Written by serenity | June 2nd, 2013

Semalam telah selamat berlangsung majlis pertunangan pelakon Fouziah Gous dengan seorang pemuda bernama Md Zhafran Md Yusof di Bora Asmara, Ampang, Kuala Lumpur. Pihak perempuan menerima lima dulang hantaran berbalas tujuh daripada pihak lelaki.


Buat pengetahuan anda, Sabtu lalu satu lamaran istimewa telah dilakukan oleh Zhafran kepada Fouziah di atas helikopter. Majlis perkahwinan mereka dijangka akan berlangsung beberapa bulan lagi. Lagi 17 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Fouziah Gous dan projek Two Pi ini ialah salah satu perkhidmatan CST Production.




















PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

104 responses to (19 GAMBAR)Majlis Pertunangan Fouziah Gous Dan Md Zhafran

  1. bunabuni says:

    congrat! melepas Iqram Dinzly..hik3

    0
    0
  2. damiya says:

    tahniah.. :) sama cantik sama padan..

    0
    0
  3. ketot says:

    cantik cantik cantik

    sekali tunjuk muka x make-up….Mak Non terkejut uols…lain sangat :) tetap cun

    Ape2pun muka uols sama la seiras…ade persamaan

    Sleamat Bertunang ye

    0
    0
  4. shalala says:

    tak faham kenapa majlis pertunangan sekarang macam majlis perkahwinan..

    0
    0
    • Amoi Comel says:

      Baru nak tulis…
      Alang2 baik kawen terus… Ermm, tapi sapelah kite nak pertikai, duit dorang, lantaklah kannn

      0
      0
    • Anonymous says:

      Majlis pertunangan perlu diberitahu semua kena tahu, zaman dh berubah org dh banyak duit so buat laa majlis besar2 selagi mampu tak payah la nak pertikai kan lagi kalau dh mampu x salah pun…kita yg duk luar ni doakan je la agar urusan diaorang selepas ni di permudah kan

      0
      0
      • mono fondo says:

        majlis pertunangan perlu dirahsiakan daripada pengetahuan umum..cuma perlu diberitahu kepada saudara dan rakan-rakan terdekat..

        majlis perkahwinan yang perlu dihebahkan supaya semua orang tahu kedua2nya telah berkahwin dan mengelakkan fitnah.

        0
        0
        • dhiez says:

          Xslh kot klau nk diumumkan majlis pertunangan sbb nk bgtau kt org lain yg pihak prmpuan dh mnjadi tunangan org. So, haram org lain msk meminang die. Bile brtunang bg tau slhm xbgtau pn slh. Kank jd cam kes Fizz Fairuz brtunang dgn isteri org. Mcm mne tu? Cer cite? Peace.

          0
          0
        • Rita vs Ayu says:

          Dhiez ni ustaz dari Universiti mana tetiba mengeluarkan halal-haram ni? Cuba bagi sumber rujukan sikit… Kita xleh telan ajer hadis2 palsu ni

          0
          0
        • dhiez says:

          Khas wat Rita vs Ayu
          Haram meminang atas pinangan orang, iaitu meminang perempuan yang telah diikat dengan tali pertunangan. Hukum ini adalah berdasarkan sabdaan Rasulullahs.a.w. yang pernah menyatakan mengenai larangan ini:
          Ertinya: Janganlah seorang lelaki meminang perempuan yang telah dipinang oleh saudaranya sebelum perempuan itu ditinggalkan oleh tunang sebelumnya atau jika tunang sebelumnya itu mengizinkan. (Riwayat Bukhari)
          Hadis di atas melarang seorang muslim meminang pinangan saudara muslimnya yang lain. Larangan ini dikecualikan jika peminang pertama telah meninggalkan perempuan itu atau jika lelaki pertama telah memberi izin kepada peminang kedua.
          Larangan yang terdapat di dalam hadis di atas membawa maksud haram.Dan pengharaman ini bertujuan untuk melindungi hak lelaki pertama.

