Written by AbangNara | August 31st, 2012

Hari ini ialah Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 55. Selamat menyambut hari kemerdekaan Abang Nara ucapkan. Pastinya semua orang sedang sibuk menghadiri jemputan open house sempena cuti umum dan Syawal. Selain bermaafan, silalah laungkan “merdeka” sebanyak 3 kali di rumah yang anda pergi beraya.

filem 29 februari

Namun jika anda kebosanan dan tidak tahu hendak buat apa,  bolehlah pergi menonton filem 29 Februari lakonan Remy Ishak di pawagam berhampiran. Ini merupakan filem 3D pertama Malaysia dan diterbitkan oleh KRU Studios. Abang Nara masih tak sempat tengok tetapi daripada apa yang didengar, boleh tahan juga ceritanya.

filem 29 februari

17 lagi gambar sekitar majlis tayangan filem 29 Februari yang telah dilangsungkan di TGV Sunway Pyramid baru-baru ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada BlissCandid Photography.

filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari
filem 29 februari

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to (19 GAMBAR)Majlis Tayangan Filem 29 Februari, Filem 3D Pertama Malaysia

  1. Dr. Fazeley says:

    Hmm rasanya kutipan mgkn boleh lepas 2juta kot..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • zila says:

      dah tengok semalam. Best!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • AKU DA PUTUS HARAPAN NAK TENGOK FILEM MELAYU

      Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 14
      • $$$$$.......******* says:

        janganlh putus harapn nk tngok filem negara kita..filem kita yg difelemkn mengambarkn situasi negara kita yg sebenrny tk kira filem lama,baru dan yang baru dilamakn atau filem yg hnya rekaan semata2..kdng2 filem hnya mengambrkn prkara yg tkde pun..itu nmany cerita tu klaulaulh ada situasi begitu diluarkn..cuma kdng2 ikut kretifiti jg.. jngn mengharapkn sngt filem kita sama taraf dengn filem diluar tu je..kita ada cara kita dn klau nk sama taraf dengn dorng yg diluar terutama barat yg dh tentu tk bnyk snsitifny..untuk buat filem kita klau tkde bnyk sensitif dn tk bnyk syarat2 yg hrus dipatuhi, brulh bleh filem kita sama taraf dngn negara luar tu kn nk2 baratkn.. sokongan harus ada pada setiap orng yg tinggal disesebuah negara terhadap filem kita sendiri dn tk kira dlm apa jua sekali pun nk2 yg melibatkn bisnen dn pelaburn sesebuah syarikat yg mnyumbangkn sesuatu pada negara lebih2 lagi pelburan yg melibatkn duit dn wang yg bnyk…jd jgn putus harapnlh ya…beri sokongan dn semngat pada merka yg trlibat bru merka semngat buat filem lain dn bru filem yg akn dtang akn ada peningkatn bila pelburan mereka mnjadi bila dpt sokongan dn sambutan..apapn jgn mngharap filem kita jdi yg trlebih2 sprti barat tu ya mereka sememangny tk ada snsitif yg bnyak ok..bila kita mnyokong tk kira filem apapn..jdi jadi bila filem mereka dpt pulngan dn modal yg dpt boleh jadi modal untk pusingan ke filem seterusyn..jd negara kita tklh jd sunyi sepi tnpa filem negara sndiri…artis2 kita pn brjuang dgn keringat mereka,lebih semangat dn telah brkorban mmberi sumbangn juga pada negarakn..hargailah mereka2 yg berkorban untuk negara kita juga ni walaupun dalam lakonn dn seni2 lain juga..baru artis2 dn negara kita dipndang tinggi oleh negara luar..apapun filem ni antara yg trbaik dlm bnyk2 filem..mmg best dn seronok tngok bila mnghayatiny..tk rugi apapn kalau tngok cara trpaksa,rela hati ataupun mmng brminat tengok filem2 kita.. sekurang2ny kita mnyumbang juga untuk naikkn pulangan modal mereke dn menaikkan taraf hidup artis2 kita juga ok..oklh sorry klu ada yg terasa atau yg tk setuju ya..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 7
      • Wend says:

        Panjangnya komen tak larat nak baca……summarize sikit…make it short and sweet

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 5
      • wah... says:

        biar panjang komen seseoorang tu asalkn mmpunyai mesej pnting yg ingin disampaikn masuk akal dn ada betulnya..filem ini mmg best pun..jom prgi tngok rmai2 smntara msih ditayangkn lagi..aku nk prgi lagi..tk puas tk tengok tau..mari kita sokong sama2..hidup filem kita!ok bye..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
      • kenapa putus harapan? tontonlah filem jika ianya sebuah karya yang perlu diangkat dan perlu dipertontonkan kepada khalayak.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • KOREAN STYLE says:

      Best giler citer ni woo.. rugi tak tengok!

