Written by serenity | January 8th, 2015

Malam tadi telah berlangsung majlis Aqiqah bayi Rozita Che Wan, 42, dan Zain Saidin, 31, Aaisyah Dhia Rana. Majlis tersebut berlangsung di Hotel Royale Chulan, Damansara. Tetamu majlis yang meriah itu terdiri dari ahli keluarga dan rakan-rakan pasangan itu.


 photo 10919746_699805590135216_723389800_n.jpg
Antara rakan artis yang turut hadir ke majlis ialah Ziana Zain, Ryzal Jaafar, Dafi dan Fazly Zainal. Kata Zain Saidin melalui Harian Metro:

Kehadiran Aaisyah dalam kehidupan kami suami isteri sangat bermakna. Aaisyah lambang cinta kami.

Sebagai bapa, kehadirannya sangat saya nantikan. Saya dan isteri sangat bersyukur ke hadrat Tuhan.

Lagi 16 gambar majlis Aqiqah Aaishah Dhia Rana dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Aaisyah Dhia Rana.


 photo 10919489_531314023676301_601118081_n.jpg
 photo 10914560_852927104770976_1896015181_n.jpg
 photo 10919296_1567891216760368_1881306925_n.jpg
 photo 10914699_1545686805673482_126477145_n.jpg
 photo 10914525_1381979552105509_504385648_n.jpg
 photo 10914559_1398776427084084_1568620110_n.jpg
 photo 10914444_835762566484540_1598423170_n.jpg
 photo 10903704_520148561460340_489569534_n.jpg
 photo 10903260_398034493688252_1012884136_n.jpg
 photo 10914218_334941196705796_1871259590_n.jpg
 photo 10899164_1552316561674771_127529560_n.jpg
 photo 10899133_839424799449369_1787439547_n.jpg
 photo 10899066_1512964212326571_1871462770_n.jpg
 photo 10899140_806981062700414_1687688510_n.jpg
 photo 10881739_1514377742158429_115594093_n.jpg
 photo 10899453_1527933424142373_113793276_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to (17 GAMBAR)Sekitar Majlis Aqiqah Bayi Che Ta Dan Zain Saidin

  1. Baby says:

    Pic last Che Ta nampak sedikit berisi, but still cantik lawaaaaa

    Baby mereka mcm anak patung dooo!! Comei teramattttt

    0

    0
    • Anonymous says:

      Serius comel…!

      0

      0
      • mutiara says:

        ayat zain nampak macam dah matang sikit..
        pix last che ta nampak berisi..tapi tu bialah sebab baru bersalin kan

        0

        0
        • Anon Sado says:

          44 tahun dh kan umo che ta? smoga jodoh che ta bkekalan hndaknya..body scha juga yg lawa lpas berkahwin dan beranak..che ta dh jd mcm body datok siti dan fasha..

          0

          0
        • kui3 says:

          oiiii ngok anon sado…ko jgn compare bdn scha ngan che ta…mse die pregnant bdn die xnaik sgt banding ngan che ta…btw ko pnh rse mengandung ke?huh

          0

          0
        • bella says:

          cntik hape body scha tu. dah cm papan sekeping je.
          che tah pantang setahun la. ko tgu hujung thn ni tgk body dia

          0

          0
        • Anonymous says:

          x payah tngu hujung tahun ni,klu dh tua tua la..dh nk mnepous..scha badan skeping mcm tu la sedap mata mmandang..tngok nora danish,kecik halus je badan..x sesado fasha tok ti..che ta tu x masuk grup dh,tua rengka..

          0

          0
        • bini no 1 says:

          Cik Ta dah beranak 3,klau beranak 3 badan mcm tue kira pling tip top lgi tue.Pompuan beranak anak jantan putus 3 urat kiri kanan, anak pompuan ckit lar dlm 1 ke 2 , so agak normal pompuan beranak 3 badan cm k< sila buat anak dulu bru komenn…

          0

          0
        • karen says:

          hoi anon sado. umur scha 10 thn lg muda dr che ta. mmg lah senang turun berat pas beranak. lenkali compare la apple to apple. ni compare durian to lychee. ha pilih mana lg sedap..

          0

          0
        • Anonymous says:

          body datok ct teruk,x branak dh jd mcm tmpayan..klu branak..huhuhuhhhh peha mcm kayu balak..muka kembang telinga mcm periuk kera..mata kecik hidung kmbang..dahi mcm senduk rumah aku

          0

          0
        • fiza says:

          Jangan jadi bangang, che ta dah keluar berapa ketul anak pulak. scha baru seketul.

          0

          0
        • wki-wki says:

          biarlah dia nak badan berisi pun.. janji bahagia.

          tapi serious anak dia memang sangat comel.

          0

          0
        • melati says:

          Aqiqaq tu sunat…aurat tu wajib. K bai.

          0

          0
    • Lylac purple says:

      Sbb pkai bengkung..biasalah lepas bersalin kn..

      0

      0
    • che tipah says:

      yess dia nampak chubby! tapi itu maknanya dia manusia biasa yeayyyy bukan cam miranda kerr tu mutant!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Beautiful couple & baby…………..tahniah……….

