulis syorkan sesuatu yang boleh anda praktikkan secara berjemaah apabila kawan anda ataupun public figure yang ada ramai pengikut meletakkan gambar couple mesra di laman sosial.

    Contohnya, penulis biasa lihat di page seorang public figure ni, dia letak gambar couple dia dan ada 10 ribu orang LIKE dan majoritinya Islam.

    Penulis faham something:-

    1. Biasanya orang yang letakkan gambar couple mahukan pujian dan doalah konon²nya.

    2. Bila anda LIKE gambar couple haram mereka, secara automatiknya anda telah menggalakkan percouplean mereka. So, dapat dosa tak? Yes. Dapat saham.

    3. Contoh pujian yang menyebabkan kita sekali terpalit dosa secara tidak langsung:-

    “Sweetnya korang berdua ni..moga cepat kawen..”
    “Wow..muka nak iras-iras la..sure panjang jodoh ni..”
    “Sama cantik sama padan…”
    “Terbaikkkkk”

    dan lain-lain lagi pujian yang SEBENARNYA TIDAK PERLU pun.


    Yang patut anda lakukan adalah, berikan komen-komen seperti ini:-

    A: “Astaghfirullahaladzim…”
    B: “Nauzubillahi min zaalikh..”
    C: “La haula wala quwwatailla billahil ‘aliyyil adzim..”
    D: “Wal’iyazubillah…”
    E: “Allah..minta jauh..”
    F: “Ya Allah! Masukkan iman dalam diri mereka. Amin..”

    Tanpa komentar-komentar sindiran, makian mahupun kejian.

    InsyaAllah, si peletak gambar itu akan merasa malu dan remove gambar tu. Kalau dia tak malu, bererti dia tak ada rasa malu pada Allah.

    Tidak kiralah dia itu ada 100ribu pengikut pun. Kita subscribe orang boleh, tapi jangan ikut perangai syaitan orang itu.

    Pada pandangan penulis, orang yang belum ada keputusan muktamad mahu langsungkan pernikahan, kita tidak perlu pun terlalu murah hati berikan doa, “Ya Allah, moga mereka ada jodoh..” . Tapi, kita semua ni baik. Doakan yang baik-baik. ^^ Bagus.

    Kalau betul mereka nak ada jodoh dan mahu berkekalan, pasti mereka akan sedaya upaya elak maksiat dari berlarutan.

    Cuba fikir, ucapan “Barakallahu lakuma” diwish pada siapa? Pada pasangan couple tidak halalkah?

    – Syabab Musafir Kasih

    0

    0
    • tq abang ...komen anda terbaik! says:

      terima kasih atas nasihat itu…

      0

      0
    • ko kalo nk alim, ko alim sorg2 bleh tak?? says:

      diam la ko..sebok je..ko nk ceramah g blog lain..puuiiikkkkk!!

      0

      0
      • MANUSIA KETINGGALAN AKIDAH…
        ORG BG NASEHAT PUN X LEH TERIMA…
        ESOK2 LAU MATI KO SORANG SIAP2 KAN KAPAN
        DIRI KO SENSORANG MASOK KUBUK LAU
        EASA ORG BG MUHASABAH DIRI SKET PUN KO
        XLEH NK TERIMA PKAI…
        KO PKER SENDR,,,
        ESOK2 ANAK KO CM 2 KO BR KO TAU…
        X TAU PUN KO WAT BODOH JE…
        APE PUN X BLEH LA KO NI…
        BUKAN ORG 2 MENCARUT JE…
        DEMI KEBAIKAN,X SUKA DIAM…
        KANG MASYARAKAT BUANG ANAK DOK
        MERATA2 KO KUTUK…
        DA 2 NASEHAT SKET KO KATA CERAMAH…
        MASUK AIR LA KO….

        0

        0
  20. geram says:

    aku tengok 2, 3 hari ni ada sorang mamat ke minah gila pi taip banyak banyak . hoi, kau ni sakit ke hapa. pegi main jauh jauh ler jangan menyemak kat sini.

    0

    0
    • Lol? Xde Kerja KO? says:

      ntah (*&^%$% betol nak kata ada akal ada tapi xskolah, xde motif+kerja, baru belajar function Ctrl+C+V kat cc gamaknya..manusia paling &^%$#@# pernah kujumpa.

      0

      0
  21. bungakejora :) says:

    sapa jadi artiskan senangkan dapat awek cun2 ,klu la black nie bkn artis korang rasakan awek nie nak ker ngn black …opss terlepaslah pulak haha…maafla klu ada perminat black yg terasa kan ..cuma aku nak ckp jer ..:)

    0

    0
  22. enon says:

    bungakejora: aku stuju tp tak 100% stuju statement awk. ada btul nya jg..artis x hensem senang2 dpt awek cun..tp ada jgk artis hensem mcm..(___ ) tp x jg kwen2 smpai hari ni..jadi bukan artis je sebenarnya..even org biasa pun ada jg..mungkin jgn terlalu memilih kot..yg penting hati tu ada chemistry..peace uolllss

    0

    0
  23. niza says:

    halo…rsanya saya kenal sgt ngan awek black 2,budak penang 2 dok nyanyi kt club di penang,nana shazana dok sg 2 sapa xknl nuhhh..klu betul awek black tahniah tp kna bentuk la skit ye black,bf 2 dh xkawan ke????????

    0

    0
  24. Jeng jeng jeng says:

    First aku tengok black dgn awek dia tang idong tu.. Sama tol idong dia dua ni.. Hehehehe..

    0

    0
  25. dyna says:

    nara PENYIBUKKKKKKKKKKKKK!!!!!

    0

    0