Written by serenity | April 11th, 2013

Jun ini bakal menyaksikan sebuah filem yang diadaptasi dari novel terbitan Fixi iaitu ‘Pecah’ ditayangkan di pawagam di seluruh Malaysia. Pecah yang dibintangi oleh Izreen Azminda, Tony Eusoff, Soffi Jikan dan Fizz Fairuz diadaptasi dari sebuah novel yang ditulis oleh Khairul Nizam Bakeri.

Namun ia bukan genre yang sama dengan novel popular yang diadaptasi ke bentuk filem sebelum ini seperti Ombak Rindu atau Lagenda Budak Setan. Novel Pecah ialah sebuah novel yang menggabungkan elemen cinta, seram dan juga komedi.


Sekiranya kelainan yang anda mahukan untuk industri filem tempatan, mungkin filem Pecah mampu untuk memberikan kelainan tersebut, dengan jalan cerita yang segar dan menarik. Apatah lagi yang membintanginya sebagai teraju utama ialah pelakon yang terbukti berbakat besar seperti Izreen Azminda.

Jadi apa kata anda serbu pawagam untuk tayangan filem ini nanti sampai pecah panggung! Lagi tujuh belas gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar, Facebook Filem Pecah.

















57 responses to (19 GAMBAR)Filem Pecah Temui Penonton 13 Jun Ini

  1. fiona says:

    nk tgkla..mcm best..

    0

    0
    • gelly gelly says:

      euyykkk… citer melayu hampeh..!! boikottt cter melayu n org melayu.. Damm

      0

      0
      • gila baby says:

        KALAU MENYAMPAH DENGAN MELAYU…BOIKOT MELAYU…….APASAL KAU TULIS MELAYU KAT SINI….BARUA!!!!!

        0

        0
      • gila baby says:

        KALAU KAU X SUKA MELAYU..MENYAMPAH MELAYU….BOIKOT MELAYU…APASAL KAU DTG SINI…BLOG MELAYU…TULIS GUNA BAHASA ORG MELAYU….BODOH!!!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        pe masalah kau? jgn carik pasal..sakit ko nnt..

        0

        0
    • Anonymous says:

      ermm..macam boring jew

      0

      0
    • Adam says:

      aku suka baca novel fixi. harap lepas ni dorang buat cita MURTAD lak. novel tu aku rasa novel melayu paling best aku penah baca. dah la nama hero novel tu sama ngan aku. haha

      0

      0
  2. fiona says:

    mcm best je…

    0

    0
  3. Joyah says:

    Cite apekah ini? Macam xbest jea. zZzzz ……

    0

    0
  4. miss s says:

    ‘pecah’ harap pecah panggung.jgn wat lawak xmenjadi plk

    0

    0
  5. mizz says:

    oho mcm menarik gak…novel terbitan fixi ni tajuk simple2…hope lakonan yg dibawa nmpk berkesan…

    0

    0
  6. hani says:

    apesal ada pakistan jual kapet sesat nieyh?

    0

    0
  7. doremon says:

    cite aksi ke cite lawak ni ? cmbest je

    0

    0
  8. Aku says:

    buku dia pun best tau! carik buku dia. PECAH by Khairulnizam Bakeri from FIXI.

    0

    0
  9. shinee says:

    sapa yg blm tengk, gi tengk cite Sembunyi: amukkan azazil…best!

    0

    0
  10. gigi emas says:

    Sekali lagi Industri Hiburan Malaysia menghidangkan cerita bodoh dan tak berquality untuk tatapan para penonton……

    0

    0
    • awek kedah says:

      klu x bkualiti x pyah larh tgok…suka2 ckap cerita bodoh… kiranye kau pn bdoh sbb tgok cter yg kau ckap x bkualiti uw…. hahahaha

      0

      0
    • Daniel says:

      Atas dasar apa awak kata camtu?
      Novel PECAH ni best.
      Awak tak pernah baca?

      0

      0
    • walaweyh says:

      ha’ah.. sebab kau tengok cita bangla ja.. kau balik bangladesh nanti kim salam kat orang kampung kau..

      0

      0
    • pilemmelayu says:

      Satu lagi adaptasi dari novel picisan

      0

      0
      • huh? says:

        wow? dengan anggapan anda membaca sense and sensebility? pride and prejudice? great gatsby? catcher in the rye? mahupun salina?

        0

        0
  11. Kak Nera says:

    xpayah la.. dah terkene ngan Kerat 14 hari tu… macam sampah.
    xlayak langsung dijadikan film.

    0

    0
  12. walaweyh says:

    weyh!!! korg ni ketinggalan ke apa? beli novel dia baca.. jgn suka2 ja nk ‘sampah’ kan karya org..cita ‘pecah’ ni best kot.. and buku2 fixi semua lain dari longgokan novel cintan menyantan skrg.. and fixi ada peminat tersendiri..

    0

    0
    • Daniel says:

      True!
      Plus, Nizambakeri one of good writers. His novel & short stories are awesome! :D

      0

      0
      • walaweyh says:

        yup… nampak x bertapa orang malaysia kurang budaya membaca.. kurang mengkaji.. main redah je komen, even si blogger ni pun xsuka berusaha sendiri… main suka hati ja buat ulasan sendiri.. lepas ni macam malas la nak layan blog ni lagi..