      0

      0
    • zarra says:

      panggil dr. mashitah u olss… curlassss kau Jah. berapa ler modal buat majlis akikah ni. grand ya amat. Kalah majlis kawen retis.

      0

      0
      • hazlinda_bahari@yahoo.com says:

        Dr. Mashitah? Ke Ust. Siti Nor Bahyah? Ke mata hakak yang salah? Maafkan hakak!

        0

        0
    • PONDAN GERSANG says:

      MAN KAJANG MADU CHE TA MANA? X NMPK PON

      0

      0
    • noroom says:

      Betul che ta nampak berisi tapi apa nak kesah.
      Terbeliak mata aaisyah tgk rambut sasha saidin.

      0

      0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      anak ck ta memang comel..ck ta pon cantek kalau dapat satu lagi baby boy lagiiiiii hepening ! lov u ck taaaaaaaaaa..

      0

      0
    • baby comel sangt – kedaionlinemy.com

      0

      0
  2. Lylac Purple says:

    Zain segak berpakaian melayu tradisional..che ta mcm sarat je aksesori kepala..

    0

    0
    • HAMBA ALLAH says:

      ALHAMDULLILAH TERPANCAR KEBAHAGIAAN DI WAJAH ZAIN DAN CHE TA. TAPI NYA DALAM MAJLIS AQIQAH NI, PAKAIAN CHE TA TU BIAR LAH YANG BERSOPAN DAN BERTUTUP KAN. SEMOGA PERNIKAHAN INI MEMBAWA KALIAN HINGGA KE JANNAH DAN BERTAMBAH LAGI UMAT2 NABI MUHAMMAD, AAMIIN YA ROBB.

      0

      0
  3. peminatschawal says:

    mana yang dulu kutuk2 lara alana tu? ni xnk kutuk ke? buat aqiqah grand2.. siap ada ig aaisyah sndiri lg.. ke xdengki sgt ke che ta ni sbb che ta ni bkn kaya sgt pon? semua nk harap sponsor.. pantang ada org nk sponsor semua nk kaut.. xde class lngsung..

    0

    0
    • Lylac purple says:

      Amboi kau..bukan main lg bercakap..

      0

      0
      • kikilala says:

        kalau org nak sponsor ko pun mesti ko kaut. jeles lettew!

        0

        0
        • peminatschawal says:

          kalau aku mmg la aku kaut sbb aku ni xkaya mcm schawal. hahahaha so aku rasa che ta ngan aku sama standard ke mcm mana? hahaha

          0

          0
    • Mirai Suenaga says:

      SchAwal pun buat akikah tak rupa akikah pun. Rambut bayi perlu dicukur habis. ni tak, still pacak sama cam dulu

      0

      0
      • mutiara says:

        tak semetinya kena cukur..
        cukup sekadar gunting sikit je..tak pernah tengok, buat atau amek tau eh

        0

        0
    • Bukan peminat schawal! says:

      Yang kau sentap kenapa haaaa?
      Dah kau minat sangat schawal lain kali jangan lupa suruh diorang jemput kau time diorang buat birthday lara alana nanti pas 2 bawak hadiah besar2 ok…

      0

      0
  4. rara melayu tulen says:

    tgk muke baby ngeri tgk muke auntie shasa..hehe

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Mana anak2 che ta yg 2 org lg tu??? x pernah nmpk da sjk ada baby baru ni….

    0

    0
  6. Avent says:

    Kita guna brand botol susu yg sama la Che Ta! Avent brand yg bagus.

    0

    0
    • Tema Camelia says:

      komen standard IG je, tu sama ni sama, derrrr. Majority memang pakai avent sekarang…………

      0

      0
      • linda says:

        ha betul2 tema camellia. boring je baca komen standard ni. skang ni rata2 orang bese pun leh pakai apa yang artis pakai. tk kisahlah dh byr abis or hutang pon tapi tetap sama lah barang. or g jalan. or dok kawasan sama ngan retis. derrrrr…

        0

        0
        • Avent says:

          Awat lahh korang berdua ni negative sgt. sedih saya baca. komen pasal botol susu pun nak condemn :(

          Chill chill laa..

          0

          0
  7. girl says:

    jangan laa nak compare bdn pompuan baru beranak 1 ngan da beranak 3 !! mesti laa lain..pastu umur pun jauh beza,nk bezakan scha ngan che ta mmg x kena laa..hadoiiii

    0

    0
    • anon says:

      Tak kira umur or anak brape, kalau pandai jaga bodi mesti slim…. Neighbor aku anak 5 tapi tetap slim melim je… Dah adat manusia, sape3 yg dia minat dia akan back up habis. Sape yg dia org tak suka dicerca habis2…

      0

      0
      • Gerik says:

        xpayah tengok jiran kau la, tengok didi alias sudah. lebih lagi dari jiran kebanggan kau tu anon

        0

        0
      • Anonymous says:

        mcm ko la anon batak..adat la klu nd tu kena maki…mulut ko jijik mcm puki mak ko…phuiiiiii

        0

        0
  8. makcik says:

    angin lepas bersalin tak kuar habis lagi tu.. itu yg nampak berisi lagik. bagi masa 6 bulan lagi mesti dia berjaya jadik selim seperti sedia kalaaaa

    0

    0
    • akulah says:

      betul tu makcik..saya pn br je berslin selisih 3 hari dari cik ta..memng angin bnyk dlm bdn itu yg jadi besr & bengkak…x lm lagi kempislah tu..

