Written by serenity | February 3rd, 2013

Mungkin ada yang belum tahu, ahli kumpulan Cecupak yang dihasilkan melalui pertandingan di TV3, iaitu Ucop Cecupak telah selamat melangsungkan perkahwinan dengan gadis pilihan hatinya pada 25 Januari lepas di Batu Caves, Selangor.


Photobucket
Photobucket

Ucop Cecupak atau nama sebenarnya Muhammad Zaidi Mahmud, telah berkahwin dengan Siti Afzan dalam satu majlis yang tampak ringkas tapi menarik. Turut dipaparkan dalam set gambar kali ini ialah gambar pra-perkahwinan mereka. Kredit gambar pada RedBite Photography.


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

50 responses to (17 GAMBAR)Majlis Pernikahan Ucop Cecupak Dan Siti Afzan

  1. Anonymous says:

    lagi cantik dari lj. yg ni lbh sopan.

    1

    0
    • Juliana Banoss says:

      tahniah ucop, lama x dengar citer ucop, asyik citer pasal pian pakai botox jer

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        congrats smoga kekal till jannah, wedding dia ok menutup aurat tp pic pre wedding pulak pegang tangan, ish3…apa2 pun smoga bahagia lah yer

        0

        0
      • Olga says:

        ala sekarang ni semua xde beza! jgn ckp yg bertutup tu suci murni.. gambar pre wed tu kemain gengam jari jemari.. bukan belum halal ke? haritu korang kutuk LJ, nah.. yg ni ape cer?

        0

        0
      • yob shuib says:

        yg pakai botox tu ucop la..ni pian..asik nak bersangke buruk jer..

        0

        0
        • Altantuya kentut depan Rosmah says:

          yang inilah Ucop Cecupak.. yg pakai botox dan jadi pondan tu Pian Cecupak

          0

          0
  2. winda says:

    amboi, gambar pre wed tuu, genggam tgn mcm taknak lepas :P

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ni lg s0wang..
    pree weeding bagai..
    pegang2 tgan..pakai tudung tu kak oiii..puuiiiiii
    sape pian cecupak ni?..retisss sgt ke?

    0

    0
  4. miss mong says:

    tgk gmbr nikah memula tu sweet dh..tup2 ada plk gmbr pre wedding pgg tgn bagai

    0

    0
    • Anonymous says:

      kecoh sgd pegang tgn. zaman sekarang mane org kesah da nikah ke belom nikah ke. y belom kawen pon sampai da bepelok cium. inikan y ini.ade je y disaket ati kn sgd.

      0

      0
  5. Anonymous says:

    bukan pian la… ucop cecupak…. baca tu guna mata bukan guna hati yg busuk tu nak puiii orang… tegur guna bahasa yang elok la….

    0

    0
  6. Mak jemah pemalu says:

    Tgk gambar kawen dlm ati kata sweettt sssggggtttt…tp bile tgk pre wedding…nauzubillah…jgnlah amalan mengambil gambar pre wed ni menjadi ikutan..

    0

    0
    • dia says:

      aku rase boleh je buat pre wedding. tapi ada batas-batas lar. irma hasmie dulu pon ada buat pre wedding. tapi ada batas-batas. cute je tengok irma ngan redza tu..

      0

      0
  7. lolyat says:

    nice photos,redbite fotografi

    0

    0
  8. hamba allah says:

    korang ni kan ada je nak kutuk kan??
    cuba la sedar..kita manusia ni tak de yang perfect…!!
    sape korang nak jatuhkan hukum kat insan lain???
    korang perfect?? tak de wat salah?? lengkap sangat ke amalan korang??
    “smpurnakan ” amalan korang dulu…
    jgn pandai nak ckp hal org je….
    kita doakan allah swt berikan hidayah pada mereka…
    kita ni nmpk je ‘smpurna’…korang yakin korang tak de wat salah spjg korang bnfs???

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mmg xde manusia yg perfect.. x ada yg sempurna pn, Tapi kalau dh buat salah patut la kna tegur. Supaya mereka sedar. Xgitu hamba Allah?

      0

      0
  9. Buka mata says:

    Memang pre wed pic la wei, mna ade inai kat tgn mcm pic kawin yg atas.hmmm perlu ke pic pre wed ni, buat dosa je dhla bkn mahram lg time tu.

    0

    0
  10. xsuka mksiat says:

    pre wed 1 jan…nikah 25 jan…buat post wed ape salah nye…

    0

    0
  11. Alahai says:

    PakAi tudung pun bermaksiat terang2..bila org bukan islam perlekehkan agama kita..kita melatah…tp nih ?
    Aku nak tegur org bukan islam malu..
    Cakap islam tp….tak laksanakan betul2….

    Ko cik kak..nak bgambar pre wedding jgn pakai tudung lah….

    Bukan nak kata..p irma nyer post wedding paling suci…subahanallah.

