Written by Bella | April 26th, 2015

Kalau sebelum ini Norman Hakim dikatakan antara selebriti yang agak berumur dan mempunyai badan sasa yang cukup mantap dari hari ke hari, kini komposer terkenal Ajai juga nampaknya sudah memiliki bentuk badan “sado” dan tidak merasa segan untuk menayang foto tubuh badan beliau kepada umum.

Walaupun dikritik kerana memuat naik foto yang agak tidak sesuai ke laman Instagram, buat Ajai ia masih lagi sopan apabila tidak bergambar secara bogel dan sekadar ingin berkongsi aktiviti beliau bersama peminat.

Pada saya isu tersebut tidak sepatutnya timbul kerana semua orang tahu saya cuma tidak memakai baju dan masih lagi berseluar bukannya gambar tersebut menunjukkan saya bogel.

Saya tidak kisah orang ingin mempertikaikan perkara itu kerana ia merupakan pendapat masing-masing dalam memberi pandangan tentang apa yang mereka rasa kerana mulut orang bukan kita boleh tutup. Perkara seperti ini tidak perlu menjadi persoalan kerana ia hanyalah perkongsian aktiviti saya kepada peminat.

Setiap kritikan yang diterima oleh Ajai, menjadi pembakar semangat untuk kekalkan tubuh badan sihat dan terus melakukan senaman untuk mencapai targetnya.

Tambahnya lagi, tujuan lain beliau memuat naik gambar tersebut adalah untuk memotivasikan pengikut beliau di laman sosial agar mereka juga turut mengamalkan gaya hidup sihat sepertinya.

Jika umur sudah memasuki usia 40 tahun semestinya kita harus menjaga kesihatan kerana faktor untuk mendapat penyakit tiga serangkai ( lemah jantung, kencing manis dan darah tinggi) adalah tinggi. Tapi anda harus ingat, setiap senaman yang kita lakukan harus bersesuai dengan tubuh badan. Jangan hendak ikut trend dan tayang body sahaja.

Apa pendapat anda? Sesuai ke idok Ajai berbadan sado sekrang?

Sumber Berita: mStar Online

 

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to (2 FOTO) Komposer Ajai Tayang Body Sado

  1. mojo says:

    Ko dah kenapa?sado ke dah tak sado?sado sado lar.Motip?

    0

    0
    • One Direction says:

      sorry lah ye,,, i tak minat jantan sado.

      0

      0
      • mutiara says:

        Tak kesahla tua ke muda kr, Nk tayang body tu tayang la, tp dari pusat ke lutut tu sila tutup, auratt..
        Lepas tuu tolong cukur bulu tiak..
        Kang bertambah geli org tengok

        0

        0
        • Anonymous says:

          laki perempuan sama jer.. asal body lawa jer mesti nak menayang..

          0

          0
        • Bani Yisrayels says:

          Bahahakahaha tak rasa turn on langsung ! geli lg ada la !
          Laen lah kalau Muka ala Jensen Ackles ka Milo Ventimiglia ka paling tak pon mcm hero tua Yg ensem mcm Bruce Willis and Hugh Jackman !!

          0

          0
        • Anonymous says:

          nasihat family awk lagi2 yang pempuan.
          nampak rambut je dah aurat.
          lagi baik kan?

          0

          0
      • kih3 says:

        Kan.. mcm mana bila tua nanti..

        0

        0
    • minah jambu sayamg nenek says:

      betol tu ajai…kalau kite terlalu dengar ape yg orang cakap kn kite tk boleh idop n kite tk boleh ke depan n kite tkan boleh berjaya n kaya ! buat ape yg u nk buat asalkn jangan buat perkara yg jahat2 suda…kalau setakat tunjok badan tk pakai baju itu tkde hal lah huh ! bukan nye u ada tetek besar tol tak ?? ahhhh jangan peduli lah.ok ! mak cik2 yg terpekek2 macm monyet suroh turunkn salib tu prangai lagiii tk senonoh !!! mari kite saling hormat menghormati antara satu sama lain tk kire bangsa atau agama …lov u ajaiii ..

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak naijib ! lov u pak najibbb emmmuah !

      0

      0
    • lolol says:

      aurat sila tutup -.-
      knp faizal tahir bkk baju kne ban tp y lain tidak?

