Written by serenity | May 4th, 2015

Kalau Shahz Jaszle melangsungkan pernikahan serba ringkas dengan wanita pilihan hati, 1 Mei lepas juga berlangsung majlis pernikahan pelakon filem Jengka, Ramona Zamzam dengan jejaka Palestin, Rami Alashkar dalam satu majlis di Palace of the Golden Horses.
 photo 11208454_1441293769513959_1528196502_n.jpg
Menurut Ramona, dia sudah lama mengenali Rami ketika sama-sama menuntut di Kolej Segi, di mana ketika itu Ramona dalam pengajian diploma dan Rami pula sedang mengambil ijazah sarjana muda.

Tambahnya, sikap Rami yang cukup menyenangkan membuatkan dia selesa bersama jejaka berusia 27 tahun itu.

Bersama kita doakan perkahwinan mereka akan kekal hingga ke akhir hayat. Lagi 17 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Draconiq Photography.

Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) membawakan kepada anda Siri…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 27 April 2015


 photo 11176470_1704215299805833_770464814_n.jpg
 photo 11208083_934363196622789_1770583485_n.jpg
 photo 11203365_584290861713334_1437755560_n.jpg
 photo 11192798_790048964436198_753202089_n.jpg
 photo 11192980_1429658680671153_1737746519_n.jpg
 photo 11195657_386631284843263_886507663_n.jpg
 photo 11193000_830377687054999_102874181_n.jpg
 photo 11192771_367321936789898_1116589919_n.jpg
 photo 11190072_1587731348179427_1985679569_n 1.jpg
 photo 11191058_954315057941602_1815022202_n.jpg
 photo 11190896_1413391468981952_627331332_n.jpg
 photo 11176256_893255000721252_2088252189_n.jpg
 photo 11186938_1577441992530002_81608576_n.jpg
 photo 11176356_1442942522684300_1839925078_n.jpg
 photo 11189693_365572730314139_1854636290_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to (18 GAMBAR)Ramona Zamzam Kahwini Jejaka Palestin, Rami Alashkar

  1. Anonymous says:

    tahniah ramona & suami, semoga bahagia ke akhir hayat

    0

    0
    • Bani Yisrayels says:

      Kenduri belah lelaki buat kt Western Wall ka ? Buat time yahudi dok mengaji and hempok kepala dinding ??

      0

      0
    • Jepun says:

      Sesuainyaaaaa pasangan ni.. Sama cantik sama padan! Anak confirm lahhhh elok2, 2-2 putih melepak, 2-2 hidung mancung, mesti comel gila baby dia org!! Apa2 pun tahniah Rami & Ramona..!

      0

      0
    • miss lollipop says:

      sama cantik sama padan..tahniah

      **apsal mata aku nampak muka dia ni iras siti elizad masa gambar2 atas ni..hishhh

      0

      0
  2. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    ramona ni muka ala ala badgirl, tp suami dia muka goodboy…ingatkan dia ni jenis carik muka yg badboy jugak…

    anyway,cantik minah ni….muka very classy and urban the era

    0

    0
    • Papelah says:

      Itu harus aku stuju. Ramona muka jnis bad girl. Kalau org tak knal mmg ingt dia sombong termsuklah aku sdri! until satu hari bila tjadi nya satu kejadian yg mengubah pesepsi trsbut.. Aku tgh nak byr autopay parking tapi duit tak ckup, kbetulan dia dgn bf dia tgh q kat blkg pstu dia org prasan pula. Trus ramona tu tanya, brpa yg tak cukup adik? Ikutkan aku tak ckup lgi 2 hengget je tpi ramona bagi 5 rggit sbb dia pon tkde duit kecik agaknya. So dpt la aku byr parking. Malu nya mmg takyah ckp la tpi segan sbb rmai org tgh q kat blkg jugak jdi aku ambik kan juga duit tu. Dah la lepas tu aku bagi balik baki pun dia tak ambik. Baikkkkkk sgt dia sbb bila dia buka mulut mmg dia friendly sgt sbnanya. Dia siap tanya lgi, ada nak kena byr apa2 lagi tak? Cukup tak?
      K sorry jdi pnjg la plak kan story aku. Cuma pndek cite, muka dia mmg tak nmpak karakter dia yg sbna. Ramona ni baik dan friendly sgt2..

      0

      0
  3. air zam zam penuh berkat says:

    tumpang tanya, itu hidung ke penyangkut baju?

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      asal kn benda tu tk sama macm penyangkot baju suda la…yg kau sebok cakap pasal penyangkot baju tu apesal ????????

      0

      0
    • Anonymous says:

      Dia jelez tu..ntah ntah hidung dia macam voldemort..hehe :P

      0

      0
  4. anonymous says:

    ni bru ok tak ade cerita sensasi publisiti tup2 kawin n intelek gak

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      pada kawin ngan jantan mlayu yg malas keja lebih baik kawin ngan jantan bangsa lain PUAS HATI !! lov u monaaa…semoga bahgiaaa..