      Eh, Siapa minat baju Korea click nama saya! murah dan cantik semua :)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • comei says:

      adui…boring giler hari ni. tadi dgr lagu teman pengganti.try cari lirik. pergh…sedih gler. macam another version salam terakhir. dengar cter, malique sakit. b.nara try la cari story pasal malique.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      yg ambek gambar ramai2 tu yg kepala botak yg pakai blazer biru tu sape ar ? pelakon jugak ke ? yg sebelah norman tu bini norman ke ? lisa jambu dn manje skali cute gitu….remy ishak pn boleh tahan jugak….minah jambu macm muskil jarang nampak bini nye edry kru ni mana dia ar ? kalau ye pn jaga anak kt rumah tkan sekali2 tk leh ekpos kn tol tk edry ?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ainism_ says:

      best sangat cerita nih…dulu tak delah minat Remy sangat…sekarang rasanya dah lain macam je perasaan ini…..hahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Prince Noob says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 25
  3. MISS ZZ says:

    Edry…awat muke mcm tu? botox gak ke..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 2
  4. [...] the original: (19 GAMBAR)Majlis Tayangan Filem 29 Februari, Filem 3D Pertama Malaysia Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!(25 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Ustaz Don Dan Husna Part IIJimmy [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Anonymous says:

    Ada aku kesah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  6. mimi says:

    tak sesuai sungguh baju isteri si norman tu, dah tua pun…tengok lisa, sweet ja berbaju kurung..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 2
  7. jijah says:

    Ya Allah..terkejut tgk baju yg dipakai oleh bini norman…fuhhh tarik nafas…umur dah 40-an dah..harap2 lps ni..pakai laa baju yg lbh sesuai ngan umur..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • kaki berbulu says:

      Persoalan aku,man a satu bin I Norman?? Aku tak kenal ponn..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • mimi says:

        gambar kelima dan keenam..yang pakai dress warna hitam dedah belakang tu…yg rambut perang tu..yang dah tua

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • Ha says:

        ala wife dia y dh nk kerepot tpi x sdr diri tu..pakai seksi..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Alah bimbo katek rambut karat lengan lembik tu la bini si Norman.
        Muka si edry pun dah mcm pondan tua.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

      elehhhh ape nk heran kn baju yg di pakai oleh bini si norman tu bukan nye seksi sangat ! minah jambu kalau pakai lagi seksi dari bini norman pakai ni….minah jambu kalau pakai minah jambu suka yg jarang2 sikit supaya terserlah keseksian dn keayuan minah jambuuuuu jangan tk caya bro !!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. mak jemah says:

    ahh, yg penting izzue islam, mak jemah
    mantopp!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  9. Minamanja says:

    Pokok pangkal suami yg patut menegur cara pakai bini dia…
    lengan gelebeh nak tunjuk tunjuk…nak pitam aku

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  10. boni kacak says:

    macma best je.. lagi2 ada 3d

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  11. Anonymous says:

    hmm…jalan cerita mmg lain dr cerita melayu biase… best.. tp dinasihatkan jgn tgk 3D coz kesan 3D x terasa sgt… wat bazir duit jer bayar lebih tuk tgk 3D.. tgk 2D jer sama ok ngan tgk 3D.. tp cerita ini antare cerita melayu yg best laa..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  12. nyah ponti says:

    aku pernah jumpa remy kat mlk body dia memang sodap tapi muka biasa je kulit gelap mcm bangla pun ada

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  13. payday loans says:

    Thanks for every other informative blog. The place else could I am getting that kind of info
    written in such an ideal means? I have a challenge that I’m just now running on, and I’ve been
    on the glance out for such information.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  14. KOREAN STYLE says:

    Best citer nih.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. ......... says:

    remy ni kadang muka dia ensem tpi kadang cam bangla pn ad..aduhai..isteri norman..dh tua2 tpi baju pakai cam tu..x elok bebeno..sakit mata memandang..aku tengok bini norman dh semakin tua..dia pakai cam ne pn x lawo..x lawan lisa gak..lisa plk sopan jer berbaju kurung..manis gitu..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  16. beckhr00y says:

    best x citer ni

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. rozi says:

    Siapalah kita utk berkata lebih2 tentang isteri si Norman tu…
    Apa2 pun Norman sepatutnya lebih peka ttg tanggungjawabnya sbg suami.
    Ada suami yang beruntung bila isteri tau membawa diri, walaupun tanpa panduan si suami. Tapi bila isteri tak berapa nak pandai menjaga diri & maruah suami, patut2nya suami kena lah tegur…pulak kdg2 si suami nya pulak sporting tak tentu pasal..suka membiarkan isteri di perkatakan orang. Kalau diperkata ttg yg baik2 awak pun dapat juga tempiasnya, ni kalau dah camni gaya, siapa yg dpt kesannya kan ke awak sbg suami juga yg diperkatakan orang…perkara2 yg sesuai hanya utk awak suami isteri tapi dipertontonkan di khalayak…pratonton filem aje sudahlah…yg lain2 tu simpanlah sebagai privacy sendiri…entahlah…Yang baik itu dari Allah, yg buruk itu dari kita sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • apa cerita isteri norman ni? ini entry filem lah bodoh!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • ???????? says:

