Written by serenity | July 27th, 2013

The Wolverine telah memulakan tayangannya di pawagam-pawagam Malaysia Khamis lepas. Kali ini filem ini menggunakan latar belakang Jepun sebagai inipati keseluruhan ceritanya. Menurut pengarah filem ini, James Mangold, filem ini banyak dipengaruhi filem-filem Samurai Jepun seperti 13 Assassins dan trilogi samurai Hiroshi Inagaki tentang Musashi Miyamoto; dari filem koboi Shane and The Outlaw Josey Wales; filem jenayah The French Connection dan Chinatown; serta drama Black Narcissus, Floating Weeds, Chungking Express dan Happy Together.



Kata Hugh Jackman, ini ialah kemunculan keenam beliau sebagai Logan atan Wolverine dalam filem. Kali ini, Hugh telah melakukan sehabis dayanya untuk mendapatkan badan yang paling sasa dan paling kurang lemak, dan usahanya itu berjaya kerana dalam film ini, badannya kelihatan mengkagumkan.

Menurut Hugh lagi, dia telah mendapatkan nasihat dari pelakon atau penggusti terkenal, Dwayne Johnson atau The Rock mengenai cara pemakanan terbaik untuk mendapatkan tubuh yang paling ideal untuk Wolverine seperti yang diinginkannya. Selama enam bulan, dia telah mengambil makanan dengan 6000 kalori sehari namun tidak boleh mengambil makanan berlemak di samping bersenam secara gigih di gimnasium. Untuk itu dia terpaksa makan dada ayam dalam jumlah yang banyak. Selepas enam bulan dia menghabiskan penggambaran dan memberitahu secara berseloroh:-

Saya tidak akan makan dada ayam lagi untuk menu tengah hari.

Dia juga telah mengamalkan satu tip iaitu tidak minum atau mengambil sebarang cecair selama 36 jam sebelum melakonkan setiap adegan yang memerlukannya tidak memakai baju. Katanya, petua itu sangat berkesan kerana proses dehidrasi mengetatkan tubuh dan memberikan otot-otot lebih definisi dan dia sangat berpuas hati dengan hasilnya.

Menurut Hugh, watak Wolverine tidak boleh mati kerana faktor tubuhnya yang boleh merawat diri sendiri secara automatik, sementara orang-orang yang disayanginya telah atau akan mati menjadi tema utama untuk filem ini:-

Dia sedar semua orang yang dia sayang telah mati, dan dia hidup penuh kesakitan. Jadi dia fikir lebih baik kalau dia menghilangkan diri. Dia tak boleh mati. Dia cuma mahu tinggalkan semuanya.

Hugh juga berpendapat hubungan Wolverine dengan Jean Grey, watak yang dilakonkan oleh Famke Janssen adalah satu elemen yang penting yang ditekankan dalam filem ini.

Filem ini menarik kerana keindahan lanskap serta seni pertahanan diri Jepun yang ditampilkan, termasuk falsafah samurai dan ninja. Filem ini turut menampilkan Will Yun Lee (Harada), Rila Fukushima (Yukio), Tao Okamoto (Mariko), Hiroyuki Sanada (Shingen) dan Svetlana Kodchenkova (Viper).

Kami telahpun menonton filem ini semalam dan boleh dikatakan filem ini memaparkan aksi pertarungan terbaik setakat ini, mungkin lebih baik dari aksi-aksi dalam filem Man of Steel yang banyak menggunakan CGI.

Lagi 15 gambar dari majlis tayangan perdana The Wolverine di London. Kredit gambar, Facebook The Wolverine.
