          0
          0
        • zass says:

          hebahkan pertunangn adlh harus hukumnya. hadith berkenaan “(Zahirkanlah pernikahan dan sembunyikanlah pertunangan)” adlh hadith dr Ad-Dailami, bukan hadis riwayat Ahmad yg mana hadith ini berstatus dhaif (tidak boleh dipakai untuk menetapkan hujah). sebab perlu hebah pertunangan ialah takut ada orang lain mengorat, takut ada kawan pendam perasaan pada tunangnya dan macam-macam lagi. Ada orang pula, dia rasa dia perlu sembunyikan pertunangannya, kerana takut hasad dengki orang dan sebagainya. benda ni optional, terpulang pd dia nk hebahkn ke x. cuma kalau blh, xperlu wat besar2 kot mcm mjlis kawin.. sekadar utk bgtau umum yg dia dah tunang pun memadai rasanya..

          0
          0
      • cik melah says:

        saye setuju sgt..kadang2 lagi rimas dgn statement yg nak pertikai majlis org ni..dah die ade duit, biar la die, bukannye pinjam ngan ah long ke ngan korang ke..pikir la positif sikit,maybe faoziah ni nak wat meriah sebab nak appreciate sedara mare die yg datang & utk kenangan die..kalau duit aku banyak aku pn nak wat meriah jugak, tak salah pon, utk keselesaan tetamu yg hadir jugak kannn…

        0
        0
    • kakigosip says:

      hok aloh dh mampu…ikut kemampuan masih2 la..aku tunang 2 tahun lps pun dh grand..ni kan pulak artis uolls…hehe….lgpun skrg pakej utk majlis tunang ke kawen ke apa2 la banyak n murah2 tp meletup!!!!lain la kalau uolls bertunang 10 thn lps…mmg la xde sgt pakej2 yg cun2 bagai ni,,,hehe….apa2 pun tahniahlah utk psngn…namapun artis..kalau senyap pun..lambat laun…media bagitau jgk..mulut org..mana boleh zip…so wal2kan aja lah…doa yg terbaik utk sheolls sudahlah

      0
      0
      • Anonymous says:

        Uols sheolls hangguk ko!

        0
        0
        • kaki gosip says:

          Jeles nampak.biarlah mereka nak buat kenangan..uols ada?xde kan.ahaha.ko ni mesti minah yg suka delete komen org kt sini.tu jeles memanjang.biarlah komen masing2..hangguk je kepala ko dulu.

          0
          0
  5. Salam says:

    Comel dan sepadan ya!
    Apa2 pun, saya doakan kedua2nya melayari kebahagiaan di alam perkahwinan nanti…
    Fauziah kalau bertudung, rasanya lebih sweet!

    0
    0
  6. teruterubozu says:

    amboi…macam majlis nikah..knp x menikah je..kan lebih baik..apa2pon..tahniahhhh..cantik baju dia..

    0
    0
  7. Safiyyah Hanzalah says:

    perlukah majlis tunang mcm tu sekali? mcm dah majlis kahwin.. bgs terus dgn nikah jer kan senang

    apapun tahniah.. memang sweet dua2..

    0
    0
    • ayam mati says:

      diaorang adas perancangan tersendiri.. =.== itu pun nak kecoh~ funny~

      0
      0
    • dhiez says:

      Tak slh klau die mampu kn? Dh nama artis. Jmputan nye rmai. Nk msk paper, nk msk mjlh lg. Kank die wat simple2 org mngate xckp bajet & etc. Kn kutuk kaw2. Majlis kawin lain la plak persiapannya. Selagi die mampu & tak menyusahkan sesiape slh ke?????

      0
      0
    • Mat K says:

      dia kaya. ngko kaya?

      0
      0
  8. nenek lanjut usia says:

    wow sannntek sgt. bju tunang dh mcm bju kwin.. bju kwin nnt mcm bju apa plak? nek dlu pkai bju krung kdh je cu.. mklum la asal kdh. sadis kn nek. nek doa cu kekal hinga ke jannah.

    0
    0
  9. KakLong says:

    Wohh..grand kot for an engagement..
    Tp takpela kalo byk duit.
    Satu kredit for them, takde pun gmbar pegang2 tgn or peluk2
    mcm sesetengah artis..
    Semoga pnjg jodoh mereka, cpt2 kawen n kekal smpai akhir hayat..

