Written by Bella | February 25th, 2017

Hari ini kita dikejutkan dengan berita gembira perkahwinan Jep Sepahtu dan Sari Yanti. Sering bermain teka-teki dengan peminat, pasangan ini akhirnya sah bergelar suami isteri pagi tadi.

Ramai yang mendoakan agar mereka berkekalan sehingga ke jannah dan bersetuju mereka berdua tampak serasi.

Jep dan Sari Yanti tampak kacak dan anggun mengenakan busana serba putih melambangkan kesucian cinta mereka berdua.

Khas buat peminat pasangan ini, berikut kami sertakan beberapa lagi foto sekitar majlis akad nikah Jep dan Sari Yanti dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Instagram Sinar FM

86 responses to (18 FOTO) Sekitar Majlis Akad Nikah Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

  1. Apek says:

    Tahniah uolsss

    11

    1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      comel sari yanti semoga bahgia n jep semoga lebih kelakar lagi di masa akan datang semoga di murahkn rezeki…

      19

      0
    • bbycumil says:

      takde puisi..takde lagu..kawin je trus..bgsss

      69

      0
    • Anonymous says:

      Terus terang aku katakan aku minat kt jep..tapi bila selalu benar berahsia..dolak dalik kisah percintaan .. tarikh nikah dan sebagainya..tup tup jer nikah..aku macm tk suka pulak..bukan apa..awak tu ramai peminat..tkyahlah nk berteka teki dgn peminat..tak baik..kan bagus berterusterang ajer..boleh kami doakan yg terbaik utk awak..wlaubagaimana pun tahniah dah nikah pun..hmmmm

      4

      124
      • Anonymous says:

        suka hati dia lahhhhhh…
        perkahwinan tu privacy dia…
        adoii…nyebokkkkkkkkkkk je

        66

        2
      • Anonymous says:

        hahahahahahaha kenapa entah lah kenapa. walaupun banyak peminat pun, tak kan lah dia nak bagitau semua hal peribadi dia? fanclub malaysian ni teruk sangat.

        30

        1
      • anonymous says:

        peminat je kot..sibuk sgt nak tahu. ni mesti jiran sebelah rumh pun mesti sibuk nak jaga tepi kain org.

        14

        0
      • N says:

        sekarang dia dah nikah. ha doa la yang terbaik. SEBOK!

        7

        0
      • anonymous says:

        7.45am ada orang suka citer2 dalam kain kat public….ni Jep jenis jaga maruah ok la tu…tabik spring…tup tup nikah !

        3

        0
      • cik lopa says:

        “boleh kami doakan yang terbaik utk awak”
        ..kalau nak doa yang baik2 tu takyah tunggu dia terus terang..

        2

        0
      • noi says:

        pada sy dia tak berahsia pun bercinta dengan sari, sebab kalau sesapa follow sepahtu sinar mesti tau diorg berdua ada sesuatu.. cuma jep xnak heboh2kan.. mungkin menghormati status sari, kalau apa yg dirancangkan tak menjadi diorg takde la malu sangat rasanya… bercinta pun x lama, start pegi jepun tu.. ada la 4 bulan kot..

        saya suka diorg berdua.. kita doakan yg baik2 je ye.. ;)

        12

        0
      • Anonymous says:

        biarlah dia..dia buat bende baik kan?itu pun nak jadi isu ker? #aaptb

        0

        0
  2. Sabahbilang says:

    Wah..sama cantik sama padan,nampak sgt muka jep pucat hehe takut kot?cantiknya sari..semoga bahagia ke anak cucu,bhgia hingga akhr hayat..amin

    21

    2
  3. John says:

    Recon lol

    0

    68
  4. Ohyeah.. says:

    Recon recycle ke tk jadi isu di sini. Menerima dan menghargai kelebihan atau kekurangan pasangan itu lebih penting.

    Gelak la sorang2 John.

    129

    1
  5. Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

    Steady je psangan ni. X tgedik2 mcm psangan sna tu. ????????