        0

        0
  13. mizz nurse says:

    aku nak tgk pun sebab ada izreen azminda. lakonan terbaekk. harap2 PECAH best

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      cantik ke betina tue? muka makcik2 felda…pakai lah glamer mana pun dia nih,tetap xcantik…watever

      0

      0
      • mizz nurse says:

        AKU CAKAP PASAL LAKONAN BUKAN RUPA CIK DOLTON OII. KO TAK RETI BACA KE? KALO X SUKA FILEM NI DAH LA. YG MENYEMAK KOMEN KAT SINI PEHAL?

        0

        0
      • walaweyh says:

        ha..kannn.. kalau izreen ni muka cm makcik felda bleh jadi artis.. aku xleh bayang muka kau macam..

        0

        0
    • Anonymous says:

      IZREEN BERLAKON DALAM TANGGANG AYU BOLEH TAHAN BAGUS

      0

      0
  14. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    filem nie kategori felda2 pprt yg tengok…not my class..

    0

    0
    • Mirai Suenaga says:

      ahhh, kau! beli tiket wayang pun tak mampu, pastu kata tak de class lah, apa lah..
      kann…kann…?

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        kesian Mirai Suenaga terasa aku kata dia felda pprt…terima je lah hakikat dik oii yg kau tu melayu kelas ke3… :) kesian sgt

        0

        0
        • Mirai Suenaga says:

          Aku bukanlah dari kalangan Felda dan tinggal di PPRT.
          Kau nak menidakkan yang orang Felda lebih kaya dari kau kan?
          Aku ni Melayu kelas ke 3 ke, kelas ke berapa pun tapi aku hina sesiapa.

          0

          0
    • Daniel says:

      Tak faham why nak mention “felda2” tu. Hina sangat ke orang Felda? Lebih kaya rasanya mereka tu. Plus, based on what, u kata cerita ni felda2?

      Adaptasi dari novel yg power ok?
      U should search about the novel.

      0

      0
    • huh? says:

      and what is your class, pray tell me?

      0

      0
  15. hahas says:

    kalau dr novel fixi mmg berkualiti
    xde la cerita cinta cm alaf21

    p/s:ye..alaf21 pon de novel thriller,tp novel cinta2 sampah melambak sgt

    0

    0
    • walaweyh says:

      kannn!! kalau perasan, lepas fixi ngn lejen press, selut press smua tu dh mula ada peminat diaorg sendiri, baru alaf 21, buku prima semua tu kalot nk wat genre mcm ni..

      0

      0
    • Daniel says:

      True!
      Thanks to Amir Muhammad as well!

      :D

      0

      0
  16. Fish Fairuz says:

    Mulanya mcm x berminat nk tgok tp lepas baca ‘seram’ trus rasa berminat…. harap2 best la ye.

    0

    0
  17. lia says:

    ada fizz fairuz nak tengok la..minat fizz sejak drama cinta kau dan aku :)

    0

    0
  18. rynna says:

    abg nara nape iklan pompuan separuh bogel 2 byk sgt…semaklah

    0

    0
  19. abahkau says:

    mcm drama jer… aishhh…kompom xbest

    0

    0
  20. Daniel says:

    Abang Nara tulis :

    ” Novel Pecah ialah sebuah novel yang menggabungkan elemen cinta, seram dan juga komedi.”

    I read this novel countless time after my friend, Lord Z recommended it to me. Seriously, seram tu datang dari mana? IMHO, kalau penerangan salah begitu, orang nak tengok, terus rasa tak nak tengok. Kalau diperhatikan, letak elemen komedi, tapi setakat yg saya baca, PECAH tiada elemen komedi macam cerita lawak2 yang lain tu. Tiada pun. PECAH lebih kepada elemen penyiasatan, cinta (sedikit), dendam dan sebagainya. Tiada pula elemen seram (ni paling pelik) dan komedi.

    I just think that, sebelum buat komentar begitu (or maybe copy-paste dari mana2), you need to get clear info tentang filem ni. Nizambakeri is one of my favorite writers, and I just can’t wait to watch this movie, because it’s from Mr Nizam’s novel.

    At least, bacalah Buku Fixi dulu kalau pihak penerbit filem tak bagi sinopsis ke camne. Sigh.

    0

    0
  21. Daniel says:

    Eh Abg Nara.
    Yg komen saya betulkan apa sebenarnya genre cerita ni, abg nara tak publish pun. Kenapa bang Nara? Saya tulis elok2 dah kot?

    Saya tak nak org keliru sebab sbg pembaca setia FIXI, peminat Nizambakeri khususnya, saya tak nak org tersalah info tentang novel kegemaran sy ni. Publishlah komen sy yg bagi penerangan tu Bang Nara oit :3

    0

    0
    • ashlien says:

      yup…betul…sy dah baca novel pecah..serius best…pecah takde lgsg genre seram dan komedi…abang nara patut do some research…jgn main publish jer…informasi mesti tepat…by the way, harap sgt filem pecah ni berjaya spt bunohan…pecah totally different…

      0

      0
    • joyah says:

      eh daniel ni over pulak aku tgk. menyampah pulak rasa.
      macai detected.

      0

      0
  22. honeywellz says:

    Seksi awek yang pakai baju hitam tak berlengan tu,…kalau si Nora Danish or Lopa pakai mcm tu, sure dah kene hentam….ni tak ade pulak org yg tegur or suroh dia tutup aurat…

    0

    0
  23. Lagubestbest says:

    harap bukan macam filem myspy dahla..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    harap x d genrekan ke filem komedi..

    0

    0
  25. Huh? says:

    Kebanyakan haters kat sini tidak membaca, jadi mereka tidak tahu cerita ni diadaptasikan dari mana. kebanyakan. bukan semua.

    0

    0
  26. cerita yg diadiptasi dari novel fixi

    0

    0