26 responses to (17 GAMBAR)Sekitar Tayangan Perdana The Wolverine

  1. kipas siling dan kipas tangan says:

    cter omputih sendu aja komennya,,,

    0

    0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      almaklumlah hugh jackman bukan asrap muslim,
      ini baru cerita aksi.. bukan cerita LASAK/ GASAK/ dgn bhsa2 yg kesatnya..
      sesungguhnya aku bosan dgn modal rempit.drift yg skdr nmpk mcm anak tkde masa depan.. kmdian gaduhhhh…. sesama gengg…
      pahtu kata.. ‘ rakyat malaysia kena sokong industri sendiri’..

      aahh.. zzzzz

      0

      0
      • Tamara says:

        Kalo dpt suami camnie i rela dimadu , asalkan dapat bersama :D

        0

        0
        • kak cham kuat gosip & tido says:

          dah malam rupa nya…..malam ni kak cham nak buat 13 round….kalau larat nak buat sampai 20 round…seronak buat senaman atas katil 20 round, anak ikan kak cham tu baik sungguh, dia takut kak cham penat…dia suruh kak cham duduk atas, dia duduk bawah…awwwww !

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Filem best, Hugh Jackman mmg terbaik utk watak Wolverine..Heroin Tao Okamoto cantik walaupon “plain”

          cumanya…si Rila Fukushima tu..adoii..ermm…adooiii…ermm..cam mana nak cakap..adoiii….ermmm….hurmmmm…takder orang lain ker leh ganti dia? aku rasa ramai jer yang pandai berninja kot..huhuh..

          aku suka ending…Magneto dan Professor X kembali~ mesti utk Days of Future Past~

          0

          0
      • maklumlah. hugh jackman lebih beriman. tak susah pun nak kena keluar ambik berita. buka facebook atau image.net, terjumpalah gambarnya…..

        0

        0
  2. politik says:

    lepas raya ni baru boleh tengok. filem mcm ni baru seronok. bukan sesetengah filem tu saje nk tunjuk mesra dlm filem. hehehehhe.

    0

    0
  3. zoe says:

    Film aksi camni sekurang kurangnya berbaloi gak kalo tngok kt panggung,lbih mnarik kalo nk compare ngan cerita rempit,hantu,gangster bagai.

    0

    0
  4. Semaun Kacak says:

    Dah tgk semlm…mengecewakan

    0

    0
  5. Tina turner says:

    Silver samurai adalah robot? Nan hadoh!!

    0

    0
  6. encik bakul says:

    fuhh..memang kena tengok ni.

    0

    0
  7. hantu raya says:

    Wow… Kawen ak g tengok malam nie… Xsabar dehh..

    0

    0
  8. ikan says:

    aku dah tengok haritu.. siap tido berkeroh2.. sebab boring asek bercakappppp je..

    0

    0
  9. silver samurai orang dalam sut besi

    0

    0
  10. Foster says:

    Jln cerita kurang menarik, tp bagi siapa yg nk tgok keperkasaan dan kegagahan Wolverine, mmg inilah ceritanya..

    0

    0
  11. babaicute says:

    2 thumbs up! Mmg best..rasa nak tgk lagi sekali!

    0

    0
  12. Baru tengok semalam. Memang ohsemm.. Rasanya best movie of the year.. Best bangat

    0

    0
  13. yang says:

    selamat berpuasa semuanya

    0

    0
  14. lovey dovey says:

    perjalanan cerita memang agak bosan, tapi sesape yang layan dr first movie Wolverine yang dulu..mesti xkan bosan….pe pn Hugh Jackman memang macho..first time I dengar hencek Boypren I puji lelaki macho…selama 4 tahun kenai..ni lah lelaki pertama die puji macho and superb body..awwww..I pon nk bf I bdn cenggitu.. xsabo nk kawenn nokkksss

    0

    0
  15. dya says:

    filem hampas. Boring dan x menarik… aksi standard betul2 tak berbaloi tengok. Sape tengok 3D lagi rasa nak nagis! Hero berbulu yang makin lama makin x best di tambah heroin flat..OMgaddd 1 bintang pun x mo kasi. kejadahan betul cerita ini.

    0

    0
  16. Tina turner says:

    Silver samurai cam ironman? Bangangnye.

    0

    0
  17. cik embun says:

    Serius best!!!!! Tengok 3D lagi menarik.
    Maybe sebab saya ni peminat X-Men dan Japanese.Tapi memang best….
    Betul,cerita tentang Wolverine sahaja. Aksi yang menarik,dan Wolverine yang gagah…..

    0

    0