      0

      0
      • che ta dara balik lepas bersalin says:

        “angin lepas bersalin tak habis keluar lagi”
        camner nak habis. gawang gol terbuka luas. takkan pernah habisnya nyah ooii. yang masuk lebih banyak dari yang keluar.

        0

        0
    • KT Pari says:

      Mengarut!!!! angin ape??? aku sebulan lepas beranak dah back to normal. Kenapa scha tu takde angin ke dlm badan dia, yg sekejap je slim?????????????????/ Jawapan yg paling tak masuk akal,…

      0

      0
  9. BUGABOO says:

    Mesti Aaisyah Dhia Ranaa x selesa pakai baju ropol2 tu.. mesti gatai kena hujung ropol2 tu. Sian dia.

    0

    0
  10. org singapore says:

    at least badan che ta gitu dier dah anak 3. okie lah sgt tu.

    0

    0
  11. ilya says:

    asyik perati kelemahan org saja korang ni. tengok la diri sdiri dulu.

    0

    0
  12. aku says:

    sesekali, apatah utuk majlis sebegini che ta amat sesuai jika mengenakan tudung.
    mesti sgt cantik. moga lps dikurniakan seribu kebahagiaan dan kerahmatan (ye la, dapat bersuami semula, suami yang hensem, dapat plak anak di umur sebegitu pastu anak perempuan plak tu..maka lengkap sgt hidup che ta)…moga che ta tak lupa kepada si DIA yang telah menganugerahkan semua kebahagiaan itu, krn tak semua org dapat apa yg che ta sedang nikmati sekarang. Moga che ta dikurniakan hidayahNya pula. amiin.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    seriusly ..baby so adorable …comel sgt .indah sungguh ciptaan tuhan..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    i

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Senang kan jadi blogger, tak pyah gy event tu tapi ambik gamba n story kat facebook reporter yg pegi, aiyaaaaa!

    0

    0
  16. Kopipes says:

    Sapa kat sini tau dia amek dgn siapa utk deco majlis ni?

    0

    0
  17. miss whatever says:

    Bukan Hotel Royale Chulan KL. The Royale Chulan Damansara. Tq

    0

    0
  18. Haha di sini pula says:

    Che Ta,cpt-cpt ler diet..tak sabor nak nunggu che ta boom boom back gituu. lawa

    0

    0
  19. dollah sarawak says:

    Mata anak dia macam juling sikit atau teknik gambar

    0

    0
  20. Saya bgtau naa says:

    Bayi mmg mata juling lg… Sbb baby tak nampak lg dgn nyata… Maybe awak lom kawin.. Kt klinik biasa ada gambaran apa yg d lihat dr kacamata bayi ( mcm chart gitu )

    Nnnnnnnnnnn
    Che ta mmg lawa.. Aku tak kira dia gemuk… Berisi atau wat ever pun tp mmg dia jd cantik… Serious cantik…
    Bertuah zain.. Che ta pun bertuah dpt zain… Harap yg terbaik buat mereka…

    0

    0
  21. frank says:

    Comel baby dia

    0

    0
  22. anon says:

    Nenek Ta ni mmg over kalau buat sesuatu. Majlis aqiqah dah mcm majlis kawin. Mak bapak aisyah ni sama mcm mak bapak lara alana jugak, pakai mcm org nak kawin. Majlis utk anak tapi mak bapak lak yg over. Majlis pun wat besar2 membazir je. Kan lbh baik gih derma kat mangsa banjir tu.
    Hmm….nenek ta dah gemuk, nampak mcm pondan pun ade. Tak kira anak berapa, bodi kene jaga. Sama dgn fasya sama2 gemok…

    0

    0
  23. dreamer says:

    Majlis ape ni, mak budak bukan main over lagi berdandan mengalahkan pengantin. Aurat tu bila nak tutup dah senja nak jadi nenek…

    0

    0
  24. Linzy Longkang says:

    pesal zain dah lama tak post pic dia tak pakai baju tunjuk badan sado

    0

    0
  25. Entah le says:

    comel sgt2 anak dia org ni…memg comel btl la..geram d buatnya..cik ta nmpk chubby tpi ttp cantik…sy suka tengok cik ta ni…wlpn umo dia dh angka 4 tpi still cantik…ad retis y masih anak dara pn badan mengalahkan org y ad anak 5…biasa la kn klau badan naik sikit bila pas bersalin…wlpn cik ta kan anak dh 3..jgn bandingkn sama ngan scha plk..scha tu baru anak satu wlpn umo muda lagi n dari dlu badan dia memg kerempeng n mcm papan plywood..aku suka tengok pompuan y anak dh 4 atau 5 tpi badan still cantik n pandai jaga penampilan..

    0

    0