      0

      0
  5. anonymous says:

    Untungnya orang palestine.. ALLAH perindahkan rupa mereka.. walaupun negara mereka ditimpa peperangan.. Dek kerna keimanan yang tinggi :’)

    0

    0
    • Bani Yisrayels says:

      Bg i biasa2 ja , kalau nk arab yg ensem and cantek2 pegi Lebanon , tak pon Turkey and Iran tp diorng bukan kategori “Arab” la

      0

      0
      • Gabibi says:

        Cik bani, for ur info muka middle east mostly yg betul2 cantik Dan hensem adalah dari Palestin, Jordan, Syria & Lebanon. Itu 4 negara jiran yg bila kita pegi sana masyaAllah… Dari budak ke org tua semuanya cantik2 sgguh! Mata biru / hijau dan very fair skin, ada pula yg jnis rambut nak masuk color brown. Boleh kata setiap org semua nya ada rupa paras yg elok n semua sharp featured. Lagi2 yg kena bomb kat palestin tu lagi la masyaallah..
        I’ve been staying in Syria for 7 yrs, dah masuk klua Jordan / Lebanon byk kali dan dah tau nak beza arab mana yg lebih cantik n hensem.. Turkish & Iranian? Elok juga tapi feature tak se-sharp 4 negara tadi :-)

        0

        0
        • Bani Yisrayels says:

          kurang setuju dgn mata hijau biru kerana sy belom pernah jumpa jordanian or palestinian yg mata biru mostly syrian or afghans , sy juga stay di Tel Aviv dan sering berpeleseran di sekitar rantau arab dan penah membantu syrian refugees di turkey , and also pernah tinggal di afghan di sempada Iran dan boleh cm org sama juga mcm bezakan melayu philippines dan indonesian

          0

          0
        • atas pagar says:

          tapi bani yisraels, sy pnah jumpa org jordan, 1st time lak tu, mmg ensem n mata biru/hijau.. tu 1st time dan bkn kat jordan pon tp kat brunei.. haaa.. so mesti byk muka jordan cmtu kan kot? hehe.. cam kat malaysia la, rmi ensem n cntk tp tak smua org kwn ngan org nsem cntk kan.. cmtu laa.. hehe.. #peace!

          0

          0
        • Anonymous says:

          laki aku orang Mesir, dia pun cakap orang2 Arab yang paling cantik & hensem dtg dari Syria, Lebanon, Jordan & Palestin tapi aku tengok pat Mesir pun ramai orangnya yang kulit putih merah & bermata brown & hijau.

          0

          0
  6. kemek says:

    gamba 1st laki dia duk tahan napas jek sbb molot berbau..

    0

    0
    • Gigi says:

      Eh hidung kemek ni, dengki la tu. Ramona famous as one of the actresses yg gigi plg cantik dan tkde breathe problem kot!
      Yo o yo o je

      0

      0
  7. Mekwa says:

    Salute dgn ramona.. Buat pre wedding photoshoot pun tak, bercinta pun diam2, tak kecoh sana sini kejap kapel kejap break ke apa, tunang dan nikah buat pada hari yg sama malahan original plan nak nikah bulan September tapi diawalkan lagi utk mpercepatkan apa yg patut. Pandai dia atur, itu lah yg terbaik sebnarnya.. Congrats ramona!

    0

    0
    • Luv ramona says:

      True. That I must agree with. Celebrities biasanya kalau tak pilih anak dato / artis / org kaya tak sah. Another thing that we must salute ramona is, dia pilih org biasa je. She chose personality over money. Oh yea, asalkan tak ambik suami org.. I ok je!! Well done Ramona!

      0

      0
  8. Puteri says:

    Alhamdulillah dah slmat mendirikan rumah tgga.. Sepadan sgt2 rami dgn ramona ni.. So happy for ramona that she found rami. So much better than zhafran tu of course. Org palestin, tggi, hensem, ada masters, semua ckup. Zhaf tu keje kencing org sana sini, tak ckup dgn public mutual buat gold investment lain la apa la smpai rugi duit aku 13000. Fake sial mamat tu, nasib la ramona tak kwin dgn zhaf. Tahniah pada 2 mempelai!!

    0

    0
  9. Same says:

    Muka diorg sama lah

    0

    0
  10. alang aila says:

    Tahniah buat Ramona dn Rami..saya doakn bahagia hingga akhir hayat…moga2 dpt jadi istri yg solehah

    0

    0
  11. afeer_KualaLumpur wedding says:

    hye..i yg buat deco utk ramona.
    ada ralat sikit ni abg nara… ramona nikah di rumah.. kayangan height bukan di palace golden horses shah alam..
    pasal sikap ramona, dye sgt humble dan ramah..parent dye pun ramah giler.senang bekerjasama dgn dye dan rami..
    mereka berdua sgt sepadan..hensem dan cantik..

    0

    0
    • Duyung says:

      Itula I pun pelik, mana dtg golden horses. Tu dia pegi quick honeymoon dgn laki dia, kan dah klua paper nikah kat rumah Kayangan heights..
      Bydaway ramona mmg family lover.. Penah nmpk dia kat luar brkfass dgn her family, mmg jelas yg dia mmg sgt close to her parents. Adik bradik tak rmai, klau follow IG dia mmg dia ada adik pmpuan sorg je. Tpi mmg family ramona tu sgt la yg jnis berpelok cium. Adik dia dah besa pnjg pun pelok2 ayah diorg lgi. Cara diorg lepak pun nmpak cam best friends. Untung laki dia, kalau dgn mak bapak pun cmtu apatah lagi dgn si rami tu..

      0

      0
  12. jawapan aku says:

    cannttikkk

    0

    0
  13. kak zee says:

    Tahniah Ramona dan Rami sama cantik dan sepadan semuga bahagia hingga ke Jannah… jadilah isteri solehah….

    0

    0
  14. adudu says:

    color dia pilih naik seri.
    && simple je baju kawin tapi lawa ! nice.

    0

    0
  15. This&That says:

    Some woman prefers matured face… some like face like this… well it depends, right?

    0

    0
  16. TakPelikPun says:

    Si Nara ni kekadang men sebat je nak tulis apa. Blog ni ramai pembaca kot kau verify lah dulu entri kau sebelum tekan butang submit. Haizzz aptb.

    0

    0