Written by Bella | February 9th, 2016

Bernikah semalam, hari ini berlangsungnya majlis resepsi di pihak Syatilla Melvin yang diadakan di Bukit Jawi Golf Resort Pulau Pinang.

Majlis di pihak Sam pula akan diadakan di Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur pada 14 Februari ini.

Syatilla menggayakan busana warna putih rekaan Arma Couture manakala Sam segak dengan sut yang direka khas oleh Lord’s Tailor.

Menurut laporan Berita Harian, ketibaan pasangan pengantin itu diiringi 237 motosikal berkuasa tinggi sebelum diarak masuk ke dewan untuk bersanding.

Jom lihat 17 lagi foto kemeriahan majlis resepsi Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sumber Foto: TV9 Malaysia

42 responses to (18 FOTO) Majlis Resepsi Shaheizy Sam Dan Syatilla Melvin

  1. Anonymous says:

    Ok bye

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Thniah bye..

    0

    0
    • Muz says:

      Cantik.. Tapi baju tak sama padan.. Buat mase ni mmg takde lagi artis kawin boleh tanding baju kawin ramona zamzam dgn laki palestin dia, yg tu mmg cinderella habis!
      Baju nikah dia pon different sbb color turqoise, naik sgt.
      Papepon tahniah sam & tilla..

      0

      0
  3. minah jambu terlajak habis says:

    mana penyanyi A to Z itek gembo gambo tu ? minah jambu tk ingat nama dia adek beradek sam kan mana dia ? minah jambu tk Nampak dia pon..

    0

    0
    • cici says:

      tu yg duduk bawah pakai spek n ada misai tu la jeff

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        yg mana satu ni jeff !! minah jambu tk Nampak pon ! dia dudok bawah kt sblah mana ? ishhhhhh tkan yg macm pak cik pak cik tu pulak kann..

        0

        0
  4. Anonymous says:

    So sweet..muahhh

    0

    0
  5. Unknown says:

    Sam hensem and ade seri pengantin but syatilla make-up tebal sgt and tudung tu nampak leher+telinga. Tahu la laki awok yg akan tanggung dosa.. suka lagi tgk si syatilla ni dlm sha&shah.. make up natural jekk!

    0

    0
  6. Rizamacho says:

    Jeff Samad la minah jambu! ado kat gambr nikah smlm

    0

    0
  7. Lara Lorat says:

    Mana nya barang kemas yang dikatakan 25juta tu? Nampak anting2 jer, mana ler tau kot kalau cantik, nak la kami membeli nya.

    0

    0
  8. Aku Manusia Biasa says:

    citarasa memasing la kan, tapi in my opinion, turban syatilla tu tak sesuai, nampak sgt mau show off tu anting anting mahal , tapi please la , siapa la fashion advisor syatilla ni, memang out! …. busana syatilla pun tak la begitu cantik .walaupun aku tau the price is high.. well, aku still prefer busana stacy walaupun tak semahal busana syatilla …
    tapi apapun, aku tetap doakan yang baik2 untuk mereka berdua ….

    0

    0
  9. sha n shah says:

    Sorry to say…x nampak gah la dorg nye wedding. Tilla tu pesal pakai turban? X rasa nk pakai crown or veil ke time wedding? Aku lg suka tgk gamba wedding syukri yahya..ok bye!

    0

    0
  10. Aku Menyampah says:

    Macam akak kahwin dgn adik..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Bung mokhtar mana bung mokhtar??

    0

    0
  12. pokok says:

    Klu pengantin pempuan pakai proper tudung+veil lg manis..lg pn pakai turban nmpk syatilla lg tinggi dhle sam tu krg ketinggian. Lain2 tu normal je..akak rasa majlis tunang smpi bersanding standard ok jelah not up to expectation for value of 25m..tule lain kali jgn pukul canang ada penaja smpi 25j & jgn poyo sgt smpi nk tipu bagai psl u all pye “karya cinta”..kan kitaorg pn berkarya lah time bg komen… ok adik samtilla..semoga bahagia smpi akhir hayat

    0

    0
  13. melati says:

    Jutawan RM50 juta yg penipu tu (Neelofa) bila lg nak kawin gan Khinzir jantan….asyik artis2 lain …..kalau Khinzir tahu lah Neelofa ni jutawan RM50 juta penipu….Khinzir puin ketawa guling2……hihihi

    0

    0
  14. adira says:

    Sori, aku serabut la dgn perkataan karya cinta almost di setiap gambo dorg..byk gambo kn potong mcm tu jer..serabut gile wei..photografi out…. turban mcm sarang tebuan

    0

    0
  15. el says:

    baju penganten perempuan dah cantek lawa, sekali tengok tutup atas kepala tu, dah kenapa pakai macam tu

    0

    0
  16. Semua nampak cantik pergh

    0

    0
  17. gone says:

    ckp wedding berjuta2. tp ini je ke hasil die. pelamin bunga kobis fake dr akad nikah sampai ke reception. dgn karpet dipelaminan ala2 sendu berdebu.busana pengantin tidakla segah busana cikta yg majlisnya jg ditaja berjuta.kualiti gambar yg xhabis2 diisukn dr prewed photoshoot.oh my please la.lain kali jgn nk propa sgt ye dikkk

    0

    0
  18. Hanna says:

    Rambut Tilla tu baru basuh dan masih basah ke..macam pakai kainsal nak keringkan rambut je.

    0

    0
  19. Ap2 aje says:

    Eh..eh..2 ad sarang tebuan ke????
    Mcm nmpk sarang tebuan…
    X lama lg ad madu la….
    Hehehe

    0

    0
  20. dina says:

    syatilla memang cantik sangat….classy and elegant.
    sam…sam…be nice to her.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Tajaan barang kemas berjuta-juta termasuk subang..that why kena pakai turban..dah ditajakan..ikut je la..takpe la tilla..selamat pengantin baru sam tilla

    0

    0
  22. Sore eyes says:

    Omg boleh jer pkai veil than that turban! And make up tilla tu asyik guna heavy eyeliner. Looks old!!! Arghh i usually loves wedding but this is rubbish!!!

    0

    0
  23. mar says:

    i love this couple so much. Sgt sepadan. But yes, padanan baju reception tak best. And the Turban really take those out. Wpun saya bukan designer or fashionista.. sumthing is not right with the turban. huhu. but anyway, SELAMAT PENGANTIN BARU UOL! XOXO

    0

    0
  24. lengkuas sedap says:

    kenapa aku rasa baju dorang ni macam pergi dinner jer ye? ermmmm

    0

    0
  25. Anonymous says:

    mcm bandage…hahaha

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Makcik kathy tudung blkg labuh dpn pendek… siap nak terbang agaknya… kwang kwang kwang

    0

    0
  27. sotong hitam says:

    Ni lah akibat bangga sangat majlis ditaja!!! Balasan buat pasangan penipu!

    0

    0
  28. milah says:

    rasanya majlis sebelah sam nnt yg akan meriah dan grand.

    0

    0
  29. nad says:

    saya memang minat sangat dengan Sam nii.. tapi saya x suka tenguk gambar dia gan tilla.

    0

    0