Written by AbangNara | May 13th, 2015

Amboi, amboi, amboi. Patah tumbuh hilang berganti. Setelah gagal dalam percintaan beberapa kali, akhirnya Aliff Aziz telah menemui cinta hati yang baru. Gadis bertuah tersebut ialah Bella Astillah, yang merupakan kakak kepada penyanyi Didi Astillah. Memang ‘sweet’ dan romantik sangat gambar-gambar mereka berdua yang telah dimuatnaik oleh Aliff Aziz. Paling terharu ialah gelaran ‘Bae” yang digunakan oleh Aliff Aziz untuk memanggil kekasihnya.

aliff aziz dan bella astilla

Daripada pandangan mata Aliff Aziz kepada Bella Astillah pun Abang Nara dah tahu betapa mendalamnya cinta mereka berdua. Ia dibuktikan lagi dengan ayat-ayat jiwang tahap gaban yang diluahkan oleh Aliff Aziz. Memang cair kalau membacanya. Sweet tahap caramel machiiato.

Mata yang membuat aku jatuh hari demi hari. Rahmat Tuhan datang dalam berbagai cara dan walau macam mana kita cuba fahami cara Allah memberi rahmatnya takkan terjumpa jawapannya.

Saya amat berterima kasih dengan kehadiran awak dalam hidup saya. Saat waktu hidup terasa amat menyedihkan, awak datang membawa semangat dan perasaan sayang kembali dalam hidup saya.

Hanya Allah dapat membalas jasa awak. Saya sayang awak. #katakatahatibuatdia

aliff aziz dan bella astilla

Kalau korang tak cair membaca kata-kata Aliff Aziz di atas tue, tak tahulah Abang Nara nak kata apa. Abang Nara yang lelaki nie pun mencair bak aiskrim di tengah panas. Semoga kali ini cinta Aliff Aziz dan Bella Astillah akan berakhir dengan pengakhiran yang sempurna. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar pasangan romantis ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla
aliff aziz dan bella astilla

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to (18 GAMBAR)Aliff Aziz Romantik Bersama Kekasih Baru, Bella Astillah

  1. Anonymous says:

    kakak didie astila ke adik? aikk.. 1994 still young u know.. hmm.. takde la cantik mana.. boleh laa.. ermmm

    0

    1
    • Syukri says:

      kenapa kad pengenalan perempuan tu lain ???
      bukan ker IC Malaysia guna yang ada cip kaler biru tu ke.

      0

      1
    • akulah aku says:

      Maybe memang kakak la kut. Sebab rasanya Didi Astilah lahir 1996.

      1

      1
    • minah jambu terlajak habis says:

      mcam minah Sabah aje ..ape2 pon mateair aliff ni cute n puteh kulit dia..jangan2 ku puteh ku puteh baru lah putehhh takk ?????

      0

      2
      • entah lah nak says:

        haritu aku bukak tv2 drama “lamunan terhenti” tak silap. bella astilah ni berlakon. tak putih pun, hitam manis. berdiri sebelah ryzal jaafar nampak beno perbezaannya.

        0

        0
    • Anonymous says:

      mcm laki bini daaa

      1

      1
  2. baerak says:

    Yang menangis tu dah kenapa pulak? Hayooo feeling terok la depa ni

    0

    0
  3. aku says:

    budak2 baru nak up..menggesel sana sini

    0

    1
  4. This&That says:

    Sorry.. tak cantik mana pun..

    0

    1
  5. HaramJadah says:

    Oo ni budak yg slim menyelim tu ek

    0

    1
  6. ada aku kesah says:

    camera 360 je..ahaks

    0

    0
  7. HAMBA ALLAH says:

    APA NAK JADI PUN TAK TAU LAH, BARU DOK COUPLE DAH GESEL SANA SINI, PELUK SANA SINI MACAM SUAMI ISTERI LAGAK NYA. KAT MANA LAH AGAK NYA SIFAT MALU TU KAN.