      0

      0
      • minah jambu sayang nenek says:

        faizal dia bukan baju time dia nyanyiii kt pentas !

        0

        0
        • lolol says:

          pastu ape beza nya?sbb die bkk dpn pentas kne ban tp kalau pos gmba sndri kt media sosial x kena?bullshit…bendanya sme die tunjuk bdn n org tgk

          0

          0
      • typicalmelayubodoh says:

        nampak nickname aku? tu aku tuju kat ko.
        ko badan huduh nak hasad dengki kat org watpe?

        0

        0
    • minah jambu sayang nenek says:

      hormati menghormati antara satu sama lain tk kire agama dn bangsa..

      0

      0
  2. anonymous says:

    Tu buka sadoo tu tu effect..Creatineee and wheyprotein…. Hahaha.. Zaman ngangkat dulu.. Memang nak show badan sana sini .pakai baju ketat2.. Di puji orang badan tegapp ..duit habis.beli supplimentation apa.. Tapi .. effect bila dah stop.. Badan kurus balik.. And Kena macam2 penyakit.. Aku dah serikkk.. So think first before you do..tak ke mana tu badan cematu.. Do cardio… And boleh ngangkat.. At least 2 x seminggu..Tapi niat nak bersenam.. Tak payah supplementation itu ini.. Dari – orng yng experience main besi dulu

    0

    0
    • megan says:

      Rasa nak gelak jer..:)) tak minat lelaki sado..gaya hidup sihat bukan nya minum protein…nak muscle semua tu naik…nak sihat…makanan dan senaman la jaga..motif tunjuk body?

      0

      0
      • zuanzuan says:

        sokong, kalau tak consistant badan akan jadi besar mcm badak, harap besar aje, shape tak de. Btw product gim nie kalau ambil berlebihan atau ambil tanpa bersenam akan merosakkan buah pinggang dan jantung, sila berhati2. For me, dah tak ambil product2 gim lagi, just amalkan senaman, makanan seimbang dan berpuasa serta doa mintak kuruskan badan.

        0

        0
    • The Rok-yah says:

      Mungkin inject steroids kot..?

      0

      0
    • Beyonsee says:

      Nak harap badan je sado…tapi muka tak hensem lah Ajai…pendek pulak tu..! Tolak ketepi…next!

      0

      0
  3. B says:

    Boleh lah buat peluk.???? X yh sado sgt. Nnti rasa mcm peluk batu ????

    0

    0
  4. azni says:

    da tua kot!

    0

    0
    • minah jambu sayamg nenek says:

      ape dh tua tk boleh besarkn badan ???? orang punye suka la nk besarkn badan ke nk kecikn badan ke ape huh ! dh tua la kite kena sononoh2kn badan kite n prangai…jangan jadi prangai mak cik yg suroh turunkn salib tu lagi prangai jahat n tk senonoh prangai paling burok di dlm donia yg fana ni huh ! setakat tayang badan besar tkde ape yg tk senonoh nye lah ! saje aje orang2 ni nk besarkn bende yg remeh temeh..

      0

      0
  5. kohkohkoh says:

    iyekkk..xsuke sado2 sgt..rase mcm plok batu..suami i sado kt perot je…bhgie buat bantal tido..xyh beli teddy bear gebu2..hahahahaha

    0

    0
  6. ugly nara says:

    Sado?? Sado diri lagi bagus… Dah tetua xyah nak badan sado sangat… Tayang sana sini… Malu sket anak2 dah besar tengok bapak plak tayang body kekunun sado…

    Sado laaaa sangat (mata keatas tangan kat bahu)

    0

    0
  7. Jujur says:

    Yang sado ni biasa kutei kecik.
    Btw sado maknanya Saya Bodo.

    0

    0
    • bunga melur says:

      sado tu bukan saya bodo lah! memandai je kau ni!
      sado tu sbb kita ni rakyat marhaen sukaaa sgt cakap bahasa pasar contoh dia mcm “weh besar doohh badan ko…” orang tend to dengar or grap ” weh saaa dooo badan ko…”

      bukan nya sado as in saya bodo!

      tolong lah jujur tu tukar nama lain! tak sesuai lahai

      0

      0
  8. asli says:

    Dia ni ketot.badan camtu nampok cam berok makye.