    44

    2
  6. erin says:

    ala zaman skrg anak dara blum tentu dara…y janda dh mmg janda..aku dlu pn janda berjumpa teruna..suami sama baya dgn aku..dh nk masuk 10 tahun kawin…apa y penting bagaimna nk jg keharmonian rumahtgga..dara x jamin rumahtgga bahagia…

    115

    1
    • saje tanya says:

      ko hilang dara sebelum kahwin ker sampai komen macam ni ???

      4

      43
      • Anonymous says:

        Bmfahaman masa upsr dpt ape. Dia ckp dia bkn dara sbb dia dulu dh pernah nikah dn bercerai. Dia dh ckp dia janda daaa

        49

        0
    • Anonymous says:

      Tak semua anak dara tak dara ye. Saya 26tahun, alhamdulillah bujang dan dara lagi. Saya takda lah pakai tudung labuh sampai pusat pun, tak jugak free hair. Sedang sedang je. Yang penting pandai jaga ‘bawah’ tu. Bukan sebab status ke apa. Tak kisah lah kita janda ke anak dara, perangai kita senonoh orang tetap salute. Macam Sari Yanti, Miss J tapi gosip dgn jantan selain Jep memang takda. Kalau tak, takkan anak teruna macam Jep ni boleh berkenan kan. Anak dah dua body still maintain dari zaman dia still ada suami lagi. Tak kisah lah body macam mana, janji suami sayang. Kalau ada tu bonus, kalau takda tu maybe ada kelebihan tang lain.

      66

      1
      • Anonymous says:

        Aku rasa tak ada sapa cakap semua anak dara tak dara. Tp yg org nikah jnda ni biasanya,mereka x fikir pun psl kedaraan atau kejandaan atau kedudaan bakal psgn mereka.

        Kalo anak dara atau jnda tp gedik pun laki tu fikir byk kali juga lah. Lg pun kawin ni bkn nk sehari dua je, rasa nya semua yg kawin nk kekal smpai tua. So yg paling utama jgn kerek sgt sbb janda ke gadis ke, kalo kerek bajet bagus ego etc x ada sesapa yg tahan. Anggap mcm nk cari house mate. Kalo x sesuai, walaupun cntik x de nye lelaki nk kawin dgn perempuan itu.

        17

        1
      • Anonymous says:

        tak payah la nak bangga sangat…kisah ko bukan lain dr yg lain pun…sama je macam manusia normal lain..poyo la!

        2

        6
    • Anonymous says:

      statement yg mak2 janda suka guna.. mmgla anak dara belum tentu dara, tp yg janda mmg tak dara… huhuhu.. btw i x kisah sgt pasal janda or not.. i like je jep & sari plus sari yanti sgt comelll.!!. cuma myampah dgn statement mak2 janda ni..

      15

      1
  7. Anonymous says:

    Erin that mean awk pun tk pndai jaga rmhtga yg lalu! Hahahaha

    3

    23
    • Anonymous says:

      byk sbb org bercerai. ada kala jntn x guna. ade kala pompuan nye x buat tnggungjwb. atau dua2 bosan etc etc. so x perlu la cari gaduh

      24

      0
  8. Ros says:

    Tahniah jep, better la drpd syuib yg stakat dpt siti sarah x lawo tu

    -2

    165
  9. gynae says:

    At least barang reckon tu dah terbukti kemampuannye menghasilkan keturunan….tiada keraguan lagi….

    34

    1
  10. elle says:

    Sari n Jep berseri2 sungguh, unlike certain celebriti couples kahwin pun tak nampak serinye sbb dah kehulu kehilir same2.

    bley tak stopkan iklan kfc twister ni, stress wehhh

    74

    1
  11. Anonymous says:

    ugly n da beast

    1

    23
  12. Aku fans siti sarah says:

    Helo?ne pasal jep kot?bkn psl shuib o siti sarah..mulut bau longkong,sarah skg pun mkin cun taw ko ada?! Bole blah! Sarah ank 3 pun still manten ko pula?dok tekan hp kecam org,sedi ny hdup ko! Haha i peminat siti sarah.

