Written by AbangNara | September 11th, 2013

Jangan terkeliru dengan tajuk filem ini. Ini bukanlah filem Lagenda Budak Setan yang diadaptasi daripada novel popular nukilan Ahadiat Akasha. Lagenda Budak Hostel menceritakan mengenai kisah suka duka pelajar-pelajar sekolah di asrama. Nampak macam menarik kalau garapannya dibuat dengan tepat.

lagenda budak hostel

Filem ini adalah terbitan Metrowealth dan diarahkan oleh Ismail Bob Hasim. Hebat juga Ismail Bob Hashim ini kerana kalau tak silap tahun ini sahaja dah lebih 10 filem diarahkannya. Memang produktif betul. Apa pun, tarikan filem ini sudah tentu Nora Danish yang melakonkan watak Seroja. Comel wei Nora pakai baju sekolah.

lagenda budak hostel

Akan mula ditayangkan pada 12 September ini, jangan lepaskan peluang untuk menonton filem ini lebih-lebih lagi jika anda belajar di asrama ketika zaman persekolahan dahulu. Beberapa lagi keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Toyota 86 GTS vs Ford Focus ST

lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel
lagenda budak hostel lagenda budak hostel

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to (18 GAMBAR)Sekitar Tayangan Filem Lagenda Budak Hostel

  1. gile talak says:

    1st!!! OMG!!! 1st!! OMG ! 1st!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  2. kero says:

    1 lagi filem sampah. hero Malaysia ni xde yg lagi hensem ke?? spoil la!

    0

    0
    • mekkelategebu says:

      tu yg bebaju biru bercermin mate, berambut perang.. hensem la tu! hahahahahahaha.. biaselah filem sampah , mane boleh lawan hero transformer. haha

      0

      0
    • kero gay sampah says:

      hero hensem belum tentu ..dapat hasil juta2 …kau apa kes.. beria nak sangat tgk hero hensem…kau gay kahhh?????

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      eh pekin ni kan hensem kau apesal !! hensem yg macmana lagi yg kau nk ?????? macm Ac mizal? macm zul ??? macm Aliff Aziz ??? Aaron??? pekin ni kan dlm golongan mat hensem2 jugak !! kau tk tengok lengan dia !! huh !!

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        eh kenape klabu pulak minah jambu pnye kaler ni !! salah tekan ke ?

        0

        0
      • gile talak says:

        weh minah jambu ke hape tah name ko panjang sgt.. hero cite ni da sah2 bukan pekin. hero die mamat 2 org yg ntah xde selera aku nak tgk jadi hero. weh bukak mate siket , bandingkan hero malaysia n negara laen.. david teo je selera amek dorg ni , die yg tgk sndri cerite ni, that is y Malaysia banyak keluarkan filem SYOK SENDIRI. kalaw da heroin cun, patot2la amek hero ade rupe siket …

        0

        0
  3. fikri says:

    neelofa berlakon x?

    0

    0
  4. gugu gaga... says:

    10 citer dia wat??da tau la citer ni cmane….

    0

    0
  5. mencelah says:

    adoila…ntoh mnde2 la citenye…10 filem tp satu pun xley nak g jauh..kamon la bob!!!

    0

    0
    • Citrawarna says:

      Kau ni bangang abadi tahap langit ke berapa? Ke ada penyakit Alzheimer? Atau baru cecah umur 4 bulan?

      Ngangkung RM8.4 Juta
      Bini-Biniku Gangster RM4.5 Juta
      Alamak Toyol RM4 Juta
      Adnan Sempit 2 RM6.5 Juta
      Adnan Sempit 3 RM4 Juta
      Sumpahan Kum-Kum RM3 Juta

      Lain kali baca halaman surat khabar yang berfaedah, bukan baca teropong zubir tu.

      0

      0
      • mencelah says:

        oh yeke..bia xkutip byk duit tp org luar iktiraf cam bunohan, songlap..bob punye cite??yang adooooo……

        0

        0
        • Citrawarna says:

          Kalau buat filem utk trofi, tak balik modal, filem rugi, nak buat apa trofi tu? tumbuk sambal belacan or gadai kat kilang recycle?