    0

    0
  9. sadogeli says:

    tuaaaaaaaaaaaaa! next!

    0

    0
  10. puteri says:

    Mcm beruk kuar bandar jer!! Hahaha

    0

    0
  11. Comel says:

    Sado ke… Tang mana yang sado sangat tue… Hahaha…

    0

    0
  12. anon says:

    Wah dah jadi trend ke menayang bodi sado…..zain, zul ariffin, norman hakim, ni ajai pulak…

    0

    0
  13. aku cantik says:

    bro. aku ada bra size 34 CC . nk pinjam x? hehe jgn maree eh abg ajai nnti makin tua. i gurau2 je you. cantik bdn abg ni. simpan la utk isteri kat umah.

    0

    0
  14. Kamal Adli says:

    Tahniah Ajai. Akhirnya kau masuk jugak dalam kategori hot walaupun kau dah tua. Usia bukan penghalang gitu. Untuk orang yang hodoh paras rupa, hanya mensadokan body sajalah jalan untuk kau masuk kategori hot macam weols.

    0

    0
  15. ilah says:

    menggelikan.

    0

    0
  16. anonymous says:

    Minat macam redza syah azmeer suami erma hasmie.. hot.. modest cara pemakaian ????

    0

    0
  17. Erma HatomTai says:

    Lelaki yg sado adalah yg tidak tinggal solat,menjadi imam pada isteri atau keluarga,tau menjaga aurat dan mencukupi makan dan pakai keluarga dari sumber yg halal. Dan pusat tu tolong tutup mcm nampak pangkal talipusat pulak.

    0

    0
  18. Elena says:

    Pendek tua dan jatuhkan talak sewenang wenang. Dah tak laku so tunjuk pusat jer lah.

    0

    0
  19. melati says:

    abg ajai..peminat cuma nak tau aktiviti u buat lagu, dlm studio dan nyanyi jer…aktiviti sado menyado x pyh share sbb peminat x nak amik tau..ok

    0

    0
  20. taufiqhelios says:

    matlamat tak menghalalkan cara. matlamat nak bagi motivasi tak menghalalkan perbuatan menunjuk aurat. lagi pon menunjuk body macam tu ditakuti membawa kepada ujub,riak dan takbur.

    0

    0
  21. cecibo says:

    huiyooo ajai dh shado laa meshti die byk minum shushu kambing… mari shemua kita shama2 minum shushu shupaya badan kite akan jd beshar dn shihat mcm shaudara ajai kita yg shado nie shhhhhhhuper power….

    0

    0
  22. Mek Ti says:

    hahaha.. kesian. makin ramai la anak dara org rosak terkena kesadoan dia lps ni. meraung kena peluk wooooo……… lalalalala~

    0

    0
  23. lipaskudung says:

    Bila dah sado terus jadi tak sado diri!!!

    0

    0
  24. nuri says:

    lelaki sanggup berhabis masa ke gym angkat besi sana angkat besi sini..
    tapi bila masa angkat takbirratulihram tak mampu pulak

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Macam haram jadah dah aku ngok artis lelaki skrg ni!!semua nk tayang badan apakes?

    0

    0
  26. meooooon says:

    COVER SIKIT PUTING TEK TU

    0

    0
  27. jap2 says:

    jap2..ni ajai mne ni….kompius ak…

    0

    0
  28. mimi mazola says:

    Sory ajai..shayya rasya awak mmg x syesyuai berbadan syado..syedih shayya tengok..rupa comel..badan syado..mcm koboi naik kuda pakai baju melayu nampaknya…mmg x syerasyi bersyama.. shuhuhuhu…

    0

    0
  29. anonym says:

    ayoo kesiannn!

    0

    0
  30. Penegak Kebenaran says:

    Aurat lelaki Islam adalah dari pusat hingga ke lutut.

    0

    0
  31. anon says:

    geli tengok lubang pusat tu..please la..
    NEXT!!PLEASE!!

    0

    0
  32. Abg Pusat says:

    cool bro..pusat kasi tayang skit..baru gagah

    0

    0
  33. aida says:

    Hensem apa si ajai tu. Body dia mantap!

    0

    0