      Alah..klau mata tu sakit tngok fsyen orgn yg tak mnepati citarasa dn tk mnepati umur ataupn budaya ke agama ke jgnlhlh smpai nk mngutuk ke atau pn mngata..tk baik juga tu tau..klau tk pndang je tmpat lain..setiap orng ada hk msing2 untk diri dia..dia nk brfsyen ke wlaupn umur dh tk sesuai ke itu trpulng pada dia asalkn dia tk smpai pakai BIKINI sudahlh lagilh tk sesuai dgn acara tukn..lagipn nikn tajuk tntng FILEM bkan pasal fsyen yg dipakai seseorng tu..dia nk melawa dn melaram biarknlh je selagi boleh..takkan dia nk pakai baju yg mcm sarung nangka pulak yg serupa kalau dia pakai tu..tkde potongan lngsung..lurus jekn..dh dia tk suka fsyn mcm tu nk wat cmmna dn mngkin dia nk sesuaik fsyen sprti tu dgn acara tu..jadi dia fesyenlh mcm tu..dosa ke pahala diri dia dn suami dia ke biar diri dia dn suami dia jg yg tanggung..kn..jgnlh trikut2 pemikirn orng2 melayu lain yg suka sngt menegur nk2 fsyen bgini ada je tk kena..fsyenkn selaluny untuk cntikkn seseorang..jngn suka cakap macam tk cukup kain je selalu bila seseoang brfsyen begini,kerana bukn bngsa melayu je yg brfsyen macam tu jadi boleh buatkn bngsa lain terasa juga ya sebab mereka bnyk yg berfsyen mcm tu dn smestiny mreka tiada bnyk snsitifny..maklumlh negara nikn pelbagai kaum nnti kalau mreka trbaca dn dngar bunyi mcam tu apa dorng fikir pulakkn..TK tl bguslh mcm tu..dn jgnlh suka cari dn nmpak je kesalahn org lain msti je ada tk puashati..kurngknlh fikir mcm tu ya..oklh sorry klu buat kmu dn yg lain trasa dn klau tk suka pndapat sy ni ya…filem ni antara yg boleh tahan jgalh drpada filem yg tk de msej disebalik sesebuh cerita lg tk baguskn…ok selmt menonton filem kita..maju filem kita maju bagsa dn negara kita..1 malaysia dn slam mrdeka!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  18. zuragone says:

    smlm aku berdua dgn kwn aku jew yg tengok cite ni kat dalam satu paggung…hmm…korg pg ah tengok support filem melayu…komen cite nih… boleh lah… walaupun xberapa nk menjadi sgt cgi n ade part2 yg kantoi n x detail…tp idea die bagus…bile korg tgok mesti korg akan terkira2 berapa umur remy…n lakonan the girl yg jadi lily best… pandai die belakon…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  19. didigaga says:

    alahai hensemnyalah remi ishak tu..nampak sepadan gak ngan yang berlakon jadi lily tu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. zaynola says:

    Selepas melihat footages filem ini dlm bilik editing, rasa-rasanya mau RM18 juta punya pungutan ni. Hebat sungguh filem Melayau ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Embok ketum says:

    Aku baru pas tgk citer ni. Mmg best dn aku impressed sgt bila org kita yg buat. Mmg ada kekurangan, tp yg penting ceritanya menarik. Korg jgn lupa be tisu yer.. Supportlah filem kita.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  22. si Cantik says:

    ~ WALAUPAPEPUN LISA & yUSRY TETAP SWEET :))
    NICE COUPLE,,, :))

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  23. yang says:

    arap tak indah khabar dari rupa….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      hello norman kru ! minah jambu suka berlakon tau..ambek minah jambu berlakon leh ? jadi orang gaji tukang sapu pn tkpe minah jambu terima ngan rela hati minah jambu asal kn norman ambek minah jambu berlakon dlm kru film leh ? PLEASEEEEEE …

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  24. tetibe aku teringin nak berlakon jadi pontianak gersang dgn effect cgi kalo dpt hero dia brandon routh berlakon free pun takpe kekekeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Peminat Setia says:

    Saya dah tengok filem tu,boleh bagi 5 star..tapi kecewa sbb tak dapat tengok dlm bentuk 3D…di KULIM LANDMARK…tak di bekalkan filem 3D..itu kata org yg jaga kaunter tiket..macamlah kita tak mampu bayar..rugi sapa pi tengok di KUlim.ingat ke bolehlah tengok filem 3D melayu pertama. tapi kecewalah harap ambil perhatian KRU …………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. OPPA GANGNAM YG TAK STYLE LANGSUNG says:

    Si Edry ni buat facelift / plastic surgery ke kat muke dia tu? Nape muke dia nampak pelik semacam je ek???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. I am in fact grateful to the owner of this site who has shared this enormous piece of writing
    at here.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0