    12

    1
    • Belum kahwin says:

      Kan. Sarah anak 3. Still bersuami dan lawa. Sari anak 2. Bergelar ibu tunggal pun lawa. Dua dua lawa. Dah jangan mengata. Nak lawa macam mana lagi taktau. Asal sedap mata memandang, baik budi bahasa cukup lah.

      26

      0
    • anon says:

      Ye lah..
      Gigi dah rapat
      Hidung dah ada batang
      Kulit dah cantik
      Untung kahwin dtn shuib yg x de adik beradik
      Berduit pulak tuh kann
      Kalau shuib tu x de apa2
      Tak adalah dia dpt cantik gitu kan

      2

      0
  13. jjay says:

    Lebih baik dari pasangan lofattah

    37

    0
  14. RESPEK says:

    Org lain sibuk brselfie brpuisi, statemnt sane cni…brhashtag….brfutsal..tulis lagu nyanyi bgai…org lain yg kawen???? HAHAHAHAHAHA!!!!!!!moral of d story…stop being attention seeker…

    56

    -1
  15. minahILOVEYOU says:

    Respect sama Jep dan Sari. Steady saja. Org yg kutuk sama Sari boleh dipersilakan diam. Sari pun deserve her own happiness. Wish both of you Happiness till jannah.

    26

    3
  16. melati says:

    yg Komen Recon mesti , anak dara tua @ lelaki yg takder rupa…….kalau anak dara tapi muka cam getah pemadam pastu miskin hina plak ….ADA ORG JANTAN NK>??? wakakaakakakakakaka

    10

    2
  17. next says:

    baguih. senyap, senyap .. settle, kawin. takyah keluar beautifulnara 1000 kali .. kawin nye tidak.

    22

    1
  18. Anonymous says:

    Haha btl ke c melati ne pondan?

    3

    0
    • Anonymous says:

      betul melati ni pondan bab tu mulut puaka & dok meroyan pat BN.dier ni dengki, buruk & busuk hati. mulut jgn cakap lah dah ngalahkan puaka.Siang dier meroyan pat BN malam keja dier tonggek jual jubo tak laku pat lorong.Dah lah pondan, miskin, mulut puaka lagi.Hutang bila ko nak bayar melati pondan

      1

      0
      • melati says:

        February 26, 2017 at 8:33 pm…. kelakar yer kalau ko ni pompuan mesti muka ko macam getah pemadam kan? kalau ko ni lelaki mesti muka ko kembang dan tahi hidung penuh kan..!! sebab takder idea sendiri !!! tapi saya percaya awak ni walaupun pompuan @ Lelaki mesti kwn2 lari sebab hidung ko penuh dgn Tahi hidung & rambut ko berkelemumur tebal…….wakakakakakakak

        0

        0
  19. Anonymous says:

    kita doakan moga hubungan mereka berkekalan till jannah…aaminnnn

    4

    0
  20. hahaha says:

    Tahniah..aku sukeee..

    3

    0
  21. aaakulahhh says:

    tahniah jep kerana curi hati kekasih dlm mimpi ku si sariyanti ni..uhuk2..

    tp aku nk gelakkan si tua bajet cun ND and perasan hensem tp muke cam jubo lembu si bossned anak nazri cibai tu…wakakkaa
    pasang ni lagi HANAT dr si lofattah tu…

    #NDBossnedPasanganPalingBabiSialHinaPegiMampusCepatDuadua

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Alhamdulillah..Semoga bahagia hingga ke Jannah..

    1

    0
  23. Jep Propa says:

    Kemain lagi kau yerr JEP.