    0
    0
  10. [email protected] says:

    laaaaaaaaa haku igt kn majlis kawen….kui3…. =P

    0
    0
  11. lynn says:

    seriously neh just bertunang? cam dah sangap kawen je, kawen jelaaa

    0
    0
  12. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    tahniah pojiah ! cantek n hensem tunang u ! badan dia pon ok kalau dapat pelok mesti best ! gambar pojiah yg no 3 tu muka pojiah ada macm bini ketua menteri serawak yg baru n jambu tu ..ape kate peminat2 betol tk ape yg minah jambu dh cakap? betol kan? betollllllllllll…bagos !

    0
    0
  13. fozhaf katonye says:

    Tahniah la zhaf..
    Lepas berusaha lama nya nak tackle artis,
    Impian kau nak jadi glamer akhirnya tercapai jua!!
    Hrp ko dpt ubah si fauzi yg sombong dan materialistic ni.
    Pimpin dia betul2

    0
    0
  14. Anonymous says:

    Tlg lahhh nak buat hashtag budget nak trending! Pui!!

    0
    0
  15. nenek lanjut usia says:

    bab2 bela ni nek x mo komen. bkn apa.. aritu nek trslah bg info pasal cik rita rudani.. bertalu2 nek kena hembus dh mcm machine gun. malu nek. nsib org x knal nek.. 2hri jgk la nek x kuar bilik myepikan diri.

    0
    0
    • Anonymous says:

      cun tapi dh nampak tua lol..xperlu buat mimik muka ala2 comel..xsesuai..haha..kot muda remaja lg nampak comel la jgk..ni tuo….apa2 pun cepat2lah berumah tangga…tunang je pun bkn dh nikah…kena ingat tu…p

      0
      0
  16. kaki gosip says:

    cun la jgk.tapi tak perlu kot buat muka ala2 comel bila bergambar..dh tua lol…huduh buat mimik2 comel ni…kot muda remaja lg…nampak la kecomelan..apa2 pun baru bertunang…cpt2lah nikah k…tunang masih tak blh nak lebih2 k…p

    0
    0
  17. aku.dia.kamu says:

    mane gmbr kawen izzue ne? lambat update la nara ne. Kui2.. >.<

    0
    0
  18. suriakenchana says:

    ” Rahsiakan pertunangan dan hebahkanlah perkahwinan” (HR Ahmad)

    0
    0
  19. Anonymous says:

    tak abih abih selagi mampu selagi mampu..
    orang pertikai la sebab masa depan mana kita tau apa jadi kot kot nak pakai duit ka apa ka mungkin akan terkenang kalaula aku save sikit budget masa bertunang dulu..
    memanglah perlu hebahkan..tapi dalam islam pun suruh bersederhana kan..
    sebab tu la ramai yang komen majlis besar macam ni better terus akad nikah..

    0
    0
  20. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    xde lah handsome mana pun…hidong kembang se titanic je aku nengok…watever

    anyway,congrats je lah poziah oii…

    0
    0
    • Anonymous says:

      kepada Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem…andaikata tidak keberatan..boleh kah hamba melihat hidung tuan hamba…

      0
      0
  21. BUNKFACE NO.1 says:

    apa punyer bengap org yg bising2 psal majlis ni, ikut suke dia lah nak buat grand ke tak..duit ada segala2nya boleh

    0
    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      Fauziah Gous..nanti majlis resepsi jemput bunkface menyanyi lagu selamat pengantin baru ya, mesti meriah kalau bunkface yang nyanyi kan, ingat ya Fauziah Gous jemput bunkface menyanyi ok

      0
      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        sebok aje si pendek bunkface ni….n nasib baik si pojiah dapat tunang tinggi sikit ..kalau dia dapat tunang pendek macm si bunkface bila kiss dhhhh satu keja pulak nk kena dokong huh !! dh tu pulak ada hati nk nyanyi lagu selamat pengantin baru huh !