          0

          0
  6. hello hello cepat mudah dan tepat…

    0

    0
  7. patutla AARON AZIZ popular kat msia….
    ko tgok la hero lagenda budak hostel….
    entah apa2 jek….bakat pon biasa jek…
    so jgn marah la ye ZED ZAIDI…..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Citer sampah. Lawak pun sampah. Macam drama aje. Buat lawak yg konon kelakar tapi hazab nak tengok.

    0

    0
  9. sally says:

    Should take Eika Farhana….pretty, talented…..and yg penting, mmg muda remaja. THen maybe the movie can appeal to teenagers…

    0

    0
  10. bayu says:

    cerita ni mcm boleh laahh..boleh lah nk tgk free time raya tahun depan.

    0

    0
  11. boring says:

    Cerita budak sekolah tapi berlakon orang tua..
    Typical !

    0

    0
  12. Anonymous says:

    y pompuan bukan main lawa…tpi y lelaki aduhaiiiii x de semangat aku nk g tengok…cri le pelakon lelaki y ensem skt…..ni tengok x de semangat langsung….

    0

    0
  13. Saja says:

    satu…satu aku perati pelakon lelaki…dh le x berapa ensem…nmpk dh tua…tpi berlakon filem bdk sekolah……lantak ko le david teo….

    0

    0
  14. Malebes says:

    Comel je nora.. Muke mmg jenis tak mkn tua eh ko? Muke mekap dh nmpk baby face, kalo tak mekap lg nmpk budak. Untung le. Muka siti saleha ngan neelofa pn sama kalo x mekap nmpk lg cun bg aku. Kan sopan je pakaian sedap mcm ni mata mandang, nora. Err yg pakai dress biru tu, bleh tak pi kuruihkan dulu kaki sbelom ko nk pakai dress or short skirts… Nampak obese le kaki ko. Sapa yg bertanggungjwb pemilihan pelakon ni? Pelakon lelaki nampak tua ja semua.. Biar betoi.

    0

    0
  15. .... says:

    keje nk complain..typical malay

    0

    0
  16. gigi emas says:

    Ya sekali lagi Malaysia dilambakkan dengan tayangan cerita melayu yg tak berquality, cerita bodoh dan tiada unsur kreatif langsung……Jadi mari kita beramai2 simpan duit daripada membazir dengan menonton wayang melayu…….

    0

    0
  17. p0k0k b0nzai says:

    tak kisah la filem lagenda budak setan ke lagenda budak h0stel ke tapi bagi aku filem2 yang berada di bawah naungan metr0wealth semuanya merapu2..suka sangat la terbtikan filem yang merepek2 ni..sipn0psis filem sekarang memang langsung tak menepati kriteria selera pen0nt0n..macam mana la filem melayu sekarang nak setanding dengan filem barat..jalan cerita semua memb0sankan,,sebenanya filem terbitan metr0wealth la yang menyebabkan industri perfileman negara mer0s0t..mana tak nya setiap minggu filem melayu yang tayang kat panggung semuanya entah apa2..t0l0ng la ‘rebrand’ sikit mutu perfileman negara..malu la weh..

    0

    0
  18. meow says:

    aku tertanya-tanya kenapa director kat malaysia takde yg nak buat filem yg bombastic ala-ala macam transformers, battleship, star wars ke???? adakah kekurangan bajet, rakyat malaysia tak minat atau ada sebab lain? kalau ada pun filem2 dari KRU je mcm cicakman, merong mahawangsa and latest vikingdom. sikit sangat…boleh bilang dgn jari. asyik2 filem bodo-bodo macam ni, kak limah, adnan sempit. tah pape n aku nak naik bosan sebenarnya.