    JEP Dulu masa bercinta ngn Si J tu dok ckp belum bersedia lagi la apa la….Lama mana kau bercinta bagai. Tup2 kwn dgn SARI xsampai setahun dah Nikah. Rapat pun msa rancangan J.k.k kan….. Alahai…..
    Dara ada.Janda kau pilih JEP??? ……

    2

    16
    • aa says:

      itu namanya jodoh

      9

      1
    • Anonymous says:

      apa nak heran kalau jodoh sampai awal
      tak kisah la dara ke janda, itu semua ketentuan tuhan
      jangan bangga sangat kalau ko dah kawin dgn dara, belum itu jodoh ko smp ke mati
      watnya bercerai / berpisah mati berkenan pulak dgn janda nak kawin lg..jgn main cakap lepas je..soal hati ni bukan urusan kita juga..

      6

      0
    • Anonymous says:

      PHD la kau nie…

      4

      1
      • lara tak lara says:

        phd itu apa?

        0

        0
      • Jep Propa says:

        phd tu sesuai kt ko….aku ckp dekat ko ke.ko plak yg melantun lebih… ..bkn ko yg mendoakan dlu ke.ada aku cerita psal cerai berai ke? mati bgai tu, ko tu yg gila. over xkna tempat … podah..,,,,, bodo tu simpan sikit…. jgn ambk semua tunjuk dekat org……. xguna gak klu terlebih ckp,,, semoga apa yg ko ckp tu mendatang dekat ko. aminnn…

        0

        3
        • Anonymous says:

          Jep Propa
          says:
          February 27, 2017 at 3:01 pm
          jodoh dan bodoh. hahaha

          ko tu yang bodo kena simpan banyak.. sedap2 kata bodo kat jep-sari
          nak aminkan orang konon
          nak cakap lain kali guna otak la bro..pikir kawin nak dara je camni lah

          4

          0
      • Jep Propa says:

        haha ehhh ko mmg bodo la… xabis2 ngn dara ko tu … ko emo sgt ni.bodoh sgt sesuai la. bodoh dan bodoh

        0

        3
    • anon says:

      Sari jutuh cinta sbb jeff lawak dan yg paling utama berrrduittt
      Kalau jep tu nothing
      Ehh lawak cam ner pun x de nya dia jatuh hati.,,
      Bro lu jgn lupa family lu pulakk! Huahuahuahua

      3

      2
  24. ross biru says:

    Alhamdulillah dan tahniah buat jep & sari. Smg kekal hingga ke jannah..aamiin..

    4

    1
  25. Aku Bosan says:

    Rupanye jodoh jep lambat sebab tunggu sariyanti jd janda…hehe. Untunglah sari sbb dpt kawen 2 x.haha. Ok jgn kecam aku..huhu..

    Janda atau dara / Duda atau teruna…yg penting keperibadian seseorg itu sekarang!!! Mmg kekdg aku sendiri pon rasa tidak adil. Aku yg elok msh dara, mestilah nak yg teruna… Teruna plk kawen dgn janda..org mengata. Mcm2 ragam hidup ini. Tapi bila fikir balik… “YG NAMPAK BAIK PD MATA MANUSIA MUNGKIN BUKAN YG TERBAIK PD ALLAH. YG NMPK BURUK PD MANUSIA MUNGKIN ITULAH YG TERBAIK DR ALLAH”

    Kita takkan tahu hikmah sesuatu perkara melainkn kita sendiri dah melaluinya.

    13

    0
  26. mak c kina says:

    xperlu bercuti bersama..xperlu propa..xperlu wujudkan fenomena..xperlu berselfie bagai..xperlu nyanyi(luahkan perasaan konon) kt progrem tv..

    kami doakan berbahagia hingga ke jannah

    5

    0
  27. maria says:

    alhamdulillah..
    moga kekal bahagia, bertambah ahli keluarga.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    jep ni baik ibu tunggal tak risau kalau ada anak pompan pun,,,tapi orang lain mesti pk beribu kali..takut mak n anak disodoknya..

    0

    1
  29. FUTURAMA says:

    SUIB DA X TAHAN TGK JANDA NIE, KAWIN TERUS CPT2.

    0

    0

Leave a Comment

Optional