    0

    1
  8. Gayah says:

    Esok putus cinta, buat benda bodoh lg! Bila la nk matang si mangkuk ni.

    0

    1
  9. Anonymous says:

    Bae pale bana ang la halip haziz

    0

    2
  10. Anonymous says:

    Bæ/bae is a Danish word for poop. Also used by people on the internet who think it means baby, sweetie etc.

    HAHAHA!!! Tang mana sweet panggil orang taik aku pun tak tau XD

    1

    2
    • Nina says:

      selalunya kalau internet slang utk “baby” = babe/ babeh.
      kalau “bae” memang “taik” lah jadinya….kehkehkeh.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bhaha kesian btl dorng2 ni. Konon nk menggunakan perkataan/panggilan yg jarang org lain pakai, tp x tau apa maksud nya n x research sblm nk pki perkataan tersebut,, sudahnyaaaa jadi laaa “tahi” kikikiki

        1

        1
  11. Tudung Biru says:

    Kau jangan ingat orang dah lupa dosa kau, Aliff. Dulu kau mabuk, siap belasah pakcik pekerja hotel yang tak bersalah apa-apa sampai masuk hospital, pastu kau claim kau kena rasuk, kau dah lupa?? Sejujurnya itulah alasan paling bodoh pernah aku dengar seumur hidup aku.

    Pemabuk dan playboy macam kau ni tak payah nak menunjuk-nunjuk poyo la. Aku cuma nak tengok, satu hari nanti lepas kau belasah minah ni pulak, alasan bodoh apa pula kau nak reka? Serious kau ni memang lahanat

    5

    0
    • LangitTakSelaluBiru says:

      Manusia berubah, bitch.

      0

      1
      • Tudung Biru says:

        Berubah ye? Dari minum arak berubah kepada berkepit melakukan maksiat sepanjang masa? Ke berubah dari kena rasuk kepada kena sawan?? Kipidap!!

        1

        1
    • Selendang Putih says:

      bdk tak matang mcm ni la noks! tak hbs2 buat perangai, sian mak dia!

      0

      1
  12. Anonymous says:

    dari jauh atau dah make up boleh ler tahan skit, tapi gambar dari dekat dan tak make up,takut plak aku ngengok pompuan tu.

    0

    1
  13. walaweh says:

    “Hanya Allah dapat membalas jasa awak” Allah nk balas mcm mane dah kalo ko sekarang ni pon dah gesel2. Lu Pikiaq lah sendiri

    0

    1
  14. Anonymous says:

    cair pe jadah nyer dgn ayat camtue. ayat first jer dah menjengkelkan. “mata yang membuat aku jatuh hari demi hari”. len kali sbelum nak bercinta gi sekolah dlu blaja BM pandai2. jatuh ape?? jatuh hati? klu muka awek tibe2 dh tersenget nnti dah x jtuh lah yer…. mende lah mamat mabuk nie.

    0

    1
  15. zana says:

    alahhh… x kemana pn mamat poyo ni nti .. btol!! budak2 baru nk up! feeling sne sni.. esok2 dh clash, mcm2 la havoc sne sni pulak..

    0

    1
  16. Miss Bunga says:

    Budak2 lagi biasa laaa semua nampka indah klw bercinta nie…tgu silap skit nnti ptus laa tue! HAHAHA ! Baru laa alif ckp nnti x serasi sbb dia muda lagi .. hahahahha

    0

    0
  17. Bellafriendz says:

    bella ni baik org nye, lemah lembut, hormat org, sore sedap plk tu. So aku sgt terkejut beruk bila dpt tahu dia couple ngan si alif ekzoz ni.hmm Yela tahu2 jela kan perangai soleh si al alif ni. Krik krik

    0

    1
  18. mama aqil says:

    motiff amik gambar sendiri sedang bermesra…????

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kaaaann. Pastu lagi satu motif selalu duduk kt seat belakang ?? Kejadah hape ??

      0

      1
  19. CIK SENAH says:

    laaa… muda lagi sorang 91 sorang 94. tapi bella ni artis ke ? awat mcm die overshadow lagak artis.