    0

    0
    • mya says:

      cik sedare , kalO mengate owg , kO la yg lebeyh kan ???? cemane lak ngn kO , even owg ta nmpk pOn , ALLAH still nmpk kan ???? ntah2 merabe kt tgh2 awam ….

      0

      0
  12. red says:

    Kenapa mesti ada pre wed fotoshoot.?
    Sepatutnya jaga tingkah laku sebelum memulakan alam perkahwinan.

    0

    0
  13. gohanbingoku says:

    ak x baper paham ah..ape tujuan ad pre wed nye photoshoot????aku x kata mana2
    artis or sesapa..kalo batas terjaga ok gak just krg manis.tp kalo pegang2 peluk2 angkat mengangkat takut hilang seri bile dah sah..emm ak pun x baik mana.tp still concern.peace

    0

    0
  14. tengku minah jambu merah / biru says:

    dia ni yg jadi pondan yg itu hari ???

    0

    0
    • michelle says:

      yg jd pondan tu pian laa..yg ni ucop

      0

      0
      • tengku minah jambu merah / biru says:

        OOOO sori sori jangan marah ye ucop minah jambu ni keliru tk tau yg mana satu…..semoga bahgia n semoga dapat anak kembar yg comel hehe..

        0

        0
  15. michelle says:

    ucop cecupak de iras2 rashidi ishak laki vanidah imran.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Ala takat pegang tangan,sah2 dah nikah dorg jgk,,yang berpeluk2 sakan,blum tentu jadi sumi isteri,,mcmla krg tu x pnh pegang2..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    ya allah ak xphm la dgn mnsia zmn skrg ni…suke sgt judge org….pastu ckp mcm ko tu suci sgt pe org buat semua slh di mata ko and ko je yg tol…ak tau pra wedding 2 mmg xsepatutnya dibuat sebab pegang sini pegang sana..tp ley x bg nsht elok2 bkn maki hamun or ckp bkn2..cara kte ckp kn melambang kn kte ni cane…..satu lg, org yg betul2 baik ialah org yg selalu melihat kebaikan dalam diri seseorang, dan berdoa yg baik apabila melihat keburukan seseorang….plis guys think about it 4 a second.. no body perfect n remember we have no right to judge others…………………………..

    0

    0
  18. NJ says:

    BARAKALLAH

    0

    0
  19. snowgreen says:

    dia pon nak kena kutuk gakkk…. tak serik2 artis2 ni…

    0

    0
  20. bebe says:

    hahaha..bju pre weeding stok psar mlm je…apsal cm gedik sgt tolak trolley tu.hahaha…muslimah kne la jge tatatertib tu ckit.over exciting la

    0

    0
    • deananie says:

      @bebe, ikut suke die la nak pakai baju pasar malam ke pasar lambak ke..bkn nmpk pung jenama baju die..unless mmg die terkenal peraga baju2 designer hebat2 kan.. :p

      sah2 pose tolak troli tuh utk photoshoot..dorg pung tak mintak pic pre wedding dorg kuar kat BN utk dikutuk2..

      0

      0
  21. der says:

    mak aih.. smua nk kutuk2 je.. drp korg dok asyik kutuk je.. baik korg doakan yg terbaik utk mereka.. dpt gak pahala.. dr dpt dosa kan…
    derr!!!

    0

    0
  22. Dia says:

    Alhamdulillah, terbina satu lagi masjid.
    semoga perhubungan kalian tetap utuh walau apa jua dugaan mendatang.

    0

    0
  23. Cousin Afzan says:

    Assalaimualaikumu… nak cakap sikit… jgan lah sedap je kutup orang sesuka hati..mcn lah yang tgah kata tue sempurna…biasa nye orang yang kata2 nie.. orang yang kata kat diri sendiri…tlong lah..jangan menilai orang sesuka hati… jgan tgok je gmbar terus megata orang mcn 2..ingat lah setiap mahluk Allah tak sempurna semua..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    biar la dia nak bpegang2 pon. dah sah suami isteri pon. takot korang nanti lagi terok.dosa ke apa ke. bia la .dia sendiri yang tentukan dia nak macam tu. korang mengutuk kat sini xtakot berdosa ke ? :)

    0

    0
  25. aaron ajis says:

    jangan mengutuk. takot kena batang hidung sendiri. dah sah jd wife and hasben pon . bia la :)

    0

    0
  26. ashiken says:

    Saya nak cadangkan kpd semua orang Islam, Kalau nak bergambar pra-perkahwinan buatlah aksi yg sopan. Tidak bersentuhan walaupun berlapik. Kecuali jika dah akad nikah. Walaupun bertudung tapi berpelukan atau berpegangan tangan jika belum akad nikah hukumnya haram. Lebih baik bergambar selepas majlis perkahwinan. Dah tentu halal.

    0

    0