        0
        0
  22. SH says:

    Gambar 3rd berdiri sorang ada iras Ragad Waleed alKudri isteri Pehin Sarawak. Tapi Ragad seksi meksi gedebaboom. Btw Tahniah…harapan istana impian menjadi kenyataan.

    0
    0
  23. Ramona Kum Kum says:

    eceh ceh , tunang pun dah grand, kalau kawen nanti lagik grand kann, ntha2 kenduri hutang, propa je lebeh, ntah2 tunang sebulan dah putosss, muahahaha

    0
    0
  24. Bidadari says:

    cantiknya fauziah gous. tapi sekali tengok gambar macam majlis kahwin dah. la ni tunang pun grand habis..

    0
    0
  25. tupai comel says:

    laa..aku igtkn majlis kahwin tadi..rupanya baru nak tunang..

    0
    0
  26. kak ton comel says:

    bazir je..nape xbuat kat umah je..baik nikah terus zhafou oi

    0
    0
  27. Haz says:

    Seriously..tak faham apa masalah semua org yg mempertikai betapa grand nya majlis tunang dia. Jadi tak jadi kahwin tu jgnlah cerita, yg penting at the moment ni dia bertunang, maksudnya dia dh ke arah yg betul lah tu. Pasal pembaziran pun tak payahlah pertikai..dia mampu. Lagipun dia artis. Abg aku bertunang pun mmg grand, wlpun bukan artis. Nak gembirakan diri, guna duit sendiri, org dengki..sebenarnya aku rasa org2 yg tak puas hati ni rata2 cemburu..yelah nk buat yg sama tak dpt. Selain Fouziah ni tak menutup aurat (ye,dosa)..aku tak nampak apa masalah majlis dia sbb takde pulak gmbar bersentuhan dgn tunang dia (at least not in this event)

    0
    0
  28. zass says:

    alhamdulillah, tunang jgk dia akhirnya & ada planning utk kawin pun..
    kurang2 bila dia wat mjlis pertunangan, org tau dia ni tunangan org & llki lain xblh nk masuk line.

    0
    0
  29. Anonymous says:

    MANA CERITA IZZUE & AWIN NI?

    0
    0
  30. deqnon says:

    saya percaya setiap lelaki nak kan seorg isteri yg solehah n kalu bole wanita itu punya keperibadian yg baik..so sesuai la si zafran tu pilih fouziah n nasib baik dia x memilih si zam zam alakazam tu..sesaper je leh onnnnnn…..takut tengok perihal dia…selisih jgn la ader keturunan yg mengikut tingkah dia….

    0
    0
  31. lovatic says:

    mak ai lain beno muka tak mekap. hewhew

    0
    0
    • kak chah says:

      comel aje kak chah pandang..takde make up comel, bermake up pun comel..mcm kak chah..hahaha

      0
      0
  32. aku says:

    biarla dia org nak wat grand pun.. dua2 berduit berharta. si zharf tu family jutawan. so no wonder kalau dia org nak buat majlis grand.

    0
    0
  33. loli says:

    mst dato farid frust tgk pojiah da btunang kn??tula dato playboy sgt walaupon jongang..last2 pojiah dpt yg mude,kaye juge n plg pnting encem..

    0
    0
  34. maria yusof says:

    dia ni mmg comel kan..dulu borak dgn dia kat dlm lift, katanya dia ada shooting kat parking bawah condo saya sewa masa zaman bujang dulu..comel dan peramah..dan tinggi..w/pun saya 5 ft 3 pun rasa dia tinggi..apapun tahniah..semoga berlanjutan ke gerbang perkahwinan, insya Allah

    0
    0
  35. I'm vogue says:

    Frust dato farid redzuan.

    0
    0
  36. rakanniagapetronas says:

    trend sekarang bertunang buat majlis yg agak terlampau..perasan atau tidak kita semakin mengikut cara non-muslim, semakin byk melakukan maksiat..kita raikan byk benda secara berlebihan dan secara tak langsung menjadikan majlis kita penuh kemaksiatan..dimana berkatnya majlis mcm tu? seperkara lagi yg menjadi trend adalah pre-wed photo session and bachelor party..nak kawen pun siap buat pre-wed bagi dgn gambar2 yg tak sepatutnya..bachelor party? hallo! bila pulak dalam Islam ada majlis mcm ni? masyarakat Malaysia especially yg masih kecil akan terdedah dgn majlis yg mengundang maksiat mcm ni sebagai cara hidup dan perlakuan biasa seharian..masyarakat semakin menyimpang dari agama..kita sedar atau tidak?