    1

    1
  20. Anonymous says:

    nape gmbr yg atas sekali makeup dia mcm hantu..muka putih leher hitam..hahaa

    0

    1
  21. anon says:

    sekali2 nampak mcm amoi, sekali2 nampak, cud be siti’s doter. aliff & aiman bf fathia cud be brothers….muka lbh krg je..

    0

    1
  22. Kuruskeding says:

    Ala kejap je ni. eSok nanti clash la tu. Taste si kaki playboy ni msti la yg montok yg berisi. Klu kurus keding playwood depan belakang mcm si bella mana sedap si halip hajis ni nak peluk. Belum ape2 lagi dah macam laki bini. nanti bila dah dicumbu dah diramas kena tggal padan muka. c halip ni kan ade pengalaman cumbu2 ni. Wahai bella cer google halip hajis bercumbu kahkahkah

    0

    1
  23. nama says:

    wajah tak seindah name. K bye.

    0

    1
  24. anon says:

    lolllllll

    0

    1
  25. Ayam Afrika says:

    Sy selalu perasan…byk artis Singapore nak couple/kawin dgn org Malaysia supaya leh dpt kerakyatan Malaysia. Pasal mamat ni…dah banyak ppuan dia dah tebuk n tinggalkan….pas2 ppuan yg baru kenal dunia yg jadi mangsa, mana taknya ada artis yg nak jd bf dia.

    0

    1
  26. hantu longkang says:

    aku bukan nk mengata..tp muka budak pompuan ni mcm muka budak s/down tepi umah aku..huhu..teruk nyeee mata aku rabun skrg..

    0

    0
  27. fifi says:

    ala nara..munafik tul ko kan,,bila retis couple gamba gesel2 ko buat caption romantik,,sweet gilerr,,,tp bila laki bini bgesel2..ko buat ceramah mengalahkan mufti maza popcorn,,,ranjau la ko nara

    0

    1
  28. YAYA says:

    aliff ni kua msk hotel bajet dgn mana pmpuan dia x kisah….even pmpuan tu next week nak kwen…

    cte 2 thn lalu…

    0

    1
  29. FC says:

    Seriously can’t stand this dude … yawn……

    0

    0
  30. Adik Manja says:

    Ya Allah, Alip perempuan Sabah lagi nak ko rosakkan?
    Cisssds

    0

    1
  31. Adik Manja says:

    Ya Allah, Alip perempuan Sabah lagi nak ko rosakkan?
    Cissss

    0

    1
  32. Anonymous says:

    Kadang aku terfikir budak2 cmni, xfikir ke dengan keadaan negara kita yang dah semakin meruncing erk. Hangat sgt tgh d lamun cinta kata nye. Hmmmmpp !
    Pape je lah diknon oi.

    0

    1
  33. cik kaka says:

    abg nara…kenapa cik kaka yang gadis ni xcair pn ngn ayat si alif aziz ni…ayat bdk2 baru nk up bercinta…mmg cmtu…semua indah belaka…kentut pn wangi…show off lebih macam dorg saja je yg ada cinta sejati…ceeecciit la…cbe da kawen…br tau cmne sweet nye pasangan masing2…

    0

    1
  34. Jay To A Zeeee.. says:

    NAma Dayang & Awang biasa nya byk dguna kt Sarawak.. Dulu minah Sabah ni nk cr minah Swak lg eh..

    0

    0
  35. Gabbie says:

    Hmm.. org sabah lagi.. mudah sgt org sabah ni kena tipu dgn mangkuk Singapura ni ek.. tolong la jaga nama sabahan dik non oi.. buek malu je..

    0

    2
  36. ghost says:

    Kelako bace komen² korang .. hahahaha

    2

    0
  37. lili says:

    memang memalulan negara sendiri la kau ni Alipp
    kaki maksiat macam kau boleh ka berubah
    romantik apa? Romantaik ada lah aq nampak..
    alip2.. harap Si Bella yang tak berapa cantik tu sedar lah yaa..

    1

    3