    0

    0
    • adodenkesah says:

      makin lama makin tak hingin aku nak tgk cite melayu wpn aku bole tgk free je kat youtube.. ce korg tgk Bollywood, dh mengalami transformasi.. pelakon sume berbakat, kamera mahal, cerita makin berkualiti n pelakon dah tahap international.. muka pon kacak n cun melecun..ce korg compare kamera cerita melayu dgn cerita Hindustan.. bagai langit dgn bumi.. aku tgk cite zmn Amitabh bachan pon masih cantik clear je lg.. ce tgk cite ngangkung n compare dgn cite Hindustan lama.. tgk mana yg blur mana yg clear.. hehehe.. pelakon msia dh la tak lawa, mekap tebal giler pon masih tak cntik.,popular sbb kontroversi bkn sbb berbakat, tak nsem, tak berbakat lg.. aku nak sokong industry perfileman Malaysia pon dh takde mood.. cite tak moral value.. asyik penuh dgn imginasi khurafat je.. come on la. zmn skrg dh moden, kne la transformasi..

      0

      0
  19. Melayu Kita says:

    Ini lah melayu kita. Suka mengkritik dari membina. Tau nak comment je. Tahu la korang tu penilai, tp jangan nak kondem org je. Try la duduk dekt bangku pengarah, then arah cerita macam korang nak sangat tu. Korang rasa semua orang boleh terima ke cerita korang buat tu?? Guys, taknak tengok jangan tengok. Simple kan? Hape pun tak boleh la korang ni.

    0

    0
    • Rania says:

      ni satu lagi….cuba kau baca sikit komen2 tu..membina la tu…bagi cadangan cerita macam mana patut dibuat dan tak dibuat. tak semua org mampu jadi pengarah, samada kekangan masa, peluang, umur ataupun budget. komen macam mana pun ada pengarah2 ni nak dengar.?..tambah2 dapat kaki ampu cam kau Melayu KIta. hiduplah pengarah2 tu menyedapkan hati dengan kutipan berjuta2 tapi kualiti tarak. Ni aku nak habaq, cadangan membina aku adalah CUBA BUAT CERITA BERKUALITI DAN TIDAK MELAWAK BODOH. aku bekas budak hostel tahun akhir 80 an dan 90an pun tak hingin tgk cite ni…

      0

      0
  20. lelaki besi says:

    SAH SAMPAH!!!!

    0

    0
  21. lelaki besi says:

    SAH SAMPAH!!!

    0

    0
  22. lai lai says:

    Kenape lah ramai yg suke judge negatif sblm mnyaksikan sesuatu filem tu…hormatla ckt artwork org len..jgn taw nk kondem je…lau korg wat filem pn xtentu menjadi..hero hsem tak hsem pn nk jdi isu yg penting dorg pndai berlakon mcm along cham tu ak suke lakonan dye wlpn dye xfemes cam zizan,johan tp dye mmg lawak.xsaba nk tengok cite ni!

    0

    0
  23. kupu2 siang says:

    tak habis2 nak kutuk filem org sampah.lau terer sangat cer korg sendiri wat filem ade berani???ckit2 nk mengutuk je kejenye ish3

    0

    0
  24. cik bedah says:

    Aku dpt jemputan preview aritu besh gler kot cite ni spnjng tayangan tu asik gelak je teringat kenangan mase dok hostel dlu…wah mmg mengimbau kenangan btl tuk dak2 skola era 90 an hehe…nnti nk wat reunion leh rancang tgk cite ni

    0

    0
  25. n says:

    Bila dgr tajuk tu aku terbayang cte² hantu kt asrama.kalau setakat nk buat cte pasal kehidupan asrama yg membosankan baik xyah tengok.

    0

    0
  26. Freedom says:

    yang comment menjatuhkan industry malaysia or melayu.. pegi layan dan duduk dekat negara asing sana.. jangan nak semak samun dekat sni.. kalau rasa diri dah bagus pegi jadi pengarah filem.. bajet bagus diri sendiri tak ter urus nak uruskan filem keritik macam bagus je.. sedar diri .fahami sehelai kain yang baru nak dicorak. sebelum jadi batik.
    sangat lemmmmmmmmm manusia takde otak kerja nak menjatuhkan je..

    0

    0
  27. […] (18 GAMBAR)Sekitar Tayangan Filem Lagenda Budak Hostel (59) […]

    0

    0