    0
    0
  37. pitbull says:

    AKU ingat nikah laaa tadi…terlepas baca tajuk…bertunang hrmmmm perlukah majlis se grand gitu….hrmmmmm

    0
    0
  38. Omey Sakura says:

    taniah taniah
    sama cantik sama padan
    tak kisah la macam orang kawin ke apa…da kata artis mey mey la…ko ada???? tak ada jangan cakap banyak ohkey….smile

    tak perlu kutuk2…jgn ada iri hati sakit hati sesama manusia ye…doakn yg trbaik sudah

    0
    0
  39. Anonymous says:

    harap kekal la smpi kawin smpi la ke anak cucu cicit bagai…..meriah majlis tunang gini gaye yek….hemmm

    0
    0
  40. lina86 says:

    la,kan dia artis..sbb tu buat meriah2..artis ni lagi byk publisiti lg byk job dpt..
    kira ni majlis utk publisiti disamping bertunang…kalau org biasa x payahla nak buat meriah sgt..bazir je…xpyh publisiti la kalau org biasa..

    0
    0
  41. catmouse says:

    tukang komen dok melebeh2

    0
    0
  42. TimunHijau says:

    kalau boleh artis artis yang lain contohilah macam Fouziah dan Zharfan ni. Benda yang baik tak elok dilambat-lambatkan.

    0
    0
  43. CONGRATS akak pooja!! cantik akak dan tema tunang akak. Keluarga saya buat songket dari terengganu boleh saya nak sponser baju khawin akak nanti email lah saya dekat [email protected]. kita pernah jumpa dekat mekah akak memang cantik
    yang korang comment melebih-lebih tu kenapa? ada masalah ke? kak fouziah ada hutang dengan korang ke? ke korang jeles? BTW
    CONGRATS akak pooja & abg zhaf….

    0
    0
  44. Anonymous says:

    ler…terkejut den..ingatkn kenduri kawen lah..upe nye btunang..confius gak bace time baca mingguan..tgok kat sini baru fhm..baru btunang..harap bkekalan hgga ke majlis perkahwinan yg betul

    0
    0
  45. seth says:

    abg zhaf ni abg kpd kawan aku. family zhafran ni mmg sumpah kaya gila.

    0
    0
  46. Fazura Twins says:

    Pnh jumpa pojiah kt the curve, dgn bf mn ntah, tp bkn iqram, sumpah lawa gila pojiah ni, ptt la zhaf tinggal kn ramona. Mona cantik tp xde x factor. Pojiah lawa lg dr nora danish lau tgk live. Untunglahhh pooja dpt laki kaya public mutual gaji puluh ribu riban. Untunglahhh hot

    0
    0
  47. mira says:

    adat asal nya hanya hantar cincin, hantaran dan bincang tarikh.. tapi sekarang ni dah semakin melampau… apabila adat melampaui batas agama…

    0
    0
  48. wanita says:

    Setuju tunang x perlu dihebah2kan sgt. Cukup org terdekat tau. Pengalaman dlm kluarga sendiri. Masa kakak tunang, sekampung dijemput kenduri..plan tunang 2 tahun, dah dekat kawin tak jadi plak, tpaksa putus tunang. Sekampung dok tanya knp x kawen2 lagi kata tunang 2thn je..jenuh mak sy nak jwb kt org2 kampung gn sedara mara.. pastu kakak sy umo 30+ baru kawen. Sejak aritu, adik bradik kitorang sume tunang diam2 je tmasuk aku. Kalau org tanya baru ckp empunya bdn da btunang. Sbb mak da insaf nak cite kt org (malu takut tak jadi). Dah kawin baru lah heboh2kan.. kalau jodoh tak kemana kan..

    0
    0